TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 30 september 2010

Cloughs ultimatum

The Championship
Derby County anfallaren Kris Commons har fått chans på chans genom åren att leva upp till sin egentliga kapacitet. Den offensiva skotske landslagsmittfältaren har sedan 2008 gjort 63 matcher men bara 13 mål. Manager Nigel Cloughs tålamod har varit stort men börjat att sina. I lördags började Commons leva upp till förväntningarna. Två mål mot Middlesbrough i tisdags hade kunnat bli hattrick om han inte missat en straff. Kontraktet går ut med Derby nästa sommar men nu varnar manager Clough Commons. Till The Sun säger Clough idag att Commons bör hålla samma höga nivå som i tisdags resten av säsongen ifall Commons skall kunna göra sig förtjänt av ett nytt kontrakt. Det är ett tufft ultimatum men samtidigt en morot för Commons som nu har allt i sina egna händer.

Van Damme längtar hem

Premier League
Wolverhamptons 26-åriga försvarare Jelle Van Damme värvades från Anderlecht i början av sommaren. Belgaren skrev på ett treårskontrakt med Molineux-klubben och då var allting frid och fröjd. Fem månader senare är det inte lika roligt. Van Damme har inte kunnat installera sig på varken det privata eller idrottsliga planet i England och har under en lång tid haft hemlängtan. Idag gör han allt han kan för att få flytta tillbaka till Belgien och Anderlecht. Det skriver idag Daily Mirror.
Det är inte första gången Van Damme gjort sig icke hemmastadd i England. 2004 värvades han från Ajax till Southampton men skulle endast komma att göra sex matcher för The Saints fram till 2006. Redan då vantrivdes han i England. Gänglige Van Damme, 194 centimeter över havet, och med mer än 30 spelade landskamper för sitt Belgien borde ju ha lärt sig av historien. Kan man ju logiskt tycka. Pengar är inte alltid lycka.

Danny Graham förlänger med Watford

The Championship
Danny Grahams framfart under säsongens inledning har fått fart på Watford. Den 25-årige anfallarens åtta mål på 10 matcher har skapat en fin formkurva i Watford. Innan säsongen var Vicarage Road-klubben nedflyttningstippade. Men med en spelare som Graham i truppen så ligger man nu på en fjärde plats i serien. Det belönas han nu för. The Hornets erbjöd idag Graham ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2012 men kan förlängas fram till 2013.
Lönen fördubblades märkbart vilket kan ses som en kontrast till den ekonomi han hade att hushålla med innan han 2009 värvades ifrån Carlisle. Sedan dess har Graham gjort sig förtjänt av lönen. 20 mål på 54 matcher sedan 2009 är värt en löneökning. Med all sin rätt.

Spelarbråk utreds av FA

League One
Tisdagens match i League One mellan de båda nykomlingarna Peterborough och Notts County slutade inte bara med en sensationell 3-2-bortavinst. På London Road direkt efter slutsignalen drabbade spelare och ledare samman i ett rallarslasgmål modell större. Ögonvittnen på läktarna säger till engelsk media idag att de scener som utspelades på planen var liknande sådana som var "på läktarna för 25 år sedan". Matchen var het från första stund och känslorna blev mer infekterade efter två utvisningar. Klubbarna väntas nu få höga straff av FA för att man inte kunde lugna situationen i tid. Ärendet utreds nu av FA som inom de närmsta dagarna skall fastställa en dom.

BSP statistik

Blue Square Premier
Kettering är det enda laget i BSP som denna säsongen ännu inte vunnit på hemmaplan. Tre oavgjorda och tre föluster har det blivit på Rockingham Road under säsongen.
***
Darlingtons bortastatistik denna säsongen är aningen märklig. Yorkshireklubben har kryssat i samtliga sex bortamatcher.
***
Mansfield är seriens målgladaste lag. På tolv omgångar har man gjort 23 mål. I Gateshead är det värre. Newcastleförorten är seriens sämsta på att producera och leverera. Endast sju mål i serien så här långt.

Topplagen håller undan

Blue Square Premier
Då Cambridge igår bortaföll mot Wimbledon så kunde inte managern Martin Ling hålla tyst om sina tankar och åsikter. Till BBC Radio Cambridgeshire förklarade han arg och frustrerad att hans lag mer påminde om ett pojklag än ett lag av män. Spelarna höll inte seniorstatus då man under hela matchen var nummer två på plan. Ingen styrka alls att prata om.
Under loppet av 21 minuter i andra halvleken kunde Wimbledon försvararen Fraser Franks göra två mål och Christian Jolley ett då Wimbledon vann inför 3,119 åskådare med 3-0. Segern håller The Dons uppe i toppstriden där man tampas med Crawley om förstaplatsen.

Crawley håller fast om serieledningen efter gårdagens 3-1-vinst hemma över Tamworth. Nyförvärvet och notoriske målgöraren Matt Tubbs hittade målet två gånger igår vilket betyder att han nu leder skytteligan med 10 gjorda mål på 12 spelade omgångar. Crawley leder idag serien en poäng före Wimbledon.

onsdag 29 september 2010

Chris Sutton lämnar Lincoln

League Two
Lincoln City har endast två segrar på nio matcher och ligger på tjugonde plats i fjärde divisionen. Igår krävde supportrarna vinst hemma mot Burton Albions men matchen slutade "bara" 0-0. Klubben har inte vunnit på tre omgångar.
Det hundhuvudet har managern Chris Sutton fått bära. Fram tills idag. Sutton sade idag upp sig från tjänsten av privata skäl ett år efter det att han anställdes som manager. Jobbet som manager på Sincil Bank var det första i managerkarriären för den förre Blackburn, Chelsea och Celtic-anfallaren. Assisterande manager Ian Pearce lämnade även han arbetet idag. Därmed står nu The Imps utan huvudtränare.

Omgång 9 - League One i korthet

Brighton håller sig kvar i serieledning efter att Kazenga LuaLua gjorde matchens enda mål mot Brentford. Brightons form går spikrakt uppåt och nyförvärven briljerar. En sådan här inledning på säsongen hade inte ens den mest inbitne Seagull-supportern kunnat tänka sig.
***
Nedflyttade nykomlingen Peterborough förlorade igår hemma mot Notts County med 3-2. En förlust som innebar att den obesegrade hemmasviten i League One igår bröts. The Posh kan ändå glädja sig över att ha två spelare i skytteligatoppen.McLean och Mackail-Smith har tillsammans gjort 11 av klubbens 24 mål.
***
Nykomlingen Bournemouth överpresterar. Klubben vann igår hemma mot Exeter med 3-0 och ligger nu på andra plats i serien. Lika duktiga fast med en mindre poäng på tredje plats ligger Carlisle. The Cumbrians slog igår Hartlepool borta med hela 4-0 och är ett av lagen som skapat en riktig turbulens i årets upplaga av League One. För vem hade trott detta? Att Brighton, Bournemouth, Carlisle och Rochdale skulle ligga i toppen. Två nykomlingar dessutom.
Deras prestationer är makalösa och är i dagsläget klasser starkare än flopplag som exempelvis Southampton och Sheffield Wednesday. Två lag som inlett under förväntan och som igår fortsatte att tappa poäng då man kryssade mot Yeovil respektive Oldham.

