TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 30 oktober 2010

Tippa med TLC

Sist lyckades jag äntligen uppnå 10 rätt och som tack för det blev det 178 kronor tillbaka. Singeltvåan på Millwall (streckad till 26%) satt fint men även garderingarna på omgångens tre största favoriter (Arsenal, Man U och QPR) visade sig befogade då två av dem tappade poäng.
Fortsätter på samma sätt i dag, garderar kupongens två största favoriter och hoppas på bortasegrar för Forest och Burnley.

1 Arsenal-West Ham 1x M
Gunners har spelat strålande sedan flera av de skadade spelarna kommit tillbaka. West Ham ligger sist och har haft det jobbigt även om spelet sätt bättre ut på slutet. Finns egentligen inget som talar för annat än hemmaseger men jag tar ändå med krysset i hopp om bra utdelning.
2 Blackburn-Chelsea 1x2
Blackburn kan bättre än man visat hittills och till dagens match får man tillbaka viktiga duon Samba och Nelsen. Chelsea är just nu ligans bästa lag men tappar en del poäng på bortaplan. Jag chansar återigen och tar med alla tecken.
3 Everton-Stoke 1
Everton har spelat upp sig efter sin jobbiga start och har bra chans trots ett par avbräck. Stoke tar sin flesta poäng hemma och får svårt här. Etta.
4 Fulham-Wigan 1x
Fulham är svårslagna hemma och bör ha hyfsad segerchans men man kryssar väldigt ofta så därför tas krysset med på systemet. 1x räcker.
5 Wolves-Manchester C 2
City gick på en nit sist och kommer vara rejält taggade i dag. Man saknar viktige Tevez men truppen är bred och bra så det ska inte betyda för mycket. Wolves har det jobbigt och jag tror inte man räcker till här. Säker tvåa.
6 Cardiff-Norwich 1
Hemmalaget visar upp ett storstilat spel för stunden och jag tror man har bra chans trots att motståndet är riktigt bra. Jag kör ettan ogarderad.
7 Derby-Watford 1
Derby har tre raka hemmasegrar och gör mycket mål. Gästerna kan vara på väg ner till mer förväntad nivå efter en fin fin inledning. Jag tror man får det jobbigt och kör på etta.
8 Leicester-Preston 1
De nya spelarna i hemmalaget börjar bli varma i kläderna och segerchanserna här bedömmer jag som goda trots att gästerna bruka gå bra på Walkers Stadium. Säker etta.
9 Crystal P-Swansea 2
Palace har det jobbigt i botten och släpper in många mål. Swansea har blivit bättre i takt med att deras skadade spelare återkommit. Jag tror på en passande match för dem och att alla tre poängen hamnar hos gästerna. Tvåa.
10 Ipswich-Millwall 1x
Svårtippad match. Hemmalaget har tre raka förluster men jag tror på bättring här. Millwall är kämpastarka och svårspelade men vinner inte jätteofta borta. 1x känns bra.
11 Portsmouth-Nottingham 1x2
Pompey har spelat bra på slutet och tagit många poäng men jag tycker ändå att tipparnas streckfördelning, 52-30-18% är lite skev. Forest är välorganiserade, svårspelade och förlorar ytterst sällan. Procenten på x och 2 lockar mig men jag tar med alla tecken på mitt system.
12 Queens PR-Burnley 1x2
QPR är fortfarande obesegrade men formen är på väg ner (bara en seger på fem senaste) och säsongens första förlust är inte långt borta. Burnley blev förnedrade av Reading sist och kommer visa upp ett bättre spel här. Man har dessutom vunnit i sina två senaste besök på Loftus Road och jag tror/hoppas på gästerna som enbart är streckade till 13%. Väljer ändå att ta med alla tecken eftersom QPR är så starka.
13 Scunthorpe-Leeds x2
Leeds har haft det tungt på slutet men har nu lånat in Andy O´Brien från Bolton för att stärka upp försvaret. Jag tror på minst en poäng i dag och nöjer mig med x2.

Topptipset: 1, 2, 1x, 1x, 2, 1x, 1x och 1.

Trevlig helg!

fredag 29 oktober 2010

Nytt jobb för Paul Ince

Paul Ince karriär som manager startade på ett mycket bra sätt, han räddade först Macclesfield Town från nedflyttning 2006/2007 och flyttade sedan vidare till MK Dons som han förde upp till League One och dessutom vann de JP Trophy efter finalvinst mot Grimsby under samma säsong.

Efter det gjorde han ett stort misstag, längtan efter att träna ett PL lag blev för stor och sommaren 2008 skrev han på för Blackburn. Det hela slutade i katastrof för Ince, efter bara 177 dagar som manager och med bara tre vinster på sjutton matcher fick han sparken i december 2008. Vid den tiden hade fansen sedan länge fått nog och ramsor som "You don't know what you're doing" och "We want Incey out" var inte ovanliga på Ewood Park.

Efter det blev det ytterligare en sejour i MK Dons, Paul skrev på ett två års kontrakt men hoppade av redan efter en säsong och har alltså varit utan jobb ett drygt halvår innan han i går fick klart med ett nytt jobb. Han tar över Notts Co i League One och har skrivit på ett kontrakt tom sommaren 2014.

Notts Co som är nykomlingar i League One tror jag har en bra chans att klara sig kvar och etablera sig där och på sikt kanske tom nå ännu högre. Det gäller dock för Ince att börja prestera direkt, tålamodet är inte stort i Notts Co. Det senaste året har man haft sex (!) olika managers men kanske är detta startskottet på ett mer långsiktigt arbete från klubbens sida.

torsdag 28 oktober 2010

Godbit från förr

Här kommer en skön film från säsongen 1992/1993. Sista omgången i gamla andra divisionen och Southend måste vinna hemma mot Luton Town för att säkra nytt kontrakt. Skön atmosfär, ståplatser och mycket mer folk på Roots Hall än vad det är i dag.
Blivande landslagsmannen och storspelaren Stan Collymore spelar sin sista match för klubben och Andy Sussex svarar för ett skitsnyggt mål.

tisdag 26 oktober 2010

Vad hände?

I fredags eftermiddag publicerade jag ett inlägg om att det inte blir några uppdateringar under helgen pga min resa till London.
Måste säga att jag blev väldigt förvånad nu när jag såg att det inlägget var borta.....
Måste varit någon form av tekniskt strul med blogger i fredags, det är den ända förklaringen jag kan ge.

