TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 juni 2010

Det verkar bli Hodgson trots allt

Efter fyra veckor fyllda av spekulationer, gissningar och rena och skära lögner verkar det nu som om det blir Fulhams manager Roy Hodgson som tar det lediga jobbet i Liverpool FC och därmed blir klubbens 18:e manager sedan bildandet 1892. I går kväll och i dag har flera av de mer respekterade medierna både i England och här i Sverige publicerat nyheten att allt är klart.

Jag är lite skeptisk, visst har Hodgson gjort ett kanonjobb i Fulham sedan han tog över där i december 2007 men det här är ett jobb där det ställs helt andra krav och där förväntningarna från fansen är enorma. Kollar man Hodgsons CV ser man att det nästan helt saknas erfarenhet av att leda stora lag på den absolut högsta nivån, två år i Inter på 90-talet och en kortare period som tillfällig manager i samma klubb 1999 är det ända som kan räknas dit.
Övrig tid har han coachat lag i Norden (bl.a HBK, Ösk, MFF, FC Köpenhamn och Viking), varit förbundskapten i tre olika länder och ansvarat för ett par klubbar i Schweiz.
En annan sak som gör mig lite tveksam är han byter arbetsgivare lite väl ofta, i snitt vartannat år och det är på tok för ofta enligt mig.

Att Hodgson var klubbens första val är jag tveksam till, sanningen är nog den att man helt enkelt inte kunde få tag på någon bättre med tanke på de ekonomiska problemen, stundande försäljning av klubben och den allmänna osäkerheten det medför.
Oavsett vem som tar över så kan det bara bli bättre, med nuvarande trupp ska man klara en topp-fyra placering och jag hoppas att tränarbytet ger den positiva effekt alla tror på.
Jag hoppas framför allt på att man vågar mer offensivt, spela försiktigt borta mot lag som Wigan, Stoke och Wolves ger inga ligaguld eller framskjutna placeringar.

Välkommen Mr Hodgson, bevisa gärna att jag har fel!

En bild säger mer än tusen ord

Rivalernas möte. Två tuppar möter varandra. I dubbel bemärkelse. Liverpool och Manchester United har avskytt varandra som pesten sedan klubbarnas begynnelse. På bilden ser man Robbie Fowler med väl valda ord, eller rättare sagt minspråk, visa vad han tycker och tänker om Manchester United. Det valda offret är ingen mindre än lika kontroversiella Roy Keane. Mannen som gjorde att norrmannen Alf Inge Hålands karriär slutade med ett avsparkat ben, bröstar upp sig. Bilden säger en hel del om spänningen mellan klubbarna. TLC kan inte minnas vilket år detta kan ha varit. Sent 1990-tal och tidigt 2000-tal. Är det någon av er läsare som vet mer, lägg ett inlägg i kommentarfältet här nedan.

Bury spänner musklerna

League Two
Man har kämpat i toppstriden de senaste säsongerna för att i slutänden ändå missa uppflyttning. Bury har inte haft varken tur eller nerver på sin sida. Det skall det förhoppningsvis bli ändring på till kommande säsong. Idag kan klubben presentera två nyförvärv som är tänkta att göra det arbete man misslyckats med på senare tid. Från League One och Huddersfield har manager Alan Knill hämtat den 20-åriga vänsterbacken Joe Skarz. Med 80 matcher i League One på meritlistan så kan Skarz ge motståndarnas anfallare en fingervisning i bra försvarsspel. Knill har även tagit sig en titt på nyblivna BSP-klubben Grimsby där den 25-årige mittfältaren Peter Sweeney spelade förra säsongen. Sweeney var tongivande i det lag som då besegrade Bury och spelade varenda match förra säsongen. Han är därför en given förstärkning.
Värsta rivalen Rochdale är inte längre kvar i samma serie. Ett lag som har hämmat Burys utveckling. Ett lag man legat i skuggen av. Då Rochdale tog steget upp kan istället Bury koncentrera sig på att vara herre på Lancashires League Two-täppa. Alan Knill har spännt både båge och muskler. Bury nästa säsong kommer bli slagkraftigt.

Visste du att...

Tre år efter att det engelska fotbollsförbundet gett godkännande till proffsfotboll så bildades den engelska ligan. Året var 1888 och initiavtagaren var Aston Villas styrelsemedlem William McGregor. Det var den första professionella fotbollsligan i världen. Preston North End blev första klubb att koras till engelska mästare efter att säsongen 1888/89 gått obesegrad genom ligan. 1992 drog sig klubbarna i dåvarande division ett sig ur ligan och bildade FA Premier League, som ersatte division ett som den högsta fotbollsserien i England.

This is Bristol!

Staden ligger 16,9 mil från London och 3,9 mil från Cardiff och är byggd runt floden Avon samt har en kort strandremsa till floden Severn som flyter ut i Bristol Channel.
Med sina 433,100 invånare är den sydväst engelska staden den sjätte största i England och den åttonde största staden i Storbritannien.
Under 1300-talet var staden Englands tredje största efter London och York och i slutet av 1700-talet var staden Englands näst största.
Arkeologer kan bevisa att människor har bott i området i 60,000 år. Staden överlevde både romare, vikingar, pesten, inbördeskriget och blitzen.
Staden är känd för att kunna erbjuda kultur och utbildning,för hamnarna som fraktade upptäcksresande John Cabot till Nordamerika och för häftiga tyska flygbombningar som förstörde stora delar av staden under Andra Världskriget.
Vad den däremot inte är lika känd för är att ha framgångsrika fotbollslag. Varken City eller Rovers har rosat den engelska fotbollen sedan man grundades 1897 respektive 1883 detta trots att man är en stor stad med stort upptagningsområde.

Då England var mer än överlägset motståndet

Senaste dagarna har varit mörka engelsk fotboll. Annat var det för exakt 59 år sedan. Den 30 juni 1951 mötte England Australien i en så kallad testmatch i Sydney. Australien skulle installera sig som en fotbollsnation och ställde upp mot ett nmankunnigt engelsk landslag. Resultatet blev därefter. Engelsmännen krossade sitt motstånd och vann med hela 17-0. Notts Countys notoriske målspruta Jackie Sewell gjorde sex mål i matchen, Ike Clarke gjorde fyra mål medan Jimmy Hagan och Frank Broome gjorde varsitt hattrick. Hade de bägge landslagen mötts 59 år senare så hade siffrorna varit totalt annorlunda. I synnerhet idag. Hungriga australiensare mot överbetalda engelsmän hade kunnat bli ytterligare en pinsamhet för England.

tisdag 29 juni 2010

Wilson och Ward är åter ett par

League One
Brian Wilson och John Ward känner varandra sedan tidigare. Manager Ward värvade mittbacken Wilson från Stoke till Cheltenham 2003.

Det var då. Sju år senare möts duon igen.
Nu är Ward manager i Colchester och Wilson, 27 år, har sedan 2007 spelat 74 matcher för Bristol City. Duon behöver inte introduceras för varandra. Man känner varandra väl. Wilson blir, nya managern, Wards andra värvning på 24 timmar efter att han värvat till sig Andy Bond från Barrow.