Flopp-Boro

The Championship
Hur mycket tålamod har Middlesbrough med manager Gordon Strachan? Det kan man fråga sig. Igår kom andra raka 3-1-förlusten och varenda förlust är som en krock in i en bergsvägg för The Teesiders. Klubben har satsat stora pengar under sommaren för att värva sig till Premier League. Det har börjat vacklande. Minst sagt. Det stora antalet skottar som Strachan handlat in bör nu ifrågasättas. Var dem verkligen värda det som dem inhandlades för? Eller rättare sagt, hade man kunnat få något bättre för de summor man pumpade ut under sommaren? Strachans val av att fylla staben med landsmän och startelvan med spelare som förra säsongen spelade i skotska Premier League, bör nog ses som ett sätt av skotsk patriotism före viljan att utveckla Boro. För än så länge har ingen av dem uppfyllt förväntningarna.

Bråk i Shepherds Bush innan derby

The Championship
Att lägga ett London-derby mitt i veckan minskar inte riskerna för stökigheter. Inte då Millwall är en av parterna. Gårdagens möte borta mot Queens Park Rangers fick folk att tänka på 1980-talets våldsvåg på och omkring de engelska arenorna. Så kände supportrar, journalister och polis. Millwall är tillbaka på de större arenorna och därmed är det alltid en risk för eventuella oroligheter. Gårdagens bortafölje var av det större slaget och de både syntes och hördes. Polisen fick en ansträngande kväll då Millwalls svans strök omkring i Shepherds Bush. Upplopp och flera fall av misshandel rapporterades. Polisen grep 11 personer i oroligheterna. Matchen då? Jo, Millwall lyckades av att knipa en poäng av starka och fortfarande obesegrade serieledarna i en match som slutade 0-0.

10 mål på Elland Road

The Championship
Tidernas match på Elland Road spelades igår. Hela 10 mål gjordes under loppet av sammanlagda 95 minuter och vinnaren blev gästande Preston. Lancashire-klubben vände underläge med 1-4 till seger med 6-4 i en match där gästernas Jon Parkin gjorde hattrick. Var hans manager Darren Ferguson lyrisk efter matchen så var det annat tonfall i Leeds manager Simon Grayson. Kollektiva och individuella misstag gjorde att hans klubb tappade en överlägsen ledning till en pinsam hockeysifferförlust.

Proppen ur Pompey?

The Championship
I fredags pulveriserade man Leicester med 6-1. Igår gjorde man processen lika kort med Bristol City då man vann med 3-1. Portsmouth har fått sig ett lyft modell större. Nio gjorda mål på två matcher är över förväntan för ett lag som krisat sedan mer än ett år tillbaka. Igår dessutom fick Aaron Mokoena chansen att för första gången sedan han 2005 kom till Portsmouth känna på hur det kändes att näta för Pompey och han gjorde det mot sin gamla lagkamrat. David James fick vittja nätet tre gånger mot sin förra klubb. Är detta vändningen? Svårt att säga men det ser onekligen bra ut för Pompey.

tisdag 28 september 2010

McFarland - Komplett och målglad

Har man som försvarare gjort 44 mål på 434 matcher så är man något alldeles extra. Derby County hade en sådan försvarare i Roy McFarland mellan 1967 och 1981 och det skulle komma att räcka till två ligaguld. Spelskicklig, snabb och hård. Mittbacken McFarland var komplett. Hans spel under 1970-talet var så briljerande att han än idag rankas av många som en av Englands allra bästa försvarsspelare någonsin. McFarland gjorde 28 landskamper för England mellan 1971-1977 men tvingades sluta på grund av en hälskada. Skadan gjorde att han lade av med fotbollen och sadlade om till manager. Ett arbete han mestadels hade i de lägre divisonerna. Som spelare kommer han dock alltid vara ihågkommen från de stora arenorna. Försvarsgiganten McFarlands minne lever vidare oavsett. I synnerhet i Derby.

Serieledarna hårt skadedrabbat

IFA Premiership
Glentoran har inlett säsongen på ett strålande sätt. Efter nio spelade omgångar leder man ligan med 20 poäng, fyra poäng före andraplacerade Crusaders. En av de mest tongivande spelarna och den som stabiliserat upp laget är mittfältaren Ciaran Martyn. Honom kommer man dessvärre få klara sig utan resten av säsongen. Den tragiska nyheten nåddes klubben av idag.

Martyn skadade knät i senaste matchen mot Ballymena. Läkarteamets undersökte knät och fann att ett ligament var såpass illa tilltyglat att Martyn nu missar resten av säsongen.
Som om inte detta vore nog så har även Martyns lagkamrater i mittfältaren Jimmy Callacher och anfallaren Andrew Waterworth dragit på sig liknande skador som gör dem otillgängliga två månader respektive två veckor.
Nyheten sitter som en högerkrok rakt i ansiktet på klubben och dess manager Scott Young. Då flytet var som bäst och allting klickade rätt så kom detta bakslag. Aldrig får man vara riktigt nöjd.

Carlisle-talang kan få fängelse

League One
Carlisle unga anfallare Gary Madine har länge sett ut att gå en ljus framtid tillmötes. En supertalang som utvecklats stort under sommaren. Nu kan han komma att göra det bakom lås och bom. Den 20-åriga anfallaren erkände sig skyldig till att ha slagit en man medvetslös på en pub i Carlisle men hävdar att han gjorde det i självförsvar. Madine släpptes mot borgen. Madine som spelat för Carlisle sedan 2008 skrev i förra veckan på ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 2013. Har han otur kan han tillbringa större delen av den tiden i fängelse.

Oddsa med TLC

Inget flyt med spelen i lördags men jag tar nya tag i dag med spel från League One, Two och BSP.

Spel 27
Bournemouth-Exeter
Mitt tips: 1
Odds: 1,95
Insats: 1,5 u

Spel 28
Wycombe-Barnet
Mitt tips: 1
Odds: 1,7125
Insats: 2 u

Spel 29
Newport-Forest Green
Mitt tips: 1
Odds: 1,4655
Insats: 2,5 u

Green - Från clown till sprinter

Premier League
West Hams målvakt Robert Green får sedan en tid tillbaka specialträning av löparen Ayo Falola. Falola som tränat Storbritanniens OS-lag skall få Green till att få mer och bättre uthållighet och spänst. Det skriver idag The Sun. Elaka tungor i England hävdar idag att Green borde haft det i somras istället för att ha coachats av folk som närmare i efterhand hade kunnat beskrivas som clowner. Sommaren i Sydafrika är något som kommer att hänga över Green länge och vara mer uthållig än den bästa träning som Falola kan ge.

Roman slutar aldrig att förvåna

Premier League
Medan en del klubbar får vända på varenda pence för att klara ekonomin så finns det andra som kan gödsla med punden. En av dem är Chelseas ägare Roman Abramovich.
Ryssen har nu inlett planerna på att bygga en nattklubb under arenan och komplettera ingången med ett vattenfall. Bara vattenfallet beräknas kosta 150,000 pund. Detta uppger idag tidningen Daily Star. För 150,000 pund hade Salisbury klarat sig kvar i BSP för. Det hade även räckt till att betala hela månadslönen för Herefords A-lagstrupp. Det finns varken logik eller rättvisa i fotbollsvärlden.