Nåväl, senare i dag kommer fler inlägg och senare under veckan kommer den fulla storyn från helgens englandsresa.

torsdag 21 oktober 2010

Crawley Town menar allvar

I somras köpte man in nedflyttade Salisburys skyttekung Matt Tubbs, Peterboroughs ytter Sergio Torres och Yorks anfallare Richard Brodie (kostade enligt uppgift 250 000 pund, rekord för BSP). Än så länge ser satsningen lyckad ut, man ligger tvåa efter 16 omgånger bara två poäng efter ledande AFC Wimbledon men är långt ifrån nöjda med det.
När transferfönstret öppnar igen i januari snackas det om att man har 1 miljon pund tillgängligt för nya spelarköp, en enorm summa för en klubb i BSP!

Men redan nu snackas det om ett stort nyförvärv, enligt diverse medieuppgifter är man på jakt efter den franske fd Arsenalspelaren Robert Pires. Den nu 36-årige Pires är klubblös sedan han lämnade spanska Villarreal i somras och har den senaste tiden tränat med sin gamla klubb Arsenal.

Om Pires är intresserad av spel i den engelska femte divisionen vet jag inte men visst hade det vart häftigt om en spelare av Pires kaliber spelade i BSP och det skulle garanterat öka intresset för ligan.


onsdag 20 oktober 2010

Nya problem för Southend?

I dag kommer uppgifter som säger att Southend återigen ligger efter med skatteinbetalningarna och att man kommer kallas till rätten ännu en gång. Risken finns också att man försätts i administation och därmed drabbas av 10 minuspoäng.
I somras fick större delen av truppen gå i ett försök att skära ned kostnaderna men det ser nu ut som de åtgärderna inte räckt till. Dessutom har publiken minskat med nästan 2000 per match och det gör ju sitt till.

Fansen är ursinniga, dels för det ekonomiska läget men också för alla lögner och frågetecken kring den nya arenan och för det usla spelet som laget visar upp. 14 poäng på 12 matcher och en 17:de plats i League Two är inte vad fansen hoppats på.

Vi återkommer givetvis i ärendet när vi får fram mer information och dessutom kommer en längre artikel om soppan kring klubbens arenaplaner publiceras inom kort.

tisdag 19 oktober 2010

Oddsa med TLC

Fortsatt bra flyt, sju raka har gått in nu om jag minns rätt och fonden är snart uppe på noll igen. I dag hoppas jag på många mål i kvällens enda BSP match.
Uppdaterad statistik publiceras i samband med nästa spel.

Spel 32
Luton-Forest Green
Mitt tips: över 2,5 mål
Odds: 1,551
Insats: 1,5 u

måndag 18 oktober 2010

Hull City kan få ny ägare

Klubbens ägare Russell Bartlett för samtal med de lokala affärsmännen Assem och Ehab Allam om att sälja den skuldtyngda klubben.
Åren i PL har givit en rejäl baksmälla, skulder på mer än 30 miljoner pund och klubben fick kämpa hårt under sommaren för att undvika administration.

Jimmy Bullard personifierar det ekonomiska vansinnet, enormt skadedrabbad men ändå köpt för ca 5 miljoner pund i januari 2009 från Fulham och på det tillkommer en lön på 50000 pund/vecka. Under de 1 1/2 åren hittills i Hull har det bara blivit 19 matcher för Bullard.....

I somras försökte man mer eller mindre ge bort honom bara för att slippa betala lönen men ingen klubb nappade. Bullards kontrakt med klubben gäller tom sommaren 2013 och det måste vara ett av de sämsta kontrakt som någonsin skrivits.

Hull är bara en i raden av klubbar som drabbats av ekonomiska problem efter nedflyttningen från PL, Leeds, Southampton, Charlton och Sheffield U är andra klubbar som drabbats på liknande sätt och det är ett stort problem för den engelska fotbollen. Skillnaderna mellan divisionerna måste helt enkelt bli mindre!

Bara att hoppas att Hull City kan få nya ägare som kan rädda klubben och på sikt åter sikta mot finrummet Premier League.




Gateshead planerar nytt

BSP klubben Gateshead FC och dess ordförande Graham Wood har stora ambitioner, att på sikt etablera sig i football league och att skaffa sig en egen arena.

I dag spelar man på den kommunägda multisportarenan Gateshead Internatinal Stadium (mest känd för sin friidrottsgala) men för att ta nästa steg krävs det enligt klubben en egen arena, ett eget hem!

Den planerade arenan har fått namnet Prince Consort Road Stadium och kommer att rymma ca 7500 åskådare. Klubben hade förra säsongen ett publiksnitt under 700 och att då bygga en arena som tar in det tiodubbla kan anses vara helt galet men enligt klubbens beräkningar kommer man tack vare nya intäkter (konferenser, utställningar och Newcastles reservlag) på den nya arenan att vara självförsörjande vid ett snitt på 1250 i BSP eller 2000 i League Two.

Om allt går som planerat kommer man börja spela på sin nya arena säsongen 2012/2013.

söndag 17 oktober 2010

Oddsa med TLC

Tack vare ett sent självmål av Swindon gick gårdagens spel in. Peterborough vann tillslut den mycket svängiga matchen med 5-4.
I dag tror jag på Man City. Enligt mig är det enorm klasskillnad mellan lagen och en match City bör vinna om man ska hänga med i toppen och dessutom känns helt okej.

Spel 31
Blackpool-Manchester C
Mitt tips: 2
Odds: 1,7125
Insats: 2,5 u

lördag 16 oktober 2010

Oddsa med TLC

Sist satt 3/3 och det gav ett fint plus. I dag har jag bara hittat ett spel, var sugen på ett par andra (Dover & Cardiff bl.a) men avstod av lite olika anledningar.