Cardiff avbokar Malaysia-turné

The Championship
Cardiff City ordnade i våras upp en sargad ekonomi efter att ett malaysiskt konsortium investerat sex miljoner pund i klubben. Som tack för hjälpen tackade klubben då ja till en träningsturnering i Kuala Lumpur, Malaysia och med en match mot det malaysiska landslaget.
Idag, nyss hemkomna från ett träningsläger i Portugal, så ångrar sig manager Dave Jones att han tackade ja så tidigt. Schemat under sommaren är fullspäckat som det är ändå och klubben mår bäst av att ladda upp inför säsongen hemma i Wales. Hemmamatcher mot Notts County, spanska La Coruna och en bortamatch mot Bath City står på träningsmatchmenyn.
Dave Jones avbokade därför vänligen men bestämt sommarens planerade Asien-turné men lovade malajerna och klubbens supportrar att man gör Malaysia-turnén nästa säsong. Verkligen vågat vill TLC mena på. På ett sätt är klubben skyldiga det malaysiska konsortiumet en tjänst efter att dessa hjälpt dem ur en ekonomisk kris, samtidigt som man skulle kunna ta sig in på den asiatiska marknaden på ett smidigt sätt och på så sätt höja sitt marknadsvärde. För vem säger att malajerna är kvar i klubben nästa sommar?

Visste du att...

Fulham grundades för att bli en söndagsskola. Det var så det hela började år 1879 på Star Road i West Kensington. Kyrkobesökare i Church Of England besökte Fulham St Andrew's Church söndagsskolan och grundade därefter ett lag med samma namn.
Kyrkan finns kvar än idag och vid entrén finns det en plakett till minne av lagets stiftelse.

Adeln fortsätter att sätta prägel i Watford

The Championship
Lord Ashcroft heter mannen som är Watfords majoritetsägare. Han äger mer än 37 % av klubben. Nu ger han mer. Han har lånat klubben 500,000 pund. Ett uttalande från hans företag Watford Leisure PLC gör gällande att pengarna är till för att säkra klubbens framtid.
Det finns dock en plan bakom Lord Ashcrofts generositet.
Ashcroft kommer att kvitta sitt lån i utbyte mot en andel av 10,1 miljoner pund i obligationslån som skapas senare i år. Pengarna styr fotbollen och Lord Ashrcorft gör inte affärerna på grund av sympati för fotbollen i klubben. Det är bara pundtecken i hans ögon. Hädanefter så är det inte Sir Elton John som är Watfords starkaste man. Det blir en annan man av samma adliga börd.

Oddsa med TLC

Gårdagens två favoriter gick in men i dag ser det lurigare ut. Japan och Paraguay har bjudit på defensiv och välorganiserad fotboll hittills och jag tror inte det ändras i dag.
Spanien vill nog väldigt gärna visa lillebror vilka som bestämmer i sydväst, jag tror man vinner en tät och jämn match.

Spel 38
Japan-Paraguay
Mitt tips: under 2,5 mål
Odds: 1,532
Insats: 1 u

Spel 39
Spanien-Porugal
Mitt tips: 1
Odds: 2,064
Insats: 1,5 u

Släkten är värst

League One
Gary Johnson fick skulden för Bristol Citys misslyckade säsong och sparkades med några omgångar kvar av säsongen 09/10. En tid senare dök han upp på London Road i Peterborough och skrev där på ett tvåårs kontrakt med The Posh. Under sin tid i Bristol City hade Gary mycket hjälp av sin bror Pete. Brodern som arbetade som chefs-scout i klubben tipsade om spelare både inrikes och utrikes. Pete kommer även framöver att hjälpa sin bror. Idag meddelar Peterborough att man värvat Pete Johnson till klubben. Släkten är återigen samlad. Bristol City tappar, enligt ordförande Colin Sextone, en mycket duktig medarbetare i Pete Johnson. Hans kunskaper,kännedom och erfarenheter är något som gynnat Bristol City genom åren. Nu får istället Peterborough ta del av desamma. Bröderna är åter tillsammans.

Glad Pressley skall utveckla Marr

Scottish Div. One
Den lovande försvararen Jason Marr signerade nyligen nytt kontrakt med Celtic. Idag blir den skotska U21-landslagsmannen utlånad till Falkirk. Gladast av alla i historien är Falkirks manager Steven Pressley. Med ett förflutet som spelare i bland annat Celtic, så har Pressley följt Marr under en längre tid och sett killen utvecklas. I ett stjärnspäckat Celtic skulle Marr få sitta på bänken men som utlånad till en mindre klubb så skulle han kunna utvecklas. Falkirks förfrågan om köp nekades därav. Nu är Marr redo för spel i den skotska andra ligan. Falkirk som förra säsongen hamnade sist har som mål att ta sig upp i Premier League igen. Då bli Marr viktig. Tillsammans förra Celtic lagkamraten, mittfältaren Mark Miller och Rochdales anfallare Kallum Higginbotham så bli Marr en del av det koncept som skall ta upp Falkirk på ett försök och då är Steven Pressleys önskan uppfyld och Marr ett steg vidare på resan mot toppen.

Keogh senaste nytt i Coventry

The Championship
Aidy Boothroyd har sedan han kom till Coventry från Colchester inte legat I hängmattan. Sommaren har istället ägnats till att värva spelare. Gary McSheffrey,Stephen O´Halloran och Roy O´Donovan är senaste tidens nyförvärv. Igår kom det fjärde. Ifrån Carlisle värvar The Sky Blues försvararen Richard Keogh. Med 170 matcher i Football League och med meriter som lagkapten i det irländska U21-landslaget så har 23-åriga Keogh det som krävs och framförallt har han det som Boothroyd vill ha. Det räcker långt.

måndag 28 juni 2010

Ungersk tyngd i Hereford

League Two
Simon Davey är rykande färsk manager i Hereford United och har knappt hunnit finna sig tillrätta på Edgar Street innan han presenterar klubbens första nyförvärv till kommande säsong. Ungraren Jason Kovacs, 24 år, kommer senast från Luton Town och har skrivit ett tvåårs kontrakt med The Bulls. Med meriter från spel i MTK Budapest, Chesterfield,York och Lincoln så får Hereford i Kovacs en försvarare med tyngd. Klubbens supportrar ser tyngden och de 193 centimeterna som den främsta meriten. Kovacs är hård och det var dragkampen om honom också då Kovacs och Lincoln gick skilda vägar i januari. Ungerska storklubben Ferencvaros var tillsammans med Southend United och Barnet ute efter ungraren. Kovacs gjorde en helomvändning. Han ratade Football League och Ungern för att istället bli värvad till Luton i BSP på ett fem månader långt kontrakt. Sjutton matcher senare och med ett storspel i Luton som tagit dem till kval så ville inte Kovacs förlänga. Han var nu mogen för Football League på riktigt. Det är i Hereford som han nu tar sin revansch. Den gladaste i sagan är Simon Davey. Hans första värvning kan betyda förnyat kontrakt även nästa säsong.

