TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 30 november 2008

Tomten är en scouser?


För dig som hyser starka känslor för Liverpool FC eller har vänner och bekanta som gör det är denna länk till intresse. En del julklappstips.


Derbyday with The Regiments

Söndagar är generallt deppiga och tråkiga dagar. Denna söndag var inget undantag. Tröstade mig med ett Wales-derby på Viasat mellan Swansea-Cardiff. 2-2 och bra fotboll. Det 100:de derbyt lagen emellan är förövrigt det första i ligaspel sedan 1998. Manager Martinez nyuppflyttade "Jack Army" gav Cardiff en omgång. Man tog ledningen för att sedan bevittna två mål i baken innan Pintado gjorde så att matchen slutade oavgjort. Stämningen var underbar. Riktigt brittisk. Högsjungande och intensiv. Publiken var nära planen och bortasupportrarna överröstades gång på gång.

Ett annat derby gjorde mig sysselsatt. Rooney ordnade seger till United i matchen mot City och epitetet "Bäst i Manchester" Citys derbykänsla var sval, närmare iskall jämfört med det som Svennis lockade fram förra säsongen. Undra hur länge det dröjer innan Hughes får sparken? United var det bättre laget hela matchen. City kom ingen vart. Trots att Ronaldo blev utvisad och laget spelade med en man mindre i tjugo minuter så innebar det ingen fara för United.

Det var inte förrän jag lyssnade på musik idag som jag kvicknade till och rytmen i kroppen kom igång. Bandet "The Regiments" är inte bara nya och Gaisare. Man är dessutom riktigt bra och stilen är skön indiepop. Min personliga favorit är låt nummer 4. Låten "Love Song" är riktigt skön. Happy Mondays och Stone Roses får här konkurrens. "The Regiments" får högsta betyg av mig. Det var längesedan jag hörde något som jag fastnade för direkt. Riktigt bra och mycket cred till bandmedlemmarna.

Derbydagen är dock inte slut. Om en stund börjar Chelsea-Arsenal. Då gäller det att vara med på noterna.

The Regiments: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=395904937

En summering av GAIS anno 2008!

Säsongen är slut. Åtminstone för GAIS fotbollssektion. Hur summerar och skildrar man säsongen bäst? Enligt mig och Huckerby genom en hamburgertallrik och ett par stora inne på Pullmans.
Vad kom vi fram till? En hel del. Blandannat om Wanderson och dennes utveckling. Den unga brassen har gått från att vara talang till en bra allsvensk spelare. Han är det stora genombrottet i årets GAIS. Tätt efter honom kommer Bobbie Friberg Da Cruz som lyckats riktigt bra i sin nya roll som mittback efter att både spelat yttermittfältare och högerback under sina år i GAIS.

En utav de få höjdpunkterna detta året var segern i höstderbyt mot DSS. Vi har väntat och lidit i 16 år sedan senaste vinsten. Efter att ha spelat ut dem i vårderbyt både 2007 och 2008, utan att vinna, trodde man aldrig att det skulle ske. Mottot "Bäst I Stan" berättigar. Oavsett vilken tabellposition vi hamnade på och hur många titlar DSS än må ha i sin historia så kan man inte förbise en derbyvinst. Derbyvinster är supportrarnas bästa godis. Den som inte förstår det är ingen riktig supporter.


En annan höjdpunkt var segern borta mot Hammarby då man vände 0-2 till seger med 4-2 och förnedrade Bajen med deras egna reservställ.
Värt att tilläggas måste även bli Ekundes tillfrisknande och Bobbies mittbacksspel. Ett spel som gjorde honom till proffs i den danska ligan med Randers. Det är bara att gratulera honom och tacka honom för alla år i grönsvart.
Bottennappen var betydligt fler denna säsong. Var skall man börja egentligen då denna fråga kommer upp? Bägge mötena mot Kalmar då vi sammanlagt släppte in 8 mål. Det var klasskillnad och man förstod då att Kalmar var det laget som skulle ta hem det allsvenska guldet. Mitt i sommaren hemma mot Sundsvall är även en match som måste anses vara katastrofal. Ödsligt tomt inne på Nya Ullevi och Giffarna vinner med 2-0. Kände man sig apatisk då så var det samma känsla då Halmstad stod för motståndet i slutomgångarna. En halländsk
4-0 seger blev ridå. Kände man sig apatisk i dessa två nämnda matcher så var det betydligt värre i bortapremiären mot Trelleborg då grönsvart blev utspelade och förlorade med 3-1.
Vid det tillfället kände man sig uppgiven och tankarna till spel i Superettan 2009 var inte alls främmande.
Besvikelser är ju något vi är vana vid i grönsvarta sammanhang. Jag har nämnt några här ovanför men måste också nämna några andra. Alldeles för många förluster hemma på Nya Ullevi. Ifall det har att göra med arenan låter jag vara osagt, men jag tror det har mycket med saken att göra. Oinsperande att spela i en betonggryta som nästintill är tom. Bara Nya Ullevi i sig är en besvikelse. Alla oavgjorda resultat är också de en besvikelse. Hade man lyckats vinna hälften utav dem så hade tabellplaceringen vait högre, men då hade det behövts anfallare av rätta mått och det fanns det inte. Campos och Matao uppfyllde inte förväntningarna. Nyförvärven floppade i år igen.

Men inte alla.

Björn Andersson värvades från Qviding för att vara en back-up på försvarsidan, men fick tidigt skolas in som en anfallare.
Hans skoningslösa bulldozer spel och hockeytacklingar gav utdelning och Björn utses utav oss som årets bästa värvning.
Är Björn den bästa värvningen så måste Johan Mårtensson få priset som årets nykomling. Ung, lovande och riktigt duktig. Att han dessutom snabbt kommit in i laget och etablerat sig gör inte saken sämre. Levon Pachayjan hade kunnat bli årets nyförvärv. Hade han spelat på samma sätt under hela säsongen som han gjorde på våren så hade han kunnat bli en riktig publikfriare. På hösten var han en ren besvikelse. Det spekuleras om vantrivsel och personliga problem. Synd med tanke på att han var en frisk fläkt på mittfältet. Så här i efterhand kan man se honom som en Dr Jekyll & Mister Hyde.
Magnus Pehrssons ungdomlighet lockade till sig unga lovande spelare. Han bidrog också till ett attraktivare spel som tillskillnad från Roland Nilsson bjöd på offensiv och trevlig fotboll. Det får anses vara en positiv sak med MP. Resultaten i övrigt var av samma dåliga standard som Rolands. Man stannade kvar i Allsvenskan.

Det kom ett mail....

Vapendragaren Iom har tankar och åsikter om saker och ting. Denna gången handlar det om musik.

Eftersom Langham uppmanar sina läsare att skicka in egna alster så vill jag gärna dela med mig av några musikaliska guldkorn, vi börjar med det svensk/engelska bandet The Ruling class, som jag av en ren slump råka surfa in i på nätet. The ruling class är ett mordernt madchester band, bildades så sent som förra året och har sin bas i London. Bandet har släppt EPn "Tour de force" och varit förband till The Charlatans nu under hösten. Upptäckte också till min stora förtjusning att dom spelar live när man själv gästar London. Skall helt enkelt försöka styra lördag kvällen mot Club Cog och The ruling class. Tror bandet har alla möjligheter att bli riktigt jäkla stora. I love it....
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=79260850

Igår släppte The Regiments sin första EP, hur bra som helst. Längtar till Er första spelning!!!!!
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=395904937

Kan också nämna att kultbandet The Prodigy har en släppt en ny singel "Invaders Must Die" som inte har gjort mig besviken, låten har det typiska prodigysoundet med allt vad det innebär. Nästa år kommer nytt album och jag är faktiskt lite nyfiken.
http://www.youtube.com/watch?v=EiqFcc_l_Kk

lördag 29 november 2008

Lördagens spekulationer!

Manchester United har hittat en ersättere för Ryan Giggs. 21-årige Zoran Tosic kommer för 100 miljoner från Partizan Belgrad. Serben har varit en av landets absolut bästa spelare senaste året och är en mycket bra värvning av Sir Alex. Serbien har för övrigt ett spännande landslag på gång med många unga bra spelare. De blir att räkna med om några år.
Ryan Giggs är en United-ikon. Lika mycket United som Old Trafford och Sir Alex. Det blir tungt att axla hans mantel. Personligen har jag svårt att se den nya Tosic uppfylla förväntningarna.
Det hade jag visserligen också då en ung Ronaldo kom till Old Trafford en gång i tiden också för den delen. Alla vet ju hur det gick för den portugisen.

Imorgon är det Manchesterderby. Kommer Hughes lyckas med samma bedrift som Svennis lyckades med förra säsongen? Att vinna bägge mötena mot United?
Sir Alex Ferguson verkar inte det minsta orolig inför helgens derby. På frågan om han var bekymrad över rivalen City svarade han "Var håller de hus för tillfället?".
Sir Alex tar sig vatten över huvudet?!. De ljusblåa Manchesterlaget slog Arsenal förra helgen och besegrade Schalke 04 i Tysland med 2-0. Räkna med en derbyatmosfär modell grövre.

I London är det också derby imorgon. Väst möter nord. Chelsea- Arsenal är giganternas kamp i London. Arsenal som inte har inlett säsongen något vidare ligger 10 poäng efter serieledande Chelsea i tabellen. Arsenal har haft det lite tungt i år och strategin att värva ungt och lovande börjar sätta sina spår. Nu behövs något tungt. Kommer det i januari? Vi får se. Enligt ordförande Peter Hill-Wood finns det gott om pengar för Wenger att spendera om han så vill. Återstår att se vad som kommer in i vinter. Dock vet vi sedan tidigare att det är som svårast att värva stjärnor mitt under säsong. Scolaris blåa elva ser stabila ut i år. Kan räcka hela vägen till guld?
Drogba som titt som tätt uttalat sig om att vantrivas i klubben var i matchen mot Burnley i cupen inblandad i en smärre läktarskandal. Det mynt han kastade på en Burnleysupporter har han nu fått böta för. Nu spekuleras det om en flytt för ivorianen. Inter sägs vara angelägna om Drogbas namnteckning.

Aston Villa tar idag emot Fulham på Villa Park.
I somras var det mycket prat om Gareth Barrys vara eller icke vara i klubben. Nu bekräftar klubben att spelaren inte kommer att lämna i januari utan han stannar minst säsongen ut. Bra för Villa i deras jakt på Champions League.

Sunderland mot Bolton idag. Hur tippar man på en sådan match? Den kan sluta hur som helst.
Elmander fick känna på hur det är att göra mål i England häromsistens. Var det startskottet?
Svajiga Sunderland påminner mycket om älskade GAIS.

Stoke och Hull har varit mardrömmar för en del etablerade Premier League lag denna säsong.
Idag möts de bägge. En given kryssmatch?

