TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 31 augusti 2009

Frank Sinclair till storsatsande Wrexham

Med över 500 matcher i bland annat Chelsea och Leicester under 1990-talet så var Frank Sinclair en klippa i förvaret. En stark och solid försvarare av hög klass.
Den idag 37-åriga Sinclair är fortfarande igång och det kan man nu tacka den gamla storspelaren Dean Saunders för. Saunders med ett förflutet som målkung i Liverpool är idag manager i Wrexham. Wales tredje största klubb,efter Cardiff och Swansea, huserar nuförtiden i Blue Square men tittar man på värvningarna som Saunders gjort den senaste tiden så kan denna division snart vara ett minne blott. Saunders och Wrexham annonserade i helgen att man knutit till sig den rutinerade veteranen Sinclair.
Sinclair blir inte ensamt toppnamn i klubben.
Saunders har värvat fyra andra namn under sommaren. Från Manchester City har man värvat trion Curtis Obeng,Adrian Cieslewicz och Hedi Taboubi samt Mansour Assoumani från Leeds.
Frank Sinclair får ändå ses som den största värvningen.
Sinclair har sagt att en av anledningarna till att han valde Wrexham, efter att haft en träningssejourmed både Wycombe och Bury, var att han fått goda tips om klubben av Blackburns forne storspelare Matt Jansen som förra säsongen spelade i Wrexham.
Kontakter är A och O även i fotbollen. Dean Saunders har många känningar efter alla år som storspelare. Det är det som är Wrexhams fördel.

Taylor stannar i ett nytt Newcastle

Newcastles försvarare Steven Taylor har varit ett omskrivet namn under sommaren. Flertalet klubbar i Premier League har velat värva 23-åringen, efter att Magpies trillade ur högsta ligan. Nu ser läget annolrunda ut. Taylor har lovat att stanna i Newcastle och föra klubben tillbaka till Premier League.
Resan tillbaka har börjar bra. Då man ikväll möter nykomlingen Leicester hemma på St James Park så gör man det som ett obesegrat gäng som inte släppt in ett mål på hemmaplan. Även på bortaplan är man obesegrade. Vid seger i kvällen match går klubben upp i serieledning efter fem spelade omgångar.

Till stor del så får rutinerade spelare som Taylor ta åt sig äran för denna framgång samtidigt som de unga och nya spelarna lyckats axla mantlarna från de stjärnor som lämnade klubben då man åkte ur Premier League.
Förlusterna av Michael Owen,Sebastien Bassong, Obefami Martins, Damien Duff och Habib Beye har varit tunga men ändå inte gjort skada. Förhoppningsvis kan denna omställning vara grunden till en ny och frisk era inom klubben. Någonting som inte är en dag för sent.

söndag 30 augusti 2009

Tunga skalper för Barnet och Rochdale

Dramatiken var stor och känslorna flödade över på Underhill Stadium igår då Barnet tog emot det nya poplaget Notts County i League Two.
I en välspelad match inför 2,858 åskådare var Barnet det starkaste laget första halvleken innan gästerna kom in i matchen. Då Mark Hughes gav Notts County ledningen bröt jubel ut i de svartvita leden. Ett jubel som snabbt förvandlades till ilska efter att domaren blåst av målet för offside.
Istället lade Barnet in den extra växeln, något som skulle komma att löna sig.
På stopptid lyckades inhopparen Jake Hyde överlista Notts County Kasper Schmeichel.
Seger med 1-o till Barnet medan Notts County fick åka hem från norra London med sjunkna huvuden. Laget hade mest press, bollinnehav och målchanser sett till hela matchen.
I och med förlusten tappade Nottinghamlaget sin serieledningen och rasade ner till femte plats. Barnet däremot klättrade upp på en behaglig fjärdeplats.
*****
Lancashirederbyt mellan Rochdale och Bury brukar gå hett till.
Majoriteten av de 4534 åskådarna på Spotland i Rochdale hade all anledning till att dra på smilbanden igår.
Seger med 3-0 i en match där domaren visat upp sju gula kort.
Bury var oerhört bleka och påminner inte alls om det lag som förra säsongen tog sig till
play-off.
Trion matchhjältar för dagen i Rochdale var Thompson, Dagnall och Kennedy.