Dagen då Elliott lyfte pokalen

Det är den 27 februari år 2000. Mannen på bilden, Matt Elliott, är en glad man. Han är Ligacupvinnare och tvåmålskytt i finalen mot Tranmere.Elliott gav sitt Leicester ledningen två gånger i en finalmatch som var den bästa på länge. En händelserik final med mycket glöd och finess. De 74,313 åskådarna på Wembley fick bevittna mer än så. Bland annat så skadade sig förstedomaren Alan Wilkie i den 62 minuten och ersattes av fjärdedomaren Phil Richards. En kvart efter domarbytet så visade Richards ut Tranmeres Clint Hill efter en vårdslös tackling på Leicesters Emile Heskey.
Ett Leicester med spelare som Elliott, Robbie Savage, Emile Heskey, Steve Guppy, Neil Lennon, Muzzy Izzet och målvakten Tim Flowers lade in en extra växel. Minuterna senare skulle Elliott som sagt göra sitt andra mål i matchen. Från bänken satt svenske Pontus Kåmark och såg sina lagkamrater i The Foxes spela hem ligacuppokalen. Lite mer än 10 år sedan men fortfarande den finaste i Leicesters prisskåp och förmodligen den bästa dagen i Matt Elliotts liv.

Mer krut än Bly i dojan

Under 14 säsonger gjorde han 141 mål. Norwich, Peterborough,Coventry och Notts County skulle alla få äran att ha honom i sina lag. Terry Bly var en makalös anfallare. Fråga bara publiken på London Road i Peterborough. Två säsonger, från 1962 till 1963, skulle folket i Peterborough få äran att bevittna anfallarens färdigheter. Bly gjorde hela 81 mål på 88 matcher för The Posh. I Coventry säsongen efter ville han inte vara sämre. För Highfield Road-klubben skulle det bli 25 mål på 32 matcher. Terry var verkligen en spelare som inte hade bly i dojorna. Det var rent och skärt krut. Terry Bly gick bort 2009 efter sviterna av en hjärtattack men kommer alltid att vara ihågkommen som målsprutan med fötter hårdare än sitt efternamn.

Rutinerad skotte blir Crawleys trygghet

Blue Square Premier
Crawley Town kan idag stolt presentera en fin förstärkning till kommande säsong. Skotten Craig McAllister är klar för klubben. Den 30-åriga anfallaren med meriter från spel i Footbal League med Barnet och Rotherham kommer senast från League Two-klubben Exeter och har allting som manager Steve Evans eftersöker hos en fotbollsspelare. Lugn, trygghet, målmedvetenhet och ständigt på jakt efter utmaningar. En spelare som skall lyfta ett annars så grått lag. McAllister har alla förutsättningar till att bli en publikfavorit på Broadfield Stadium.

Sharp het i andraligan

The Championship
Billy Sharp,24 år,var under den föregående säsongen utlånad till Doncaster och gjorde där 15 mål på 30 matcher. Målsnittet gav eko. Intresset växte. Nu vill Doncaster köpa loss Sharp. Men Sharp är också uppvaktad av Leeds och Burnley. Den sistnämnda klubben skall under helgen ha lagt ett en-miljoner-punds bud på anfallaren. Detta enligt Daily Mirror. Som det ser ut idag så kommer Sharp oavsett vilka av klubbarna som köper honom ändå komma att stanna kvar i Championship.

Måndagens spel

Dagens matcher bjuder på två stora favoriter, Holland och Brasilien. Jag tror att båda gör det dom ska och insatsen blir lite högre än normalt.

Spel 36
Holland-Slovakien
Mitt tips: 1
Odds: 1,418
Insats: 3,5 u

Spel 37
Brasilien-Chile
Mitt tips: 1
Odds: 1,5605
Insats: 3 u

söndag 27 juni 2010

Männen som förstörde VM

På bilden ovanför har ni bilden av männen som förstörde ett världsmästerskap i fotboll. Män, eller det är nog fel ord, rättare sagt amöbor som inte bör åka till de brittiska öarna ifall de är rädda om sina liv. Vi tar det från början.
Jorge Luis Larrionda Pietrafesa och hans assisterande domare Mauricio Espinosa gjorde som många av sina kollegor. Satte sig själva i centrum på ett sätt som är förbjudet på absoluta toppnivå.
Man valde att inte se verkligheten.
Det uruguayanska domarteamet förstörde Englands chanser till avancemang och dödade därmed på riktigt ett annars så dött världsmästerskap.
Frank Lampards kvittering till 2-2 i första halvlek sågs av miljoner människor. Hade det funnits optiker i Uruguay så hade även domarteamet sett detta. Nu måste FIFA göra något åt saken. Har en sport som hockey målkameror så skall även fotboll ha det. Är domarna värdelösa så skall spelare och publik kompenseras för det. Australien har fått känna på det tidigare under turneringen. Idag fick stolta England göra det. Katastrof.
Psykologiskt sett så dog matchen där. Tyskland kunde manövrera ut den engelska besvikelsen och vinna med 4-1. VM för England är över. VM över lag är över. Det var det då de första afrikanska tutorna ljöd i början av juni. Åt helvete med alltihop!

Bring on the krauts

Nuff Said.

Bland kiltar och säckpipor

SPL & First Division
Som spelare vaktade han målet i Dundee United, Aberdeen, Hibs, Bolton och Wolves.
Som manager har han varit i Cowdenbeath,finska TPS och senast Hibs.
Mika Matti Paatelainen, även kallad Mixu, skrev i förra veckan på som ny manager för Kilmarnock. Den 43-årige finländaren har gått arbetslös i ett år efter att sist ha arbetat i Hibernians och säger till BBC att han var i desperat jakt efter ny arbetsgivare.
Två år är kontraktet påskrivet för. TLC undrar ifall det kan bli samma desperata stämning i Kilmarnock som under finnens arbetslösa sejour?!
Klubbens försvarsjätte Simon Ford kommer inte få äran att arbeta ihop med nya finske managern Paatelainen. Jamaicanen Ford, 28 år, med 163 matcher för Killies har nämligen nyligen tackat ja till ett kontraktserbjudande från den engelska League Two-klubben Chesterfield. Londonfödde Ford med två landskamper för Jamaica säger till BBC att Chesterfields nya arena är anledningen till klubbytet.
*****
På tal om Cowdenbeath, så kan TLC upplysa er om att klubben har höga visioner och ambitioner om kommande säsong i First division. Klubben har anställt
Jimmy Nicholl som ny manager och Donald Findlay som ny ordförande.
Därmed får The Blue Brazil, som klubben kallas för, en touch av Glasgow Rangers framöver. Nicholls,53 år, har nämligen spelat mittback för mästarna. Han har även ett förflutet i Manchester United och som spelare i det nordirländska landslaget. Nicholls efterträder Danny Lennon som manager på Cantral Park och blir direkt underställd den nya ordföranden Donald Findlay som även han har ett förflutet i Rangers. Findlay arbetade på Ibrox som direktör och kommer att genomföra många nya ändringar i Cowdenbeath.
*****
Manager Craig Brown vill göra Motherwell till ett slagkraftigt lag till kommande säsong. Därför värvade han in Cyperns U21-försvarare Angelis Charalambous från Anorthosis Famagusta och kryddade målet med Airdries förre målvakt Lee Hollis. Nästa nyhet i Well är en spansk sådan. Anfallaren Carlos Gazapo, med ett förflutet i Real Madrid, kommer provspela med klubben. Brown har hämtat 25-åringen från spanska division tre och klubben Rayo Vallecano B. Spanjorer från lägre divisoner brukar göra bra ifrån sig i den skotska ligan. Blir Gazapo värvad och lyckas i Motherwell är det bara en tidsfråga innan han hamnar i någon av Glasgowklubbarna.

