TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 31 oktober 2009

Mer spel

Det fortsätter att gå tungt med oddset. Ännu en oturlig förlust där Middlesbrough vek ner sig hemma mot ett av ligans sämsta lag. Sorgligt. Nya tag nu med en trippel där matcherna kommer spelas nu under kvällen.

Spel 14
Manchester U-Blackburn 1 1,20
Anderlecht-Lokeren 1 1,27
Club Brugge-Sint/Truiden 1 1,27
Odds: 1,94
Insats: 16 u
Bolag: Expekt

Arsenal bäst i norra London

Det var 10 år sedan sist som Spurs vann ett ligaderby mot Arsenal. Det var hela 16 år sedan som man lyckades slå Arsenal på bortaplan. Idag på The Emirates möttes kombattanterna återigen. Hjärnornas krig mellan Wenger och Redknapp.
Det var Wenger som skulle komma att visa sig bli vinnare i kriget. Två snabba mål inom loppet av en minut skulle förstöra helgen för Spurs. Holländaren Van Persie satte två och Fabregas gjorde ett mål då Arsenal fortsatte sin fina derbysvit mot sina värsta rivaler. Själv blev jag besviken över det loja och uddlösa Spurs jag såg idag. Mina förväntningar var skyhöga innan matchstart. Redknapp har börjat säsongen bättre än på många,många år och skulle man ge Arsenal en match så skulle det bli idag.
Nu blev det inte så. Arsenal visade sin styrka och storebrorsmentalitet och red ut den förväntade stormen på ett ytterst behagligt sätt.

Nytt försök med oddsandet

GAIS visade inget som helst intresse av att slå BP i måndags och ännu ett spel gick åt skogen. Har nu kört ett par dagars uppehåll från allt vad spel heter men nu är det dags för nya tag.

Spel 13
Middlesbrough-Plymouth 1 1,45
Leeds-Yeovil 1 1,40
Odds: 2,03
Insats: 8 u
Bolag: Expekt

En gnagare i Luton

Richard Money. Låter namnet bekant? AIKs gamla tränare mellan 2003-2004 hade ingen vidare lyckad karriär i Sverige och Allsvenskan. Money avgick själv efter endast några matcher i 2004 års upplaga av Allsvenskan. Sedan dess har den 54 åriga före detta Fulham och Liverpoolförsvararen hunnit med en vända till den australiensiska ligan, engelska Walsall och en direktörsroll i Newcastles akademi.
Idag presenterar Luton Town Richard Money som sin nya manager. Money ersätter avskedade Mick Harford och är tänkt att ta upp Luton ur The Conference.
Den största bedriften i managerkariären är en League Two-titel med Walsall 2007.
Till in hjälp i Luton får Money Cambridge förre manager Gary Brabin som assisterande.

I Skottland mot sin vilja

Han inledde karriären i Bournemouth innan han kom upp sig bland de skotska toppklubbarna Aberdeen och Dundee. Mellan 2008 och sommaren 2009 tillhörde Steve Lovell Falkirk innan han släpptes från kontraktet. Lovell återvände till hemtrakterna på den engelska sydkusten och tränade med The Cherries. Men en övergång till Bournemouth är inte möjlig. Ett transfer-embargo har satt stopp för en övergång till en engelsk League Two-klubb och istället får den 28-åriga anfallaren, i stort sett mot sin vilja, stanna kvar i Skottland då Partick Thistle i första divisonen har uttryckt önskemål om en värvning. Lovell är ett aktat namn i skotsk fotboll och känd för sitt målgörande.
Lovell med sina 56 mål under sju säsonger i Skottland är i 10-i-topp då det handlar om målfarliga anfallare i skotsk fotbollshistoria. Inte underligt då att man har sådana märkliga regler som transfer-embargon att leva efter.

Veckans tips

Förra veckan blev det grym utdelning precis som jag trodde, tom den högsta någonsin om jag inte missminner mig. För min del var det ingen höjdare, bara en av sex säkra satt och då blir det inte jättemånga rätt. Varningarna på Sunderland och Wigan visade sig vara rätt, något att glädja sig åt trots allt.
Denna veckas rad ser hemmabetonad ut men som vanligt kommer en och annan skräll inträffa. Jag tror att londonlagen West Ham och Crystal P kan vara helgens skrällar.