Fuskaren Eduardo

Jag tyckte det var riktigt skönt att se när publiken på Old Trafford hånade fuskaren och filmaren Eduardo Da Silva. När han väl kom in på plan buades han ut varje gång han fick bollen och det är nog en behandling han får vänja sig vid framöver.
Om det är någon som mot förmodan missat filmningen kan ni se den här:

http://www.youtube.com/watch?v=CL55gAHsviQ#watch-main-area

Giganterna klättrar i League One

* Charlton och Leeds fortsätter att mala sönder sina motstånd i League One.
De bägge obesegrade lagen vann återigen gårdagens matcher.
Charlton åkte till Birkenhead och fullständigt krossade hemmalaget Tranmere.
Lloyd Sam blev tvåmålsskytt medan Jose Semedo och Nicky Bailey gjorde ett mål var i
4-0-vinsten på Prenton Park.

*****
* Colchester inledde säsongen med att ta sig upp i toppen. De senaste omgångarna har man fått backa under till förmån för en kaxig uppstickare från Yorkshire.
Leeds sopar banan med alla och igår besökte man Community Stadium i Colchester.
Återigen skulle Jermaine Beckford vara segerherren. Efter att Johnson gett Leeds ledningen så kvitterade Colchesters Lisbie på straff. Men Beckford ville som sagt annorlunda. Femte vinsten på lika många omgångar betyder 15 poäng. Samma som Charlton fast sämre målskillnad.

*****
* Inför 12,642 åskådare på Galpharm Stadium tog Huddersfield återigen en trepoängare då klubben under gårdagen slog Yeovil
med 2-1.
Hjälten för dagen var Michael Collins. Efter att ha varit avstängd förra omgången kom han tilbaka in i truppen i helgen fylld av revansch. Han såg gästerna ta ledningen genom Kieran Murtagh för att kvarten senare jubla åt då lagkamraten Theo Robinson kvitterat.
Collins jublade högst då han själv gjorde det mål som kom att bli segerresultatet. 2-1 till Huddersfield som fortsätter att klättra.

*****
* Har Paul Lambert-effekten tagit fart I Norwich? Det ser onekligen ut så. Igår åkte man upp till Hartlepool för match i den femte omgången. Med på bussen hade man nyförvärvet Michael Nelson som tidigare spelat sex säsonger i Hartlepool.
Nelson tackade för tiden i klubben och gjorde matchens första mål.
Stephen Hughes kunde senare göra 2-0 till The Canaries. Paul Lambert har två raka segrar på lika många matcher som manager i sin nya klubb. Från botten till mitten på två matcher. Imponerande.

QPR tog första vinsten för säsongen

Tottenham-lånet Adel Taarabt's gjorde matchens enda mål då Queens Park Rangers besegrade Scunthorpe på bortaplan. Segern var QPRs första ligavinst under den nya managern Jim Magilton. Innan gårdagens match hade Magiltons gäng spelat tre oavgjorda matcher och förlorat eni ligaspelet. Hade tålamodet hos ledning och supportrar börjat tryta så är det säkerligen en smula lugnare idag. En av orsakerna till att Magilton tidigare inte kritiserats tillräckligt är klubbens framgångar i Ligacupen där man krossat Exeter med 5-0 och slagit ut Accrington Stanley med 2-1. Inga stora motståndare direkt men ändå avancemang i cupen. Resultaten räknas oavsett.

Spelarna som stal showen

* Då Doncaster igår besegrade Cardiff hemma på Keepmoat Stadium så skrev man historia. Segern, som skrevs till 2-0, var den första mot Cardiff sedan 1951.
Segern var även Darlingtons första för ligasäsongen och man förtjänade den.
De stora hjältarna för dagen var målgörarna Hayter och Lockwood som fick de 9,742 åskådarna på läktarna att jubla högt.
Cardiff noterade första förlusten för säsongen och tappade därmed serieledningen till rivalen West Bromwich.
*****
* Inför över 25,000 åskådare på Bramall Lane i Sheffield tog Roman Bednar tag i showen då han igår gjorde två mål i tungviktsmötet.
Bednar gav gästerna ledningen för att sedan minuten senare se Evans kvittera för United. Bednar kom en stund senare att ge WBA ledningen i matchen.
Länge såg det ut som att WBA skulle åka hem från Sheffield med tre poäng men Uniteds David Cotterill ville annat. Cotterill kvitterade matchen två minuter från slutet på en straff. 2-2 mellan två lag som är starka kandidater till uppflyttning denna säsong.
*****
* 14,402 åskådare på Ashton Road i Bristol fick se City vinna gårdagens toppmatch mot Middlesbrough med 2-1. Lördagens stora hjälte hette Nicky Maynard som med sina två mål var en stark bidragande orsak till Citys vinst med 2-1. Förlusten var Middlesbroughs första för säsongen. Försäljningen av duon Huth och Tuncay till Stoke kan komma att bli ödesdiger för klubben. City däremot, stärkta av målkungen Maynard, fortsätter att klättra.