Avgjorda spel: 29
Träff %: 48,28
Netto: -4,8853 u
ROI: 90,33

Spel 30
Peterborough-Swindon
Mitt tips: 1
Odds: 1,9024
Insats: 2 u

Tippa med TLC

Då var det återigen dags för Tippa med TLC och min jakt på tvåsiffrigt antal rätt. Senaste månaden har det varit mängder av överraskningar och finfina vinster på 13 rätt. Jag hoppas trenden håller i sig och väljer denna vecka att gardera spelarnas tre största favoriter i jakten på de stora pengarna.
Annars har jag en fin känsla när det gäller Millwall i derbyt mot Crystal P, sen tror jag också att nytända Pompey plockar ner årets överraskning Watford och att Burnley har bra chans att ta säsongens första bortaseger.

1 Arsenal-Birmingham 1x
Arsenal förlorade två raka innan uppehållet och har fortfarande många skador. Jag tror inte på ytterligare en förlust men skulle inte bli minsta förvånad om man tappade poäng.
2 Bolton-Stoke 1
Bolton har startat säsongen stabilt men vinner allt för sällan. Stoke är precis som alltid stabila men tar inte jättemånga poäng på bortaplan. Jag chansar lite och tror att Bolton klarar av att kämpa ner gästerna i en jämn och hård match. Etta.
3 Fulham-Tottenham 1x2
Mängder av skador i båda lagen. Tottenham har inte vunnit på Craven Cottage sedan 2002 och kan ha CL i tankarna. Helgardering får det bli.
4 Manchester U-WBA 1x M
United är 100%-iga hemma hittills men tappar då och då oväntat poäng. Försvaret har sett lite virrigt ut och det kanske WBA kan utnytja. Chansar lite här och tar med krysset på systemet.
5 Newcastle-Wigan 1
Hemmalaget har inte nått upp till förväntad nivå och agerar mycket ojämnt. Wigan har spelat upp sig efter en katastrofstart men jag tror inte man räcker till här. Etta.
6 Wolves-West Ham 1x2
Wolves inledde starkt men har nu fyra raka förluster. Gästerna från östra London startade katastrofalt men har spelat upp sig på slutet. Känns som det kan gå hur som helst. Alla tecken.
7 AIK-Gefle 1x
Ny måstematch för AIK. Saknar viktige Johnson men Bangura är åter spelklar. Bör klara minst en poäng mot seriens sämsta lag, 1x.
8 Crystal P-Millwall 2
Derby i södra London. Crystal P har många skador och viktige Vaughan är fortfarande avstängd. Millwall brukar spela som bäst i de stora matcherna och jag tror på en passande matchbild här. Chansar lite och kör tvåan ogarderad.
9 Leicester-Hull 1
Hemmalaget har underpresterat rejält i början av säsongen. Man har nu bytt manager och lånat in förstärkningar till de bakre regionerna. Det kan bara bli bättre... Hull har det svårt på bortaplan och jag tror inte man har något att sätta emot ett taggat hemmalag. Etta.
10 Portsmouth-Watford 1
Pompey har spelat upp sig på slutet och jag tror man är rätt lag att stoppa överraskningslaget Watford. Jag chansar och kör på etta.
11 Queens PR-Norwich 1x2
QPR ångar på i toppen och ser ostoppbara ut för tillfället men här har tipparna gjort laget till för stor favorit. Norwich är inte så pjåkiga, man ligger trea, har tagit poäng i fyra av fem bortamatcher hittills och har också tagit poäng i två av de tre senaste besöken på Loftus Road. Jag helgarderar men hoppas på X (19%) eller tvåa (13%).
12 Reading-Swansea 1
Hemmastarka Reading har tillbaka viktiga duon Mills och Howard efter avstängning. Bra statistik hemma mot Swansea genom åren. Swansea tar inte många poäng borta. Jag tror på etta.
13 Sheffield U-Burnley x2
Fortsatt jobbigt för United. Få gjorda mål och flera förnedrande förluster på hemmaplan. Burnley har imponerat i hemmaspelet men är ännu segerlösa på bortaplan. Kanske dags för säsongens första bortatrea? Jag kör på x2.

Topptipset: 1, 1x, x2, 1, 1, x2, 1 och x2.

Stort lycka till och en trevlig helg till er alla tippare!

fredag 15 oktober 2010

Framtida resmål

Det finns arenor och lag som tilltalar mig och andra som inte gör det. Emirates och Arsenal är ett ställe som inte gör det, visst är arenan magnifik och området runt omkring rätt trevligt med en del riktigt schyssta pubar men det är något med hela konceptetet kring the Gunners som inte tilltalar mig för 5 öre. T.ex grabbgäng från Gislaved som åkt till London för att kolla fotboll och köpa varsin matchtröja med det egna namnet på ryggen, blanda dessa med massor av andra turister från jordens alla hörn, svindyra biljetter och urusel stämning trots att det är 60000 på läktarna. Nej tack säger jag!

Däremot ser jag framemot mina kommande besök på Underhill Stadium i norra London och på Pirelli Stadium i Burton on Trent. Ta tunnelbanan ut till zon 5, kolla runt lite i området och besöka en av de mindre arenorna eller åka tåg 2,5 timme upp till delar av landet där jag inte varit så mycket innan och besöka en arena där garanterat få svenskar varit innan. Sånt tilltalar mig!

Ett annat ställe jag vill besöka är Kingsmeadow för att se en match med AFC Wimbledon. I ärlighets namn var jag inget större fan av FC Wimbledon när de fanns och hade sin storhetstid. Jag såg dem som riktiga fotbollsmördare jämförbara med dåtidens svenska tråklag Örebro SK och Ljungskile med alla sina långa bollar och sitt primitiva spel.
Det känns annorlunda med AFC Wimbledon, laget är grundat av supportrar, har avancerat fyra divisioner på bara åtta säsonger och är på god väg att nå det "riktiga" ligasystemet. Man kan inte ogilla dem!

Till denna säsongen gick man över till fulltidsproffs och kanske är det en av de sista pusselbitarna som behövs för att nå League Two.
Man har iallafall startat bra, efter 15 omgångar ligger man tvåa och har bara en poäng upp till direktplatsen som just innehas av Crawley Town.

Just nu har jag inte mindre än tre resor till London bokade och det vore fan om jag inte lyckas klämma in åtminstone en match med supportrarnas klubb.