Rodgers ångrar Watford-flytt

The Championship
Swansea möter ikväll Watford på bortaplan. En match som blir speciell för klubbens nya manager Brendan Rodgers. Det var nämligen Watford som en gång var klubben i Rodgers liv. En klubb som fostrade honom till att bli manager och en klubb som han svek för pengar. Så ser Hornets supportrar på honom idag och han är inte omtyckt. Idag erkänner han att han ångrar flytten från Vicarage Road till Reading i juni 2009. Den nya arbetsplatsen i Reading blev aldrig som han hade tänkt sig. Det är alltid lätt att vara klok i efterhand. Sedan den 16 juli i år har han haft Liberty Stadium i Swansea som arbetsplats. Lägger han sina kort rätt så lär han ha kvar det en längre tid. Matchen ikväll lär hur som helst bli ett bittert återseende. Rodgers lär få veta att han lever.

måndag 27 september 2010

Neville kritiserar lagkamrater

Premier League
Everton är en stor besvikelse denna säsong. Liverpoolklubben ligger sist i Premier League och nu vill supportrarna ha en syndabock. Klubbens ordförande Bill Kenwright är utpekad men får nu stöd av klubbens lagkapten Phil Neville. Istället för att kritisera styrelse och ledning så bör supportrarna göra allt de kan för att påverka spelarna. Det är dem som har det största ansvaret för resultaten på planen menar Neville. Det skriver idag Daily Mail. Neville målar därmed in sig i ett hörn av omklädningsrummet som kan bli en jobbig sits. Hans beteende ses som fjäsk inför klubbledningen och ingenting som belönas av lagkamraterna. Dessvärre anser många att Neville har rätt. För så får man se det, ett lag med överbetalda spelare som förra säsongen kämpade om en Europa League-plats ligger ett par månader senare i botten. Vad är det då som är fel? Jo, förmodligen spelarnas egna prestationer. Moynes har här en svår uppgift med att få till en framgång itruppen som för tillfället saknar allt vad själförtroende och moral heter. Han har ju Neville till sin hjälp om spelarna inte skulle fatta....

Sousa hänger löst i Leicester

The Championship
Leicesters manager Paulo Sousa är mycket nära att få sparken. Det rapporterar idag Daily Mirror. Ordföranden Milan Mandaric sägs vara ursinnig på portugisen efter att denne coachat klubben ner till jumboplats i ligan. TLC är inte förvånade. En klubb som i våras kvalade upp till Premier League ligger några månader senare i absoluta botten av serien. En stor ändring är det sedan dess: en ny manager i Paulo Sousa. Sousa efterträdde populäre Nigel Pearson som under sommaren värvades till Hull City. Där började raset. Åtta ligamatcher senare så är det inte lika listigt att vara räv. Mandaric har pengar och Aston Villas förre manager David O´Leary är arbetslös. Vad väntar du på Mandaric? Go get him Milan!

Gazza goes manager

Paul Gascoigne är tillbaka i rampljuset. Skandalomsusade energiknippet Gazza som varit på löpsedlarna och skandalrubriker under de senaste 20 åren sägs idag ha blivit utsedd som manager för amatörlaget Garforth Town. Detta fem år efter det senaste och första manageryrket i Kettering.Den idag 43-åriga föredetta Tottenham, Newcastle och Rangers-mittfältaren ser jobbet som en sista chans i fotbollskarriären. Den lilla West Yorkshire-klubben, grundade 1961 har tidigare haft stjärnor som brassarna Careca, Socrates och engelske landslagsmannen Lee Sharpe i laget. Idag blir det Gazza som tar över. Den anonyma tillvaron i fotbollsengland är därmed över. Legenden och strul-ikonen Gazza lever vidare.

Gary Roberts långtidsskadad

League One
Huddersfield Town har inlett säsongen bra. Klubben har fina möjligheter till att slåss om uppflyttning. Idag nåddes man därför av ett mycket tråkigt besked. Lagets mittfältsmotor Gary Roberts kommer att vara borta upp till sex veckor. Det var under lördagens match mot Swindon som Roberts skadade vänsterarmen svårt i en närkamp med Jonathan Douglas. Roberts bröt överarmen rakt av och efter läkarvård så uppskattas han nu vara borta i över en och en halv månad. Ett stort bakslag för manager Lee Clark men även för spelaren själv. Den 26-årige mittfältaren värvades från Ipswich, sommaren 2008 och har denna säsongen vara en av de mest tongivande i Clarks elva.

Stilrena Fulham?

Premier League
Fulhams anfallare Diomansy Kamara pratar idag ut i Daily Mail. Senegalesen menar på att nya managern Mark Hughes fotbollskunnade och taktik är bättre än föregångaren Roy Hodgsons. Enligt Kamara så är dagens fotboll på Craven Cottage mer stilren än den som spelades under Hodgsons era i klubben. Att Kamara möjligen skulle kunna vara bitter över att mestadels varit skadad och sedan utlånad till Celtic under de första åren i Fulham förtäljer dock inte historien.

George Graham har vaknat till...

George Graham styrde Arsenal med järnhand under 1980/90-talet. Den stenhårde skotten hade munläder och attityd som få managers. Han kunde aldrig tiga om sina åsikter. Det kan han än idag inte göra. Det är 15 år senast som Graham styrde Gunners. Idag har han fortfarande starka åsikter. Till The Sun säger han idag att Arsenal inte kommer vinna en endaste medalj om man fortsätter att ha Manuel Almunia som förstemålvakt.
Hade Graham fått som han hade velat så hade han placerat sin gamle trotjänare David Seaman i målet. Den föredetta engelska landslagsmålvakten som idag är 47 år, gjorde närmare 500 matcher i Arsenal. Wenger som hellre föredrar ungdomar lär vara av annan åsikt.

Lee Collins trivs hos serieledarna

League Two
Han värvades från Wolverhampton i januari 2009 och spelade 45 av 46 matcher förra säsongen. Ett tag kände Lee Collins att fotbollen bara var ett nödvändigt ont. Idag är det tvärtom. Hans Port Vale leder serien och hans prestationer är över förväntan. Stämningen i Burslem-klubben är över förväntan och allt går Port Vales väg för tillfället. Den 22-årige försvararen Collins lovordar manager Micky Adams för framgångarna. Till BBC Radio Stoke menar Collins på att Adams har tillsammans med sin tränarstab skapat en harmonifylld gemenskap i truppen.
Lördagens 2-0-seger hemma mot Accrington Stanley var pricken över i:et. Klubbens femte raka seger. Vale har därmed inte förlorat eller tappat poäng sedan den 31 augusti. Folk trivs i klubben nu. Man har framtidstro. Dessutom kunde klubben erbjuda Collins ett nytt kontraktsförslag. Collins sticker inte under stolen med att han trivs i klubben och lär i dagarna skriva på ett nytt kontrakt. Ett kontrakt som kan sluta i League One?

Sensationernas säsong

Blue Square Premier
Matt Tubbs mål i slutminuten av första halvlek igår borta mot Rushden & Diamonds blev det enda i matchen för Crawley. Det räckte också. För så länge hemmalaget inte lyckades få hål på Michel Kuipers i Crawley målet så var segern given för Crawley. Lilla Crawley som häcklats och hånats under sommaren för alla nyförvärv, lever nu upp till sina stora ambitioner. Man har som mål att ta sig upp till Football League och det ser idag ut att fungera. Efter 11 spelade omgångar leder man nu BSP. Vem hade trott det i somras?

Anfallaren Tubbs som inhandlades från Salisbury under sommaren var förra säsongen i skytteligatoppen. Det var även hans nya kollega i Richard Brodie. Den förra York-anfallaren bildar nu ett livsfarligt anfall med Tubbs och nu ställer sig många frågan om någon kan hota den lilla Sussex-klubben?.