*****
Fjärde förlusten och sist i ligan. Barnsley hade ingen rolig kväll hemma mot Reading.
Vinst med 3-1 till gästerna med bland annat två mål gjorda av Noel Hunt.
Direkt efter förlusten meddelade Barnsley att man fått nog av managern Simon Davey och därför avskedar honom på stående fot.

*****
Sheffield Wednesday visade var skåpet skulle stå då man åkte ner till Plymouth och Home Park. Inför 10,228 åskådare vann ugglorna med 3-1 efter bland annat två mål av Marcus Tudgay.
Plymouth har fortfarande ingen vinst i ligan.
Nu ligger bägge Sheffield-klubbarna direkt under play-off plats.

Känslorna svallade i målglatt East-Midland derby

Matcherna mellan Nottingham och Derby County är alltid av hög karaktär. Närheten mellan städerna har gjort att matcherna karaktäriseras som derbyn. East Midlands-derbyn kort och gott.
Rivaliteten och känslorna är därmed starka lagen emellan. Det märktes tydligt i gårdagens målglada möte på City Ground inför 28,143 åskådare. Bland annat så svallade känslorna över hos de 4,376 stycken Derbyfansen bakom mål då Forests Nathan Tyson efter att ha gjort mål ställde sig framför dem och svingade med hörnflaggan.
Flaggan som bar Nottinghams emblem fick supportrarna på bortaläktaren Brigford End att bli helt rasande. Händelsen är nu anmäld till FA som skall utreda incidenten.
Matchen då? Jo då, den blev målrik. Forest tog ledningen i första minuten genom Majewski, Blackstock utökade efter 28 minuter och Tyson gjorde som tidigare nämt 3-0, ett resultat man höll till halvtid. I andra halvlek hade Derby managern Nigel Clough skällt ut sina spelare. Derby kom ut som ett nytt lag och var snabbt inne i matchen efter Forest-självmål och Jake Livermore. Densista halvtimman av matchen var lika dramatisk som alla derbyn kan vara. Forest höll dock undan.

Segern var Forest första mot Derby på sex år. Jag har därför all förståelse för Tysons glädjescener med hörnflaggan samtidigt som jag också förstår Derby fansens ilska och frustration. Senast lagen möttes så spelade Robbie Savage i Derby. Savage retade upp Nottingham publiken genom att veva runt med en Derbyhalsduk. Derbyn berör. Det är aldrig kul att förlora ett derby.
Matchen var även av hög dignitet personligen för Derby manager Nigel Clough som under sin spelande karriär gjorde närmare 10 säsonger i Nottinghams röda tröja.

lördag 29 augusti 2009

Lite tankar om dagens PL

*Chelsea ser heta ut. Det var riktigt längesen jag såg ett lag bli så utspelat som Burnley blev i dag. I stort sätt spel mot ett mål i 90 minuter och tre snygga mål av Nicolas Anelka, Michael Ballack och (C)ashley Cole. Chelsea har full pott, 12 poäng efter fyra omgångar.

*Liverpool ser fortfarande ut att ha en bra bit till toppformen. Virrigt försvarspel i dag igen och två insläppta mål. Tack vare utvisning på Sean Davis lyckades Liverpool vända 1-2 till 3-2 och få lite andrum. Segermålet inpangat av kritiserade lagkaptenen Steven Gerrard med 7 minuter kvar av matchen. Nye grekiske mittbacken Sotirios Kyrgiakos debuterade och var i ärlighetens namn ingen höjdare. Även urusle Andrij Voronin fick speltid och för mig är det en gåta hur han kan få speltid i ett lag som siktar på både PL och CL titeln.