Mer i Magpie-målet

League One
Notts County har kommit överens med med förra Brentford och Aberdeen-målvakten Stuart Nelson om ett kontrakt. Den 28-årige målvakten som en gång i tiden inledde karriären i Brentford och där gjorde 130 matcher skrev i förra veckan på ett tvåårs kontrakt med The Magpies. Värvningen blir Notts County andra målvaktsvärvning, Lincolns Rob Burch var den första, efter att man i början av sommaren tappade Kasper Schmeichel till Leeds.
Nya managern Craig Short har därför två alternativ till att täppa igen kassen i den nya League One-klubben.

Rugbystjärna till Fulham

Firad rugbyspelare lägger den ovala bollen på hyllan och sadlar om till fotboll.
London Wasps förra storspelare och fly-half, Danny Cipriani, i Rugby Union är idag i Melbourne Rebels och kan tänka sig att byta karriär.
Cipriani, 22 år, var som tonåring lovande fotbollsspelare i QPR och Reading innan han istället valde rugbyn. Idag nås fotbollsvärlden av nyheten om att Fulham erbjudit Cipriani att provspela för klubben. Detta skriver idag tidningen Mail on Sunday.
Hade det varit första april så hade nyheten lagts i spam-filtret. Nu är det inte så. Det kan låta som ett skämt men det är det inte.
Det hade varit ungefär samma sak som att... Henke Larsson skulle börja spela innebandy..... Ingenting är därför omöjligt.

We still believe...

Åttondelsfinalen alla pratar om. Rivalernas rivalmöte.
The Battle of Bloemfontein är bara några timmar kvar till att smälla. Det lär det göra. Ställningskrig tills Rooney hittar målet. Jag tror han gör det idag. Rooney måste börja leva upp till nationens förväntningar. Leverera och producera. Omvärlden tror på straffavgörande. Dramatiken är därmed ett faktum. TLC hävdar det fortfarande; vi tror på England.
We still believe.

Burväktarbyte i London?

Sommarens största målvaktsövergång kan komma att ske i London. Detta skriver idag News Of The World. West Hams Robert Green uppges vara den som skall ersätta Mark Schwarzer i Fulhams kasse då han förväntas gå till Arsenal nu i sommar. Två landslagsmålvakter med två öden bakom sig. Frågan är om inte sommaren världsmästerkap sög ut det godaste ur de bägge herrarna? Naggande självförtroenden i klubbar med olika förutsättningar.

Brentford-touch i Wycombe

League Two
Tidigare under sommaren har manager Gary Waddock shoppat loss Nikki Bull från Brentford.
Igår återvände Wycombe-managern till Griffin Park och fick två till signaturer. Högerbacken Danny Fosters, 25 år, och anfallaren Ben Strevens, 30 år, skrev på för ett respektive två år med Adams Park-klubben.
Duon har följt varandra länge. Förra sommaren värvades man nämligen från Dagenham & Redbridge och känner varandra bra. I Strevens får även Waddock en pålitlig målspruta.
Waddock har tidigare inhandlat Aldershots Dave Winfield och gör därmed klart i att närproducerat är receptet man bör ha med sig ner till fjärde divisionen.

TLC anser att...

Vad väljer Nigel Pearson? Tigrar eller rävar? Det är den stora snackisen i England idag.
Hull City vill värva Leicesters 46-åriga general.
Leicesters succémanager är lika het på managermarknaden som Roy Hodgson och dennes eventuella flytt till Liverpool. Nigel Pearson och Hodgson har skapat verklighet av drömmar. De bägge männen har bevisat att det går att röra på klubbar som tidigare varit en grå massa.

De bägges arbeten i Leicester respektive Fulham är hedervärda. Pearsons show i Leicester med att som nykomling förra säsongen nästa lyckades kvala sig upp till Premier League är lika stort som att vara minuter från att vara Europa League-mästare.
Leicester och Fulham är framtagna i ljuset tack vare Pearson och Hodgson.
TLC tycker att duon gör rätt i att stanna på sina nuvarande arbetsplatser. Där vet man var man har vardagen. Där jobbar man efter de förutsättningar man själva varit med och bygga upp.
Hodgson kommer bli liten i Liverpool. Mer krav än vad han tidigare är van vid. Pearsons gloria lär blåsa av då han lämnar Walkers Stadium. Han ÄR på något sätt nutidens Leicester.
Pengar styr dock allt. Hoppas bara inte pundtecknen förblindar dem.

lördag 26 juni 2010

Spelarna flyr Southend

League Two
Damian Scannell har förkastat ett nytt tvåårigt kontrakserbjudande från Southend United och sällar sig därmed till den missnöjda skaran spelare som mer än gärna vill lämna klubben.
Simon Francis och Steve Mildenhall är även dem missnöjda och vill lämna Essex-klubben.
Lagkaptenen Adam Barrett och Alan McCormack bröt kontrakten med klubben i förra veckan. Det jäser av missnöje i truppen. I hela organisationen. Fysioterapeuten John Stannard tackade även han nej till ett nytt kontrakt.
Missnöjet grundar sig naturligtvis i ordföranden Ron Martins misshandel och våldtäkt på klubbens ekonomi. En skändning som pågått kontinuerligt sedan ett par år tillbaka men som nu äntligen kommit upp till ytan. Martins skrämmer bort de spelarna som skulle vara med och föra tillbaka SUFC till League One. Hade det funnits någon rättvisa i världen så skulle man föra Martin till galgbacken.

Spurs sneglar mot Sicilien

Premier League
Palermo kan komma att bli 336 miljoner kronor rikare men två bra spelare fattigare. Tottenham har specialstuderat sicilianarnas danska försvarare Simon Kjaer och uruguayanske anfallare
Edinson Cavani till den grad att Harry Redknapp mer än gärna vill se duon på White Hart Lane kommande säsong. Detta uppger idag Daily Mail. Tottenham och stora transfers är något som alltid är på tapeten och tillskillnad från Manchester City så finns det verklighetsuppfattning och realism i dem. TLC har inte den stora kunskapen i Cavanis färdigheter men anser att danske Kjaer mycket väl skulle kunna komma att bli något extra i engelsk fotboll.