Scunthorpe klarade inte av att ligga på toppen i League One. Forna storklubben Leicester har kravlat sig upp och befäster serieledningen med MK Dons och Millwall efter sig. Jag tror att Leicester blir den klubb som vinner serien. Det finns rutin och styrka i klubben vilket saknas hos Scunthorpe. MK Dons är bara en trend. Känns faktiskt som att Millwall eller Leeds kan ta plats två som får dem uppflyttade till The Championship utan kval. Men isåfall får Leeds ta sig i kragen. Man har nu ramlat ner på en 7:de plats. Inte ens på Play-Off.


Nu har Magnus Pehrsson fått som han och agenten Patrik Mörck ha velat. En flytt till Ålborg.
Enligt dagspressen är övergången nu klar. Det som återstår är enligt Christer Wallin att komma överens om en ekonomisk summa för övergången.
Nu går vi vidare. Pehrssons hyckleri och judasfasoner skall inte ens få bli ett kommatecken i GAIS historia. Hoppas klubben stärks istället inför kommande säsong och ger sig fan på att lyckas bättre än i år. Isåfall är Pehrssons år i klubben snabbt glömt.
Låt nu Patrik "Pude" Johansson och Matti Demegård få chansen.
Skall det trots allt värvas så har jag min personliga kandidat.
Bosse Pettersson.

Det hålls ett redaktionsmöte idag. Ett möte med två inblandade. Jag och Huckerby träffas nämligen på lokal i de centrala delarna av Göteborg och skall tälja lite på säsongen som har varit. Penna, papper, en bit mat och ett par öl.

Ha en trevlig helg!

fredag 28 november 2008

Traditionella motgångar!

Skrev inget igår.
Visste inte vad jag skulle skriva.
Så många tankar och fundringar så att det mynnade ut i ren och skär tankeröta och brist på intresse. Senaste dagarnas händelser har verkligen fått mig att vakna upp ur den nyvunna dröm jag hade. Efter åratal av misär och elände, med spel i division 2 och motgångar på motgångar.
Jag har sett ett hundratal spelare i den grönsvarta dressen.
Allt från Samir Bakaou, Sören Järelöv och Magnus Gustafsson till Anders Kiel, Mårten Jonsson och Stefan Vennberg har fått mig stundtals att le, skratta och skåla.
Desto fler spelare har fått mig till raka motsatsen.

Jag har upplevt Bosse Falk, Bengt-Arne Strömberg, Roberto Jacobsson Lennart Ottordahl. Alla hade de olika filosofier och olika tankegångar. Men aldrig har jag stött på en sådan fullständigt misslyckad tränare som Kent Kierdorff. Mannen som på en säsong lyckades föra en nerflyttad allsvensk klubb rakt ner i tvåan. Till hjälp hade han ett halvt dussin lika miserabla spelare som han handplockat från diverse småklubbar på Sjuhäradsbygden.
Roland Nilsson tände gnistan till det bygge som skulle visa sig hålla sig kvar i Allsvenskan.
Ett taktiskt men ack så tråkigt spel.
I år har Magnus Pehrsson fått oss att må bra. Han har förespråkat en offensiv fotboll och haft ungdomliga tankar i motsats till många av de äldre kollegorna i Allsvenskan som bytt klubbadress likt en vandringspokal.
Jag trodde på MP. Jag trodde att han var den som skulle få upp vår anrika och traditonellt tunga klubb i finrummet igen. Jag tror även på att MP hade levt upp till förväntningarna. Han hade kunnat bygga upp något rejält till 2010 då hans skulle gå ut.
Det är därför det nu gör ont. Det svider i den hårt väderbitna grönsvarta huden. Tillbaka på ruta 1 igen och åter ragga nytt blod till tränarposten.
Någon stabilitet, trygghet och vidare struktur finns det inte.
Har aldrig funnit.
Och då har jag bevittnat GAIS i över 20 års tid.
Det är väl så som våra antagonister säger, vi är en looser-klubb. Vi är medvetna om det.
Det är en del av vår identitet. Det är den som har gjort oss till det vi är och en bit av vårat varumärke. Men någon gång måste motgångarna vända.
Frågan är bara när?

Trevlig helg förövrigt!

onsdag 26 november 2008

Min syn på saken

När det gäller Magnus Pehrssons eventuella flytt till Ålborg vet vi egentligen inte speciellt mycket. Den info som finns (förutom en pinsam notis på gais.se) har kommit från den inte helt trovärdiga tidningen Aftonbladet.
Aftonbladet är mest intresserat av att sälja lösnummer och då behöver inte deras ”avslöjanden” nödvändigtvis vara sanna.
För exempel gick Aftonbladet ut med nyheten att Elfsborgs tränare Magnus Haglund var klar som tränare för Ålborg för lite mer än en månad sedan men det visade sig inte vara sant.
Detta är enbart mina åsikter och spekulationer om den här historien.

I media kallas MP ”succétränaren” och jag har i ärlighetens namn svårt att förstå varför. Inför säsongen trodde de flesta att GAIS slutplacering i allsvenskan 2008 skulle vara någonstans mellan plats nio och tretton. Vi kom elva. Han har med andra ord fått laget att prestera exakt det folk förväntade sig och absolut inget mer.
Hade vi kommit fyra eller femma och han fått laget att prestera över sin förmåga hade jag förstått medias resonemang.

Som jag ser det tar han en stor risk att redan nu lämna för att söka större uppgifter. I GAIS får han garanterat inte sparken om nästa säsong inte blir det lyftet alla hoppas på utan han får god tid på sig att bygga upp ett slagkraftigt lag, får mer erfarenhet av tränaryrket och blir då redo för större uppgifter.

I Ålborg kommer han få enorma krav på sig att ta laget till toppen. Förra säsongens mästare har underpresterat hittills och ligger just nu sjua, hela 18 poäng efter ledande Odense. Denna säsongen gäller det att rädda det som räddas kan och vara beredda på nästa säsong. Blir det en jobbig start på den säsongen också kommer han garanterat få söka nytt jobb i samband med danska ligans vinteruppehåll.
Skulle detta ske är han tillbaka på ruta ett och får börja bygg upp sin tränarkarriär igen i ett mindre glamouröst lag typ Falkenberg.

Oavsett vad som händer måste GAIS få svar snabbt. En ny tränare ska rekryteras om man inte bestämmer sig för att satsa på de som finns kvar dvs Patrik Johansson och Matti Demegård.

Det finns ett gäng tränare som jag aldrig vill se i GAIS, Stefan Lundin, Mats Jingblad och Anders Linderoth är ett gäng pajasar som vart runt i massa klubbar men aldrig uträttat ett skit.
Rikard Norling hade varit intressant som ersättare men han är för mycket AIK och därför funkar det ej.

Det är bara att avvakta och se vad som händer men jag tror nog att MP tar erbjudandet från danskarna om han får något, ivrigt påhejad av sin pengakåte agent Patrick Mörk.

FINN TVÅ FEL




Filtrerade tankar då den värsta stormen har lagt sig!

Jag har hunnit sansa mig, filtrerat tankarna och kommit till sans.
Nyheten var svårsmält. Den satt som en rejäl fläskläpp.
Den tränare som jag trodde på skulle vara den person som under en längre period skulle få GAIS till framgångar valde istället att bryta sina muntliga löften och prata med en annan arbetsgivare.
Allt i gott samarbete med sin agent. Magnus Pehrsson har inte bara påverkats av media den senaste tiden utan även agenten Patrik Mörck. Samma man som även hade Keene i sitt stall då det begav sig med fanstyg förra gången.
Girigheten för de bägge tog överhand.
Magnus Pehrsson har naturligtvis sett GAIS och Allsvenskan som ett steg i sin karriär.
Först Sirius i Superettan och sedan GAIS i Allsvenskan. Det är en del i hans framtida CV.
Då dörren till kontinenten öppnas lite på glänt är Magnus framme och nosar.
Det finns givetvis med som en klausul i det kontrakt han fick skriva på då de ansvariga i GAIS ivrigt gjorde allt för att få en tränares signatur i slutet av förra året.
De danska kronorna och möjligheterna till spel i Europa lockar. Givetvis.
Vi klarar oss utan honom.
Kontinuitet och långsiktighet var hans målsättning.
Jag vet inte ifall jag kan erkänna att han lyckades uppfylla det under året som har gått.
Han hade säkerligen kunnat göra det om han styrt GAIS de kommande åren och då kontraktet gick ut med GAIS 2010 kunnat se tillbaka på den tid som varit. Förhoppningsvis då på en förening som han lyft till den allsvenska toppen.
Nu blev det inte så.
Vi hamnade på plats 11 i år.
Inget märkvärt.
Absolut inte i en liga som Allsvenskan som rankas långt ner i Europa.
Ålborg däremot vidgade sina vyer. Var på jakt efter en ung och talangfull manager.
Man hade många alternativ. Då de svenska domarna fick välja sin favorittränare vässade danskarna örona. "Oj då, en ung och talangfull tränare som dessutom prisas. Han skall vi ha. Billigare i drift än Hamrén" kan danskarna ha sagt då de satt och svepte en pilsner i fikarummet med senap från pölsen rinnandes nerför de rödsprängda kinderna.
En man utan erfarenheter och rutin vad det gäller storklubbar.
Jämfört med GAIS så är ändå Ålborg en storklubb. Ivarjefall i skandinaviska mått mätt.
Frågan är om han pallar trycket? Kraven hos en dansk toppklubb är några snäpp högre än de i GAIS. Det blåser lite extra på toppen i en sådan klubb. Det är inga kulingvindar direkt ifall det blåser upp.

Christer Wallin har ännu inte uttalat sig. Enligt Pehrsson skedde beslutet om en Ålborgsresa i samförstånd med Wallin.
Ett beslut som styrelsen inte känner till. Säger dem ivarjefall.

Ge Patrik "Pude" Johansson och Matti Demegård förtroendet nu.Pude har erfarenhet och Demegård har säkerligen lärt sig ett och annat från bänken i år. Dessutom har de bägge varit med i samband vid värvningarna av Mårtensson, Ericsson och islänningarna. Att slänga upp de kronor vi förmodligen får av Ålborg för Pehrsson på en ny tränare och dennes sign-on är slöseri. GAIS klarar uppenbart inte av att arbeta med stora resurser.
Magnus Pehrsson är ute efter att göra karriär. En vision som förmodligen de flesta tränare har.
Han kan gå långt. Kanske till och med så långt så att han en dag får axla förbundskaptensrollen.
Men det kan även svänga om till den andra sidan.
Han totalfloppar i Danmark, åker hem till Sverige med svanen mellan benen och söker med ljus och lykta efter en ny arbetsgivare. Då kan djurgården få honom.
Skit skall skit ha. Cirkeln är isåfall sluten.




tisdag 25 november 2008

Konfunderad och vilsen!