1 Fulham-Liverpool X2 M
Liverpool behöver tre poängare men har en del spelare skadade och viktig CL borta på onsdag. Kanske vilas någon eller några spelare.
2 Bolton-Chelsea 2
Chelsea har gått på några minor på resande fot senaste tiden. Detta borde göra laget extra fokuserat och jag tror att Bolton inte har något att hämta. Säker tvåa.
3 Burnley-Hull 1
Burnley hemmasvit sprack senast men detta är en match man bör vinna om man vill fortsätta i högsta ligan. Hull är bedrövliga och saknar ett par viktiga spelare bl.a förste målvakten Boaz Myhill. Säker etta.
4 Everton-Aston Villa 1X2
Svårbedömd match mellan lag som hör hemma strax under toppen. Jag helgarderar.
5 Portsmouth-Wigan 1 2
Här kommer en liten chansning, ingen av lagens åtta senaste möten har slutat oavgjort och i årets liga spel har båda bara en oavgjord match av tio hittills. Jag tror att något av lagen vinner och går emot mina principer och tippar 1 2 på denna match.
6 Stoke-Wolves 1X
Stoke har bra flyt för tillfället men har blivit för stor favorit här. Wolves har spelat upp sig på slutet och jag skulle inte bli förvånad om man tar poäng här. 1X får det bli.
7 Sunderland-West Ham 1X2
Procenten på kryss och tvåa lockar. Bortalaget har spelat under normal nivå hittills och jag tror att en seger är nära förestående. Eftersom hemmalaget är starkt väljer jag att helgardera.
8 West Brom-Watford 1
WBA har spelat lite sämre på slutet, bara en seger på sex senaste. Nu återkommer viktiga Brunt och Bednar. Jag tror stenhårt på hemmalaget, säker etta.
9 Bristol C-Sheffield W 1
City är svårslaget och bra organiserat. Jag tror man kämpar till sig tre poäng i dag med. Etta.
10 Coventry-Reading 1
Två lag med svag form. Svår match men jag tror hemmaplan avgör.
11 Ipswich-Derby 1X
Ipswich väntar fortfarande på säsongens första vinst. Minst en poäng tror jag på här mot bortasvaga och skadedrabbade Derby. Procenten på krysset lockar här, 1X får det bli.
12 Peterborough-Barnsley 1
Hemmalaget imponerade förra veckan och får nytt förtroende i dagens match. Barnsley saknar ev viktiga duon Hammill och Hallfredsson efter skador i veckans ligacupmatch. Jag lämnar ettan ogarderad.
13 Preston-Crystal P 1X2
Preston är det bättre laget men Crystal P slår till då och då mot bättre motstånd. Kanske är det dags i dag igen.... Jag helgarderar.

Topptipset blir så här: 2, 2, 1, X2, 12, 1X, 1X och 1.

Lycka till alla med veckans tips!

Bakåt och framåt för The Foxes

Klubben drog sig tillbaka i förhandlingarna med Edgar Davids och dennes övergång till klubben under gårdagen efter att parterna inte kom överens om kontraktsvillkoren.
På fotbollsplanen var Leicester däremot inte lika defensiva. Tvärtom.
På Loftus Road i västra London besegrade man formstarka Queens Park med 2-1.
Det var bra drag under fredagskvällen då säsongens bästa publiksiffra dök upp. Hela 17,082 såg matchen och bland dessa satt förbundskaptenen Fabio Capello. Hans medverkan handlade förmodligen mer om vänskapen med delägaren Flavio Briatore än att studera blivande landslagsmän. Dock kan han inte ha förbisett Leicesters Matty Fryatt. Den målglada anfallaren levererade båda målen för The Foxes som nu tagit sig upp på andra plats i tabellen bakom ledande Newcastle. Starkt jobbat av nykomlingen Leicester. Ett sammansvetsat kollektiv behöver inga legoknektar och definitivt inga åldermän som håvar in en stor lön bara på grund av sitt namn.

fredag 30 oktober 2009

Prestige i Wales

Den klubb som har flest walesare vinner. Så har Cardiff och Swansea tävlat med varandra genom åren. Detta året är dock Swansea de mest patriotiska. Swansea har 15 walesare i en trupp på 39 spelare mot Cardiffs fem i en trupp beståendes av 28 spelare.
Swansea ger sig inte i denna prestigetävling. De skall ha mer spelare från det egna landet och helst sådana med landslagsbakgrund. Högst upp på önskelistan står Sheffield Uniteds mittfältare David Cotterill. Han kan komma att behövas om Swansea skall ta sig upp från mitten av tabellen till andraplacerade Cardiff

Strachan flörtar med Sir Alex

Då Gareth Southgate fick lämna Middlesbrough så visade några spelare lojalitet mot sin manager och ville lämna klubben. Skotten Strachan fick dem att stanna upp. Med Gordon Strachan som ny vid rodret så har nytt blod kommit in i Teesside-klubben. Strachan gapar direkt efter mycket och har bestämt sig för att låna Manchester Uniteds talangfulla italienare Federico Macheda. Detta uppger idag tidningen Daily Mail
Strachan som spelade i United mellan åren 1984 till l989 hade Sir Alex som manager under tre års tid. De bägge landsmännen, skottar som dem är, känner varandra bra och ett samarbete hade gynnat bägge parterna. Mycket speltid och en ordinarie plats hade kunnat göra Macheda till en riktigt duktig spelare.
Boro är i behov av en giftig anfallare sedan Afonso Alves lämnade England för varmare klimat och mer pengar i Saud-Arabien. Idag tackade Wolverhamptons anfallare Chris Iwelumo nej till en Boro-övergång. Nu står hoppet till Manchester United, Strachans gamla arbetsgivare. Frågan är om han kan flörta tillräckligt bra med sin gamla chef att ett lån kan bli av?

Carlisle i kris då Allen lämnar

Carlisle har drabbats av ett tungt bakslag.
Ägaren och sportchefen David Allen har sålt sin andel i klubben och sagt upp sig från sin tjänst. Bakgrunden till detta skall vara att Allen tröttnat på sina styrelsekollegor som enligt honom missköter klubben, inte tänker på klubbens och supportrarnas bästa utan istället endast arbetar för egen vinning.
Detta plötsliga avhopp får många Carlislesupportrar att befara det värsta. Allen, född och uppvuxen i staden, höll ihop klubben med sin lokalpatriotism. Nu tror många att klubben kommer att falla som en sten i League One.
Allt på grund av egoism och girighet av folk som inte hyser känslor till fotbollen.