Senaste nytt från de lägre divisionerna


Sheffield Wednesday har haft ett tufft år, nedflyttning till League One, tung start på den nya säsongen och överhängande risk att försättas i administration.
Nu kan saker och ting vara på väg åt rätt håll, ett långsiktigt avtal har träffats med en investerare och de akuta problemen är nu avhjälpta tack vare en första inbetalning på 2 miljoner pund. Förhoppningsvis kommer fokus nu att flyttas till det som händer på planen och det kommer att gynna laget i jakten på en återkomst till championship.
Även om de akuta problemen nu verkar lösta så återstår fortfarande minst 18 miljoner pund i skulder och det kommer att belasta klubben lång tid framöver.

Jag har tidigare tagit upp här med alla straffmissar i League One och Two, den gångna helgen var inget undantag….
Fyra stycken missade, Jermaine Easter MK Dons i hemmamatchen mot Dag & Red, Lee Bell från Crewe i den oavgjorda matchen mot Torquay, Herefords Guillem Bauza i 1-1 matchen mot Port Vale och till sist Mark Duffy från Morecambe i segermatchen hemma mot Shrewsbury.

Dagenham & Redbridge lagkapten Mark Arber har förlängt sitt kontrakt med klubben tom sommaren 2012. 33-årige Arber värvades från Stevenage sommaren 2008 efter lyckade lånesejourer i klubben och har tidigare under sin karriär representerat bl.a Barnet, Peterborough och Oldham.


I somras sparkades Steve Tilson från Southend efter sju år som manager. Nu har han fått ett nytt jobb, han tar över Lincoln efter förre storspelaren Chris Sutton som slutade av personliga skäl för ett par veckor sedan.
I morgondagens match mot Shrewsbury leds laget av tillfälige managern Scott Lindsey men from måndag tar Tilson och hans assistent Brush över och den förväntade marshen uppåt kan börja.

QPR förlänger lånet av Kyle Walker från Tottenham tom januari 2011. Från början var tanken en månads lån för att täcka upp för Bradley Orrs skada men Walker har varit så bra i sina fem matcher att klubbarna nu kommit överrens om en förlängning.

onsdag 13 oktober 2010

Mindre uppdateringar framöver

Langham har drabbats av en personlig tragedi och har i nuläget varken tid, lust eller ork till att skriva här på TLC.

Jag kommer att försöka göra mitt bästa för att hålla liv i TLC men min tid räcker inte till för att hålla samma imponerande uppdaterings frekvens som Langham haft utan framöver kommer ni få nöja er med max 1-2 inlägg per dag.

Vad som händer i framtiden är svårt att sia om just nu men kanske kommer Langham ta upp skrivandet igen och åter publicera artiklar om brittisk fotboll här på er favoritblogg.

tisdag 5 oktober 2010

Gillingham bryter upp med Aborah

League Two
Gillinghams manager Andy Hessenthaler har grubblat efter helgens 4-7-fiasko borta mot Accrington Stanley i lördags. Han slutsats är att försvaret bör stabiliseras upp och för att få råd med det är en av lösningarna att låta ghananen Stanley Aborah lämna klubben. Den 23-åriga mittfältaren som tidigare representerat holländska Ajax på Champions League-nivå får sitt månad-till-månad-kontrakt hävt. Aborah uppges lyfta den största lönen i Gillingham och sett till vad han presterat så är han knappast värd den. Hessenthaler har tidigare kritiserat Aborahs attityd på och vid sidan om plan. Nu behöver han inte göra detta mer. Nu kan Hessenthaler lägga energi på det som gynnar honom bäst. På Gillinghams välmående och framgångar.

Bland kiltar och säckpipor

SPL
* Det vanliga i toppen. Celtic och Rangers. Bägge klubbarna har efter 10 omgångar 21 poäng men de grönvita har bättre målskillnad och leder därför serien.
***
* Efter dessa 10 omgångar kan man redan idag utse flipp och flopp. Nykomlingen Inverness är verkligen en glädjespridare som helt orädda slagit sig upp i toppskiktet av skotsk fotboll. En femteplats i dagsläget och en färsk hemmavinst med 2-0 mot självaste Aberdeen från helgen som var.
***
* Floppen kommer från huvudstaden. Den grönvita delen av staden. Hibs är under ytan och snart kanske även under strecket? Det har gått såpass långt att manager Hughes i veckan fick lämna tjänsten. Idag säger ordföranden Rod Petrie att klubben nu söker folk utanför klubben. Det annars så populära valet att välja gamla spelare till managers kan nu därför bli ett minne blott. Hibs har tre raka förluster i ryggen och är vinstlösa sedan den 15 augusti.
***
* St Mirren är dock sämre än Hibs. The Buddys ligger jumboplacerad med endast fyra poäng. Managern Danny Lennon är frustrerad. Inte på spelarna utan istället på det oturliga spelet. Det vill sig inte. Klubben har inte marginalerna eller den rätta turen på sin sida.

Svennis startkapital

The Championship
För 10 miljoner pund så skall Leicester ta sig från bottenskiktet och upp i Premier League. Klubbens thailändska ägare har gett nya managern Sven-Göran Eriksson dessa slantarna som ett startkapital och en transferbudget. Detta uppger idag Daily Mirror.
Leicester var i våras ett av seriens bästa klubbar men åkte oturligt ut mot Cardiff i kvalet. Några månader senare låg man i botten. Detta var avsaknaden av Nigel Pearson kombinerat med en misslyckad manager i Paulo Sousa. Pengar behövs inte för att värva sig upp. Materialet finns redan i klubben. Det gäller bara att putsa upp självförtroendet hos spelare som exempelvis fjolårets skyttekung Matty Fryatt och en handfull vänner till honom i truppen. Att Svennis har kommit blir en morot som är värd mer än 120 miljoner kronor.

Dagens Fyrling

Jag ställer mitt hopp till BSP-klubbarna idag med spel via Svenska Spel.
En Fyrling till över 30 gånger insatsen.
***
Hayes & Yeading-Cambridge X
Kidderminster-Gateshead 1
Luton-Crawley X
Mansfield-Wimbledon 2
***
Bäst odds, 3,00, på Wimbledon-seger. The Dons är bra i år och en seger borta mot Mansfield är inget omöjligt. Krysset på Kenilworth mellan de gästande serieledarna och anrika Luton känns också rätt. Två bra lag tar ut varandra. Kidderminster måste vinna för att inte halka efter. Jag tror att man gör det ikväll. Dessutomv har klubben inte förlorat hemma sedan den 21 augusti.
Cambridge trodde jag på innan säsongen. Två månader senare är United en besvikelse. Man skall dock ändå vara bättre än bottenlaget H&Y. Enda nackdelen är att bortasviten för United varit usel denna säsong. Noll vinster får mig att tro att man kryssar idag.