Nyheten slog ned som en bomb idag. Jag hade och har svårt att sätta ord för alla de förvirrade tankar och känslor som strömmar genom kropp och snurrar i huvudet just nu.
Magnus Pehrsson till danska Ålborg? Ja det är det man i morse kunde läsa på Fotbollskanalen.se och Aftonbladet. Då även GAIS officiella hemsida bekräftade nyheten så blev det på något sätt ridå.

Varför? Skall det aldrig få kännas tryggt och behagligt att vara supporter till GAIS?
Ingen vill dessutom uttala sig av de inblandade. MP säger varken "bu eller bä" som hans uttryckte sig i media och Wallin är det ingen som får tag på.
Personligen så tycker jag att detta är tragiskt. Det skadar GAIS. Endast GAIS och de som lever för klubben.

Stämmer det att MP fört diskussioner bakom ryggen på GAIS så är det inte bara ett tjänstefel och kontraktsbrott ( han har två år kvar på kontraktet), det är även en riktig dåligt gjort mot klubben och mot supportrarna.

Han spottar isåfall oss i ansiktet för att tjäna danska kronor över sundet.
Allt beröm på senare tid verkar ha stigit honom åt huvudet.
Personen i fråga dementerade ju ryktena senast i tisdags förra veckan om att han skulle bort ifrån klubben. Dessutom lade Wallin locket på angående rykten om flytt till djurgården.
Det är mycket som vi inte kommer att få reda på i denna härva. Det vill jag lova.
Det sista ordet är än inte sagt heller för den delen.
Själv är jag helt tom.
Det var inte direkt detta jag hade väntat mig.
Inte ens den glada nyheten om att vi även idag har befriats från Magnus Sköldmark kan göra mig lättad.

måndag 24 november 2008

Galna upptåg med en månad kvar...

Snön har yrt ute idag. Kylan har även den gjort sig påtaglig på veckans första dag.
En månad kvar till julafton.
Tiden går fort.
Korv Stroganoff med pasta till middag.
Mätt och belåten.

En person som verkar vara mer än belåten är Newcastles manager Joe Kinnear. Frispråkig har han varit sedan han debuterade i klubben med sina haranger till media.
Idag går han ut i den engelska pressen och säger högt att målvakten Shay Given är bättre än alla de målvakter som spelar i Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal.
Anledningen till detta är den kanonmatch Given gjorde i lördagsmot Chelsea.
Snacka om att ta sig vatten över huvudet.

Sunderland svajar likt GAIS ofta gör. Vinner de matcher som de är nederlagstippade i och vice versa. Matchen mot West Ham hemma på Stadium Of Light igår var en sådan match som Sunderland förväntades vinna. Efter 90 minuter gick hemmasupportrarna deppiga ifrån arenan.

0-1 i baken mot ett lag som är likadant, fast hade marginalerna på sin sida denna dag.
Keane förfogar inte över någon stärntrupp. Det är en sak som är säker. Han är inte heller en erfaren manager. Utan Cissé i laget och vinsten mot Newcastle i derbyt hade det säkerligen pratats om tränarbyte i nordöstra England.
Nu är inte fallet så. För att lyckas riktigt får man fylla på med bättre spelarmaterial och förmodligen också byta tränare. Iain Dowie är bland annat ledig. Han har erfarenheter av manageryrket och har bytt arbetsgivare lika många gånger som Sunderland har förlorat i ligan denna höst. En kombination i sig.

Colin Kazim-Richards spelar till vardags i turkiska Fenerbahce. Han uppges enligt tidningen The Observer vara het på transfermarknaden. Så het att både Sunderland, Manchester City och Hull vill ha den Londonfödda kantspelarens signatur.

Tidningen Burnley Express uppger att Burnley FC dras med stora skulder. Då aktieägarna vid säsongslutet i våras fick se klubbens ekonomi baxnade man nästintill. Ett minussaldo på motsvarande 51,6 miljoner kronor. Denna säsongen ligger man minus med motsvarande 21,6 miljoner kronor tack vare att man blivit tvungna att sälja av spelare och sänka löner. För att inte råka ut för liknande ekonomiska kris igen så satsar man nu på att plocka fram ungdomar ur de egna leden istället för att köpa dem dyrt ifrån konkurrenter och utomlands. Så borde fler småklubbar resonera. Synd bara att man gör det då det har gått så långt.

Nu är det dags för en kopp kaffe innan man inom någon timmes tid hoppar i plurret.
Då skall jag och frugan ta oss mer vatten över huvudet än Joe Kinnear gör vid sina uttalanden.


Ta da!






Sanningen om Scunthorpe!


Inte nog med att Scunthorpe tappade serieledningen efter helgens förlust i toppmatchen mot Leicester, man har dessutom problem på andra fronter.

Stadens namn har varit omtalat för hur man skall uttala det.

1996 blev det en kontrovers när bland andra AOL:s snuskfilter vägrade acceptera ett ortsnamn på grund av att det innehöll ordet ”cunt” som det avvisade som snuskigt. Några sajter på nätet visar namnet som ”S****horpe”, medan Fark.com visar det som ”Scoonthorpe”. Detta kallas i datavärlden för Scunthorpe-problemet.

2007 kommenterade en högre chef i det lokala företaget Nisa-Today orten på ett sätt som fick kritik från invånarna. Ansvarig på företaget John Baines uttalade på en handelskonferens att en av ortens största industrier var fickstölder, att kvinnorna hade madrasser på ryggen i händelse att de skulle träffa på någon de känner och att "Om du vill veta hur Scunthorpe såg ut på 70-talet – åk dit i dag". Uttalandena publicerades online av handelstidningen Off-Licence News och återgavs i tidningen Scunthorpe Telegraph. Baines bad senare om ursäkt om hans kommentarer hade förnärmat någon och att de mest var menade lite skämtsamt. 1981 gav komikern och författaren Spike Milligan ut boken ”Spike Milligan, Indefinite Articles and Scunthorpe.” Att ortsnamnet togs med i boktiteln upprörde många i området till vilka Milligan sa: ”Vi meddelar Scunthorpes invånare att referenserna till Scunthorpe inte skall tas personligt. De är ett skämt, vilken även Scunthorpe är.”

söndag 23 november 2008

We gonna champagne on ice....


Och på GAIS Bandys hemsida kan man läsa följande....
INGEN PREMIÄR PÅ ARENA HEDEN 29 nov!
Tyvärr är vi tvingade att flytta på premiärmatchen lördag 29 Nov.
PREMIÄR bli det istället 13 December!
Orsaken är att Arenan inte hinner att bli färdigbyggd i nästa vecka och p.g.a. säkerhetsskäl kan vi därför inte spela på Arena Heden detta datum.
Premiär blir det istället med en PANG-match mot vår kära kollegor Ale-Surte Lördag 13 december 14:00.
Mer info inom kort!
Matchen mot Jönköping Bandy kommer att spelas utsatt datum 29 November 14:00 i Ale Arena


Så med andra ord får termosen stanna i skafferiet, whiskyn får vänta och portföljen ligga kvar på hatthyllan. Skall bandyoskulden tas så får den göra det på den nya arena. Ingen annanstans.
Here we go, we go!

Det senaste från England!

*Ingen av de ”fyra stora” lyckades vinna i helgens omgång. Liverpool, Chelsea och Manchester United fick alla 0-0 medan Arsenal åkte på storstryk, 0-3 borta mot Man C. När hände det sist ?
*QPR har fixat en ny first team coach. Den 38 årige portugisen Paulo Sousa tar över och har skrivit på ett kontrakt som gäller tom sommaren 2011. Som spelare tillhörde han den så kallade Gyllene Generationen inom portugisisk fotboll och representerade bl.a Inter, Dortmund och Benfica.
Enligt rykten vill Flavio Briatore ha sista ordet när det gäller vilka spelare som ska köpas och han vill också fortsättningsvis lägga sig i laguttagningarna.
Den första matchen blev dock ingen succé, förlust 0-3 borta mot Watford.
Det återstår att se vad som händer, men att ägarna inte har något större tålamod är ingen överdrift då man haft fyra managers på lite mer än ett år. Supportrarna är också rejält frustrerade eftersom de förmögna ägarna ännu inte spenderat några större summor på nya spelare.



*Arsenal har stora problem för tillfället. Motståndarna har lärt sig läsa deras vackra men ack så omständiga spel. Dessutom verkar man ha en hel del problem inom laget. Gallas vädrade sitt missnöje i media och det har gjort Wenger fullständigt rasande. Han fråntogs lagkaptensbindeln och petades i matchen mot City och jag skulle inte bli förvånad om han säljs när transferfönstret öppnar i januari. Gallas hade liknande problem i Chelsea där han gick ut i media och klagade på att han fick spela ytterback och inte mittback som han önskade.

*Alan Pardew har fått sparken från Charlton efter en usel start på säsongen. 16 poäng på 18 matcher och laget ligger på nedflyttningsplats i The Championship. Undrar om det inte är dags att den legendariske och numera arbetslöse Alan Curbishley tar över för att först och främst rädda klubben från nedflyttning.
Curbishley var manager i Charlton mellan 1991-2006 och byggde upp ett stabilt lag med små medel. Efterträdarna först Iain Dowie (sparkad efter 15 matcher) och Alan Pardew fick mer pengar av styrelsen att köpa spelare för och köpte in massor av halvdassiga och avdankade spelare och allt som byggts upp under 15 år raserades på rekordtid och klubben åkte ur Premier League.
Från att ha varit ett stabilt Premier League-lag med bra ekonomi har man på bara två år blivit ett bottenlag i championship med urusel ekonomi.
I takt med att kassan sinat har man dessutom lånat in spelare i massor och Pardew slog nytt klubbrekord säsongen 2007/2008 när han använde hela 38 spelare.
Tills vidare leder tidigare assisterande managern Parkinson laget och hans första uppgift blir borta mot QPR på tisdag.
Fansen ser helst att den ansvarige för reservlaget legenden Mark Kinsella med 208 matcher i klubben tar över.

*Den svenske U 21 landslagsmannen Martin Olsson hade en jobbig dag på White Hart Lane. Uppsnurrad ett antal gånger av hypersnabbe Aaron Lennon och utvisad efter två gula kort redan efter 40 minuter. Den här matchen vill han nog glömma rätt snabbt !
Sedan Olsson kom till Blackburn från Högaborg har han utvecklats snabbt och är nu mer eller mindre ordinarie i Blackburn. Det kommer nog inte dröja allt för lång tid innan han får chans att visa upp sig i A-landslaget.

lördag 22 november 2008

Tipset i skrivande stund

Manchester City har fått en lysande start på lördagens eftermiddag. I synnerhet Stephen Ireland och Robinho.
På hemmaplan nu leder man med 2-0 mot ett Arsenal som kämpar mot mål konstant.