Offensivt flyter det på bra. Tubbs har tillsammans med Craig McAllister och Ben Wright stått för 16 av klubbens 17 mål. Crawley bevisar att det fungerar och lönar sig att värva sig till framgång. Detta skapar givetvis en nyordning i serien. Tippade toppklubbar som Luton, York och Kettering har halkat efter och ersatts av nykomlingar som Fleetwood och Newport i toppen. Fleetwood för exempel värvade anfallaren Vieira från Ebbsfleet och har nu skjutit sig upp i lskytteligatoppen med nio gjorda mål. Nya vindar blåser därmed i den engelska femte divisionen. Det är dock en full omgång som gäller och det återstår att se hur det kommer se ut i tabellen i maj 2011. Tills dess får Crawley, Fleetwood och Newport suga åt sig av segerns sötma.

söndag 26 september 2010

Då Wrexham gick upp i tvåan

Den 27 april 1993.Platsen är Old County Ground i Northampton och hemmalaget tar emot Wrexham i slutomgångarna i den gamla division 3 serien. Walesarna som slåss om en uppflyttning måste vinna för att gå upp i division 2. Det gör man också. Lagets skyttekung Bennett gör bägge målen då Wrexham vinner med 2-0. Den stora bortaklacken är lyrisk och kan inte hålla sig utanför planen.
En tillbakablick 17 år i tiden gör vilken läktarveteran som helst sentimental.
Att säga att det var bättre förr är ett understatement då man kollar in denna film.

Lottat i Ligacupen

Den fjärde omgången av Ligacupen, eller Carling Cup som den heter i England, lottades igår.
16 lag kvar varav samtliga West Midlands klubbar. Northampton och Brentford är de mindre klubbarna som har överlevt och som nu ställs mot Ipswich respektive Birmingham. Oavsett utgång och resultat så är de bägge småklubbarnas resultat så här långt värt respekt.
Vad tror ni förresten om Manchester United mot Arsenal i final?

Ligacupen 4:e omgången:

Newcastle-Arsenal
Birmingham-Brentford
Wigan-Swansea
Aston Villa-Burnley
Leicester-West Brom
Man Utd-Wolves
West Ham-Stoke
Ipswich-Northampton

Heskey förstörde Colts derbydag

Premier League
Då Jarvis kvitterade till 1-1 i West Midland-derbyt mellan Wolves och Aston Villa så hade 65-åriga Graham Colt fått in sitt vad. Den gamla sjömannen kunde nu dryga ut sin pension med ett par extra fina tusen pund. Dessutom lös han av glädje. Ett mål i ett derby är alltid viktig och har varit det under alla år Colt sett Wolves hemma på Molineux. Hans glädje skulle dock grusas. Emile Heskey ville annat två minuter från slutet och nickade in bollen bakom Hahnemann. Målet skulle komma att bli det vinnande och Aston Villas första bortaseger. Heskey målfirade genom att ha händerna för öronen mot Wolves publiken. Detta blev för mycket för den gamle sjömannen Colt som reste sig upp från sin stol. En handfull väl valda ord till Heskey och ett kastat matchprogram rakt ut i luften skulle sekunderna senare betyda tre ordningsvakter som plockade ut Colt. Från himmel till helvete på mindre än en halvtimme. En derbydag som Graham Colt sent kommer att glömma.

Elmander hade kunnat avgöra derbyt

Premier League
Johan Elmander hade den största chansen idag att sänka Manchester United hemma på Reebook Stadium. Men då Alingsås-sonen väl skulle komma till skott så sköt han högt över. Ett mål där hade inneburit 3-1 till Bolton och kanske även spiken i Lanchashire-derbyts kista. Inte ens minuten senare kvitterade Manchester United genom Michael Owen. 2-2 hade lika väl kunnat sluta med en Bolton seger. Det är det säkerligen många Wanderers supportrar som intalar sig så här efter matchen. Johan Elmander själv borde göra det. Han är ruffig och med när det händer och gäller men han kommer sällan till de rätta avsluten. Detta till trots är han den i Bolton som leder klubbens interna skytteliga med tre gjorda mål. Hade Owen Coyle inte kommit till Bolton så hade Elmander förmodligen blivit såld. Men Coyle tror på svensken, lägger ribban högt och sväljer alla missar under matcherna. För någon gång går ju bollen in. Dock inte idag.

Visste du att...

Londondimma har alla någon gång varit med om på något sätt då man besökt England och dess huvudstad. Dimman som även kallas smog. Har du funderat över varför namnet finns?
Under det tidiga 1900-talet använde Londonborna kol för uppvärmning av hemmen. Detta skapade stora mängder rök och tillsammans med särskilda klimatförhållanden orsakade detta ofta en karaktäristisk smog. London har därför blivit känd för sin typiska Londondimma, även känd som Pea Soupers. London kallas också ibland för ”The Smoke” antagligen på grund av detta. År 1956 infördes The Clean Air Act på grund av en femdagars Pea Souper, från 5 till 9 december 1952, vilken dödade mer än 4 000 människor, varefter man krävde att särskilda rökfria zoner skulle upprättas, där rökfritt bränsle fordrades.

TLC noterar...

* Bournemouth är en imponerande nykomling. Verkligen. Igår slog man Carlisle hemma med 2-0. Det är det ingen annan denna säsongen som har gjort. Carlisles förlust var deras första denna säsong och inte tidigare har man släppt in två mål mot en motståndare. Detta fixade The Cherries igår och man gjorde det utan Pitman, spelaren som såldes till Bristol City i en övergång som många trodde skulle bli Bournemouths största förlust. Lagbygget Bournemouth bevisar dock att man klarar sig utan gamle skyttekungen Pitman. En tredje plats i serien och gårdagens seger mot svårbesegrade Carlisle är ett kvitto på det.
***
* De förmodade topplagen och gamla storklubbarna Sheffield Wednesday och Southampton möttes igår. Två lag på dekis men med en vinnare. Saints plockade med sig 1-0 från Hillsborough. Frågan är ändå om inte båda klubbarna är lika stora förlorare? Ingen av dem lever upp till de skyhöga kraven som ställs på dem.

Sandaza tog Brighton till serieledning

League One
Francisco Sandaza är dagens hjälte i Brighton. Den 25-årige spanjoren som under sommaren värvades från Dundee United byttes in i matchen mot Oldham med 19 minuter kvar att spela. Då stod det 1-1. På övertid och på pass från landsmannen Inigo Calderon så kunde Sandaza forcera in segermålet som betydde serieledning. De 7,148 åskådarna på plats jublade som om man vunnit ligan. Gustavo Poyet har värvat bra och smart. Målvakten Ankergren från Leeds och LuaLua från Newcastle lyfter The Segaulls. Återstår att se hur långt det lagbygget kan komma. För då de andra förmodade toppklubbarna, likt Sheffield Wednesday och Southampton, viker ned sig så kan mindre outsiders dyka upp från ingenstans och göra det ingen hade kunnat ana.

Ibland kan man inte undgå att förvånas...

The Championship
Burnleys segerchanser igår hemma mot Bristol City var stora. Lancashire-styrka mot dåligt självförtroende och dekadens. Igår blandades alling ihop och till slut fördelade man det rättvist. Men var det rättvist med ett kryss? En 0-0 match som förvånade undertecknad men även publik och folk som spelat på matchen.

Ungefär lika otippat som Portsmouths 6-1-smäll över Leicester i fredags men där är ju bägge lagen lika värdelösa för tillfället så då är det kanske lite mer förståeligt. De bägge blåvita lagen är hur som helst två riktigt stora flopplag denna säsong. Trodde betydligt mer om de bägge men i synnerhet Leicester. För ett par månader sedan så kvalade man upp till Premier League. Idag ligger man i botten av The Championship. Dekadens går snabbt.

QPR:s bästa start sedan 1947

The Championship
Queens Park Rangers har gjort sin bästa start i ligan sedan 1947. Loftus Road-klubben är obesegrade och allt flyter på. Igår mosade man Doncaster hemma med 3-0 och läget ser onekligen mycket bra ut. Huvudrollsinnehavare och matchhjälte igår inför närmare 14,000 åskådare skulle komma att bli en gammal Allsvenskan-bekant. Östers förre försvarare, lettländaren Kaspars Gorkss gjorde två av målen och såg därmed till att ha ett sex poängs försprång i serieledningen.