Anelka har fått ro i Chelsea

Premier League
Han har gjort 42 mål på 123 matcher för Chelsea sedan han kom från Bolton 2008. Anelka skrev idag på ett nytt ettårs kontrakt med Chelsea i ett avtal som kan sträcka sig till 2012.
Ständigt kontroversiella Anelka har slagit ner sina bopålar i London. Hans rastlöshet genom karriären med spel i bland annat Liverpool,Manchester City och Arsenal samt fem klubbar till har gjort honom till en hopplärka. Nu har fransmannen funnit ro och trygghet. Det är under Carlo Ancelottis ledning han skall spela. En man med pondus. Anelka fick bära en del av hundhuvdet för Frankrikes misslyckande i VM där han skällde ut Domenech efter noter.
Nu kan han istället förbereda sig på ännu en säsong på Stamford Bridge. I ett annat Les Bleus.

Carling Premiership 10/11

Carling Premiership
Spelschemat till nästa säsong i den nordirländska ligan är klar. Mästarna Linfield börjar hemma mot Ballymena United. Nykomlingen Donegal Celtic börjar hemma mot Crusaders medan Cliftonville får åka till Portadown i County Armagh för en match på Shamrock Park.
Intressant i den matchen är att Portadowns manager nu gör sin 23 (!) säsong som manager i klubben.
Derbyna kommande säsong infaller tidigt. Glenavon möter Portadown den 14 augsuti medan Belfastderbyt Crusaders-Cliftonville spelas den 28 augusti.
Det största derbyt i ligan mellan The Big Two, Glentoran-Linfield, går av stapeln på The Oval den 25 september.
Dessutom så kommer ingen Boxing Day fotboll att spelas kommande säsong. Detta eftersom annandagen infaller på en söndag, otillåten speldatum på den irländska ön. Istället spelas den omgången dagen efter.
*****
Premiäromgången:
Söndag 7 augusti
Coleraine v Glenavon
Donegal Celtic v Crusaders
Linfield v Ballymena United
Lisburn Distillery v Glentoran
Newry City v Dungannon Swifts
Portadown v Cliftonville

Fullständigt spelprogram: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/irish/irish_prem_fix/default.stm

Colin Hendrys tragiska fall

Den gamle Blackburnlegenden Colin Hendry är långt ifrån sina glansdagar. Skotten försattes i personlig konkurrs då han härom dagen blev inkallad till domstolen i Blackpool. Högar med obetalda skulder visades upp för honom.
Restskatt på över en miljon pund, skulder på tusentals pund till en mängd olika borgenärer och lika mycket spelskulder till olika bettingbolag gjorde att domaren inte såg någon annan utväg än att försätta den förra försvarsklippan i personlig konkurrs. Hendry är bankrutt.
Historien om honom de senaste månaderna är sorgliga. Frun, Denise, dog efter en längre tids sjukdom förra sommaren och lämnade efter sig fyra barn. Där raserades Hendrys strukturella vardag. Där började problemen på riktigt för honom. En gång i tiden en orubblig och hård försvarare i skotska landslaget och Blackburn är idag en spillra av sitt forna jag.
TLC håller tummarna för att Hendry tar sig i kragen och kommer på fötter igen. Här skulle även Blackburn kunna gå in och visa tacksamhet över den förra spelarens sammanlagda 337 matcher under åtta år. Det hade varit en fin gest.

Då Newcastle manglade Spurs

I juldagarna 1996 så skulle Tottenham få sig en julklapp man aldrig fått tidigare.En hård och chockerande sådan signerat Newcastle. The Geordies gjorde processen olidlig för Spurs då man vann med 7-1.

fredag 25 juni 2010

TLC ON TOUR

Vi ber att få uppmärksamma er om att det inte kommer att bli särskilt många inlägg under dagen. Anledningen till detta är att redaktionen är i Danmark. Fredrikshavns invånare kommer att bli varse om att deras land igår åkte ut ur VM. Vi lämnar sill och nubbe hemma i Svedala och retar upp Preben till den grad att sympatierna för svensken aldrig lär återhämta sig.
Ni andra här hemma; bulka,frossa och må bra.
Skål på er och Trevlig Midsommar!

torsdag 24 juni 2010

Nya spel

Ett gick in och ett gick åt skogen av de tidiga spelen. Jag missbedömde Italien ordentligt, de vek ner sig på nytt och slutade sist i en av turneringens svagaste grupper. Pinsamt.
Nu är det dags för ytterligare en grupp att avgöras, jag tror på tillknäppt och målsnålt mellan Japan-Danmark och på mer öppet spel i den betydelselösa matchen mellan Kamerun och Holland.

Spel 34
Danmark-Japan
Mitt tips: under 2,5 mål
Odds: 1,6079
Insats: 1,5 u

Spel 35
Kamerun-Holland
Mitt tips: över 2,5 mål
Odds: 2,102
Insats: 2 u

Oddsa med TLC

Efter en lyckad gårdag ligger fonden nu på plus.

Avgjorda spel: 30
Träff%: 56,7
Netto: 0,7457
ROI: 101,7%

Spel 32
Paraguay-Nya Zeeland
Mitt tips: NZ +1,5 mål
Odds: 1,722
Insats: 1 u

Spel 33
Slovakien-Italien
Mitt tips: 2
Odds: 1,5795
Insats: 2,5 u

Visste du att...

Det finns idag fyra arenor i England som har namnet London Road. Den kändaste av dem är League One-klubben Peterborough Uniteds.
Amatörklubbarna Grantham Town i Norther Premier League, Wellingborough Whitworth i United Counties Leagues och Aston Clinton FC i Spartan South Midlands League spelar alla på sina London Roads.
Dessutom så spelade Isthmian League-klubben Maidstone United en gång i tiden på London Road.
Alla vägar bär till London...Road.

TLC anser att...

Åttondelsfinalens hetaste holmgång blir utan tvekan matchen mellan England och Tyskland. Arvfienderna tar emot varandra på söndag i en match som lär bli historisk. England som underpresterat i gruppspelets två första matcher visade igår upp sig från en helt annan sida. Slovenien fick möta ett taggat England där Heskey för dagen bytts ut mot Defoe. Det märktes en hel del skillnad där direkt. England, med kniven mot halsen, gjorde vad som förväntades utav dem. På riktigt och på allvar. Först nu är man på allvar klara för den åttondelsfinal som man hela tiden med arrogans varit mentalt inställda på. På söndag är det inte bara fotboll det handlar om. Det är kamp på bred front med rötter i allt från kolonialtider till två brinnande världskrig. Det är två supermakter som möter varandra. Två jättar med samma ambitioner: Världsherravälde. Endast en kan vara bäst. På söndag vet vi vilka det bli. Först då får vi reda på det.