Edgar Davids på väg till Leicester?

Sensationsnykomlingen Leicester möter ikväll ett formstarkt Queens Park Rangers på Loftus Road i London. Detta är dock ändå inte det enda som Leicestersupportrarna pratar om i dag.
Klubben har full koll på att värva till sig den gamla världsspelaren och holländska veteranen Edgar Davids. Davids, 36 år, kan få Walkers Stadium som ny hemadress men då får han bestämma sig inom de närmsta timmarna. Ikväll går nämligen Leicesters och ägaren Milan Mandarics erbjudande ut. David, med spel i europas största klubbar, har tidigare spelat i Tottenham, och kan se tillbaka på en fin karriär. Någon framtid som fotbollsspelare har han inte.
Jag har aldrig förstått mig på spelare som envisas att fortsätta bara för sakens skull. Sluta när man är som bäst för då minns folk dig som den bästa. En säsong med Leicester i The Championship gör varken till eller från för Davids. För Mandaric är det hela ett spel för galleriet och ett bevis på att om en klubb som Leicester kan locka till superstjärnor så kommer det i framtiden bli enklare att få dit andra föredettingar. Men hur schysst är det egntligen mot klubbens ungdomsspelare?

torsdag 29 oktober 2009

TLC noterar att....

* League Two-klubben Burton Albions manager Paul Peschisolido vill ha en ny anfallare och det med en gång. Dessutom har han siktet inställd på en specifik person. Crewe Alexandras anfallare Antony Elding är den utvalde och får kanadensaren Peschisolido som han vill så tecknas ett tremånaders lång lånekontrakt i dagarna.
*****
* Ipswich har det inte lätt för närvarande som jumbo i The Championship. Manager Roy Keane har därför bestämt sig för att värva sig ur krisen och han vill inte vänta tills tranfersfönstret öppnar i januari. Keane har istället lagt ut låneförfrågningar till Stoke angående deras försvarare Danny Higginbotham och Leon Court. Stoke svarar med ett rungande nej och därmed får Keane fortsätta med samma elva som tidigare och bita i det sura äpplet. Frågan är dock när han får sparken?
*****
* Manchester Uniteds Tom Cleverley och Arsenals Henri Lansbury har båda presterat bra som utlånade till Watford denna säsongen. Manager Malky Mackay är såpass nöjd med de inlånade mittfältarna att han nu har gjort en förfrågan om en förlängning på lånen.
Duon har visat sig vara mycket nyttig hos The Hornets med mycket speltid och dessutom gjort mål. Vill United och Arsenal sina spelare väl så går de självklart med på att förlänga lånetiden med tanke på att de inte har någon speltid i sina respektive huvudklubbar bakom sig.
Allt annat är slöseri på resurser.

Oturen förföljer Pompey

Portsmouth slutar inte att skapa negativa rubriker denna säsong. Många är de turer med klubbens veleri i allt från spelflykt till ägarefråga.
Nu har FA klubbat igenom att klubben inte längre får värva spelare. Detta efter att Pompey har obetalda skulder till Chelsea och Arsenal.
Till råga på allt så spekuleras det nu även om att manager Paul Hart kan lämna klubben som ersättare till Readings Brendan Rodgers då denne får sparken framöver. Tryggheten är som bortblåst på sydkusten.

Ultras i England

Dem kallar sig Palace Ultras och är något så ovanligt som en ultrasgruppering i England.
Crystal Palace bryter trenden med den engelska supporterkulturen och ger sig in på sydeuropeeiskt tankesätt. Ovanligt och banbrytande.

Skadeglädje i nordöst

Sunderlandhumorn tar sig nya uttryck. I år är förövrigt första gången på väldigt, väldigt länge som The Black Cats har täckning för sin överlägsenhet och arrogans gentemot Newcastle.

onsdag 28 oktober 2009

Tummen upp för anglofil.se

Dess sida på nätet är värt ett par besök i veckan. Engelsk fotboll, kultur, musik och sådant som går under kategorin anglofili får mig att smälta. Det är just detta koncept som finns att läsa på anglofil.se. Här gör de ansvariga för sidan ett kanonarbete. Då Anglofil.se nu kommit ut i pappersform, ett gammalt hederligt fanzinetryck, så fick jag idag äran att ta del av dess första alster.
Jag lyfter på kepsen, tackar och bugar.
Fanzineålderns tid är tyvärr förbi men detta exemplar var verkligen en fröjd för sinnet.
Bra läsning rakt igenom.
Intresserad?
Besök: www.anglofil.se

Barnsley gjorde visst mål i gårdagens match mot Man Utd

Ett rätt roligt klipp från gårdagens ligacupmatch.

http://www.youtube.com/watch?v=4zd6s-A_cHM

Darren Huckerby – Gud i Norwich

Att säga att Darren Huckerby var populär i Norwich är en underdrift.
Darren Huckerby var Gud i Norwich och älskad av supportrarna.