Bale är bäst i Wales

Wales FA har röstat fram nationens bästa spelare och priset gick detta år till Tottenhamstjärnan Gareth Bale. Bale,21 år, blev igår under en ceremoni på Cardiff City Stadium utnämnd till "Årets walesiska spelare" efter fina insatser i både landslag som klubblag. Hans manager i Spurs, Harry Redknapp, skall ha uttalat sig att "det är en skam att killen inte representerar England"...
Bale är med andra ord en hyllad spelare på bred front. En kille som skall bli den som för Wales till EM 2012.
Utmärkelsen "Årets unga spelare" går till Arsenals unga talang, 19-åriga mittfältaren Aaron Ramsey. Detta trots att han bröt benet i februari och varit borta från spel större delen av året.
Årets klubbspelare togs i år från Swansea. Försvararen Ashley Williams erhöll priset.

måndag 4 oktober 2010

Burtontalang i knivdrama

League Two
Knivvåldet i England har på senare år eskalerat. Många är dem som fått sätta livet till för det fega våldet. En som klarade sig med nöd och näppe nyligen är Burton Albions anfallare James Ellison. Den 18-årige föredetta akademispelaren från Liverpool FC var ute med goda vänner i helgen. Tillsammans med dessa besökte Ellison Newz Bar på Water Street i Liverpool. Inne på baren skall sällskapet hamnat i konfrontation med ett annat sällskap vilket slutade med att Ellison knivades bakifrån. Burtonanfallaren fördes i ilfart till sjukhuset där man konstaterade att skadorna turligt nog inte var livshotande. Polisen har ännu inte gripit gärningsmannen, som flydde från platsen, men söker efter vittnen till händelsen. Detta rapporterar idag BBC News Liverpool.
Ellison värvades till Burton under sommaren och ses av manager Paul Peschisolido som en talangfull spelare med en ljus framtid. Med otur i helgen som var så hade det inte blivit någon framtid. Hemska tanke.

Ligans sämsta managers fick sparken

League Two
Är man manager och tränare för Football Leagues för närvarande sämsta lag så hänger man löst. Fråga Herefords manager Simon Davey och hans assisterande manager Andy Fensome. Duon fick idag sparken från Edgar Street. Droppen som fick den berömda bägaren att rinna över var helgens förlust mot den tidigare jumbon Barnet. En vinst på 10 matcher lyckades Davey coacha fram. Med sådana bedrifter så leder man ett lag ur en serie. Det ville inte Herefords styrelse och därför fick Davey, som förra sommaren ersatte succétränaren Graham Turner, gå. Ny tillfällig manager blir fysioterapeuten Jamie Pitman.

Klubbordförande hittad skjuten till döds

Londonklubben och amatörlaget Croydon AFC är sedan en tid tillbaka på förstasidorna i engelsk media. Detta efter att dess ägare, pakistaniern Mazhar Majeed, sedan en tid tillbaka anklagats för att ha varit delaktig i uppgjorda cricketmatcher och tvättade pengar. I lördags hittades klubbens ordförande David Le Cluse skjuten till döds i ett garage i Sutton. Detta rapporterar idag BBC News London. Nyhetsankaret rapporterar om en klubb i sorg och chock. Isthmian League-klubben har den senare tiden haft turbulens omkring sig. Londonpolisen har ännu inte bekräftat om mordet kan ha med cricketskandalen att göra. Ingen gärningsman är heller inte funnen.

Thurrock har ingen brådska

Blue Square South
Thurrock är efter 10 spelade matcher vinstlösa.Den blott 25-åriga lilla Essex-klubben från Grays har ännu inte vunnit en match. Trots detta ligger man ändå inte i botten.
Sex oavgjorda matcher och sämre klubbar under sig gör att klubbens turkiske manager Hakan Hayrettinser rätt ljust på framtiden. The Fleet, som man likt seriekonkurrenten Ebbsfleet kallas, ligger idag på en blygsam 19 plats. Men så länge man har tre klubbar under sig så är det uppenbarligen ingen fara för kontraktet. Supportrarna på Ship Lane får därför tålmodigt vänta på säsongens första seger. För hur länge?

Nykomlingar har bäst managers

BSP/BSS/BSN
September månads bästa manager är nykomlingen Newports Dean Holdsworth. Walesarnas imponerande inledning under septemer med fem raka vinster gör att Holdswort erhåller priset. Den finaste fjädern i hatten är givetvis hans seger i matchen mot tvillingbrodern David Holdsworths Manfield Town. Likaså Wales- derbyresultatet mot Wrexham där Newport var det bättre laget.
I serierna under, Blue Square South och Blue Square North erhöll Chelmsfords Glenn Pennyfather och Guisleys Steve Kittrick priset. Nykomlingen Guisleys framfart är likt Newports både hänsyns och respektlöst bra.

Alternativ nyhetsrapportering....

... om en Newcastle-supporter hade fått bestämma.

Tipstack till Geordie-GBG.

Bird skrev klubbhistoria

League Two
Då Cheltenham i lördags vann borta över Aldershot med 2-0 så hade mittfältaren David Bird extra anledning till att fira. Veteranen Bird gjorde nämligen sin 259 match för Cheltenham och blev därmed klubbens meste spelare genom tiderna då han passerade Jamie Vitorys 258 matcher. Trots sina 25 år så ses han som en inventarie i klubben. Åtta säsonger, sedan 2002, har Bird offrat sig för Cheltenham och han har alltid gjort det med bästa förmåga. Till BBC Glucestershire berättar Bird att han inte har varit i klubben underalla år utan att inte skapa avtryck. För det har han gjort. Kämparglöd och lagmoral av en spelare som har något så ovanligt som klubbhjärta, är få klubbar förunnat i dagens fotboll.

söndag 3 oktober 2010

Dion Dublin - Mannen som tystade Savage

Han föddes i Leicester 1969 och debuterade som försvarare men skulle snart bli målglad anfallare för Cambridge United som 19-åring. 10 år och över 50 mål senare senare skulle Dion Dublin komma att vinna skytteligan för Coventry och även i högstadivisionen. Detta till trots blev han inte uttagen i VM-truppen 1998. En stor personlig besvikelse. Lika besviken skulle han komma att göra Coventry och dess supportrar då han meddelade att han skulle gå till klubbens rival Aston Villa. Övergången blev av hösten 1998 till ett pris av 5,75 miljoner pund. Dublin imponerade stort under sina första matcher med Birmingham-klubben. Sju mål på tre matcher varav ett hattrick mot Southampton.
I december 1999 i en match motSheffield Wednesday råkade han ut för en livshotande skada då han bröt nacken. Dublin återhämtade sig mirakulöst men fick en titanplatta inopererad för att komplettera tre skadade nackkotor.