*Arsenal var bättre än hemmalaget Man U i första halvlek och ledde rättvist med 1-0. Matchen svängde helt oväntat en bit in på andra halvlek, först straffmål av Wayne Rooney och sedan genom ett oturligt självmål av Abou Diaby. Precis innan kvitteringen svarade Ben Foster för en kanonräddning på ett närskott av Robin van Persie och samme van Persie hade även ett ribbskott med ca 15 minuter återstod. Av spelarna imponerades jag mest av Darren Fletchers kämpande och Andrey Arshavins underbara teknik.

*I dag stod det även klart att ligans största flopp någonsin flyttar på sig. Andriy Shevchenko släpps av Chelsea och flyttar hem till Dynamo Kiev. Han köptes för hiskliga 30,8 miljoner pund sommaren 2006 men tiden i London blev ett stort misslyckande bara 9 mål på 48 ligamatcher. Annat var det i Milan, totalt 173 mål på 298 matcher och klubbens näst bäste målskytt genom tiderna. Bara Gunnar Nordahl har gjort fler i den rödsvarta tröjan.

Micky Adams skall lyfta Port Vale

Född och uppvuxen i Sheffield så har aldrig Micky Adams spelat i något av lagen. Däremot har han besegrat dem med de lag han har varit manager i. Bland annat med Port Vale.
Till Stokeförorten Burslem och Port Vale kom han i början av sommaren då klubben precis gjort sig av med managern Dean Glover. Till en början var arbetet mest prioriterat till att städa upp den oreda som Glover varit med att stöka till. Hans uppgift i klubben blev att ta upp Port Vale ur bottenregionen i League Two.
Adams har under sommaren fått ordning på det mesta i klubben. Den gamla vännen och veteranen Geoff Horsfield värvades in från Lincoln City och fick tjänstgöra som spelande-assisterande manager. Detta har gjort resultat. Sheffield United fick smaka på Vale-vrede hemma på Bramall Lane där Adams ledde sina grabbar till en 2-1-seger.

Det andra laget från Sheffield, Wednesday, fick även dem känna på en förlust då Vale vann med 2-0 på Vale Park.
En förlust på de senaste sex tävlingsmatcherna gör Vale till en svårbesegrad motståndare.
Adams har sedan han anlände till Vale Park inte vilja binda sig med en gång utan istället testa sig fram.
Idag skrev Adams kontrakt med Port Vale. Ett kontrakt som sträcker sig i ett år framåt.

Those were the Coventry days...

Många rankar FA-Cup bucklan från 1987 som klubbens starkaste bedrift.
Managern John Sillett ledde Coventry till en överraskande seger i FA-cupfinalen över Tottenham Hotspur med 3–2 efter förlängning
Andra hävdar att 1970/71 var det bästa någonsin i Coventry sett till trupp och säsong. Säsongen innan, 1969/70, kom man på sjätte plats i ligan, vilket är Coventrys bästa placering någonsin och två år tidigare, 29 april 1967 så slog klubben det publikrekord man än idag har då 51,452 dök upp inför matchen mot Wolverhampton i dådvarande division 2.

Med tanke på att engelska lag inte fick delta i europeiska tävlingar Heysel så måste det tidiga 1970-talet ändå räknas som det största. Coventry tog sig ut i Europa, Inter-Cities Fairs Cup (dåtiden Uefacupen) efter en fenomenal säsong där man bland annat I Fairs Cup blev det dock respass i andra omgången då tyska jättarna Bayern München blev för tunga.
Anförda av Noel Cantwell, som hade fått axla manteln efter den legendariska Jimmy Hill, så hade man ett storlag.

Roy Barry, Jeff Blockley, Willie Carr, Dietmar Bruck, Chris Cattlin, Dave Clements, Mike Coop, Ian Gibson, Bill Glazier, Ernie Hunt, Brian Joycie, Neil Martin, Ernie Machin, Dennis Mortimer och John O'Rourke.
Truppen hängde med från mitten av 1960-talet och minst tio år framåt. Ett lag och era som får den äldre generationen Coventrysupportrar att drömma tillbaka på svunna tider.