I december 2003 skrev han på för klubben efter att varit utlånad till dem då han tillhört Manchester City. Prislappen på 750,000 pund var rena rama fyndet då Norwich med lykta under en längre tid letat efter en målgörare och mål var något som Huckerby visste hur man gjorde.
Som rätt man på rätt plats skrev sig Darren in i kanariefåglarnas historieböcker och rakt in i hjärtat på tusentals gulgröna supportrar. Under fem års tid, från 2003 till 2008 skulle han komma att göra hela 203 matcher för klubben och hitta motståndarnas nät 46 gånger.
Sin 200:de match gjorde han i East Anglia-derbyt mot Ipswich på våren 2008.
Då Huckerby på säsongslutet 2008 meddelade att han skulle vidare till den amerikanska klubben San José Earthquakes sörjde supportrarna lika hårt som man gjorde säsongen efter då det stod klart att klubben trillat ner i League One. Hans stjärnstatus är än idag oövervinnlig i de östra delarna av England med gröngula inslag.
Huckerby kommer alltid vara en stor del av Norwich.

Chester City slängs ut från The Conference?

Chester City har tre månader på sig för att återbetala skulder och undvika att bli utslängda från The Conference. Det fortsätter därmed att krisa för den redan tidgare så hårt ansatta klubben.
Klubbens ursprungliga tidsfrist för att återbetala pengar de är skyldiga Wrexham och Vauxhall Motors var i måndags kväll men de har fått uppskov till den 16 november.City kunde inte betala Wrexham för biljettförsäljningen vid bortamatcher och är skyldig Vauxhall Motors för lånet av f.d anfallaren Paul Taylor. Som om inte detta räckte har the Conference infört överförningsstopp för klubben eftersom de inte har betalat sina kreditorer. City påbörjade säsongen en vecka försenade då FA inledningsvis förbjöd dem att spela efter ett kontroversiellt övertagande i somras. Ägaren Stephen Vaughan försatte klubben i frivillig administration i maj efter deras utestängning från the Football League och blev sedan del av familjekonsortiet som köpte tillbaks klubben.

Chester har haft diskussioner med the Football Conference, The Football League och The Professional Footballers Association i en vecka. I ett uttalande säger The Conference att alla avgörelser om klubbens framtid utsätts för att låta the Football League titta på fallet. De menar vidare att klubben har blivit informerade om att de konkurrerande lagen kan överväga att utestänga klubben om den inte handlar så som de har kommit överens om i medlemsavtalet i the Football Conference.

Ligan säger att alla parter samarbetar för att säkra Chester City FC:s framtid. Chester ligger på botten i Blue Square Premier efter ett 25-poängs-avdrag i början på säsongen.
Ironiskt nog hänger Chesters existens på ärkerivalen Wrexham. Att walesarna går i fronten för att få pengar för utebliven biljettfösäljning är mer prestige med en smula rivalitet än girighet. Klubben Chester har blivit våldtagna av FA sedan ekonomin sjönk i klubben och sedan dess är inget sig längre likt. Om nu klubbarna i The Conference kan stå för vad de har sagt och lovat angående att rädda Chester så krävs det relativt lite från var och en för att få upp klubben på fötter igen. Känns dock som att konkurrent klubbarnas solidaritetssnack är rena och skära floskler.

tisdag 27 oktober 2009

Backe blir fjärde svensken i England

Det är inte bara Sven-Göran Eriksson som titulerat sig manager för ett engelskt klubblag då han hade hand om Manchester City 2007-2008.
Benny Lennartsson var det i Bristol City mellan åren 1998-1999 medan Coventry hade äran att få ta del av Roland Nilssons tjänster 2001-2002.
Idag fick England sin fjärde svenska manager genom tiderna då Hasse Backe skrev på för Notts County. Backe förenas åter med sin gamla kompanjon från tiden i Manchester och i Mexico och har skrivit på ett treårs kontrakt med Nottinghamklubben.
Sportchefen Svennis hade givetvis ett finger med i värvningen av ny manager. Länge trodde jag att han själv skulle ta över rollen men samtidigt kan jag förstå honom och klubben då Svennis själv är ny på sin post. Fixar Backe uppgiften? Jodå, med sina snart 30 år på nacken som tränare och ledare så kan Backe sin sak. Jag har alltid ansett honom vara kunnig och duktig då han kommenterat fotboll i studion och med tanke på att han även varit tränare på kontinenten ibland annat Österrike och Grekland men också i synnerhet England så vet han vad han sysslar med. Ifall han är rätt man för Notts County återstår dock att se. Ian McParland har gjort ett bra arbete i klubben efter de förutsättningar han har haft. Hasse Backe får axla dennes mantel och lägga korten bättre inför ägarna. Gör han det så kommer både Notts County och han själv stiga.

Skyttekungens klubb i administration?

Lee Barnard leder skytteligan i League One med 10 mål denna säsong.
Snart kan hans Southend sättas i administration. Detta efter att klubben, som jag tidigare idag nämnt i text, har en obetald skatteskuld.
Ordförande i klubben Ron Martin hävdar att klubben alltid tidigare gjort rätt för sig och kommer att påpeka detta då klubben skall bekänna sig inför FA.
Den 4 november beslutas det om huruvida Southend frias eller fälls.

Klockan klämtar för Readings Rodgers

Brendan Rodger har det inte lätt nu. Han känner pressen och kniven mot strupen. Det är bara en tidsfråga innan Readings manager får lämna det sjunkande skeppet.
Förlusten igår hemma mot Leicester med 0-1 innebär att Reading,som så sent som för två år sedan spelade i Premier League, nu ligger under nedflyttningsstrecket i The Championship. Framtiden ser båder dyster och grå ut för Rodgers.