Vem som helst hade slutat efter en sådan händelse. Inte Dublin. Han var ett par månader senare åter spelklar. Dublin hjälpte då sitt Villa till att nå klubbens första FA Cup-final på 43 år .
Då Villa värvade Juan Pablo Angel och Peter Crouch så fick Dublin snällt finna sig tillrätta på avbytarbänken. Ett tag ivarjefall. Då Millwall 2002 frågade om ett lån tackade Dublin snabbt ja. Det skulle bli fem matcher och två mål för Bermondsey-klubben innan han återvände till Birmingham. Nu fick han förnyat förtroende och blev ordinarie bredvid anfallskollegan Darius Vassell. De två sista åren i Villa skulle han främst bli ihågkommen för att ha startat kalabalik på planen i ett derby mot Birmingham som smittade av sig till läktarna. Bakgrunden till detta var då han råkade ut för handgemäng med Birminghams hårdföre vilde Robbie Savage. Dublin gav Savage en dansk skalle och blev därefter utvisad. Med den händelsen på sitt CV beskrevs Dublin i många år framöver som en sann "Birmingham-hatare" och en man som skjöt under derbyrivaliteten i staden. 10 klubbar på meritlistan inkluderat Manchester United, Barnet, Leicester, Celtic och Norwich avslutades 2008 just i den sistnämnda.

Svennis är klar för Leicester

The Championship
Sven-Göran Eriksson är tillbaka på engelsk jord. Idag skrev han på ett tvåårs kontrakt med anrika Leicester. Detta rapporterar BBC Sport nu på eftermiddagen. Den 62-årige Torsbysonen ersätter därmed Paulo Sousa, samme Sousa som Svennis en gång i tiden var manager över i Benfica.
Jag tror på detta. Leicester behöver struktur och bra ledaregenskaper nu. Svennis besitter detta. Det kan inte gå sämre ivarjefall.

Nytt från Non League

Blue Square Premier
Gårdagens resultat var av de givnare slagen. Tre skrällar kunde man dock bjuda på. Eastbourne slog York hemma med 2-1 medan nykomlingen Bath City vann borta över Cambridge med samma resultat. Jumbon Altrincham passade även på att spela till sig en poäng då man kryssade 2-2 hemma mot Rushden & Diamonds.
Dessutom lyckades Darlington av att förlora hemma mot Wrexham med 1-0 vilket innebar att walesarna klättrade upp på en åttonde plats i serien.
***
Serieledarna Crawley vann hemma över Kidderminster med 2-0 och utökade därmed serieledningen då Wimbledon endast kammade in en poäng och 1-1 hemma mot Forest Green.
***
Tre av fyra av klubbarna på kvalplats, Wimbledon, Fleetwood och Mansfield, kryssade i denna trettonde omgång. Luton var ensamt kvalplacerande lag att vinna då man gjorde det med 1-0 borta mot Barrow.
***
Skytteligan har fortfarande Crawleys Matt Tubbs och Fleetwoods Vieira i topp. Duon har bägge gjort 10 mål. Igår fick man konkurens då Grimsbys Alan Connel som kom upp i samma skörd då han gjorde bägge målen i 2-0-segern hemma på Blundell Park över Newport. Newports förlust innebar att en 11 matchers lång obesegrad svit därmed bröts.

Stryktipset - Med facit i hand

8 rätt. Varken mer eller mindre. Föll på Stoke, Birmingham, Helsingborg, Doncaster och Crystal Palace.
Birmingham och Helsingborgs förluster var mest sensationella. Etta på Crystral Palace sattes för att den kunde ge pengar. Nu gjorde den inte det och QPR är fortsatt obesegragde. Tungt och stort. Evertons vinst med 2-0 borta mot hemmastarka Birmingham var också den förvånande men också så typisk.

Är annars nöjd med singeltecken på Ipswich, Watford och kryssmatchen mellan Millwall-Burnley.
Känns även skönt att fått in ett kryss på matchen Sunderland-Manchester United.

Men 8 rätt är inte bra. Hade jag varit Saidas son så hade det givetvis varit full pott varje omgång. Kan ju trösta sig med att det finns folk som får sämre.
Det är bara att bita ihop och komma igen. Nästa helg; då djävlar...

Målglatt i League Two

League Two
Crewe ledde länge på bortaplan med 4-1 över Chesterfield. Den sista kvarten tog sig dock hemmalaget i kragen. Då matchen var slut på nybyggda B2Net Stadium så hade Chesterfield lyckats vända allt och spela 5-5. Det mycket udda resultat innehöll tå tvåmålsskyttar i
Jack Lester och Danny Whitaker och Chesterfields manager John Sheridasn strödde beröm över laget. Tio mål i en match är valuta för pengarna. Hade Sheridan fått som han hade velat så hade han helst sett att man gjort 6-5 på övertid. Man kan inte få allt här i världen.
***
Ännu störrre målskörd blev det på Crown Ground i Accrington. Spelare,ledare och de 1933 åskådarna kunde knappt tro sina ögon då hemmalaget Stanley vann en ytterst häpnadsväckande match med hela 7-4. Även denna match innehöll två tvåmålsskyttar i hemmalagets Edwards som nätade dubbelt på straff och gästernas Bentley.
En match man sent lär glömma i de bägge klubbarna.
***
21 mål på två matcher i en omgång är rekord. Det finns tillfällen då en hel omgång innehållit färre antal gjorda mål.