Tillbaka på grärotsnivå

Vid floden Trent stränder i grevskapet Lincolnshire ligger staden Gainsborough. Med byggnader som härstammar från medeltiden så har staden med sina 20,110 invånare satt sig på den engelska kartan som en historisk stad. Allra störst var orten under tidig medeltid då man kunde titulera sig som huvudstad i det anglosaxiska kungariket Mercia.
Något århundrade tidigare, år 1014, hade danska vikingar under kung Sven Tveskägg baserat sig i Gainsborough för att organisera för ett nytt rike.
Vikingarnas planer gick dock i stöpet då kung Tveskägg dog efter en kortare tid i staden.
Historiskt sett är man en anrik stad med skrytande kuriosa.
Något man däremot inte skryter om är fotbollen.
Stadens lag heter Gainsborough Trinity FC och spelar i den engelska sjätte divisionen (Blue Square North)

Hemmamatcherna spelas på The Northolme och smeknamnet är "Trinity" eller "The Blues". Klubben grundades 1873 av kyrkoherden i the Holy Trinity Church och i början så kallades de sig Trinity Recreationalists. 1889 gick de med i Midland League och säsongen efter 1891 så vann de ligan. Året därpå så kom de tvåa och valdes in i The Football Leagues, Division 2. 1912 blev de utröstade ur ligan och återvände till Midland League.
Trinity hävdar att de är en av få engelska fotbollsklubbar som aldrig blivit degraderade, då de blev utröstade ur The Football League och inte nedflyttade på grund av sin placering.
Gainsborough rosar inte fotbollsmarknaden. Det har man aldrig gjort.
Säsongen 09/10 har inletts dåligt. En vinst på fem omgångar gör att man ligger på fjortonde plats i ligan som innehåller 22 lag. Spelarmaterialet är på pappret för bra för den tabellplaceringen. Röster har därför höjts under en längre tid om manager Steve Charles avgång. Hans antagonister fick sin önskan igenom då man i veckan gjorde sig av med Charles. Att klubben behövde en stark, erfaren och rutinerad manager var alla överens om men aldrig hade man kunnat drömma om det som skulle komma.

I går tändes ett hopp för klubben och dess supportrar då ordförande Peter Swann presenterade den nya managern. Wrexhams före detta manager Brian Litte, 55 år, skall under de kommande två åren leda klubben.
Little föddes och växte upp i Newcastle men skulle komma att ägna hela sin spelande karriär i Birminghamklubben Aston Villa. Från 1970 till 1980 gjorde anfallaren Little 247 matcher och 60 mål för Villa. Då han var som bäst, 1975, fick han även chansen till en landskamp med England. Little lade skorna och fotbollen på hyllan 1980 och upptog inte intresset förrän sex år senare då Wolverhampton hörde sig för om Little ville arbeta som manager i klubben.
Nu började managerkarriären för Little. Darlington, Leicester, Aston Villa och Stoke för att sedan ta sig an WBA, Hull, Tranmere och Wrexham. Sammanlagt 800 insatser vid sidan av fotbollsplanerna har gjort Little till en känd, respekterad och erfaren manager i Storbritannien. De finaste titlarna är vinst i Ligacupen med Aston Villa 1995/96, playoff-seger med Leicester 93/94 och uppflyttning med Darlington 89/90 och 90/91.
Vill Gainsborough komma någon vart i seriesystemet så skall man passa på nu.
Little börjar sitt nya arbete på Northolme den 7:e september och har då den tillfälliga managern och försvararen Adie Moses till sin hjälp.
Med Little vid rodret kan klubben ta sig uppåt. Sådant har Little nämligen varit med om förut.