Chelsea fick för en stund sedan ett mål bortdömt hemma mot Newcastle i en match som det förvånansvärt står 0-0 i.
Även på Anfield är det mållöst då Fulham gästar Liverpool.

Tråkiga Middlesbrough ligger under med 2-0 mot Bolton hemma på Riverside.
Middlesbrough kan ha hur mycket pengar som helst och värva hur bra namn man vill.
Man kommer ändå alltid vara ett skitgäng från en skitstad.

I The Championship står Sheffield United för en urladdning. På bortaplan leder man nu med 5-2 mot självaste Charlton. The Addicts är ljusår från sina år i Premier League.

Storsatsande QPR ligger under mot Watford med 3-0 i dagens London-derby på Vicarage Road.
Vill man spela i högsta ligan nästa säsong får man nog se till att lägga in en annan växel.

Reading verkade inte vilja hänga på Birmingham i kampen om uppflyttningsplatsen.
I skrivande stund leder Southampton på Madejski med 2-1.

I League One ser det ljust ut för både Leeds och MK Dons. Bägge leder och kan avancera i tabllen vid vinst. Millwall har 0-0 i bortaderbyt mot Leyton Orient.

Kylslaget,whisky och riktig engelsk fotboll!

Lördagmorgon och riktigt kylslaget. Vaknade då telefonen ringde. Tuvemannen sjukskrev sig från dagens fyspass. Det gjorde även
Herr Iom. Genomförkylda bägge två.
C-vitaminer och whisky är bästa medicinen då.

Whisky slörpade jag i mig igår som om det vore saft. Farligt gott. Köpte en flaska blended scotch whisky på bolaget förra veckan. Clan MacGregor var namnet. Det dröjde inte länge förrän den pavan var tom. Inte så konstigt kanske med tanke på att det endast var en 75 cl.

Så det är med en smula huvudvärk jag sitter här och trycker på tangenterna. Får slunga i mig lite apelsinjuice mellan varven och komma i fas. Den där MacGregor skall svettas ut senare på gymmet.
Svettigt vet jag inte om det är i The Championship, men Wolverhampton och Birmingham har börjat sätta sig bekvämt i toppenskiktet. Birmingham var i Wales igår kväll och avfärdade Swansea med 3-2. Reading ligger på tredje plats och trots att man ändå har en match mindre spelad och har fyra poäng upp till The Brummies så får man nog ta och hoppa på tåget idag.
Dagens motståndare hemma på Madejski Stadium är det forna så duktiga Southampton.
The Saints har inte inlett säsongen något vidare och ligger skrämmande en poäng över nedflyttningstrecket.
Wolverhampton leder bekvämt ligan och har startat serien galant. På 17 matcher har man vunnit 13 gånger. Idag lär man plocka tre pinnar hemma mot Blackpool på Molineaux.
Lilla Burnley ligger förvånansvärt på en fjärde plats i tabellen. Skrällaget som slog ut Chelsea ur cupen har inlett säsongen på ett strålande sätt. Den danske målvakten Brian Jensen och den målglada nigerianen Ade Akinbiyi har tillsammans med övriga lagmedlemmar höjt sig flera snäpp denna säsongen. Vill det sig väl kan det sluta med en riktig skräll på vårkanten 2009.
Doncaster hemma på Turf Moor bör bli en lätt match. Nykomlingarna Doncaster har svetsats fast på sista platsen i serien.
På plats 5 och 6 återfinns Sheffield United och Cardiff City. Bägge lagen har 28 poäng och har samma potential som Wolves och Birmingham ifall det handlar om uppflyttning till Premier League. Skulle Cardiff ta klivet upp så hade man fått stora möjligheter att kunna arbeta på något riktigt stort. Hela Wales bakom sig med företag och publik. Man hade haft lättare att knyta till sig walesiska talanger och kunnat etablera sig i Premier League.


Jag ser personligen Cardiff som en i framtiden långsiktig Premier League klubb än de rivaler de idag har ovanför sig i tabellen. Wolves lär briljera och gå upp i år för att nästa säsong bli strykpojken i högsta ligan.
Tar vi oss en titt i tabellen under, rättare sagt i League One så leds den serien av Englands motsvarighet till Ljungskile. Ett gäng som tagit en klassresa genom fotbollshierarkin i England.


Staden ligger i North Lincolnshire och har en population på runt 72.000 invånare. Scunthorpe FC heter laget och spelar sina hemmamatcher på Glanford Park.

Smeknamnet "The Irons" har man på grund av att staden är känd för sin stålindustri.
Med en poäng före lagen Leicester och Millwall så leder Scunthorpe tabellen med 33 poäng.
Och bakom dessa tre lagen är det ett riktigt getingbo.
MK Dons,Peterborough och Leeds kämpar om att erövra förstaplatsen och med Oldham hack i häl.

Leeds har tappat mark de senaste omgångarna och får ta sig i kragen ifall man vill kriga i toppen. Peterborough däremot har imponerat så det förslår.

Nykomlingarna som tog sig upp i League One efter att ha kommit tvåa i League Two har en pålitlig målskytt i Craig Mackail-Smith. Laget har inte förlorat i serien sedan den 30 Augusti då Hartlepool fick laget på fall hemma på London Road i Peterborough. "The Posh" kallas klubben, ej att förväxla med David Beckahams donna.
Är det något lag i League One som har det lite motigt för tillfället så är det jumboplacerade Crewe Alexandra. Med ynkliga 9 poäng så ser det inget vidare ut för den nordväst engelska klubben.




fredag 21 november 2008

En sexling tacklingar som skakade England!

Att den engelska fotbollen är hård är vida känt i världen. Stereotypen för en engelsk fotbollsspelare förr var den skoningslösa spelaren som gick med dobbarna före likt en osthyvel på plan. Hade offret tur så uppstod blodvite. En del kunde i värsta fall få karriären stoppad med ett trasigt knä,brutet ben eller krossad fot.

David Batty, Paul Ince och Dennis Wise var inte Guds bästa barn på plan. Inte heller Terry Butcher, Neil Ruddock och Julian Dicks .
Men på denna lista ligger dem dock i lä.

1. Roy Keane - Förmodligen en av de mest ilsknaste och hårdaste som beträtt en fotbollsplan. Boxningen under ungdomsåren gjorde sig ofta påmind. Likaså det brännheta temperamentet. Roy Keanes hjärnsläppnär han knäckte Manchester City spelaren Alf Inge Hålands ben 2001 saknar motstycke. Den brutala tacklingen var en ren hämnd för en ojusthet som norrmannen gjort sig skyldig till fyra år tidigare. Efter övefallet skall Keane ha väst i den liggande Hålands öra: "-Där har du din fitta!" Manchesterderbyt uppnådde en ny dimension efter denna incident. I sin självbiografi erkänner Keane att han skadade Håland medvetet. Straffet blev relativt lågt från FA. Avstängning för det röda kortet och sedan avstängd efter att han erkännt att det var en medveten handling. Alf Inge Hålands karriär var spolerad.



2. Eric Cantona - Fransmannen rörde upp många känslor under sina år i England. En av de mest kända händelserna är från en ligamatch mot Crytal Palace i januari 1995. En Palacesupporter häcklade Cantona med nidsånger om Frankrike och fransmännen. Som svar på tal hoppade Cantona över reklamsargen och träffade supportern med en stilren drop-kick i bröstkorgen. Lika oväntad som galen. Skandalen var ett faktum och den oberäkneliga fransosen stängdes av resten av säsongen. Manager Sir Alex Ferguson hyste dock inget agg till sin dynamitstubbe till spelare. Trots Sir Alex bedjan till FA så stod avstängningen fast.



3. Paul Scholes - När Paul Scholes stod på toppen av sin karriär var han en av världens absolut bästa mittfältare. Vi snackar målfarlig, kreativ och omänskligt slitstark. Men även aggressiv. Håkan Mild lär inte glömma Scholes i första taget. Redan efter 20 sekunder av EM-kvalmatchen 1999 mot Sverige på Wembley dundrade Paul Scholes med full kraft in i Håkan Mild. Paul Scholes dobbar trängde in i Håkan Milds lår och rev upp ett djupt sår. Blodet sipprade ut ur hålet i låret och Håkan Mild blev liggande på Wembleys gräsmatta – med svåra smärtor. Även Stefan Schwarz fick sig ett par tryckare av den kompakte rödtotten. Tommy Söderberg och den svenska bänken var i upplösningstillstånd. Ett par år senare talade Scholes ut om "slakten" i den engelska fotbollstidningen "Four-Four-Two" och ångrade då det han gjort mot Mild.

4. Ben Thatcher - Manchester Citys Ben Thatcher har ett namn som förpliktigar. Likt Maggie är han hård och kompromisslös. Det fick Portsmouths Pedro Mendes erfara i augusti 2006. Mitt i matchen hamnade de bägge i en duell vilket slutade med att Mendes föll offer för en bensax och som grädde på moset även fick Thatchers armbåge i huvudet. Mendes knockades och föll medvetslös till marken. Händelsen polisanmäldes. Domaren tyckte inte händelsen var något anmärkningsvärt. Thatcher fick ett gult kort för insatsen. Domaren gallrades dock bort av en kommité efter matchen och var arbetslös i två månader. Pompeys manager Harry Redknapp skall ha sagt efter matchen; " Skall man behöva döda för att få rött kort?"

5. Steven Gerrard - Liverpool-ikonens kompromisslösa spelstil har varit föremål för Premier Leagues disciplinära kommité både en och två gånger. Vissa övertramp är värre än andra och om Liverpool-mittfältaren någon dag kommer på idén att sätta sig ned i ett biktbås lär han ta upp tvåfotstacklingen på Gary Naysmith i derbyt mot Everton december 2002. Att dobbarna träffade i närheten av Naysmiths familjejuveler gör inte landslagsstjärnans skuld mindre. FA;s straff blev tre matchers avstängning.

6. Vinnie Jones - Vinnie Jones har många regelvidriga tilltag på sitt samvete. Det kanske mest kända är greppet om Paul Gascoignes pungkulor. När det gäller fula tacklingar går det inte att förbise den sanslöst brutala fällningen av Gary Stevens. Jones grymma behandling satte punkt för Tottenham-försvararens aktiva karriär. Under en annan match blev Vinnie Jones varnad efter tre (!) sekunders spel. Är man en hårding så är man!



Skitsnack över lag!

Då var det fredag igen och mitt i lunchen. Ringön idag är svinkall. Blåsten från Göta Älv, frost på rutorna och snö på marken. Det är tjänligt så att skjortan står rätt ut.