Premier League i korta drag

* Tevez. Där har ni Chelseas plågoande. En spelare som hade kunnat spelat i Stamford Bridge-klubben bara han hade fått mer i lön har nu gjort sex mål på lika många matcher emot dem. Det svider nog i Romans hjärta samtidigt som det är extra retligt att en uppstickare som Manchester City vinner. Det är just sådana här matcher som City nu bör vinna efter att ha förlorat mot WBA och Sunderland.
***
* Bent gjorde det två gånger om igår. Han målade på ett sätt som hade kunnat välta Liverpool på Anfield. Liverpool kom dock tillbaka och lyckades kvittera via Gerrard. Sunderlands poäng är ändå hedervärd. Med målgörare som Bent i truppen så kan man gå långt.
***
* Matchen såg ut att sluta 1-1 efter att hemmalaget Blackpool kvitterat fem minuter innan full tid. Då trädde veteranen Brett Emerton in i matchen. Australiensaren gjorde segermålet i Lancashire-derbyt på övertid. Spelarens första mål sedan oktober 2008. Surt för Blackpool men ljuvligt för Emerton och Blackburn.

Skrällomgången

En vinnare på Stryktipset igår. Den personen lämnade in en rad som på förhand såg overklig ut. För vem hade trott på allvar att West Bromwich, utan bortavinst på 18 matcher i ligan, skulle vinna på Emirates mot Arsenal eller att West Ham skulle ta sin första trepoängare hemma i London-derbyt mot Spurs?
Där har vi omgångens största skrällar. Med sådana matcher på en talong så vinner inte majoriteten tippare mer än ett par kronor. Dags för mer revolutionerade spel framöver.

lördag 25 september 2010

Orient vann viktigt London-derby

League One
Inför närmare 4,500 åskådare gjorde igår anfallaren Scott McGleish matchens enda mål för Leyton Orient då man hemmabesegrade Brentford på Brisbane Road.
Vinsten var mycket viktig för Orient som inlett säsongen uselt. Tre raka förluster i ryggen och endast en seger på sju matcher fram tills igår. McGleish tredje mål för säsongen kunde därmed inte komma lägligare. Manager Russell Slade kunde för första gången på länge pusta ut.

Millwall i djupare svacka

The Championship
Förra lördagen förlorade man hemma med 6-1. Under veckan åkte man ur Ligacupen. Den senaste tiden har inte varit till Millwalls favör. Den sensationella inledningen av comebacken i The Championship har tagit slut likt den bästa smekmånaden. Det fick man erfara även idag då man på bortaplan förlorade mot Cardiff. Walesarna vann med 2-1 efter ett rent segermål i slutminuten av Andy Keogh. Millwall öppnade dock bäst och lyckades genom Scott Barron ge gästerna ledningen. Desvärre blev Liam Trotter utvisad och Cardiff kunde flytta upp spelet.

Med 10 man orkade man en stund men inte fullt ut. Bothroyds som gjorde sin hundrade match för Cardiff kvitterade och i lutminuten som sagt så kunde Keogh trycka in segermålet framför drygt 23,000 åskådare. Millwall har inte marginalerna på sin sida. Inte heller turen. Dessa bägge faktorer hade man i säsongsinledningen. Dessa tillsammans med jävlaranamma. Idag finns inget av det kvar.

Bruce: "- Benitez är äcklig"

Premier League
Äcklig. Det är just det ordet som Livrpools förre manager Rafael Benitez fått höra att han är.
Den som anser detta är Sunderlands manager Steve Bruce som förfärats över att spanjoren försökte sig på att lura till sig anfallaren Kenwyne Jones förra säsongen. Det skriver idag Daily Mirror.
Är Tony Pulis lika äcklig då? Stoke Citys manager som lyckades med att signa Jones verkar ha klarat sig utan förödmjukelser. Kan ju bero på att det just är Stoke och inte Bruce hatobjekt Liverpool. Den gamle Manchester United-spelaren Bruce förakt till Liverpool är ännu ett tecken på att United-ränderna ännu inte lämnat den idag 49-åriga förre mittbacken.

Inget grönvitt på Ibrox

Champions League
Den turkiska klubben Bursaspor spelar till vardags sina bortamatcher i grönvita tröjor av samma modell som Celtic har. I kommande bortamötet mot Glagow Rangers i Champions League kommer man inte att göra det. Det är ett önskemål som Rangers skickat in till UEFA och som nu blivit beviljat. Det rapporterar idag olika brittiska medier. Det kan ses som aningen löjeväckande men saken är något som tas på stort allvar i Ibrox-klubben. Ärendet är lika känslig som det är prestigeladdat. Det är inte för inte som Old Firm-matcherna karaktäriseras som världens mest rivalfyllda. Men om fiendens färg är grönvit så bör Rangers se rött. Är det då inte bättre att låta publikens ilska mot motstånfarnas färger smitta av sig på laget så att segern blir given?

Oddsa med TLC

Riktigt mycket att stå i på jobbet senaste tiden därför har det inte blivit så måga spel som jag velat. Förhoppningsvis kommer det bli bättring på den fronten framöver.

Antal spel: 24
Träff%: 45,83
Netto: -4,39905 u
ROI: 89%

Jag nöjer mig med två spel i dag...

Spel 25

Birmingham-Wigan

Mitt tips: 1

Odds: 1,9024

Insats: 3 u

Spel 26

Rochdale-Plymouth

Mitt tips: 1

Odds: 2,425

Insats: 1,5 u

Tippa med TLC

Efter fem veckors spel har jag fortfarande inte lyckats få mer än 9 rätt och det är för dåligt. Bara ynka 7 rätt förra veckan och det enda att vara nöjd med är tvåan på Norwich i match 13.
Denna vecka tror jag på poäng för Liverpools andralag, poängtapp för QPR och efterlängtade bortasegrar för Blackburn och Middlesbrough.

1 Liverpool-Sunderland 1x
Stora problem i offensiven för hemmalaget, viktige Torres helt ur form och viljan till offensiv fotboll verkar inte finnas. Gästerna har stora skadeproblem i backlinjen och klarar max en pinne. 1x.
2 Arsenal-West Brom 1
Arsenal saknar Fabregas och Song här men jag tror ändå inte att WBA tar några poäng. Säker etta.
3 Birmingham-Wigan 1
Birmingham föll ihop i andra halvlek senast mot WBA. Garanterat revanschsugna efter det och man är i grunden ett mycket bättre lag än Wigan. Säker etta.
4 Blackpool-Blackburn 2
Blackpool har överraskat i inledningen men jag tror snart på en tillbaka gång till mer förväntade resultat. Blackburn är varnat och kan få en passande match mot en motståndare som vill gå framåt. Jag tror på gästerna och lämnar tvåan ogarderad.
5 Fulham-Everton 1x2
Fulham har tunga avbräck i anfallet, A. Johnson och Zamora sedan tidigare och det nya fyndet Moussa Dembele skadades i veckan. Everton kan bättre och jag tror man har bra chans att ta säsongens första seger men jag tar med alla tecken ändå.
6 West Ham-Tottenham x2
West Ham har visat bättre takter i de senaste matcherna men jag tror ändå bara på max en poäng mot ett starkt Spurs som dessutom har en förkrossande statistik i de inbördes möterna. x2 kör jag på.
7 Leeds-Sheffield U 1
Leeds känns starkare, Sheff U har tappat lite år för år sedan nedflyttningen från PL och har hittills haft svårt med målskyttet. Jämn och hård match att vänta men jag tror alla poängen stannar på Elland Road. Etta.
8 Scunthorpe-Ipswich 1x2
Svårtippad match. Gästerna har gått bättre än väntat och ligger tvåa. Kanske dags för en miniskräll, jag tar med alla tecken.
9 Burnley-Bristol C 1
Burnley har gått fram som en ångvält hemma på Turf Moor medans gästerna inte har nått upp till förväntad nivå. Jag tror på hemmalaget och kör på etta.
10 Nottingham-Swansea 1x
Forest är stabila och svårslagna men kryssar för ofta. Gästerna har kammat noll så här långt på bortaplan och kommer nog prioritera defensiven. 1x räcker nog.
11 Queens PR-Doncaster 1x M
QPR imponerar i toppen men här är man för stor favorit, Doncaster är välorganiserade och svårspelade (bara en förlust på sju matcher) och kanske kan överraska på Loftus Road. Krysset rensar bra, 1x tror jag på.
12 Reading-Barnsley 1
Reading har startat helt okej och bör ha bra segerchans mot Barnsley som inte tar många poäng på resande fot. Etta
13 Watford-Middlesbrough 1x2
Watford krossade Millwall sist och går mycket bättre än vad jag någonsin kunde tro. Boro har spelat upp sig på slutet och den hett efterlängtade bortasegern är nära. Tvåan är bara streckad på 21% av kupongerna och det lockar mig. Jag kör på 1x2.