Veckans tips

Då var det dags för första omgången av tippa med TLC. Det är ingen överdrift att påstå att denna veckas omgång av stryktipset är riktigt lurig och kan sluta lite hur som helst. Jag har klurat på tipset in i det sista och funderat på lite alternativa rader men har till slut fastnat för den här:
1 Manch U-Arsenal 1X M
Jag tror United höjer sig och att man är jävligt svårslagna hemma på Old Trafford.
2 Blackburn-West Ham 1
Blackburn har spelat hyfsat men är ändå poänglöst hittills. Jag tror på utdelning i dag och att man klarar av att kämpa ner gästerna från London.
3 Bolton-Liverpool 2
Uddlösa hemmalaget kan inte stå emot ett taggat Liverpool.
4 Stoke-Sunderland 1X2
Svårbedömd match. Stoke har förstärkt med Tuncay och Huth under veckan från Boro.
5 Tottenham-Birmingham 1
Tottenham har imponerat under inledningen av säsongen och Birmingham har inget att sätta emot.
6 Wolves-Hull 1X
Jag tror att Wolves vinner men tipparna har gjort dem till på tok för stora favoriter därför tar jag med X:et.
7 Sheffield U-West Brom 1X
West Brom spelar av någon anledning mycket försiktigare på bortaplan och tar max en poäng.
8 AIK-Trelleborg 1
AIK får tillbaka Djorjic och Ortiz efter avstängningar och det behövs för att få hål på ett defensivt Trelleborg.
9 Barnsley-Reading 1X2
Stor omsättning på spelare hos båda lagen. Helgardering känns bra.
10 Bristol C-Middlesbrough 1X2
Boro har inlett strålande, 10 poäng och 0 insläppta mål efter 4 matcher. Nu har man tappat två ur startelvan till Stoke och kanske rubbar det balansen i laget. Jag chansar med helgardering.
11 Ipswich-Preston 1X
Roy Keanes mannar har startat säsongen på ett svagt sätt. Jag chansar lite och tror på minst en poäng i dag som med lite tur blir tre.
12 Scunthorpe-Queens PR 2
QPR är segerlöst efter 4 matcher. Kanske kan lånet från Arsenal Jay Simpson få fart på målskyttet. Hemmalaget har stora problem med skador. Jag tror att QPR tar årets första seger.
13 Swansea-Watford 1
Hemmalaget har också stora problem med skador men segern borta mot Coventry i förra omgången ger självförtroende och man ska ha hyggliga chanser att slå mediokra Watford på hemmaplan.

Topptipset spelas också, 16 rader blir det, 1X,1,2,1X,1,1X,1X,1

På återseende nästa lördag!

fredag 28 augusti 2009

En bild säger mer än tusen ord

Sensmoral oavsett lagtillhörighet !?

Framtidshopp i Oxford

Oxford United leder Blue Square efter fem spelade omgångar med en poäng mer än tvåan Mansfield. Man har dock siktet uppåt i seriesystemet. Den anrika klubben, grundad 1893, hade många framgångsrika år under 1980-talet där en seger i Ligacupen bland annat bärgades 1986. De senaste åren har man harvat i de lägre regionerna.
Nu ser det dock ljusare ut än på länge. Ordförande Kelvin Thomas har inte bara pumpat in pengar på Kassam Stadium, han har även gett klubben framtidshopp.
Idag presenterade klubben värvningarna av Glasgow Rangers försvararna Ross Perry, 19 år, och Steven Kinniburgh, 20 år. Duon lånas in till klubben och har kontrakt med United tills januari 2010.
Uniteds managern Chris Wilder fick upp ögonen för duon då Oxford i somras möte Glasgow Rangers i en träningsmatch. Spelarna har mestadels under sin tid i Rangers spelat reservlagsfotboll. I Oxford blir det givetvis en ordinarie plats för spelarna som kommer från en miljö som skiljer sig märkvärt från engelska Non-League.
Värvningar som kan komma att betyda mycket för Oxford.
Tillsammans med Luton och Cambridge så är Oxford i mina ögon en klubb som har alla förutsättningar för spel i Football League. Rent historiskt sett så hör man hemma i högsta ligorna. Förmodligen lär man komma tillbaka dit förr eller senare för det finns som sagt framtidshopp i klubben.

Ketterings vädjan till supportrarna


Kettering ligger på sjätte plats i Blue Square Premier. Man har tre vinster på bortaplan men inga på hemmaplan. Detta har gjort att åskådarantalet har minskat.

På lördag tar man emot serietrean Luton hemma på Rockingham Road.
Luton har meddelat hemmalaget om att man kommer att ha med sig ett större bortafölje.
Suget och draget kring Lutons matcher har växt sedan nedflyttningen och klubben har fått många sympatisörer efter allt bråk från FA.
Detta är något som oroar Kettering och dess manager Mark Cooper.
Cooper är rädd att hemmamatchen på Rockingham Road kan komma att bli som en bortamatch för spelare och ledare med tanke på den stora massa Luton supportrar. Därför vädjar nu managern till folket i Kettering om att komma på matchen. Den gamla slagdängan om att ta med sig en kompis, ett syskon och en förälder har nu blivit på riktigt.