York lånar från Blackburn

Blue Square Premier
York förlorade efter den gångna säsongen högermittfältaren Adam Smith till Mansfield. Nu kommer hans plats att ersättas av en Premier League-spelare. Ifrån Blackburn har manager Martin Foyle hämtat till sig 21-åriga Andy Howarth. Howarth kommer provspela med klubben under försäsongen. Vill det sig väl kommer spelaren bli utlånad till York.
Foyle tror stenhårt på Howarth. Med rutin från spel i den högsta serien så kommer han medföra mycket nyttigheter till förra säsongens kvalfinallag.
Däremot kommer saknaden av högerbacken Ben Purkiss att göra sig påmind framöver. Purkiss värvades till Oxford direkt efter säsongen och någon ersättare har man ej ännu funnit. Foyle är ändå lugn. Han har 17 spelare att tillgå och har kvar samma stomme som förra säsongen. Den kan han gå långt med även nästa säsong.

onsdag 23 juni 2010

Kvällens spel

Tack vare en hel del flyt så satt båda de tidiga spelen och totalt ligger fonden nu på plus.
I kväll tror jag mest på Tyskland och Serbien och tippar därför att de tar varsin trea.

Spel 30
Ghana-Tyskland
Mitt tips: 2
Odds: 1,513
Insats: 1,5 u

Spel 31
Australien-Serbien
Mitt tips: 2
Odds: 1,8929
Insats: 1,5 u

Bra flyt nu

3 av 4 satt i går och snart är jag uppe på plus minus noll igen…..
Jag tror och hoppas på England i dag men oddsen är så vansinnigt låga att jag avstår både den raka ettan och handikappspelet. Med tanke på det usla spelet och att Capello enligt uppgift fortsätter med 4-4-2 och fortsätter med Gerrard på kanten så känns mitt val som det bästa spelet i den matchen.
USA tror jag inte missar sin chans utan man gör processen kort med Algeriet

Statistik innan dagens spel:

Avgjorda spel: 25
Träff%: 56
Netto: -0,92005 u
ROI: 97,41%

Spel 28
Slovenien-England
Mitt tips: Slovenien +1,5 mål
Odds: 1,6175
Insats: 2 u

Spel 29
USA-Algeriet
Mitt tips: 1
Odds: 1,8645
Insats: 2,5 u

TLC noterar att....

Blackburns spelare kommer att få en kort semester i sommar. Försäsongs-träningen kommer dra igång så tidigt som den 28 juni. Anledningen till detta, skriver Daily Mirror, är att managern Sam Allardyce anser att spelarna är i alldeles för dåligt tränade. Detta kommer Big Sam ta tag i nu under sommaren och i värsta Anna Skipper-stil kontrollera varenda rörelse och tugga som spelarna gör. Allardyce skall ha noterat dekadensen under förra säsongens spel men väntade med att informera laget om förändringar tills förra säsongen var över. Frågan är hur motivationen blir? Avbrutna semesterplaner och ett sommartempo som kommer göra laget helt slutkört då man den 14 augusti möter Everton i premiären.

Windsor Park i förvandling

Nordirlands nationalarena och Linfields Windsor Park är i behov av en utbyggnad och upprustning. Det anser representanter från irländska FA och de styrande i mästarklubben. Dagens Widsor Park tar in 14,500 åskådare och vid större matcher så är publiktrycket stort. Länge har planer på en ny arena funnits och staden har kastat avundsjuka blickar mot både Millenium Stadium i Cardiff och Aviva Stadium i Dublin. En ny arena med plats för 20,000 åskådare och som har det senaste och bästa faciliteterna planeras nu.
I tidningen Belfast Telegraph spekuleras det nu om att ett nybildat förvaltningsbolag köper upp arenan och marken omkring den. Frågan har tidigare varit känslig. Linfields motståndare har länge varit missnöjda över att Linfield tagit del av de pengarna som FA dragit in på landslagmatcherna. Linfield har tidigare tagit del av 15% av intäkterna från landslagets matcher på arenan. Framöver lär det inte bli så.Om 18 månader skall alla beslut vara tagna. Förhoppningsvis lär det då också vara en ny och fin arena mitt i Belfast.

Nytt i Newcastle

Premier League
Newcastle vill som nykomlingar förstärka truppen inför kommande säsong.
Då gör man det helst bakifrån.
The Sun skriver idag att manager Chris Hughton sägs ha gett ett en miljoner punds bud på Algeriets målvakt Rais M´Bolhi. Den 29-årige målvakten med ett förflutet i franska och grekiska ligan spelar idag i bulgariska Slavia Sofia. Hughes fick upp ögonen för den 190 centimeter långa målvakten då han storspelade och nollade England nu under gruppspelet.
Hughton har också varit i kontakt med Boltons vänsterback Jlloyd Samuel. Det uppger idag Daily Mirror som skriver att parterna är mycket nära varandra.
TLC tror att Newcastle kommer att få värva upp sig ifall man kommande säsong vill kunna konkurrera med Sunderland om att vara herre på täppan i nordvästra England.

Fortsatt lojalitet i Bournemouth

League One
De har gjort 743 matcher tillsammans och följt klubben i ur och skur de senaste åren. Lojalare spelare finns inte att tillgå i Bournemouth. Det är därför hela organisationen på arenan Dean Court glädjs idag då det stått klart att trion i lagkaptenen Jason Pearce, mittfältaren Anton Robinson och anfallsveteranen Steven Fletcher signerat nytt kontrakt med den nyblivna League One-klubben. Ett år till tillsammans på sydkusten och under Eddie Howes ledning och med en säsong framför sig med tuffare motstånd och mängder med sydkustderbyn kommer att göra både trion och hela Bournemouth gott.

Jackson är inte till salu

League Two
Han har gjort 39 mål på två säsonger och är anledningen till att Gillingham tog steget upp till League One förra säsongen. Kanadensaren Simeon Jackson är het då han beträder en fotbollsplan. Detta känner naturligvis motståndarna till. Norwich bland annat fick känna på Jacksons färdigheter förra säsongen. Då spelade de bägge klubbarna i samma serie. Kommande säsong är det två divisioner som skiljer dem åt. Norwich anser då att Jackson är för bra för att spela i League Two. Man har kontaktat Gillingham om saken och framfört önskemålet om ett köp. Där tar det stopp. Nya manager Andy Hessenthaler säger bestämt nej. Jackson har ett år kvar på kontraktet och skall fullfölja det på Prestfield Stadium. Samtidigt så är saken även enfråga om pengar. För rätt summa kan till och med Jackson få lämna Gillingham. Frågan är hur långt Norwich är beredda att gå för det?