Topptipset: 1, 1, 1, x2, 2, x2, 1x och 1 2.

Lycka till alla tippare!

fredag 24 september 2010

Stevenage förlänger med Griffin

League Two
Han skrev klubbhistoria då han i matchens nästsista minut kvitterade till 2-2 hemma i Football League-premiären mot Macclesfield. Charlie Griffin har sedan han sommaren 2009 värvades från Salisbury bara betytt framgång. Med Griffins 13 mål på 21 matcher förra säsongen så lyfte sig laget och kunde för första gången någonsin ta sig till Football League denna säsong.
Stevenage 31-åriga anfallare har tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 2012.
En mycket viktig signatur. Inte bara för Griffin som nu med trygghet i ryggen kan avsluta karriären i klubben. Stevenage som förening är den vinnande parten. Med en rutinerad spelare som Griffin som alltid har sinne för mål så kan Stevenage ordna kontraktet. Det har börjat bra så då är det bara att köra på.

Manager Foyle lämnar York

Blue Square Premier
Martin Foyle fick idag nog. Efter en lång tids motgångar, en femtonde plats i tabellen och en försäljning av skyttekungen Richard Brodie så ville han inte mer. Han orkar inte längre. York City står därmed utan manager. Den mycket populära managern ledde laget till play-off final förra säsongen och troddes bli den som skulle leda laget upp i Football League kommande säsong. Det ville sig dock inte så väl, eller rättare sagt, det började inte så bra och det var det som fick Foyle att tröttna. Droppen blev tisdagens 5-0-förlust mot Mansfield. Kraven är för stora. Resurserna för små. Arbetet har varit krävande och tagit stora delar av Foyles liv. Ständigt York City i tankarna och alltid närvarande. Man kan gå in i väggen för mindre. Foyle uppmärksammade det i tid. York får därmed söka sig en ny manager.

Så liten men ändå så stor...

På arenan Forest Gate i östra Lonon spelar den klubb som vunnit FA Trophy flest gånger. Clapton FC från stadsdelen Newham grundades 1878, man grundade Southern League 1894/95 och gjorde sig kända för att vara ett Englands bästa cuplag under 1900-talets första årtionden.
Säsongen 1924/25 blev tre spelare ur laget uttagna till det engelska landslaget.

William Bryant, Stan Earle och Vivian Gibbins skulle bli spelarna som än idag gör klubben unik. Ingen annan amatörklubb som aldrig spelat i de högsta ligorna kan skryta om något liknande. Annan kuriosa är den om då man som första brittiska lag spelade på kontinenten. År 1892 mötte man ett belgisk lagbygge i Antwerpen. Man är också en av få klubbar i de engelska gärdsgårdsserierna som idag har en landslagsman. Craig Heskey heter anfallaren som spelar för ögruppen Antigua & Barbudas U-20-landslag.
Idag spelar man i Essex Senior League. Det kan tyckas märkligt att en klubb med sådana meriter och anor idag inte är någonting alls att räkna med. Ännu märkligare kan det tyckas vara att en klubb med sådana anor som kommer ifrån London inte tas över av någon rik affärsman. En man som skulle kunna lyfta den idag 132 åriga klubben. En sådan man hade blivit lika känd som hela klubben.

Då England frös ut Franklin

Cornelius Franklin hade ett och annat att berätta då stod bakom bardisken på sin krog "Dog and Doublet" i Staffordshire-samhället Sandon. Neil som han kallades för hade en märklig karriär bakom sig som få har haft. Det började året innan Andra Världskriget bröt ut. Franklin var då 17 år och hade precis fått ett kontrakt med Stoke City. Som högerback i klubben skulle han snart bli en sevärdhet och under de elva säsongerna Franlin spelade för City så blev han bättre och bättre för var match. Franklins spel i Stoke och det engelska landslaget var makalöst bra och han sågs som landets bästa försvarare under stora delar av 1940-talet. Det enda problemet var lönen. 20 pund i veckan klarade han sig inte på. Dessutom var hustrun gravid. Franklin bestämde sig för att flytta. Sommaren 1950 bröt Franklin kontraktet med Stoke och flyttade. Klubben och supportrarna rasade. Franklins svek sågs som ren och skär arrogans. Något han skulle få ångra. Flyttlasset gick till Colombia och till Independiente Santa Fe. Här fanns det stora pengar att tjäna och vädret var varmt och soligt.

Fotbollsmässigt blomstrade det då Franklin gladde colombianerna. På det sociala planet var det tvärtom. Politiska och sociala oroligheter i Colombia gjorde det svårt för Franklin och hans familj att bosätta sig, och de återvände till England efter bara fyra veckor. Vid hemkomst till England möttes Franklin av isande kyla ifrån media, klubbar och folk i sin närhet. Till råga på allt fick han också veta att colombianska FA ansågs vara en kriminell myndighet i ett land som då inte var anslutna till FIFA. Franklin blev därför avstängd från spel i engelsk ligafotboll under ett års tid. Då avstängningen hävdes 1956 tog division två-klubben Hull City kontakt med Franklin. The Tigers betalade dåtidens rekordtransfer för högerbacken som fortsatte imponera. Det blev aldrig mer någon landskamp. Engelska myndigheter såg Franklin som en landsförrädare. Mer nyanserade människor såg Franklin som sin tids bästa högerback. En fenomenal spelare. Hade Stoke höjt lönen med några pund så hade Franklin stannat och då kanske till och med skrivit om historien i både engelsk klubbfotboll och landslagsfotboll. I Crewe, Stockport och Macclesfield fortsatte karriären tills Franklin 1958 lade skorna på hyllan. Han var en tid manager i cypriotiska Apoel samt också i Essex-klubben Colchester. Franklin var barägare fram till sin död 1996. Han blev 74 år.