I Köpenhamn är det annat som står rätt ut. Ifall man skall tro på ryktet som dagens GT nätupplaga skriver. Spelarna i FC Köpenhamn får porrfilmer i bonus vid vinst. Två stycken dessutom. En av klubbens sponsorer är porrgrossisten BN Agentur. Naturligtvis är det ingen som har en aning om detta. Inte ens klubbens starke man Flemming Östergaard.
Och givetvis skriver media om händelsen som om det vore något fullständigt fruktansvärt.
I liberala Danmark är allt tillåtet. Ivarjefall gentemot Sverige.
Varför inte tre filmer vid vinst och en vid oavgjort?
Det är många bollar i luften! Stå upp för FCK, får en helt ny innebörd.

Först frågade han mamma ifall han fick flytta. När han hade gjort det så gnällde han över maten och att kuddarna i sängen inte var likadana dem han hade haft som barn.
Robinho har skapat rubriker såväl på planen som utanför.
Brassen Robinho visste först inte vad staden Manchester eller vad City var för något.
Han visste dock att den nya arbetsgivaren betalade en bra lön. Hans tid i Manchester City har varit bra tillsammans med medspelarna Wright/Phillips och landsmannen Jo.
Nu vill han locka landsmannen Kaka till klubben. Robinho själv säger i en intervju:
"Om Kaká eller några andra storspelare vill komma till klubben så är dörren öppen"
Och det bestämmer Robinho?
Först Thaksin Shinawatra, thailändska landslagsspelare och sparken av Svennis till att sälja klubben till araber som först inte visste vad City var för något och sedan göra turbansouvenirer.
Hela konceptet City börjar kännas som ett skämt.

Ett större skämt är Marcus Berg. Desto allvarligare är att DSS kan tjäna storkovan på killens eventuella övergång till Ajax. Groningen har fått ett anbud på motsvarande 150 miljoner kronor.
Det är rent av skrämmande att den klubben alltid har en så jävla flax. Undantaget är väl ändå matchen mot Basel. Då kom man dock ner på jorden och fick sig en påminnelse om hur motgångar i fotbollsvärlden kan se ut.

Scott Carson och John Terry hade kunnat få känna på en svidande motgång efter Englands bortamatch mot Tyskland häromdagen. Terry gjorde bort sig totalt och den tyske spelaren skjöt förödmjuikat in bollen i mål mellan benen på Villas Carson. Som tur var för de bägge så vann engelsmännen matchen med 2-1. Terry reparerade sitt misstag .
Varför blir Carson uttagen i truppen? Jag ser Paul Robinson som en bättre målvakt.
Capello vet nog vad han gör. Robinson sägs även ha attitydproblem.
Jag har fått den känslan av Capello också.
De är väl helt enkelt för lika varandra?

Nu är det dags att börja knega igen.
Rasten är slut och om ett par timmar lär en 12:a Tullamore Dew hällas upp i ett glas fyllt av isbitar.
Worth waiting for!

Trevlig helg!

torsdag 20 november 2008

Lönande extraarbete

Nu har jag precis kommit hem efter en hel dags hårt knegande och slår på Text-TV för att kolla om det hänt något kul. Knappar in sidan 300 för att läsa det senaste från sportens värld.
På sidan 307 står det att Manchester City har målvaktsproblem, Förste keepern Joe Hart är skadad och Kasper Schmeichel får ta över som förstemålvakt. Bakom honom är det tunt och det finns bara juniorer att tillgå.
City är i en jobbig sits i och med att tranferfönstret är stängt då de enda spelarna som går att signa är de kontraktslösa.
De ljusblå har därför tagit kontakt med Magnus Hedman och kollat om han är intresserad av att agera back up. Just nu var han väl inte jätteintresserad men han vill ändå fundera på saken.
Hedman har haft liknande uppdrag förut, i november 2006 drabbades Chelsea av akuta problem på målvaktssidan då både Cech & Cudicini skadades samtidigt. Hedman erbjöds att provträna och det gick så bra att han skrev på ett kontrakt säsongen ut. De båda ordinarie burväktarna kom relativt snabbt tillbaka och Hedman behövde aldrig spela i a-laget.
Det enda han behövde göra vara att träna och hänga lite med grabbarna i laget och för detta fick han 20 000 pund (ca 260 000 sek) per vecka.
Totalt under sin korta tid i Chelsea drog han in nästan 8 miljoner sek och behövde inte spela en endaste minut.
Trots finanskris och annat verkar marknaden för avdankade fotbollsmålvakter vara riktigt bra.

Man har helt klart valt fel yrke………….

Dagens Bild



Jobbigt att bosätta sig eller arbeta utanför Leeds med dessa tatueringarna.
En weekend-semester till Manchester är inte att tänka på. Inte heller att åka till London på en shoppingrunda.

Bäst är väl ändå då man skall på anställningsintervju. Helst ett administrationjobb på ett företag som vill ha "ett ansikte utåt".

onsdag 19 november 2008

Den sämsta elvan!



I GAIS har man sett ett par riktiga fiaskon genom åren. Kierdorffs manskap gjorde ingen glad och varken Suma eller
Migens kunskaper på planen fick någon att dra på smilbanden. Det finns fler riktiga stolpskott.
Både i GAIS historia och i Allsvenskan.
Engelsmännen har kartlagt sina sämsta spelare.



1. Den italienska målvakten Massimo Taibi spelade 4 matcher i Manchester United. Och han gjorde det inte bra. Det räckte för att bli utnämnd.
2.Titus Bramble (Wigan), Gjorde bort sig direkt i debuten för Wigan. Sedan har uppförsbacken varit brant.
3.Jean-Alain Boumsong (Newcastle) Att Boumsong spelar i franska landslaget är en gåta då man sett hans insatser i Newcastle. Det kan även förklara Frankrikes landslags svacka. Dyr i drift.
4.Darren Peacock (QPR) Alltid missförstådd.
5.Abel Xavier (Everton) Killen ser ut som ett monster. Kan vara en anledning?
6.Eric Djemba-Djemba (Man U), 3 år, 20 matcher och 2mål. En rotationsspelare utan dess like, utan självförtroende och insikt.
7.Luke Chadwick (Man U) Hade svårt att få en chans på ett mittfält av världsspelare. Missvisande?
8.Carlton Palmer (Leeds). Lång, klumpig och svår.
9.Lee Dong Gook (Middlesbrough) En av alla asiatiska maskotar som spelar och har spelat i England för att sponsorena skall få sin vilja igenom.
10.Tomas Brolin (Leeds) Fet, grinig, lat och alltid skadad. Dessutom rekordyr i drift. Det räckte. Engelsmännen skrattar än.
11.Diego Forlan (Man U). De stora förhoppningarna grusades direkt. Tidernas flopp på Old Trafford?

Manager för disaster-elvan blev Boltons forne manager Sammy Lee. En vinst på elva matcher gjorde att han 2007 fick sparken från Bolton.

Holiday on Mittwoch!


Gaisarna i The Tough Alliance gör onsdagskvällen bekväm.

Skön musik.


No football on a Wednesday.



Börjar änna bli en fena på det här med simning nu. En riktig makrill änna.


Gott mör i kroppen. Härligare är det att halva veckan nu är passerad. Helgen drar in med stormsteg.


Sneglade mot barskåpet innan. Fick en flaska Tullamore Dew av min mor igår som nyss var hemkommen från England. Får hålla mig i skinnet och slörpa på en Gainomax.

Strikt schema på veckorna. Programenligt, disciplinerat och strukturerat.
Det finns nog en gnutta preussare i mig. I Göran Johansson finns det ingen struktur.
"Göteborgs starka man" som han kallas av gemene man i staden spekuleras bli DSS nya ordförande. Den starke mannen har ingen stark vilja. Han följer strömmen. Anletet på GJ påminner om den pytt som var tionde år nuförtiden serverats på Kamratgården. Det enda som fattas på gubben är ett stekt ägg och lite rödbetor.

Några andra som ständigt under säsongen har fått sig en minnesbeta är Siggi Jonsson och Paul Lindholm. De bägge har styrt en blårandig skuta rakt ner i bottendyn. De har gjort det så bra att de idag lyckades bli av med den börda de haft de senare åren. Grattis Siggi och Paul.


Har Ekong haft någon vision om ny tränare?

Holland-Sverige ikväll på Amsterdam Arena. Kryss i bästa fall. Får Rasmus Lindgren chansen?
Eller blir det sidleds-Danne? Lagerbäck satsar på sina säkra kort och låter en ny generation rinna ut i sanden. Henke Larsson slutar med landslagsfotbollen då han fyller 40.
Förstår mig inte på honom. Hade han slutat då han gjort sitt i Barcelona hade han för alltid haft en gloria på huvudet som Sveriges bästa anfallare. Det han har gjort är större än det Zlatan presterar. Anser jag ivarjefall.
Men så gjorde Henke likt Dahlin och Kenneth Andersson gjorde då det begav sig.
Fortsatte och stagnerade ju längre tiden gick. Glorian är halvt nere på nästippen.
Inser inte folk sina gränser?

Hatmötet Tyskland-England ikväll också. Här kan Capello få hjätestatus.
Lägger han sina kort rätt så finns det inga gränser för den brittiska glädjen.
Han kanske till och med kan få äran att leda nationen i mer än ett år?

Blir dock ingen fotboll på tv för mig ikväll.
Kung Persbrandt på TV4. "Oskyldigt dömd".
Spikat. Fast i soffan.

Persbrandt som sagt, mannen, personligheten och konceptet.
Egentligen borde det bli en wirre ikväll.

Det är Wednesday. Inte Sheffield utan istället Little Saturday.


GAIS ON!

tisdag 18 november 2008

Jag ändrar åsikt och inser att jag har haft fel!

Att Kalmar FF inte är en storklubb råder det ingen tvekan om. Epitetet storklubb får man förtjäna efter meriter, traditioner och supporterkultur.
Dock så är man bäst i Sverige på att spela fotboll. Helt odiskuterbart.
Senaste två säsongerna säger allt.
En stor del av framgångarna har Henrik Rydström.
En spelare jag alltid har föraktat. En grinig, kaxig och jobbig jävel som endast vill synas.
Så har jag sett honom ända tills nu. Såg för en stund sedan en studiointervju med honom på Svenska Fans Fan-Tv och ändrade snabbt min uppfattning.

Han säger vad han tycker och tänker och mycket av det är bra åsikter.
Med sin retorik och kunnighet får han Brommapojkarnas brat Jon Persson att endast se dum ut.
Rydström sågar etablissemanget, motståndarna, SvFF och "ryggdunkeriet inom svensk fotboll" jämst med fotknölarna. Underbart att höra.
Jag har haft fel om Rydström. Ovärderlig för Kalmar med sin inställning och en spelare som vågar öppna käften mot övriga Sverige.
Kalmars svar på Fredrik Lundgren. Helt klart.

http://www.svenskafans.com/fantv/program.asp?id=814

Noterbart och roligt är att se Wanderson vara med bland de nominerade som årets mittfältare.

GAIS och andra sorters klargöranden!