The Shoulder of Mutton

På tal om Sheffield så kan jag här publicera ett foto på en pub i staden med samma namn som rubriken. Så äkta och så genuint. Bara i Storbritannien. Englandsabstinensen steg nu ett par nivåer. Har du vägarna förbi Sheffield, ta då en sväng in i stadsdelen Worral och ta dig ett glas på The Shoulder of Mutton, en pub med anor från 1825. Låt dig också insupas av 185-årig atmosfär. Mer äkta än så blir det inte.

Vilja slår inte alltid klass

League One
Har jag tidigare dissat Southampton och Sheffield Wednesday för deras dåliga prestationer under denna säsongen samtidigt som jag jag kräddat nykomlingarna Bournemouth och Notts County för deras framfart så får jag börja se på saker en aning mer nyanserat nu. Lagen möttes igår och då satte både Saints och Owls ner fötterna en gång för alla. I Saints fall så visade man uppstickarna och formstarka nykomlingen Bournemouth att dessa inte har något att säga till om på sydkusten. The Saints kunde vinna med 2-0 efter två straffmål av skyttekungen Rickie Lambert. Mötet mellan lagen var det första i ligaspel på 50 år. Dessutom vann Saints i Ligacupen tidigare denna säsong vilket behåller styrkeavståndet mellan klubbarna.

I Sheffield Wednesdays fall så heter hjältarna idag Tudgay och Potter. Duon kunde med sina mål ordna en 2-0-seger borta mot Notts County. Det var Hillsborough-klubbens första vinst på fem omgångar oich en mycket viktig sådan. Manager Alan Irvine strålade av lycka efter matchen och menade på att han väntat och längtat efter denna segern en längre tid.
Att sedan både Bournemouth och Notts County fick en spelare vardera utvisad är viktigare för dem än för det större sammanhanget. För oavsett full trupp så kan Owls och Saints en bra dag lägga in en extra växel då det behövs. Det gjorde man igår.

lördag 2 oktober 2010

Derbyhelg

Dagen bjuder på en mängd derbyn i England. Mycket känslor, hat, kärlek och nervositet,
Tre London-derbyn idag. Crystal Palace-QPR, Brentford-Charlton och West Ham-Fulham.
Dessutom ett sydkustderby mellan Southampton och Bournemouth.
I morgon gästar Arsenal Chelsea på Stamford Bridge vilket innebär att helgen har hela fyra derbyn i huvudstaden.

Nordirlands Nytt

Carling Premiership
Coleraine tog igår fjärde raka segern då man slog Newry hemma med 2-0. The Bannsiders som ineldde säsongen på ett bedrövligt sätt med sex raka förluster har nu tagit sig i kragen på allvar.
McVey och Boyce ordnade hemmasegern för ligans för tillfället formstarkaste lag.
Managern David Platt har under en månads tid förvandlats från en hatad till en hyllad person. Det svänger som sagt fort och snabbt i fotbollsvärlden.
***
Glentoran leder fortfarande, efter nio spelade matcher, i en haltande liga, serien med fyra poäng före andraplacerande Crusaders. Regerande mästarna Linfield har börjat komma ur den svacka man hade i inledningen och ligger förnärvarande på tredje plats.
***
Dagens matcher
Ballymena v Dungannon Swifts, 16:00
Cliftonville v Donegal Celtic, 16:00
Crusaders v Glentoran, 16:00
Linfield v Portadown, 16:00
Lisburn Distillery v Glenavon, 16:00

Grattis Millwall!

Bermondsey-klubben fyller idag 125 år.
Klubben skapades den 2 oktober 1885 av skotska arbetare på J.T Morton i Isle of Dogs i östra London och på grund av detta så är klubbens färger, likt den skotska flaggan, blåvita.
Förvänta er därför ett födelsedagsfirande av hög klass och inramning på The New Den idag i matchen mot Burnley. TLC lyfter som vanligt på kepsen åt celebriteter.

Tippa med TLC

Då Huckerby idag inte hade möjlighet och tid till att ta hand om denna rad så ordnar jag det istället. Jag drar till med en 144 raders. Med andra ord två helgarderingar och fyra halvor.
***
1.Tottenham-Aston Villa 1X2
Två ojämna PL-lag denna säsong. Jag hade förväntat mig bättre resultat av dem båda under inledningen och därför litar jag inte på dem. Helgarderar därför.

2.Birmingham-Everton 1
Birmingham är bra hemma. Everton är tvärsist i ligan. Skulle förvåna mig om det blir något annat än en säker etta.

3. Stoke-Blackburn X
På något sätt känns det alltid som att det luktar oavgjort då det handlar om Stoke. Lagen känns även jämnbra och därför lutar det åt oavgjort på Britannia Stadium.

4. Sunderland-Manchester Utd X2
Sir Alex gäng kryssade borta mot Bolton senast men är ändå ett par klasser bättre än de flesta klubbarna i samma serie. Sunderland är ett lag nuförtiden som kan ta poäng av alla.

5. West Bromwich-Bolton 1X2
Öppet för helgardering. Jag vågar inget annat.

6. West Ham-Fulham 1X
Derby. Då kan allt hända. West Ham tog en derbyskalp senast mot Spurs. Lär bli jämn batalj men skulle även kunna tro på hemmaseger.

7. Helsingborg-GAIS 1X
Hif slåss om guldet. GAIS om förnyat kontrakt. Hemmaplan avgör därför för Hif men GAIS vann förra året på Olympia och skulle kunna ta poäng även denna säsongen.

8. Ipswich-Leeds 1
Leeds har inte slagit Ipswich sedan 2001. Ipswich har tre raka segrar mot Leeds. Dessutom har Roy Keanes gäng ett bra flyt i ligan.

9. Barnsley-Cardiff X2
Hemmalaget tar sina poäng på hemmaplan. Det är så man fixar kontraktet år in och år ut i The Championship. Idag är chanserna till en poäng större än seger. Gästerna är bra och kan mycket väl vinna.

10. Crystal Palace-Queens Park 1
Idag tar QPRs historiska svit slut. I ett derby dessutom. Jag tror på Palace idag.

11. Doncaster-Nottingham 1
Nottingham har inte vunnit borta mot Doncaster sedan 1956. Dessutom är Forestanfallaren Earnshaw skadad.

12. Millwall-Burnley X
Millwall började fenomenalt men är nu nere på jorden. Hemma är man dock riktigt tighta. Burnley är bästa PL-nykomlingen så här långt. Jag tror på oavgjort.