American Express köper upp Brighton

League One
Brighton & Hove Albion spelade från sitt grundande och fram till 1995 på legendariska Goldstone Ground. Sedan dess har klubben inhysts på den sämsta fotbollsarenan i England, multisportarenan Withdean Stadium.
Där kommer The Seagulls inte att spela så länge till. En ny arena började byggas 2008 och skall vara färdigbyggd till säsongen 2011/12. Men redan nu kan klubben meddela det nya namnet på arenan.
American Express Community Stadium, döpt efter den nya sponsoren och kreditkortsföretaget med samma namn.
Detta stod klart igår. Den moderna fotbollen visar upp sig med ett gigantiskt hånleende men idéen sväljs med hull och hår av hela klubben och supportrarna.
Utan American Express som sponsor så hade framtiden sett mörk ut för Brighton. Nu är den istället ljusare än någonsin. Klubbens ordförande Tony Bloom är överlycklig över avtalet med den nya sponsoren.
Istället för att se det själlösa i namnbytet så ser han istället stolthet.
Det gör även American Express vice-president Michael Edwards. För honom handlar det dock inte om stolthet. Det handlar om pengar, i dubbel bemärkelse, och att nästla sig in i världens största intresse.

tisdag 22 juni 2010

Ron Martin har gjort bort sig - igen!

League Two
Southend Uniteds ordförande Ron Martin är en hatad man bland supportrarna till klubben. Hans ekonomiska fiffel och avsaknad av verklighetsförankring har lett klubben till League Two,spelarflykt och transfer embargo.
Idag kommer nästa olustighet signerat samma man.
Den 57-årige ordföranden blev arresterad av polis i förra veckan efter att ha antastat en kvinna sexuellt. Han släpptes efter att ha betalat borgen men skall infinna sig hos rätten i augusti.
Nu kräver supportrarna mer än tidigare Martins avgång. Avskyn är stark bland en enig supportermassa och Martin har tidigare fått polisiärt skydd för att undkomma lynchmobben runt Roots Hall.
Ron Martin skulle må bäst bakom galler. För sin egen säkerhet och för klubben Southend. The Blues har fått nog av krämaren och hycklaren som nu även visat sig vara en pervers sexförbrytare.

Kvällens spel

Trots att Argentina vilar en del spelare tro jag ändå man är för starka för Grekland. Den andra matchen känns lite svårare men jag tror mest på ett försvarsstarkt och välorganiserat Sydkorea.

Spel 26
Argentina-Grekland
Mitt tips: 1
Odds: 1,57
Insats: 2 u

Spel 27
Sydkorea-Nigeria
Mitt tips: Sydkorea 0,5 mål
Odds: 1,4845
Insats: 1,5 u

Vem tar över i Plymouth?

League One
Förra Sunderland managern Peter Reid och hans kollega i förra Ipswich managern Jim Magilton är glödheta att ta över managerrollen i Plymouth. Det uppger idag Dailly Mirror. Duon är de två kvarvarande i klubbens utsortering av potentiella ersättare till nyligen avskedade Paul Mariner. Vad TLC erfar så lär Magilton var närmare jobbet eftersom Reid har som vana att ha höga löneanspråk. En av dem båda blir det hur som helst.

I vändkorsen på Tynecastle

SPL
Daily Mirror skriver idag att anfallaren Robbie Blake, som nyligen släpptes av Burnley på free-transfer, för samtal med skotska Hearts.
Skulle en övergång bli av så kommer Blake möta försvararen Jose Goncalves i dörren på Tynecastle. Enligt tidningen Daily Record så är portugisen på kant med klubben efter att Hearts satt en alldeles för hög prislapp på honom. Glasgow Rangers har visat intresse men anser att övergångssumman är för hög tillsammans med spelarens höga lönekrav. Goncalves vill därför att klubben släpper honom på free-transfer, något som inte mottagits med blida ögon. Nu ryktas det om att Goncalves erbjudit sig att köpa ut sig själv från kontraktet för att kunna gå gratis till Rangers. Begreppet vandringspokal får här ett nytt ansikte.

TLC anser att...

Coventry och QPR går i bräschen för något kontroversiellt. Förra Wigan och Hull-anfallaren Marlon King, som under en längre tid avtjänat ett fängelsestraff för sexuellt övergrepp, släpps ut i det fria nu i sommare. Då står de bägge klubbarna utanför fängelsemurarna och vill få anfallarens signatur. Detta uppger idag Daily Mail. TLC tycker att klubbarnas moral och etik är lägre än lägst. Ingen respekt alls. Förvisso har King suttit av sitt straff men han är fortfarande ett svin och en person som inte lär ge klubbarna bra rykte. Lågvattensmärke modell större.

Spel från VM

På grund av tidsbrist och mycket på jobbet har jag inte hunnit med att publicera några spel på ett tag. I dag ska grupperna A och B avgöras och jag har funnit ett gäng bra spel.
Än så länge ligger jag minus men trenden har varit bättre på slutet…

Avgjorda spel: 21
Träff %: 52,38
Netto: -3,5253 u
ROI: 88,05%

Först ut är Grupp A, jag tror inte att Mexiko och Uruguay klantar bort möjligheten att gå vidare båda två och kör på kryss i den matchen. Jag tror även på en målsnål tillställning men avstår spel för att oddset är så lågt.
Frankrike har skämt ut sig både på planen och vid sidan av och nu väntar många förändringar till dagens match mot värdlandet Sydafrika som precis som väntat inte kunnat motsvara de höga förväntningarna.
Jag tror på en avslappnad och chansrik match och mer än 2,5 mål till ett helt okej odds.

Spel 24
Frankrike-Sydafrika
Mitt tips: över 2,5 mål
Odds: 2,159
Insats: 1,5 u

Spel 25
Mexiko-Uruguay
Mitt tips: X
Odds: 2,026
Insats: 1 u

Jag återkommer senare med spel på kvällsmatcherna.

Glennar i Barnet

League Two
Barnets nya manager Mark Stimson har gjort sina första värvningar i klubben.
Tre sådana också. En anfallare, Ricky Holmes, och två mittfältare, Glenn Southam och Glenn Poole.
Samtliga spelare kommer senast från klubbar utanför Football League.
Holmes, 22 år, kommer på free-transfer från Blue Square South-klubben Chelmsford, en klubb där han förra säsongen gjorde 21 mål och vann skytteligan.
Den offensiva mittfältaren Southam, 29 år, kommer senast från BSP-klubben Histon medan vänstermittfältaren Poole, 29 år, nyligen blev släppt av AFC Wimbledon på free-transfer.
Övergångarna har gjort supportrarna oroliga. Att göra samtliga värvningar från serier underifrån samtidigt som spelarna inte är några talangfulla ungdomar ses som oroväckande. Vad har klubben för ambitioner? TLC ser det som mest oroväckande att två av de nya spelarna heter Glenn i förnamn. Aldrig förr har en mer passande ramsa kunnat sjungas än ”Alla heter Glenn på Underhill”.

Leicester ser tufft schema som en utmaning

The Championship
En tuff inledning på säsongen kommer att gynna Leicester. Det säger klubbens assisterande manager Steve Walsh efter att ha gått igenom det spelprogram som förra veckan blev klart. Ett spelprogram som inleds den 7 augusti hemma mot Crystal Palace för att sedan fortsätta borta mot Middlesbrough och hemma mot Burnley.
Samtidigt som spelschemat till en början ser tufft ut så ser Walsh även öppningsmatcherna som ett eldprov och utmaning för hela truppen. För både gamla och nya spelare. Han säger också att matcherna mot rivalerna Derby, Forest och Coventry är de matcher som supportrarna helst av allt ser vinster i. Walsh håller med men menar också att man skall kämpa likadant mot resten av lagen i serien som mot de nämnda rivallagen. Gör man det så kommer man gå långt. Förra säsongens femte plats, bästa nykomling bland de uppflyttade, kan i så fall komma att bli en direkt uppflyttning.