TLC snappar upp rykten från Premier League....

* Chelsea leder jakten på att värva till sig Atletico Madrids Sergio Aguero. Den 21-årige anfallaren lär kosta uppemot 42 miljoner pund. Huruvida det blir någon affär är dock oklart eftersom Chelsea i dagsläget har köpförbjud.
En annan spelare i det blåklädda Londonlaget är Joe Cole. En spelare som Cole hade varit ordinarie i stort sett vilket engelskt lag somhelst om det inte hade varit för alla skador som förföljt honom under karriären. Nu ser skadefronten som bortblåst ut men Cole sitter fortfarande på bänken. Spurs har uppmärksammat detta slöseri och erbjudit Cole och The Blues ett kontraktsförslag. Cole själv har avböjt intresset enligt tidningen Daily Mirror.
*****
* Med Van Den Saars skada i minnet och Ben Fosters attitydsproblem så letar Manchester United ny målvakt till förstauppställningen.
Spanska Villarreals målvakt Diego Lopez, värderad till 15 miljoner pund, är högintressant för de engelska mästarna.
*****
* Tidningarna Daily Mirror och Daily Mail rapporterar om Sunderland och manager Steve Bruce jakt på nya spelare. Bruce vill värva till sig sin gamla adept och försvarare Maynor Figueroa från Wigan samtidigt som han vill förstärka mittfältet med den mexikanen Nestor Calderon från Deportivo Toluca. Sunderland har den bästa truppen någonsin idag och som ensam på herre på täppan denna säsong i nordöstra England så kan Bruce snickra ihop ett fint lagbygge.
*****
* Då Everton vill ha argentinaren Fabian Rinaudo och Blackburn charmar Monacos Camel Meriem så snackas det större spelarnamn hos toppklubbarna. Konkurrenterna och två av parterna i ”The Big 4”, Liverpool och Arsenal, är mer än intresserade att knyta till sig Spartak Moskvas georgiske mittfältare och superlöfte Zhano Ananidze. Mittfältaren skall enligt rykten vara en ny Kinkladze.

Skatteskuld stoppar Southend

Mittbacken George Friend tillhör Wolverhampton sedan 2008 men har där haft svårt att ta en plats. Därför har 22-åringen lånats ut till Millwall och nu senast Southend.
På Roots Hall i Southend har han varit sedan den 18 september och trivs utmärkt.
Förra helgen kom Southend och Wolves överens om att förlänga lånekontraktet och alla parter var ense. Då blandade sig Football League och FA in. Eftersom Soutend har en obetald skatteskuld så blir en förlängning av lånet omöjligt. Klubben får dock åter ta kontakt med Wolves och spelaren den dag som skatteskulden är betald.
Var Southends trupp decimerad innan denna händelse så ser truppens status ännu sämre ut inför helgens möte med Gillingham.
Återigen trycks småklubbarna ner av kapitalets ok.

måndag 26 oktober 2009

Strachan ny manager i Middlesbrough

Från 1971 till 1997 gjorde han sammanlagt 635 matcher för klubbar som Dundee, Aberdeen, Manchester United, Leeds och Coventry. Lägger man där till 50 landskamper för Skottland så är Gordon Strachan lite av urtypen för den brittiska fotbollsspelaren.
Temperamentsfull och fysisk.
Lägger man till taktisk så får man hans sinnelag för managerrollen framför sig.
Som manager har Strachan styrt i Coventry, Southampton och Celtic.
Idag skrev han på för sin fjärde klubb under managerkarriären och blir avskedade Gareth Southgates ersättare i Middlesbrough. Ett fyraårs kontrakt med Middlesbrough är nu uppgiften för den 52-årige gamla mittfältaren.
Strachan var förstavalet för Boros ordförande Steve Gibson i dennes försök till att få en nystart och förändring i Teesside-klubben.
Första steget och förmodligen det första kravet blir att ta upp Boro i Premier League igen.
Misslyckas Strachan med det är förmodligen hans framtid som manager rökt?

Ännu ett spel

Turen har inte riktigt varit på min sida senaste tiden. Twente vann precis som väntat lätt men Man City fick bara 2-2 trots att man ledde med 2-0 och att man under stora delar av matchen var helt överlägsna. Tröttsamt!
I dag kör jag på GAIS. De vill avsluta snyggt hemma och slår ett skadedrabbat och formsvagt BP.

Spel 12
GAIS-BP 1 1,80
Insats: 4 U
Bolag: Expekt

TLC anser att...

* Med badbollsincidenten på Stadium Of Light i fäskt minne och Michael Owens comeback till Anfield så var gårdagens prestigemöte mellan fienderna Liverpool och Manchester United ännu mer het än tidigare.
Liverpool möttes av badbollar från ironiska Unitedsupportrar och svarade istället med att besegra en av sina största rivaler med
2-0. Dessutom fick Owen det välkomnade han förtjänade. En rejäl dos med hat. Hårt, hett och färgsprakande. Matcherna mellan gigantklubbarna från nordvästra England brukar vara något alldeles extra. Så även igår.
Två utvisningar, strålande fotboll och underbar stämning. Matchen hade allt.
Säsongen 09/10:s upplaga av Premier League är mer oviss än tidigare säsonger.
Toppklubbarna förlorar oftare och mer än tidigare i en serie som kan komma att bli riktigt nervsprakande och inte lika förutsägbar som tidigare säsonger. Ta inget förgivet. Love it!