Innan Transferfönstret blåser igen....

* Queens Park Rangers lånar Arsenals 20-åriga anfallare Jay Simpson säsongen ut.
Detta stod klart igår efter att spelaren tillsammans med representanter från Arsenal träffat Rangers manager Jim Magilton.
Simpson går rakt in i truppen som på lördag möter Scunthorpe på bortaplan.
Simpson har varit Arsenal trogen i stort sett hela livet. Han började spela fotboll i klubben redan som nioåring och debuterade i A-laget 2006.
Under åren har han varit utlånad till både Millwall och West Bromwich. I Millwall gjorde han så bra ifrån sig att han blev framröstad till Årets Spelare.
Här kan QPR ha en blivande skyttekung. En spelare om kan förverkliga de drömmar som supportrarna och de nya ägarna har.
*****
* Även League One-klubben Swindon lånar spelare.
Klubben har tecknat avtal med Celticspelarna Ben Hutchinson och Simon Ferry.
Värvningen får ses som en sensationell överraskning med tanke på att flera lag, bland annat ett par i The Championship, varit intresserade av duon.
Anfallaren Hutchinson värvades till Celtic i januari 2008 efter tre säsonger i Middlesbrough, medan mittfältaren Ferry tagit sig upp via Celtics ungdomsakademi.
De bägge spelarna har tidigare endast spelat i Celtics reservlag men kommer att kunna gå direkt in i Swindons trupp. Deras avtal sträcker sig till januari 2010.
*****
* Leeds United har lagt ett bud på Sheffield Uniteds mittback Leigh Bromby.
Sheffield United har accepterat budet och nu är övergången nära.
Det enda som återstår skall enligt uppgifter vara löneanspråk och den obligatoriska läkarundersökningen.
Bromby, 29 år, tecknade nyss ett två-årskontrakt med Sheffield United men förväntas ändå snart bli klar för Leeds. Mittbacken har gjort det kontroversiella att ha spelat i bägge Sheffield-klubbarna. Bromby inledde karriären i Wednesday. Efter 100 insatser i den blåvitrandiga tröjan flyttade han vidare till Watford och sedan Sheffield United.
Bromby som även varit utlånad till Mansfield och Norwich är en duktig och rutinerad mittback som kan bli guld värd för ett Leeds med vinnarinstinkter denna säsong.

torsdag 27 augusti 2009

Tippa med TLC

Jag vet att många med mig som läser denna blogg är intresserade av tips och spel. Jag kommer därför publicera ett tipsförslag varje vecka med start nu på lördag.
Jag är inte intresserad av 13 rätt när alla andra har det utan jag är på jakt efter de stora pengarna och kommer därför chansa en del, gardera de "stora " lagen och gardera de lag som svenssontipparna (dvs de som tippar efter Svenska Spels väggtidningar) gjort till för stora favoriter. Klockrena exempel på det är Coventry-Swansea förra veckan och Wolves-West Ham veckan innan, bägge hemmalagen var favoriter enligt tipparna och bägge förlorade och det gjorde att massor av system försvann i jakten på 13 rätt.
Jag kommer köra med ett reducerat system, R-3-3-24 med en extra halvgardering (3 hela 4 halva och 6 säkra) och det kostar bara 48 kronor. Det blir även ett mindre spel på Topptipset som är ett utmärkt sett att "finansiera" det vanliga tipset.

På lördag kör vi, tipset finns här på bloggen senast 12:00.

Ledsna domare och danska skallar

Peterborough United managern Darren Ferguson har satt sig i onåd hos FA och den engelska domarkåren.
Det var efter förlustmatchen mot WBA den 18:de augusti som Ferguson skall ha förolämpat domaren med diverse skällsord.
Domaren tog illa vid sig och anmälde Ferguson.
Ferguson förnekar inte anklagelserna och kommer därför att kallas till samtal hos FA. Vad skall han säga?
” - Ursäkta och förlåt för att jag var uppriktig”
What about freedom of speech?

Sheffield Wednesday manager Brian Laws har transferlistat den gamla landslagsmannen Francis Jeffers.
Anledningen till detta var en utvisning som 29-åriga Jeffers drog på sig i cupmatchen mot Port Vale i veckan. Jeffers skallade helt sonika Port Vale-spelaren Tommy Fraser och skapade sedan tumult på plan. Manager Law reagerade kraftig mot det sätt som Jeffers visade upp på plan och statuerade exempel direkt.
Law såg ingen annan utväg än att bli av med Jeffers som enligt Law stod mot allt som Wednesday står för. Politiskt korrekt så det förslår.