Klassiker

Klassiska matcher i den engelska högsta divisionen är många genom åren. Britterna är som tokiga i statistik och minnen. Fem av de bästa och mest minnesvärda bataljerna har ni här:

2005-05-15 WBA-Portsmouth 2-0
WBA klarar kontraktet i sista omgången då man slår Pompey med 2-0. Albions vinner till skillnad från Palace, Southampton och Norwich. Istället är det nämnda trio som åker ur Premier League. WBA-managern Bryan Robson säger efter matchen att "denna dagen är den bästa i mitt liv".
***
1994-05-09 Everton-Wimbledon 3-2
Tack vare en mycket stark upphämtning i andra halvlek så lyckas Everton med spelare som Anders Limpar och Tony Cottee vända hemma mot Vinnie Jones Wimbledon och vinna. Segern betyder förnyat kontrakt.
***
1986-03-26 Chelsea-West Ham 0-4
Bortasegern som Hammers supportrar än idag talar om. En tid då Chelsea inte alls var uppbyggt på rubel och då Stamford Bridge-klubben stred om varje poäng. Macavennie och Devonshire var stora profiler i West Ham under denna tid.
***
1978-09-02 Liverpool-Tottenham 7-0
En total utklassning under en tid då Liverpool var riktigt duktiga. Ardilles, Villa och Hoddle hade inte en chans då Dalglish, Souness och McDermott ångade på.
***
1958-02-01 Arsenal-Manchester United 4-5
Den sista matchen på engelsk jord för Busby Babes innan flygolyckan i München.
Man avslutade med stil och värdighet.

torsdag 23 september 2010

Scott Sinclair - Rodgers guldklimp

The Championsip
I somras gjorde Swansea ett köp som man nog aldrig kommer att ångra. Ifrån Chelseas reserver köpte walesarna Scott Sinclair. Den Bath-födde 21-åringen har Bristol Rovers som moderklubb. Det var därifrån han 2005 värvades till Chelseas akademi. Fem år senare hade det bara blivit fem A-lagsmatcher för Stamford Bridge-klubben, framgångsrika utlåningar till en handfull Championshipklubbar men aldrig i närheten av en plats i Chelseas världslag. Swanseas nya manager Brendan Rodgers som tidigare arbetat med just Chelseas akademi visste vad som försummades i Londonklubben. Han erbjöd sin gamla arbetsgivare 500,000 pund. Chelsea nappade, Sinclair välkomnades till Wales-klubben som en stjärna och började direkt att betala av övergångssumman. Igår nådde han sin kulmen. Ligacupens tredje omgång borta mot Peterborough. Det gillade Sinclair. Mittfältaren vräkte in samtliga mål då hans Swansea slog The Posh med 3-1. Ett hattrick serverades rakt i famnen på Brendan Rodgers som idag öser superlativ över Sinclair. I Rodgers ögon har Chelsea gått miste om en blivande storspelare. Chelsea managern Ancelotti kan säkerligen sova gott ändå utan att behöva oroa sig. Men en sak är säker; i Swansea får Sinclair chansen på riktigt att etablera sig i toppfotbollen. Gårdagens målskörd är en bit på språngbrädan till högre höjder.

Andy Coles landslagsförbannelse

Andrew Cole är en av Manchester Uniteds bästa målgörare genom tiderna efter att mellan 1995-2001 gjort imponerande 93 mål på 195 matcher. Ett enastående CV. Under hela 1990-talet vräkte Cole in mål för klubbar som Bristol City och Newcastle. Därför kan det tyckas vara aningen märkligt att en anfallare av Coles rang, med sammanlagt 229 mål på 509 matcher i engelsk toppfotboll, inte fick chansen mer än 15 gånger i det engelska landslaget mellan åren 1995-2002. Anfallaren tröttnade på att dissas hela tiden. Droppen som fick den berömda bägaren att rinna över var då Cole inte blev uttagen till landslagtruppen som skulle spela VM 2002. Kort därefter meddelade han att han inte tänkte spela någon mer landslagsfotboll. Cole som idag är coach för Huddersfield i League One kan ändå se tillbaka på en mycket fin karriär där han underhöll fans i 12 klubbar där Manchester United, Newcastle och Blackburn får ses som den bästa eran. Hela sex stycken förbundskaptener i Venables, Hoddle, Keegan, Wilkinson, Taylor och Eriksson ratade målsprutan. Hur kan det komma sig? En del menar på att Cole hade en attityd som inte fungerade i landslaget, andra menar på att Cole aldrig kom till sin rätt i landslaget. Han fick alldeles för många målchanser men gjorde bara ett mål på 15 matcher. I landslaget befann Cole sig med jämnbra spelare medan han i klubblagen alltid var den bästa. Framgångarna i klubblagen smittade därför aldrig av sig i landslaget.

Grimsby kan ha hittat sin målgörare

Blue Square Premier
Nedflyttade nykomlingen Grimsby har inte startat säsongen så som man hade tänkt sig. Efter tio omgångar ligger man på en blygsam tolfte plats i tabellen och har endast gjort tio mål. Klubben är i behov av en målgörare. En spelare som kan leverera och avsluta. Honom har man nu funnit i League Two-klubben Bury. Den26-årige anfallaren Danny Carlton har skrivit på för ett månadlångt lånekontrakt och kan debutera mot Altrincham på lördag. Carlton med ett förflutet i Carlisle har den senaste tiden varit skadad och har nyligen börjat träna. För att få ordinarie matchträning så går flyttlasset därför till Blundell Park på östkusten och till Blue Square Premier. En liga han tidigare bekantat sig med. Carlton inledde nämligen karriären i Morecombe då dessa huserade i femte divisionen. Då gjorde han sammanlagt 59 mål i serien. Grimsby hoppas givetvis att den inspirationen finns kvar i anfallaren.

TLC noterar att....

Histon FC har tidigare under året anklagats och misstänkts för ekonomiska oegentligehter.
Polisen har gjort vissa undersökningar av klubbens affärer efter att en revision uppdagat märkliga siffror i ekonomin. Detta lades idag ned utan åtgärd och påföljd rapporterar polisen i Cambridgeshire till BBC News. TLC kan tycka att myndigheternas hetsjakt mot de småklubbarna i seriesystemet är på gränsen till rabiat. Det finns större elefanter att välta. Om man bara vill.

Falkirk slog ut Hearts

Skotska cupen
Falkirk stod för en skräll i skotska cupen, Co-operative Insurance Cup, då man igår i en svängig match hemma på Falkirk Stadium besegrade Heart med 4-3. Hemmalaget låg under med 3-2 med 10 minuter kvar. Då vände man på steken och utnyjjade spelövertaget över att vara en man mer på plan efter att Hearts Thomson blivit utvisad. Flynn och Stewart blev matchhjältar efter att Falkirk gjort det vinnande målet på övertid. Matchen var extra speciell för Hearts manager Jim Jefferies som återvände till sin gamla arbetsplats. Han fick dock vända hem som en förlorare. Segern ses som revansch för Falkirk som förra säsongen åkte ur Premier League.

Chelsea och City prioriterar ligan...

Det var inte bara Liverpool av storlagen som råkade åka ut igår. Mästarklubben Chelsea och nyrika Manchester City gjorde Merseyside-laget sällskap.
På Stamford Bridge vann nämligen gästerna Newcastle med 4-3 efter att Ameobi gjort mål i matchens sista minut.
Det är inte var dag som Chelsea förlorar hemma och inte heller ofta man släpper in fyra mål.

Manchester City tog ledningen genom brassen Jo tidigt i första halvlek borta mot West Bromwich. Sedan blev det aldrig mer. Hemmalaget blev istället det tongivande som vann efter mål av Zuiverloon och Cox.
Genanta förluster för både Chelsea och City. Dessa kan idag skylla på att man ställde upp med reservbetonade elvor. Här markerar lagen att man istället satsar allt på ligan. I Chelseas fall är det förståligt men inte i Citys. City vinner inte ligan i år men man hade kunnat vinna Ligacupen. Om man bara hade prioriterat rätt.