Som den fotbollsfreak jag är har jag även tidigare propagerat för sporten här på bloggen genom kritiska inlägg om för mig intetsägande idrotter.
Detta är en fotbollsblogg. Kort och koncist.
En blogg som genom sin undertext beskriver vad det är det handlar om.
Min stora kärlek är GAIS, engelsk fotboll, dess kultur och supporterlivet däromkring.
Det alternativa livet runt fotbollen som föraktas av mediorna och den politiska korrekthet som etablissemanget driver mot supporterkulturen.

Jag vill vara och jag anser mig själv också vara en nagel i ögat på den regim som motarbetar den grupp av människor som brinner för sitt intresse.

Jag ser det på ett sätt som ett kall. Jag drar mitt strå till stacken.
Men det är GAIS som driver min entusiasm och som för moroten framför min mun.
Detta gör GAIS till det största. Oundvikligt och utan konkurrens.
När fotbollssäsongen nu är över hamnar klubben ej längre konstant på näthinnorna.
Vi bär den i hjärtat likt alla andra tidigare år och väntar med abstinens in kommande säsong.
En sund reaktion hos varje engagerad supporter.

Vad gör man då vintertid? Börjar underhålla kroppen på riktigt efter månader med öl och dålig föda, är ett alternativ. Fotboll på tv och utlandsresor ett annat. En del går också så långt som att kombinera sitt supporterliv med att titta på Frölunda Indians. I ett klämkäckt familjehav tillsammans med antagonister från öis och DSS.

GAIS har inget hockeylag och jag anser då att det är en smula schizofrent att vintertid se Gaisare gå klädda i Frölunda Indians souvenirer, ståendes i Goa Gubbar-klacken axel vid axel med supportrar till de två andra göteborgslagen med supportrar som föredrar ishockey då fotbollssäsongen är över.
Det är hyckleri.

Sedan 2005 finns ett annat alternativ.
Ett vettigare is-alternativ.
I synnerhet för en Gaisare.
GAIS Bandy inviger sin nybyggda hemmaplan Heden Arena lördagen 29 November.
Man flyttar då från Ruddalen och blir ett riktigt city-lag.
Mitt i hjärtat av Göteborg.
Motståndarna heter Jönköping.
Premiären vanns stort och hopp om vinst i Allsvenskan Södra är stor.
Oavsett om man gillar bandy eller inte så tycker jag att det är alla Gaisares uppgift att stödja och gynna klubben, emblemet och färgerna.
Jag har aldrig förstått mig på sporten. Men jag kommer nu att ge den en chans.
För GAIS skull.


måndag 17 november 2008

Fotbollsgalenskapet!


Halvkollar på Fotbollsgalan. Jävla jippo. Egentligen avskyr jag den sortens tillställningar.
Klämkäcka programledare och ett arrangemang i den Moderna Fotbollens tecken.
Vad fan gör Adam Alsing i ett program som anses handla om fotboll?
Visserligen har han vanan inne med jippoprogram,men den personligheten och den slemmigheten hade kunnat hålla sig i Jeopardystudion.
Att ens nämna Daniel Andersson i samma mening som "Årets mittfältare" är att idiotförklara svensk fotboll.
Då Lagrell dyker upp med sitt feta flin i rutan har jag lust att sparka ut tv:n från balkongen.
Svennebananer på riktigt. Fotbollsgalan är en sörja. Ett sätt för SvFF att kunna visa upp sig i rampljuset och präktigt slå sig för brösten.
Hur många finns det som kollar på skiten som överhuvudtaget bryr sig eller har en aning om de spelare i Damallsvenskan som blir nominerade? Seriöst? Hela skiten är ett PK-jippo.
Jag har alltid haft svårt för Zlatan. Har aldrig riktigt förstått mig på hans storhet.
Guldbollen har han tidigare vunnit och då han ikväll äntrade scenen och tog emot priset som "Årets anfallare" av Ara Abrahamian så var det nog första gången jag har sett Zlatan var ödmjuk. Bara en sådan sak.
Pelé är kvällens gäst. Vad kostade det inte att ta hit honom?
Hur mycket av böteskassan från bengaltifon gick ner i hans ficka?
Lagrell mår bra. Gulla med Pelé,plåtas tillsammans med honom och fortsätta suga ut svensk fotboll. Parasit.

Håkan Hellström räddar såpan med sina uttalanden om bollkalle som ung grabb då giganterna Järelöv och Samir Bakaou lirade. Håkan fick annars den så trumpne Henke Larsson att dra på smilbanden.
Mina smilband lär inte röra på sig resten av denna kväll. Inte ens för Jessica Almenäs byst.
Tack för det TV4!

Stephen Irelands nödlögn!


Att Stephen Ireland är en duktig fotbollsspelare råder det ingen tvivel om. Det har han visat på City Of Manchester och på andra arenor runt om i England. Han är en populär spelare bland Cityfansen. Ireland föddes i irländska staden Cork 1986 och debuterade i Manchester City 2005 för att året därpå bli uttagen i förbundskapten Steve Stauntons trupp. Hans första landskamp för Irland var mot Sverige. Desto sämre är hans trovärdighet som spelare. Och det har sitt ursprung i just ett landslagssammanhang. 2007 skulle Irland möta Tjeckien. Ireland som hade briljerat i matchen innan mot Slovakien var högaktuell för spel.
Stephen Ireland tackade dock nej till att medverka med motiveringen att hans mormor hade dött. Pressen skrev sorgerubriker och uppståndelsen var stor. Dagen efter att han meddelade det visade det sig att så inte alls var fallet. Den 14 september kontaktade Irlands fotbollsförbund Manchester City angående saken. Då avslöjade Ireland sanningen att hans avhopp berodde på att hans flickvän Jessica hade fått missfall. Han bad offentligt om ursäkt på Manchester Citys hemsida.
Förbundskapten Staunton ringde upp Stephen Irelands dåvarande flickvän Jessica. Även hon hävdade att Irelands mormor hade avlidit.
Staunton frågade senare ut Stephens om saken, då Irlands fotbollsförbund hade tagit reda på att det inte var sant. Ireland hävdade då att det var hans farmor (det är samma ord för farmor och mormor på engelska). Manchester City gick djupare in på även det och då kom det fram från Ireland att hans flickvän hade fått missfall och trodde att fotbollsförbundet skulle låta honom vara om han sa att en nära släkting hade dött.
Stephen Ireland är en duktig fotbollspelare som sagt. Han hade mycket väl kunnat spela i något av "The Big 4". Anledningen till att han inte gör det och istället sedan 2005 spelar i City kan ha med denna osannings-spridning att göra.

The Battle Of Lancashire




Det var ledsna miner och sorgsen stämning på större delen av Bloomfield Stadium igår.
Minoriteten bortasupportrar var desto gladare. 3-1 vinsten var mer än bara ett resultat och en vinst. Det var en ren prestigeseger. Derbyn slår allt.
Derbyt på engelska nordvästkusten upprör mer än Liverpool-Everton och Tottenham-Arsenal.
Ivarjefall hos supportrar till lagen Blackpool FC och Preston North End.

Rivaliteten har genom tiderna varit så hård att hatet klubbarna och supportrarna emellan nått oanade gränser.

Då domare Dean igår blåste igång matchen klockan 13:00 engelsk tid så var arenan fylld till bristningsgränsen. Detta var matchen alla hade talat om. Åtminstone i regionen.
De 1.700 Prestonsupportrarna hördes emellanåt men överröstades kapitalt av hemmapubliken. Det var majoriteten på Bloomfield som jublade högst då Hammill gav Blackpool ledningen. Det stod sig till halvtidsvilan och drygt en kvart in i andra halvlek då gästerna kvitterade genom Brown.Prestonklacken var lyrisk. Då Neil Mellor sedan gjorde 2-1 för bortalaget exploderde bortasektionen. Spiken i Blackpoolkistan sattes av Brown ännu en gång då denne i minut 77 gjorde 3-1. Ett resultat som höll sig matchen ut.

Avståndet städerna emellan är inte stort. Ungefär som Göteborg till Kungälv.
Rivaliteten är aningen större. Större än vad vi tror.

Det handlar om ett derby som rankas högt upp på skalan ”Alternativderbyn”
Dynamisk stämning, en hotbild som hade fått Aftonbladet, ifall dessa hade kunnat fokusera på något annat än de fyra stora i Premier League, att brista ut med krigsrubriker.

I England är det annorlunda. Här är det en livsstil. En del av kulturen och själen.
Man brinner för det där och det är i synnerhet i de mindre städerna i de lägre divisionerna.

Blackpool FC, med smeknamnet Seasiders, grundades 1887. Sex år senare grundades det i staden Preston ett lag som kom att kallas North End. Lilywhites var födda.
Sedan dess har rivaliteten varit ett faktum.
Blackpool är den stad som anses lite finare. Titulerar sig som Englands badstad med tanke på dess kust och stränder. Befolkningen uppnår 142.000 vilket är ungefär 10.000 fler än vad som bor i Preston.
Blackpool är äldre som klubb, större som stad och har mer invånare men det är preston som har den största arenan i Deepdale Stadium. Deepdale inhyser 21.412 åskådare medan Bloomfield Road tar in blygsamma 9.650.

Trots detta kan ändå Preston North End och dess supportrar falla skönt tillbaka och titulera sig bäst i nordvästra England. Slaget om Lancashire är vunnet

”PNE hit the donkey lashers”, som en Prestonsupporter hade kunnat uttryck sig!

söndag 16 november 2008

Det senaste från England!

*Det verkar som den så kallade "Harry Redknapp-effekten" är över. I matchen mot Fulham på Craven Cottage såg laget lika håglöst och tafatt ut som under Juande Ramos ledning. Återstår att se om det var ett tillfälligt bottennapp eller om man fallit tillbaka i gamla synder. På söndag möter man Blackburn hemma och då gäller det att bevisa att formtoppen man haft inte bara var en tillfällighet.

*Det glädjer mig att Leyton Orient lämnat nedflyttningsplatsen efter två raka segrar. Denna helg slogs Crewe tillbaka med 2-0 på Gresty Road. Mål av Mkandawire och Boyd.
Nästa helg väntar derby hemma på Brisbane Road mot tredje placerade Millwall.

*Arsenal kommer aldrig att vinna några titlar så länge den helt oduglige dansken Nicklas Bendtner får så mycket speltid som han får. 13 gjorda mål på 52 matcher i Arsenal skrämmer ingen och Arsenalfansen får hoppas att Adebayor och van Persie håller sig skadefria om man ska nå Champions League nästa år. När det gäller hans frisyr är det bland det värsta jag sett och han påminner mer om en tjeckisk hockeyspelare än en dansk fotbollsspelare.