*****
* Fulham och West Hams upphämtningar mot Manchester City respektive Arsenal tyder på kämpaglöd och mod. David mot Goliat. Jag trodde aldrig att varken Fulham eller West Ham skulle mäkta med att komma igen, vare sig reducera eller överhuvudtaget kvittera mot de på pappret bättre motstånden. Skam den som ger sig helt enkelt och ny glöd i tabellen.

Gnälliga Palace

Clint Hills armbåge upp i ansiktet på Paul Anderson i helgens möte mellan Crystal Palace och Nottingham får duons chefer att råka i luven på varandra.
Nottinghams manager Billy Davies går dagen efter matchen, som slutade 1-1, till attack mot hela Crystal Palace. Davies anklagar Hill för våldsamt spel och kollegan Neil Warnock för att blunda för sitt egna lags fel och brister. Warnock hävdar annorlunda och så drar debatten igång igen. Med facit i hand så framstår Palace som den gnälligaste parten med tanke på tidigare konflikter med bland annat Bristol City och Cardiff.
Crystal Palace har med all sin rätt fått en gnällstämpel på sig. En sådan stämpel är svår att tvätta bort inför domare och FA även om man har rätt i framtiden.

Adam Johnson – Framtidens man

Adam Johnson. Englands nya wonderboy?
Den ena storklubben efter den andra har hört av sig till Riverside.
Middlesbroughs 22-åriga vänstermittfältare har strålkastarna på sig.
Framgångar i det engelska U21-landslaget har på senare tid fått spelet i Boro att briljera.
Chelsea, Everton och Sunderland är några av klubbarna som rycker i Johnson.
Som egen produkt i Middlesbrough med debut i klubben 2004 och med utlåningar till Leeds och Watford så ser Johnson ut att gå en ljus framtid tillmötes.

söndag 25 oktober 2009

Hulken till England?

Givanildo Vieira de Souza är hans fullständiga namn. Hulk är hans artistnamn.
Portos brasilianare lever upp till sitt artistnamn. Fysisk på plan men också teknik utöver det vanliga.
Det är inte för inte som en trio av världens bästa klubbar vill ha brassens namnteckning.
Chelsea, Manchester United och Arsenal har alla visat intresse.
Nu har Porto gjort klart med prislappen.
Enligt tidningen Sunday Express vill den portugisiska klubben ha 86 miljoner pund för sin anfallare. Lite över miljarden i motsvarande svensk penningakurs.
Att Chelsea med sitt köpförbjud ens givit sig in i budgivningen är ett mysterium.
Jag har dock svårt att se United och Arsenal punga ut detta belopp som annars klubbar som exempelvis Real Madrid brukar göra. Den som väntar får se.

Dagens spel

Sevilla förde spelet, skapade massor av chanser men fick bara 0-0 och gårdagens sena spel sprack. Dagens spel ser på förhand klockrent ut, Fulham spelade i UEL i torsdags kväll och räcker inte till mot City. Även Twente lirade i Europa så sent som i torsdags men de har ett mer tacksamt motstånd, formsvaga Groningen som dessutom lider av ett gäng skador.

Spel 11
Manchester C-Fulham 1 1,42
Twente-Groningen 1 1,40
Odds: 1,99
Insats: 2 u

Tro och hopp i League Two

* Dag&Red åkte till Macclesfield och Moss Rose med hopp om en trepoängare och serieledning. Det blev bara fel. Samtidigt som Grimsby inte lyckades skrälla mot Bournemouth så grusade förhoppningarna för Dag&Red i Macclesfield.
Med nöd och näppe lyckades man få med sig en poäng från Moss Rose efter ett straffmål av Arber på övertid. Mittenlaget Macclesfield ledde länge matchen med 2-0 innan Thomas reducerade. Matchen var grinig över lag. Domaren blåste två straffar, två utvisningar och sju gula kort.
*****
* Att Bournemouth spelar bra fotboll råder det ingen tvekan om. Att man sedan har turen på sin sida med att konkurrenterna förlorar och motståndarna gör själv mål gör saken inte sämre.
Manager Eddie Howe är nöjd med det flyt som nu återfinns i klubben. Hade du frågat honom om tur och flax för ett år sedan så hade han aldrig trott på det. Det finns hopp för alla.
*****
* Hoppet lever även för Notts County. Klubben som dansat upp på tapeten som ett poppislag på senare tid har omgärdats av alla möjliga slags rykten och skvaller. På fotbollsplanen har man dock börjat leva upp till den såkallade stjärnglansen. Igår besegrade man Crewe Alexandra hemma på Meadow Lane. Tillfälliga managern, försvararen och jamaicanen Michael Johnson var extra nöjd med sitt kollektiv där målvakten Kasper Schmeichel utmärkte sig genom att rädda en straff från Alexandras Steven Schumacher. Notts Countys sjunde raka match utan förlust innebär en fjärdeplats i serien.
*****
* Och på tal om allt hopp så verkar inte Darlington påverkas av detta. Klubben står handfallna i botten av League Two och att ens tro på tur, flax och hopp är helt bortom all verklighet. Fem poäng på 14 omgångar. Bortamatchen mot Barnet troddes bli vändningen. Där trodde spelarna,klubben och supportrarna fel. Förlust med 3-0.
Jag har svårt att tänka mig att det kommer bli bättre för Darlington. Man är bortom allt hopp.