Northampton skrällde på Anfield

Ligacupen
Gårdagen var historiens i särklass största dag. Åtminstone ur en supporter till Northamptons ögon. Att som League Two-klubb vinna över Liverpool och dessutom på självaste Anfield är en skräll som slår högt. Med 2-2 efter full tid skulle The Cobblers till slut vinna på straffar med 4-2. Lyckan var total och många är de supportrar till klubben som idag vaknar upp med ett leende på läpparna. Roy Hodgson ber idag Liverpools supportrar om ursäkt för gårdagens förlust som därmed också blev sorti ur Ligacupen. I Northampton gläds man istället över hjältarna i laget, i synnerhet målskyttarna Billy McKay och Michael Jacobs, som nu kommer att gå till historien som "giant-killers".

onsdag 22 september 2010

Skrattar bäst som skrattar sist

Då Notts County igår gästade Molineux för ligacupmatch mot Wolverhampton så var klubbens anfallare Lee Hughes på hugget från start. Den förra WBA-spelaren har inga höga tankar om sina gamla rivaler och då han gjorde matchens första mål så sprang han högljutt mot hemmapubliken, slet av sig matchtröjan och visade kaxigt upp en WBA t-shirt med dess slogan "Boing Boing". Hughes fick massiva burop mot sig men hånskrattade tillbaka. Det gjorde han inte efter matchen. Detta meddelar idag The Times. Premier League-klubben Wolves vände 0-1 mot League One-nykomlingen till en seger med 4-2. Gissa vem som var först in i omklädningsrummet efter matchen....
Tidningen Express & Star skriver idag att Hughes beteende kan komma att bli en polisiär fråga. Hughes uppviglade hemmapubliken till den grad att dessa efter matchen angrep Notts Countys spelar och supporterbuss med stenar och flaskor. I tumultet skadade sig en äldre kvinna svårt. Hughes som tidigare gjort sig känd för ett hett humör har ännu inte kommenterat händelsen. Det lär han dock få göra då West Midland-polisen nu lär har ett och annat att säga Hughes.

Wilson-pund välkomnas i Rangers

SPL
Glasgow Rangers sålde i somras Danny Wilson till Liverpool. Den 18-årige mittbacken tecknade ett treårskontrakt i en övergång som kostade två miljoner pund men som kan gå upp till fem miljoner beroendes på hur mycket speltid Wilson får. Ikväll kan Wilson debutera för The Reds i Ligacupen och då blir isåfall Rangers automatiskt 300,000 pund rikare. Det meddelar idag The Sun. Välbehövliga pund för mästarklubben som drabbats hårt av finanskrisen.

Coyle kom, hånades och förlorade

Ligacupen
Owen Coyle bytte Burnley mot Bolton i tron om att få det bättre. Igår mötte han sin forna klubb i Ligacupen och utgången fick honom att efter matchen lämna den gamla arbetsplatsen Turf Moor med nedsjunket huvud efter att ha hånats och häcklats under 90 minuter av hemmasupportrarna. Burnley var den piggare parten i Lancashirederbyt och vann rättvist med 1-0 efter mål av Wade Elliot i första halvleken. Burnleys manager Brian Laws efterträdde just Coyle och hade sina tankar och åsikter om sin företrädare. Law anser att Burnley igår fick sin revansch efter att ha besegrat den föredetta managerns girighet. Coyle ville åt pengar och framgång. Igår var Burnley bäst. Law menar också på att supportrarna nu lättare kan släppa ilskan och fortsätta framåt. Coyles tid är förbi. Igår besegrades han och nu skall Law föra Burnley framåt och förhoppningsvis uppåt. Burnley kan därmed byta sida i historieboken och inte stirra sig blinda på Coyle-eran.

Bröderna Bramble misstänks för våldtäkt

Premier League
Sunderland försvararen Titus Bramble sitter häktad anklagad för våldtäkt. Titus skall tillsammans med sin bror Tesfaye ha våldtagit en kvinna i 20-års åldern på ett hotell i Newcastle i morse. Sunderland FC har än så länge inte uttalat sig om händelsen men hela situationen ses givetvis som en skandal. Detta rapporterar idag BBC News Wear. Titus Bramble värvades från Wigan under sommaren och har tidigare även spelat för Newcastle. Hans bror Tesfaye är Montserratisk landslagsman och har spelat för Southend och Stockport. Skulle det visa sig att anklagelsen stämmer så är förmodligen karriären för 29-årige Titus Bramble över.

Ligacupen - London i fokus

Tredje omgången av Ligacupen spelades igår. En omgång med mindre skrällar än tidigare men ändå med en del knallar. Londonderbyt mellan Spurs och Arsenal bland annat blev en udda tillställning. Inte nog med att bägge lklubbarna ställde upp med reservbetonade elvor, utgången blev inte riktigt som varken undertecknad eller gemene man hade kunnat tro. 1-1 efter full tid skulle komma att bli hela 4-1 till The Gunners. Pinsamt för Harry Redknapps manskap som denna säsongen verkligen har chans att befästa positionen som bäst i norra London.

En annan skräll blev West Hams seger borta mot Sunderland. Det hade jag inte heller trott innan. The Hammers tog den första segern på bortaplan sedan den 15 augusti 2009 då man igår på Stadium Of Light vann med 2-1. Avram Grants existens i klubben har ifrågasatts men nu får han andrum då klubben avancerat till den fjärde omgången.

5,070 åskådare på The Den såg Millwall reducera till 1-2 genom Steve Morison mot Ipswich. Närmare så kom man inte motståndet. Millwall trillade ur Ligacupen och kan nu koncentrera sig på ligan. Det kan behövas. Det tuffa tempot har tagit ut sin rätt och Jacketts manskap bör samla sig för att reda ur en eventuell formsvacka.

Brentford stod förmodligen för den största smällen då man igår hemma på Griffin Park straffade ut Everton med 4-3. 8,960 åskådare såg Everton ta ledningen tidigt genom Coleman. Hemmalaget kom tillbaka och lyckades minuterna innan halvtid kvittera genom Alexander.
Det resultatet stod sig full tid samt förlängning,
Mäktigt var det jublet då Brentford insåg att man slagit ut Premier League-klubben. Den starka tron på kollektivet och till supportrarna var anledningen till att man vann sade Brentfords Scott efter matchen.

tisdag 21 september 2010

Gillinghams fruktade man

League Two
Gillinghams ägare Paul Scally är kontroversiell på många sätt och vis. Mannen som är en uttalad och stor supporter till Millwall, byggde upp en förmögenhet på att sälja fotostatkopior för en pund styck under början av 1990-talet. Scally köpte Gillingham 1995 och har sedan dess hela tiden skapat rubriker. Har han inte bråkat med media i grevskapet Kent så har han retat upp supportrar och motståndare. Scally hade under en tid en större schism med supporterklubbens ordförande. Scally som är en erkänd utövare av maktmissbruk stängde av ordföranden men fick en tid senare be om ursäkt efter att klubbens supportrar och media demonstrerat. Scally har även sedan han tog över klubben lobbat för en flytt ifrån klubbens arena Priestfield Stadium. Detta är även en sak som retat gallfeber på supportrarna. Scallys beteende sägs vara psykotiskt på gränsen till sjukligt. Provocerande uttalanden har gjort honom avstängd från den egna arenan till att bli utfryst av motståndarnas managers. Scally har sju barn med tre olika fruar och alla barnen är på något sätt involverade i klubben. De två sönerna Jay och Adam är redaktörer för klubbens matchprogram medan döttrarna arbetar på kansliet. Scallys totalkontroll är därmed till fullo. Det sägs vara en gåta att Scally lyckats hålla fast i klubben så länge som 15 år och även märkligt att ingen annan av grevskapets rikare personer lagt bud. Även här spekuleras det om skräckvälde, terror och hot. Bara hos en psykopat. Tills dess håller Scally Gillingham-fortet ointaget.