Svarta katter kan bli traktorpojkar

Grant Leadbitter har spelat i Sunderland sedan han var 16 år gammal och har mer än 100 matcher på meritlistan sedan dess.
Idag är den 23 åriga mittfältaren Leadbitter en veteran i laget. Dessvärre så har han svårt att ta plats i den elva som Steve Bruce idag förfogar över.

Det är här Ipswich kommer in i bilden. Manager Roy Keanes Tractor Boys har inlett säsongen dåligt. Så dåligt att han anser att förstärkningar bör göras för att lyfta laget.
Keane, men god insyn i sin gamla klubb Sunderland, känner till Leadbitters vardagssituation och har kontaktat Steve Bruce om ett eventuellt köp.
Keane skall även vara intresserad Sunderlands trinidadier Carlos Edwards, som precis likt Leadbitter inte tar en plats hos The Black Cats.
Förhandlingar pågår nu mellan berörda parter. Leadbitter och Edwards skulle säkerligen kunna bidra med mycket på mittfältet i Ipswich.

Blackpool förödmjukade Wigan

Championshipklubben Blackpool stod igår för en fin skalp och skräll i Ligacupen hemma på Bloomfield Road.
Man gjorde ett fantastiskt arbete då man vann över Premier League-laget Wigan med hela 4-1. De 8,089 åskådarna trodde knappt sina ögon då deras lag startade med att först göra 1-0 efter tre minuter av Demontagnac och sedan köra på utav bara farten. Svensken Erik Edman i Wigan fick se sig omsprungen flera gånger. Burgess. Adam och Taylor/Fletcher hann utöka målproduktionen till 4-0 innan Wigan fick sitt tröstmål. Amaya var den som fick bryta nollan hos gästerna på övertid.

Manager Roberto Martinez smekmånad är totalt slut.
Segern mot Aston Villa i premiären är ett minne blott. Storstryk mot Manchester United och nu ut mot Blackpool. Det är ingen vidare bra start för en ny manager.
Flera supportrar menar nu att det var ett misstag att ersätta rutinerade Steve Bruce med en manager som var ung, orutinerad och även kom ifrån divisionen under Premier League.

onsdag 26 augusti 2009

Så går snacket i Skottland...

* Fotbollsdomaren Scott MacDonald har ett annorlunda yrke vid sidan av rättsskiperiet på planen. MacDonald är yrkessoldat i Royal Airforce och har i dagarna återvänt från Afghanistan där han tjänstgjort under de senaste tre månaderna i Helmand Provinsen som logistiker på Camp Bastion..
I tisdags bytte han uniform och var utsedd till fjärde domare i cupmatchen mellan Ross County och Hamilton Academical.
Det militäriska uttrycket ”skott kommer” är därmed i (tre)dubbel betydelse för Scott MacDonald.
*****
* Glasgow Rangers ordförande Sir David Murray lämnar nu sin post efter 20 år i klubben.
Under åren har Sir Murray personligen bidragit med stora summor pengar, vilket fått Rangers att bli den storklubb man är idag.
Ny ordförande blir 61-åriga Alastair Johnston som de senaste fem åren arbetat som fotbollsdirektör i klubben.
*****
* Motherwell har lånat Evertons 20-åriga anfallare Lukas Jutkiewicz.
Lånevärvningen sträcker sig ett halvår framöver och Jutkiewicz förväntas gå direkt in i truppen. Engelskfödda Jutkiewicz som startade sin fotbollskarriär i Swindon Town är av polsk härkomst och har även U21-landskamper för Polen på meritlistan.
*****
* Hearts manager Csaba Laszlo och klubbens ägare Vladimir Romanov har på senare tid haft delade åsikter huruvida klubben skall värva eller ej.
Manager Laszlo har bett om en ny anfallare innan transferfönstret stänger men Romanov har sagt nej. Romanov vill istället att Laszlo satsar på klubbens ungdomar.
Romanovs ord är lag och står fast. Hearts går i så fall en ungdomlig framtid till mötes.