Cardiff upp i topp – Blades i fortsatt kris

När två av tre toppkandidater kryssar så vinner en outsider.
Ousidern i detta fallet, Cardiff City, gjorde det på hockeyvis då man bortaslog en annan outsider i Sheffield United på bortaplan med hela 4-3. Cardiffs stora hjälte för dagen blev Peter Whittingham som nätade ett hattrick i en match
som var mer dramatisk och actionfylld än en fullspäckad Hollywoodrulle.
De 25,021 åskådarna fick valuta för pengarna men majoriteten av dem förfasades naturligtvis över Blades dåliga svit. Sex matcher utan vinst varav tre av dem, de senaste matcherna, är förluster. Blades av i år är inte ens en blek kopia av förra året.
Man är ljusår borta från den formen.
Gårdagens vinst innebär att Cardiff knuffar undan WBA i toppen och placerar sig bakom serieledarna Newcastle som hemmaslog Doncaster med 2-1.

TLC noterar att...

* Gårdagens möte i Premier League mellan Tottenham och Stoke var viktigt ur många olika perspektiv. För Stokes manager Tony Pullis var gårdagen speciell. Hans gamla mentor från den spelande tiden satt som konkurrent på bänken i motståndarlaget. Harry Redknapp var Tony Pulis manager under två omgångar i Bournemouth 86-89 och 90-92.
Pullis tackade för tiden genom att sabotera Redknapps 1-års dag som manager för Spurs genom att vinna på White Hart Lane med 1-0. Det var tacken för ett givet förtroende.

* Queens Park fortsätter sin segerrika parad i The Championship. Igår låg man under med 2-0 på Pride Park i Derby innan man vände matchen och vann med 4-2. Tre raka segrar med tolv gjorda mål betyder ett snitt på fyra mål per match. Denna storslagna svit har gett Londonklubben ett rejält uppsving i tabellen och man ligger nu på sjätte plats. Håller sviten i sig så lär man förr eller senare vara en rejäl toppkandidat.

Millwall bröt Leeds svit

Leeds fick se sin förlustfria svit spräckas i den trettonde omgången mot ett motstånd man helst av allt inte hade velat förlora mot. Millwall på The New Den blev för dagen en svår nöt att knäcka i en ytterst välspelad match. Matchen som blivit ett prestigemöte på senare tid med rivalitet på både fotbollsplanen och läktarna lockade 14,165 åskådare som alla fick sig en rejäl dos fotbollsunderhållning. Gary Alexander lyckades sju minuter innan slutsignalen skjuta in 2-1 till Millwall. Ett resultat som skulle komma att stå sig matchen ut och innebära att Leeds svit bröts.

lördag 24 oktober 2009

Dagens andra spel

Det första spelet satt och det kändes skönt. Viktigt att sätta ett spel efter tre raka missar. Dagens andra spel innehåller fransk handboll och spansk fotboll.

Spel 10
Nantes-Dijon 1 1,35
Sevilla-Espanyol 1 1,50
Odds: 2,03
Insats: 1 u
Bolag: Expekt

Originella Kenilworth Road



Med ingång via ett bostadshus är Kenilworth Road mycket originell som arena.
Lutons hemvist stod klar 1905 och har numera plats för 10 200 sittande. När man fortfarande hade ståplatser kunde man ta in över 30 000 personer. Publikrekordet är på 30 069, från en FA-cupmatch mot Blackpool FC 1959. Arenan är också en av få i England med konstgräs.



Dagens lir

Det går lite tungt nu, tre raka spel som skitit sig. I dagens första spel blir det en dubbel från de lägre divisionerna i England.

Spel 9
Bournemouth-Grimsby 1 1,50
Basingstoke-Weymouth 1 1,30
Odds: 1,95
Insts: 8 u
Bolag: Expekt

Tippa med TLC

Förra veckan var favoritbetonad och därför blev det inte mer än 9 rätt för mig. Enda egentliga överraskningen var Liverpools förlust uppe i Sunderland och den hade jag med på min rad.
Denna veckan ser stört omöjlig ut och jag har stora förhoppningar om riktigt bra utdelning.

1 Helsingborg-Kalmar FF 1
Helsingborg kommer nog bjuda till ordentligt under Henke Larssons sista matcher och slår KFF som inte har mycket att spela för.
2 Birmingham-Sunderland 1X
Ett par spelare återkommer i hemmalaget efter skador. Sunderland har viktige Cattermole skadad. Jag tror på minst en poäng för hemmalaget och kör på 1X här.
3 Burnley-Wigan 1X2
Burnley har blivit lite väl stor favorit här. Ett annat tecken än etta rensar ordentligt bland raderna. Jag kör på helgardering.
4 Hull-Portsmouth 1X2
Lurigt bottenmöte. Pompey har sett något förbättrat ut senaste tiden och kanske kan man ta poäng här. Hulls rekordvärvning Jimmy Bullard kanske startar efter lång tids frånvaro. Alla tecken behövs.
5 Tottenham-Stoke 1
Defoe är avstängd men ersätts av långe Crouch och matchbilden kommer nog passa honom. Dessutom är viktige Wilson Palacios tillbaka från start. Robert Huth är avstängd i bortalaget.
6 Coventry-West Brom 2
WBA har agerat ojämt senaste tiden men är i grunden klasser bättre än hemmalaget. Jag chansar med tvåa.
7 Crystal P-Nottingham 1X
Svår match. Nottingham har fem raka segrar men nu saknar man sin bästemålskytt. Jag chansar på att man tar max en pinne i dag och kör på 1X.
8 Preston-Middlesbrough X2
Ännu en svårbedömd match. Boro känns lite hetare, X2 får det bli.
9 Barnsley-Bristol C 1
Barnsley har spelat upp sig på slutet. Jag tror på ny seger i dag och spikar ettan.
10 Newcastle-Doncaster 1X M
Newcastle är stor favoriter här men Doncaster är svårforcerade och spelar ofta oavgjort (8 kryss på 13 matcher). Jag tar med krysset på systemet.
11 Peterborough-Scunthorpe 1
Nykomlingsmöte. Jag tror att hemmalaget tar årets andra seger. Bortalagets bäste målskytt Gary Hooper missar eventuellt matchen.
12 Plymouth-Ipswich 2
Viktigt bottenmöte i championship. Jag tror på Ipswich här och lämnar tvåan ogarderad.
13 Sheffield U-Cardiff 1X2
Hemmalaget har många skadade och Cardiff lite ojämna. 1X2 får det bli.