Preston värvar Wigans ordförande

The Championship
Den lokala affärsmannen Trevor Hemmings pumpar in miljoner i Preston North End. Nu har han hämtat in sin kompis Maurice Lindsay för att bli ordförande och vice-president i klubben.
Lindsay med meriter som ordförande i Wigans rugbylag kommer senast ifrån tjänsten som direktör i Wigans fotbollslag och ersätter Derek Shaw som nyligen sade upp sig från tjänsten.
Lindsay är hedrad över att ha fått tjänsten och ser Preston som en av de stora klubbarna i landet. Han växte upp under en tid då Preston var förenat med framgångar och han hoppas att han kommer att vara en del av en ny era som åter en gång kommer sprida framgångar.
TLC gladdes med Prestons framgångar säsongen 08/09 och trodde på klubben inför säsongen 09/10. Då vek man ned sig istället. Kommer framgångarna till kommande säsong? Isåfall blir Lindsay en del av det som han gärna vill vara med om.

Den 22 juni i historien

1951
Portsmouth betalar 20,000 pund för Chesterfield mittfältaren, Gordon Dale.
Dale som några år tidigare debuterat som en av landets mest talangfulla spelare drabbades av en mängd skador i Portsmouth och lyckades aldrig leva upp till de krav och det pris som betalats för honom. Han flyttade 1956 till Exeter där han spenderade fem säsonger. Mellan åren 1949-1961 skulle Dale komma att göra 330 matcher och 19 mål.
****
1959
Tottenham Hotspur värvar Dundee United-målvakten Bill Brown. Skotten blir tongivande i det Spurs som upplever en storhetstid i början av 1960-talet. Han spelar varenda liga och ccupmatch för klubben och gör framgångar ute i Europa och i det skotska landslaget.
****
1960
Gateshead som hade misslyckats med att kvala till den fjärde divisionen tidigare i månaden satsade istället på att söka tillstånd om spel i den skotska ligan. Man ansökte hos skotska FA om att få spela i landet andra division men nekades detta.
****
1966
Nordirland spelar sin första landskamp och vinner hemma i Belfast över Mexiko med 4-1. Målkalaset kom till efter att den mexikanska målvakten Calderon blivit utvisad. Efter utvisningen tog Johnston, Elder, Nicholson och Ferguson tag i showen och ledde landet ill en historisk seger. Några veckor senare skulle England för första gången någonsin och hittils vinna VM.

måndag 21 juni 2010

Gary McSheffrey tillbaka i Coventry

The Championship
Coventry City har meddelat att förre anfallaren Gary McSheffrey, 27 år, är inställd på en övergång till klubben. McSheffrey kontrakt med Birmingham City löper ut den 1 juli och då kan han blicka hemåt mot uppväxtstaden.
Bygdens son är då tillbaka i Coventry. McSheffrey debuterade som 16-åring för Coventry och gjorde 53 matcher för klubben innan han 2006 skrev på för Birmingham som kämpade om en Premier League-plats. En knäskada har de senaste åren satt käppar i hjulet för anfallaren och då han kom tillbaka så var en ordinarie plats i Birmingham svår att ta. I Coventry välkomnas McSheffrey med öppna armar.
Coventrys manager Aidy Boothroyd säger till BBC Sport att McSheffrey är killen som Coventry behöver. En spelare med lokal anknytning med karaktär och hjärtat i klubben. En spelare som en gång i tiden var en publikfavorit är då tillbaka. En lirare med samma kultstatus som Leon Best hade innan han försvann till Newcastle. Det är en sådan lirare som Coventry behöver.

TLC noterar att....

Då UEFA idag lottade kvalet till Champions League så bjöds Storbritannien på två matcher. Walesiska mästarna, The New Saints FC, från den egna ligan,Welsh Premier League, får inleda borta mot irländska Bohemians FC medan nordirländska mästarna Linfield tar emot norska Rosenborg hemma mot Windsor Park. Första matchen spelas den 13 juli och returen den 21 juli.
Linfield behöver ju ingen närmare presentation av de bägge brittiska klubbarna. Det behöver nog däremot den walesiska mästarklubben.
The New Saints of Oswestry Town & Llansantffraid Football Club, är det fullständiga namnet på laget som förra säsongen vann Welsh Premier League. TNS som klubben oftast förkortas till grundades 1959 och spelar sina matcher på arenan Park Hall i den engelska (!!!) staden Oswestry i grevskapet Shropshire.
Har ni inte bestämt vad ni skall göra på semestern i sommar så har ni nu ett alternativ här.

Duon som är för bra för Shrewsbury

League Two
Shrewsbury Town ser ut att gå miste om försvararen Kelvin Langmead och klubbens kanadensiske mittfältsstjärna Terry Dunfield. Langmead, 25 år, har varit i klubben sedan 2004 och där gjort 227 matcher men anser sig nu vara för bra för fjärde divisionen. Han vill testa på en ny utmaning och då han han på senare tid lyckats flörta in sig hos League One-klubben Peterborough.
Dunfield, 28 år, född och uppvuxen i Vancouver inledde karriären i Manchester City och har spelat en säsong i Shrewsbury. Landslagsdebuten kom sent, i maj mot Venezuela och nu tycker förbundskaptenen Stephen Hart att Dunfield bör byta klubb för att kunna behålla landslagsplatsen. League Two-tempot är inte tillräckligt för trinidadiern Harte och vill hellre se mittfältaren Dunfield högre upp i det engelska seriesystemet eller i någon annan liga.
Dunfield har själv uttryckt sig i liknande ordalag till Shrewsburys styrelse och som det ser ut nu så finns det ingen framtid tillsammans för de bägge parterna. Någon ny klubbadress för Dunfield är dock inte klar i nuläget.

Viktig Welsh stannar i Tranmere

League One
Tranmere har säkrat framtiden för John Welsh. Den 26-årige mittfältaren signerade idag ett kontrakt som sträcker sig fram till 2012. Supportrarna kommer därmed under ytterligare två år få se Welsh framträdanden på Prenton Park.
Som ny i klubben efter free-transfer från Hull förra sommaren så har Welsh slagit sig in i truppen och blivit en av de bästa. En hårt arbetande mittfältare med bra karaktär, profesionell och entusiastisk. Så beskrivs Welsh av sin manager Les Parry.
Utan Welsh i truppen så hade förmodligen Tranmere spelat i League Two kommande säsongen. Hans fyra mål förra året bidrog till att säkra kontraktet och som grädde på moset röstades ett av målen fram till Årets Mål av supportrarna.
Welsh signatur på kontraktet idag var klubbens sjunde under sommaren men helt klart det viktigaste och bästa.