*Det enda laget i den engelska proffsfotbollen (Ända från Premier League och ner till League Two) som fortfarande är obesegrade är Wycombe. I går besegrades Bradford med 1-0, målet gjort av högerbacken Lewis Hunt tjugo minuter före full tid. Fortsätter man med samma fina spel som i början av säsongen väntar troligtvis uppflyttning till League One.

*En brittisk utredning föreslår striktare alkoholpolitik pga den allt högre alkoholkonsumtionen. Det kan innebära dyrare alkohol i butikerna och förbud mot rabatterade priser på pubarna.

*Johan Elmander var ganska blek i helgens match mot Liverpool. Elmander är Boltons dyraste nyförvärv någonsin och köptes in för att ersätta Nicolas Anelka som såldes till Chelsea i januari 2008. Klubben betalade hela 11 miljoner Pund (ca 140 miljoner sek) och hittills har svensken bara gjort ett mål på nio matcher. Både fans och tränare har stora förhoppningar men de har ännu inte infriats. Återstår att se vad som händer men det var nog många fler än jag som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Bolton blev hans nya klubb, intresse fanns från både Spanien, Portugal och från franska toppklubbar.
Gör han mer än 5-7 mål denna säsong skulle jag bli förvånad och en flytt till någon av ovannämnda ligor nästa sommar skulle inte förvåna mig.

Inställningar till spelet.

Tänkte kasta mig i soffan nu och bella in Hull mot Manchester City, men blev tvungen att filtrera lite åsikter och tankar först.
Läste i den eminenta och mycket intressant välskrivna Offside och dess sjätte utgåva för året om den svenska Southampton försvararen Michael Svensson.
Bitvis rörande och sorgsen intervju om en spelare som fått utstå motgångar på motgångar.
Trots alla sina skador så har han aldrig tappat hoppet. Han spelade till och med en tid i Southampton utan lön och blev inför året utsedd till lagkapten.
Det är inte många utlänningar i den engelska ligan som blir det.
"Killer" blev snabbt hans smeknamn av Saints-fansen och hans hänsynslösa spelstil uppskattades av alla runt om i staden. 2003 var hans bästa säsong i karriären och storklubbar som Arsenal,Manchester United och Barcelona var intresserade. En tid efter kom skadorna och de skulle avlösa varandra under ett par år. Det bästa med honom är att han aldrig har gett upp. Majoriteten av elitspelare inom fotbollen hade lagt av för mindre. Svensson körde på ändå.
Han är därför så populär i Suthampton att publiken junger; "Michael Svensson,you´re so good you can shag my wife"
Då har man respekt.

Vidare läste jag att Sunderlands manager Roy Keane inte alls var varken intresserad eller imponerad då klubbens scouter tipsade om Djibril Cissé. "-Nej du,jag vill inte ha någon som klär sig konstigt och har märkvärdiga frisyrer" lär manager Keane ha sagt.
Cissé värvades dock till klubben ett par veckor senare och Cissé tackade för detta genom att premiärmåla inför sin nya publik och inför ögonen på den fördomsfulla skeptikern Keane.
Keane ångrar säkerligen sitt uttalande efter att fransmannen har fått fart på målskyttet i klubben som annars brukar ha extrem måltorka. Mål i derbyt mot de förhatliga skatorna från Newcastle och igår borta mot Blackburn. Nästa gång lär Keane hålla tungan rätt i mun och istället se till det sportsliga istället för det ytliga.

Levon sägs ha personliga problem. Det är sådana rykten som florerar nu i GAIS och hos de grönsvarta supportrarna. Spelare som gör minsta antydande till att inte trivas skall bort.
Oavsett hur bra de än är. Negativ energi hos en enskild spelare skadar truppen.
GAIS har inte råd med det.
Detta är vanligt förekommande med spelare, oftast från länder i Sydamerika, Afrika och Sydeuropa, (men i detta fallet från Amenien) som endast ser Allsvenskan som en mellanlandning på resan ut till de stora ligorna i Europa. Inställningen är tydlig. Minsta motgång,petning eller liknande blir oftast avgörande för ursäkter som"personliga problem".Det är sorgligt och tråkigt.
Vi har sett det förr. I synnerhet på spelare som exempelvis Migen Memelli. Tidernas i särklass största flopp i GAIS.

Nu blir det soffläge!
Adios!

The God from Merseyside!


Mannen,myten och legenden Robbie Fowler har gjort mycket kontroversiellt i sitt liv.

Under hela sin uppväxt tid i Liverpoolförorten Toxteth var han en trogen anhängare till Everton. Detta till trots fick honom som 18 åring att skriva kontrakt med rivalen Liverpool FC.

Under sina år i Liverpool varierade han livet som skyttekung på planen med playboy leverne på nattklubbar och pubar. Tillsammans med Jamie Redknapp, Stan Collymore, David James, Jason McAteer och Steve McManaman fick man namnet "Spice Boys". Det var under den tiden då Spice Girls var stora på musikscenen och Robbie sades ha ett förhållande med sångerskan Emma Bunton. Tidningen Daily Mail var skapare till namnvalet på de sex spelarna.
Att Everton-supportern Fowler spelade i rivalens röda tröja var oförlåtligt. Fowlers gamla barndomsvänner vände honom ryggen och ungdomens synder kom upp i rampljuset då han blivit känd. Bland annat att han hade en stark förkärlek till droger. I synnerhet kokain.
Just därför gjorde han det ytterst spektakulära och mycket kontroversiella då han efter ett mål mot Everton firade med målgesten där han simulerade att han snortade kokain från mållinjen.
Straffet från FA blev inte nådigt. 60.000 pund i böter och 4 matchers avstängning.
Fowler var och är en riktig scouser.
Detta till tros flyttade han både till de rivaliserande klubbarna Leeds och Manchester City.

Han hade dock alltid kvar sin bostad i Liverpool.
Mellan 2007 och 2008 spelade han för Cardiff.
Att pendla mellan Liverpool och Cardiff var långt. 337 kilometer enkel väg.
Lösningen på detta var att ställa bilen hemma i garaget och varje gång hyra en helikopter.
90 minuter tog det då mellan städerna.
Han värvades sensationellt till Blackburn inför denna säsong.
I två omgångar, tio år sammanlagt, har Fowler tillhört rödtröjorna från Anfield.
Han lär avsluta sin karriär där. Oavsett om det är på planen eller inom organistionen.
Robbie Fowler är en av de absolut största spelarna i Liverpools historia. I sin näst sista match för Manchester City gjorde Fowler ett mål i derbyt mot Manchester United (en av Liverpools största rivaler). Fowler firade målet genom att framför United-klacken hålla upp fem fingrar för att symbolisera Liverpools fem segrar i Europacupen/Champions League mot Manchester Uniteds enda seger.
Det är inte för inte som han kallas "God" (Gud) av supportrarna.
Robbie Fowler är en son av folket.


lördag 15 november 2008

KVÄLLENS BILD!

Frågan är om Lincoln FC supportern på bilden löser familjeentré med tanke på att kroppshyddan tar upp två hela stolar och lite till ?!

Trångsynta fördomar om värdelösa såkallade sporter!

Frugan har en stor förkärlek till alpint. Vid denna tiden på året och framöver sitter hon klistrad framför tv:n och följer åkningarna med stor förtjusning.
För mig är detta helt obegripligt.
Jag har fördomar och de är riktigt starka sådana.
Jag må vara trångsynt vad gällande sport. För mig är fotbollen ohotad etta. Handboll och ishockey går bra. Sedan är det slut.
Jag skulle aldrig sätta mig ned och kolla på segling, golf eller friidrott. Jag finner ingen tjusning i det alls. Tvärtom så är det sömnpiller. Med sådana sporter på tv och jag på soffan så blir det ett besök efter en stund till John Blund.
Det finns en mängd trams-sporter som tar upp för mycket utrymme i vardagen och som för mig är helt obegripligt att kunna tycka om. Motorsport är en av de sakerna. Att det överhuvudtaget får kallas sport är för mig ett mysterium. En whitetrash hobby. Formel 1 och sådan skit zappas förbi i 180. Rakt av.
Vad finns det mer för ointressant dynga?
Curling, bowling, skridskor och hästsport. Att män överhudtaget förnedrar sig med de två sistnämnda aktiviteterna är ett hån mot manligheten.
Har jag glömt några "sporter"?
Som sagt, jag kan nog vara en smula trångsynt. Men jag mår faktiskt bra av att vara det.
Förresten, simning och gymnastik är också något som jag inte finner någon tjusning i att titta på.
Likadant då all hype kring OS, sommar och vinter, kommer på tapeten.
Det enda av intresse då är fotbollen på sommaren och ishockeyn på vintern.
Resten är skit. Individuella sporter ratas.
Trångsynt som sagt!

Däremot älskar jag lördagar.
I synnerhet då man kollar in Svt Text 377.

Stryktipset
1 Arsenal - Aston Villa 16:00
2 Blackburn - Sunderland 16:00
3 Fulham - Tottenham 16:00
4 Man United - Stoke 16:00
5 Newcastle - Wigan 16:00
6 West Ham - Portsmouth 16:00
7 QPR - Burnley 16:00
8 SheffieldU - Reading 16:00
9 Bristol C - Nottingham 16:00
10 Cardiff - Crystal P 16:00
11 Coventry - Plymouth 16:00
12 Norwich - Swansea 16:00
13 Southampton- Wolverhampton 16:00

Jag har inte tippat idag. Vinner ändå aldrig. Får som mest 10 rätt. Snittet ligger väl på 9.
Fulham-Tottenham på Canal + senare. Mumma.

Snackade med KC Savage AKA Lufsen från Olskroken tidigare. Då han anser sig vara en musikkritiker utan konkurrens så erbjöd jag honom att skriva några rader om sina kunskper på denna eminenta blogg. Till svar fick jag "Glas Vegas är bra, men överskattade då man ser till Verves nya platta"
13 ord gör ingen skillnad och definitivt ingen blogg.
Jag väntar spänt på att KC Savage tjocka små fingrar skall kunna komma med något konstruktivt. Eller är det för mycket begärt?

Tennis är förövrigt en sport som jag tittade tillsammans med pappa som barn.
Men med risk för nackspärr så slutade jag följa den överklassporten i mogen ålder och rankar in den i ungefär samma kategori som hästhoppning,skridskor,backhoppning, motorsport och segling.

Nu har mina egna fördomar och trångsynthet gjort mig så frustrerad att jag nu måste sluta skriva.

Auf Wiedersehen!

fredag 14 november 2008

Fredagens val av låt!




Take em all!

Gamla godingar!


Macc Lads

Bandet bildades 1970 i staden Macclesfield och har själva titulerat sig; " The rudest crudest lewdest drunkest band in Christendom"

Musiken är en blandning av punk och hårdrock och bandet har sedan de började spela gång på gång upprört det konservativa Storbritanien. Man har fått en hel del kritik för sina sexistiska, homofobiska och politiskt inkorrekta texter.

Detta är fotbollsmusik som hör den gamla skolan till.