Topptipset ser ut så här: 1, 1X, X2, X2, 1, 2, X och X2.

Lycka till!

fredag 23 oktober 2009

Colchester öppnar upp dörren

Josh Payne debuterade från start i seniorfotbollen för West Ham då Hammers mötte Millwall i Ligacupen i slutet av sommaren. Innan dess har den 18 årige ynglingen mest nött bänk i West Ham, spelat reservlagsfotboll och varit utlånad till Cheltenham.
Nu visar League One-klubben Colchester intresse för mittfältaren. Lagets mittfältare Kem Izzet är sjuk och klubben måste göra en blixtvärvning. Colchester ringde upp West Ham och frågade om lov och vips så hade man ett månadslångt lån av en ung och talangfull mittfältare. Payne går rakt in i den trupp som på lördag möter Walsall.
Izzets långdragna förkylning öppnar upp dörren till vuxenvärlden på riktigt för Josh Payne.

Respekt till Craig Beattie

I West Bromwich hade han svårt att ta en ordinarie plats men var ändå populär hos klubbens supportrar.
Det var därför med aningen vemod Craig Beattie tackade ja till att värvas till Swansea som ersättare till flyktade Jason Scotland och blev klubbens dyraste övergång någonsin. Han gjorde klubbytet av den enkla anledningen att han ville ha mer speltid. Mer speltid har han fått i Swansea. Manager Paulo Sousa lovordar den 25-åriga skotten maximalt.
Det skulle han även komma att göra efter förra helgens möte lagen emellan.
Publiken på The Hawthorne applåderade Beattie då lagen äntrade planen som ett tack för åren i klubben. På planen tackade Beattie för hyllningarna genom att göra matchens enda mål.
Beattie sänkte sin gamla klubb och vid matchens slut hade applåderna från hemmalagets supportrar tystnat för längesedan. Beattie säger idag att han direkt efter målet hade svårt att känna glädje. Att hans mål kändes som ett svek mot den gamla klubbens supportrar. Supportrar som stöttat och hyllat honom under åren. Med sänkt huvud och utan målgest visade han respekt för sina gamla fans samtidigt som han även gjorde det han skulle göra på sitt nya jobb. Mål. Detta känns naturligtvis inte kul att höra för anhängare till Swansea, men jag får säga att Beatties agerande och attityd inger respekt och är mer professionellt än vad alla lyxlirare idag visar upp. Då man ställs inför ett sådant här dilemma så är valmöjligheterna få. Beattie redde ut det på ett respektabelt sätt.

Jamie Stuart – Från buse till mentor

Jamie Stuart spåddes en lysande framtid då han tog sig upp från Charltons akademi under de tidiga åren på 1990-talet. Hans spel som stark och kraftfull försvarare gjorde att han blev uttagen till det engelska U21-landslaget och ordinarie spel i Charlton.
I november 1998 raserades allting för Stuart. Vid en dopingkontroll visade det sig att Stuart hade både kokain och marijuana i blodet. Charlton visade ingen nåd, gav honom sparken och som grädde på moset stängde FA av honom från allt spel under sex månaders tid.
Detta hade kunnat vara slutet på Stuarts karriär. Millwall ville annorlunda och värvade försvararen.

I Millwall skulle Stuart snart komma att bli känd som en ruffig spelartyp. Första säsongen samlade han på sig sju gula och två röda kort. Fyra säsonger skulle det komma att bli på The Den innan Bury 2001 värvade Stuart. Här skulle han komma att spela 61 matcher och höll stilen som en buse på plan. Mellan 2003-2004 blev Southend den sista klubben i Football League och sedan har Jamie Stuart tillbringar resten av karriären i olika Conferenceklubbar. Idag tillhör han Rushden & Diamonds och har vid 33-års ålder blivit en pappa i laget och en stabil ledargestalt. Ungdomens synder är glömda och istället ser folk upp till Stuart som en mentor och lagmoralshöjare. Då Rushden nu står inför FA-Cups debut borta mot Workington är Stuart avstängd men menar ändå på att hans lagkamrater är så pass professionella att motståndet för dagen inte är ett hinder.
Fråga bara Stuart själv, han har tagit sig förbi många hinder under karriären.