Blackpool



Charlotte



Beer, sex, chips & gravys



Angrepp av olika slag!

Det är bara att inse att man har besegrats. Kroppens immunförsvar har hissat vit flagg och lagt ner sina vapen mot det latinska angreppet Akut viral nasopharyngit, på engelska kallat Common Cold men som man säger på vanlig svenska; förkylning. Och det är ingen vanlig förkylning. Jag är helt matt. Orkar ingenting som har med fysiskt arbete att göra.
Det är väl den tiden på året nu. Näsorna rinner och folk hostar vitt och brett.
Tack för den!
Slog upp ögonen i morse och insåg att en dag på arbetsplatsen inte var att tänka på.
Så vad har jag gjort istället?
Sovit och vilat kombinerat med varma drycker.
Var tvungen att varva ner framför burken här och förklara för omvärlden om mina skavanker.
Känns lite bättre då.

Någon det känns bättre för dag för dag är 19 åriga Jay Simpson. Han är en av de talanger som Arsenal har i sin Academy. Han fick sitt genombrott i ligacupen mot Wigan där han nätade två gånger. Med gamla storspelaren Ian Wright som sin största idol har han gjort allt för att få spela i klubben han älskar. Arsenalsupportrarna väntar lika mycket på det som han själv. I den främlingslegion som Wenger tillhandahåller finns tre spelare med brittiska pass; Theo Walcott, Jack Wilshere och Aaron Ramsey.
Wilshere var killen som öppnade vägen. Född 1992. Redan som 16-åring klev Wilshere upp i Arsenals A-lag, där han tog över Gilberto Silvas nummer 19.
Sedan dess har ingenting varit omöjligt. Dörrar öppnas för inhemska talanger som oftast ratas
till förmån för utländska stjärnor. Wenger har insett detta faktum. Supportrarna vill ha en smula engelsk identitet.
Wenger har på senare tid även vänt blickarna åt politiskt håll för att dra paraleller till sitt och sina fotbollsspelares kunnande. " Om du har tillräckligt mycket med talang, så finns det inget som kan stoppa dig från att nå toppen." Orden är USA:s nyvalda president Barck Obamas ord.
Det budskapet vill Arsène Wenger förmedla till sina unga spelare.
Och vem sa att fotboll och politik inte hör samman ?

Läste att Didier Drogba hade spottat och kastat mynt mot Burnleys supportrar.
So what? Det är väl ett mänskligt tecken och en sund reaktion?
Hade någon ofredat mig och kastat något mot mig så hade jag givetvis gett igen.
"Men han skall ju föregå med gott exempel" säger ni och syftar på att han är ett "föredöme för den unga generationen".
PK, bullshit och inövade slitna klyschor säger jag!
Drogba visade upp en personlighet som Cantona och Barton har gjort.
Han syns och han förmedlar ett budskap: jag är mer än bara en fotbollsspelare.
Givetvis uppförstoras denna sortens händelser så att hyenorna i mediavärlden kan få sig en schysst och härlig utlösning vid pressarna.
Det är media som vill ha det så här.

Det spelade tydligen kval till Allsvenskan igår. Zappade förbi TV4 Sport och uppmärksammade snabbt en åker, ett hundratal åskådare och två lag som var med intetsägande än det snorpappret jag har bredvid mig nu.
BP och LSK stod det som förkortning uppe i vänstra hörnet.
Är det förkortningar för någon virussjukdom?

Isåfall har jag hellre denna åkamman jag har nu,livet ut!
Det blir en feting-whisky som bot på detta senare.

Ha en trevlig helg!

torsdag 13 november 2008

David slår Goliat.Skrällar i cuperna!

Det är inte bara Burnley som klarat av bedriften att skaka om storheterna och få dem på fall. Under cuphistorien har ett flertal matcher slutat med absoluta skrällsegrar. Här har ni några av dem:


Wrexham-Arsenal 2-1 1992
Matchen är känd som en av de större "giant-killer" matcherna i engelsk fotbollshistoria. Walesarna som då låg i tredje divisionen visade extrem kämpaglöd från första stund då de nykorade ligamästarna från norra London kom på besök. Då det i 86:e minuten stod 1-1 drog hemmalagets Steve Watkin iväg ett skott. 2-1 till Wrexham och seger. Skrällen var ett faktum.

Manchester United-Exeter 0-0 2005
Exeter, femma i Nationwide Conference, halvproffsligan steget under ligasystemet, kämpade och slet med stora bultande hjärtan och höll på något vis undan och klarade 0 - 0 på Old Trafford.
På "Theatre of Dreams" hette hjältarna sånt som Paul Jones, målvakten som tog allt, Gary Sawyer eller Santos Gaia, backar som förmodligen aldrig mer spelar inför över 67 000 åskådare och därför spelade med vissheten att det var just nu eller aldrig. Unitedbossen Alex Ferguson valde att vila de flesta av de ordinarie stjärnorna, men sände i andra halvlek in trion Paul Scholes, Cristiano Ronaldo och Alan Smith i hopp om att undvika pinsamheter.

Liverpool-Barnsley 1-2 2008
Barnsley från andraligan kämpade som lejon på Anfield och modet belönades med lagkaptenen Brian Howards segermål i den 93:e minuten. Barnsley pasade även på att slå ut Chelsea ur cupen.

Back in business!

Dålig bloggaktivitet av mig igår. Tankeröta är ursäkten och jag lovar att förbättra mig.
Ser fram mot helgen nu. Det blir bara segare och segare för var dag som går nu. Har såklart med väderförhållandena och årstiden att göra. Gillar det nada.

Frågan är om Chelseafansen gillade vad dem såg igår? Lilla Burnley kommer till huvudstaden på besök. Den eviga lillebrodern och antagonisten till Blackburn går helt ohämmat in på
Stamford Bridge och visar mångmiljonärerna i motståndarlaget att det är kämpaglöd och inte pengar som avgör en fotbollsmatch. Akinbiyi kvitterade efter att Drogba gett hemmalaget ledningen. Efter en mållös förlängning kom starffarna och Burnley kunde efter sex gjorda mål och fem emot sig sträcka armarna i skyn och se sig som vinnare.
Glädjande då småklubbarna inte ser det omöjliga emot giganterna.
Också kul att se att det fungerar att avancera i cupen genom att slå ut det "oslagbara"
Kvartsfinal i ligacupen för Burnleys del. Hade de ens kunnat drömma om det då de lottades mot Chelsea?

Det börjar bli en sliten klyscha nu, men jag håller fast mig vid den. Det råder en Redknapp-effekt på White Hart Lane. Och den har etsat sig fast och är såpass solid att Juande Ramos gamla lagbygge är ett spöke jämfört med det lag som igår besegrade Liverpool.
Tottenham har blivit ett November-spöke för Liverpool. I början av månaden vann Spurs hemma med 2-1.
Igår skrevs siffrorna till 4-2. Ryssen Pavlyuchenko har blommat ut under Harrys ledning och nätade två gånger. Detsamma gjorde Campbell.
Hetsporrarna ifrån norra London har borrat sig in i rödtröjornas ben och övriga England.
De lär göra det som en igel framöver.

Läste att Feyenoord även är intresserade av Wanderson. Orkar man bry sig om alla rykten? Jag måste dock skriva om det. Är det Silly Season så är det.

Kneg väntar!

tisdag 11 november 2008

Konfunderat hyckleri!

Jag är seg nu. Det är tisdag, en regnig och tråkig sådan och sedan är det total matthet efter ett gympass med Tuvemannen. Gainomax och Kycklingsallad på veckodagarna för att växla över till pizza, whisky och öl på helgerna. Vilken hycklare man är.

Är förövrigt en smula konfunderad över nästa säsong. Inte direkt över GAIS utan istället över min egen tillvaro kring GAIS. Vet nämligen inte än var jag vill eller skall sitta/stå på den nya arenan. Klacken? Levande sittplast?
Det är som ett frågetecken nu.
Har ju å andra sidan ett tag att fundera på detta.
Är det i Mars eller April Allsvenskan drar igång igen?
Förhoppningsvis har jag bestämt mig tills dess.

Funderar även över att delta i årets upplaga av XL-Coachen som Aftonbladet arrangerar.
Ta ut ditt engelska drömlag och tävla om fina priser.
Som den anglojunkie jag är så finns det väl inte mycket att fundera över. Eller?

Arbetskamraten brände ner hela säsong 4 av "Prison Break". Den är helt skruvad nu den serien men jag och frugan följer den trots allt. Även fast den börjar 22:00 på måndagskvällarna.
Inte blir det bättre av att vipå tisdagsmorgnarna stiger upp runt 05:30.
Är som en zombie fram till frukost.
Så nu tänkte vi plöja igenom hela säsongen. Det som vi orkar med vill säga.
Då kan man lägga sig någorlunda i tid på måndagen och stiga upp skapligt pigg på tisdagen.
Bra va?!

Blev änna sugen på en Famous Grouse nu. En 8:a med is.
Eller skall jag slörpa i mig mineralvatten?

Konfunderat hyckleri!

måndag 10 november 2008

Silly Måndagsafton!

Redan dagen efter säsongens sista omgång så nås man om rykten som gör gällande att spelare är på väg bort. Levon Pachayjan uppges ha "personliga problem" och endast en pennfattning från att gå till holländska Feyenoord. Samtidigt så är Wanderson högaktuell för flertalet klubbar. Alla hemmahörande i Nordeuropa. Att Ekunde, som truppens bästa spelare, är het på marknaden har varit känt sedan en längre tid. Men skall man ta dessa rykten på allvar eller skall man lägga dem i "Silly Season" högen?
Just nu känns det som det kvittar. Jag tror på det GAIS som finns till nästa år. Med eller utan trion som spekuleras försvinna. Ingen spelare är oersättlig.
Jag tror på nyförvärven som har gjorts. Spong och Pär Ericsson men framförallt trion från Island. Jag har aldrig haft samma behagliga känsla tidigare om spelare i GAIS som har värvats och ännu inte spelat en sekund för klubben.
Men det är farligt att hysa starkt förtroende för GAIS.
Vi vet alla att ifall man överskattar GAIS så går allt åt helvete.
Men det är ju visserligen det som är GAIS.
Man skall aldrig vara säker!

Läste att Hughes kan få sparken från City och att Svennis eventuellt ryktades komma tillbaka till Manchesterklubben.
Det är väl bättre att Svennis isåfall, ifall han nu vill tillbaka till det land som smutskastat honom, tar kontakt med The Geordies och låter sig ersätta Joe Kinnear. Newcastle lär annars sjunka ännu djupare.
Tränarbyte kan löna sig.
Fråga Tottenham.

Nu är det "Prison Break" strax på 3:an.
Deras flykt från fängelset blir min flykt från den regnigt trista måndagen!

God Afton, God Natt och Time Out!