13. Sheffield Utd-Watford 2
Sheffield United saknar viktiga spelare i Chris Morgan, Kyle Bartley och Jamie Ward. Watford kommer med samma uppställning som imponerat under tidigare omgångar. Tvåan spikas därför.

fredag 1 oktober 2010

Skotskt motstånd till läktarkultur

SPL
Då Europa suktar efter pyroteknik och spelare och ledare uppskattar rök och fyrverkerier på läktarna så är Motherwells manager Craig Brown av motsatt åsikt.
Då klubbens supportrar de senaste tre matcherna använt sig av bengaliska eldar för att följa den europeiska supportertraditionen så förkastar istället manager Brown den. Han tycker det luktar illa, ser farligt ut och vill hellre ha sång på läktarna. Detta skriver idag BBC Scotland. TLC är då tvungen att inflika med att det ena inte utesluter det andra. Browns filosofi hade fått SvFF och svensk pk-media att dräggla av medgivande. Kan inte Motherwell vara bra i fotboll så kan man ju istället få önska dem vara ledande i skotsk alternativ supporterkultur. Men med en skotsk Lagrell på Fir Park så verkar inte detta få kunna träda i kraft.

Gillespie i personlig konkurs

Keith Gillespies intjänade och sparade pund från åren i Manchester United, Newcastle, Blackburn och Sheffield United är slut. Läget är så svårt för den idag 35-åriga föredetta nordirländska landslagsmannen att han idag försattes i personlig konkurs. Detta rapporterar idag BBC News.
Senaste klubben i karriären är nordirländska serieledarna Glentoran. Dessa lämnade han efter att ha misslyckats med att skriva nytt kontrakt i somras.
Sedan dess är Gillespie arbetslös och i takt med detta så har bankkontot sinat. Det var inte det man kunnat ana då Bangor-sonen växte upp och slog igenom. Med 86 landskamper och många säsongers spel i Premier League så är nu Gillespies liv i ruiner. Dekadens kan ske snabbt. Snabbare än vad man kan ana.

En ärta på landsbygden

Premier League
Manchester Uniteds anfallare Javier Hernandez har gjort sig bekant med den engelska landsbygden och dess befolkning. Daily Mirror har idag den sensationellt udda nyheten om mexikanen som prejades av vägen av en arg bonde i en traktor på väg till klubbens träningsanläggning i Carrington. Bonden som hade sina ägor i närheten vägrade flytta på sig på den enkelriktade vägen. Hernandez hann med nöd och näppe svänga undan och bromsa för att inte hamna i diket. Ifall ilskan hos den arga bonden hade att göra med Hernandez smeknamn "Chicharito" att göra förtäljer inte historien. Men kallas man för "den gröna ärtan" så retar det alltid upp någon. I synnerhet sådana som odlar baljväxter.

TLC noterar att...

Chelseas ägare Roman Abramovich har gått ut med två krav till truppen. Till The Sun säger han att han förväntar sig denna säsong att de regerande mästarna behåller ligatiteln samt erövrar Champions League-bucklan.
Tuffa och hårda krav som oligarken ställer på Stamford Bridge-klubben. Just därför känns det som att Chelsea inte kommer att hålla hela vägen. Hur tar isåfall Roman det då?

Jumbon Leicester sparkar Sousa

The Championship
Idag kom det besked som folk i och omkring Leicester har väntat på; Paulo Sousa får lämna tjänsten som manager för The Foxes. Efter tre månader vid rodret så har klubben idag fått nog. Portugisen har lotsat förra säsongens kvallag till Premier League ner i abslouta botten av The Championship.
Andretränaren Chris Powell och målvaktstränaren Mike Stowell tar tillfälligt över det lag som imorgon möter Scunthorpe hemma på Walkers Stadium.
Tänkbara ersättare som nämts är Aston Villas förre manager Martin O´Neill och svensken Sven-Göran Eriksson.
Ägaren Milan Mandaric har sedan säsongstarten haft synpunkter på Sousas sätt att leda laget. Kan ju tyckas märkligt att han inte såg det tidigare innan han bestämde sig för att skriva kontrakt med portugisen. Mandaric anklagas nu av en del supportrar för att sakna tålamod. Dessa anser att det inte är rättvist att sparka en manager redan efter tre månader. TLC förstår bägge läger. Det är Leicester som klubb som skall må bra och gör man det utan Sousa vid rodret så är det ingenting att snacka om.

Kellow för korniskt självstyre

En Exeter-profil går i bräschen för grevskapet Cornwalls rätt till eget självstyre.
Den 58-årige föredetta Exeter-profilen Anthony Kellow, som under 1970/80-talet kom att göra 129 mål på 332 matcher och således även är klubbens främsta målgörare genom tiderna, är idag en frontfigur för grevskapet Cornwall. Kellow som till vardags är vice ordförande i Cornwall Commonwealth Games Association, arbetar med en kampanj som skall försöka få Cornwall till att få ha separata lag med i framtidens Samväldesspel, helt utan inflytande från det engelska laget och som då istället blir en konkurent.
Cornwall med eget språk och helt annan livsstil än övriga England har länge haft frihetssträvan. Med Falmouth-födde Kellow vid rodret så kan det ske förändringar.

Mackies succé blev landslagsplats

The Championship
James Mackie värvade under sommaren för 150,000 pund från Plymouth till Queens Park Rangers. Sedan dess har han varit med att skriva historia. Både personlig och för klubben. Åtta mål så här långt i ett obesegrat QPR har höjt den 25-årige anfallaren till skyarna och framgången har gett eko. Mackie, vars farfar är bördig från Kilmarnock, fick idag ett telefonsamtal från Skottlands förbundskapten Craig Levein. "-Är du intresserad av att representera din farfars hemland så har du nu chansen" sade Levein och erbjöd Mackie en landslagsplats. Mackie tackade givetvis ja till erbjudandet. En klar kontrast emot för ett par år sedan då han harvade runt i amatörligorna med Sutton United. Dagens diskussion var då bara en våt dröm. Idag är den verklighet.

Månad 10 är här

Då kliver vi in i månad 10. Kallare och kallare blir det ju längre in i hösten vi kommer. Destom varmare i kläderna har spelarna och supportrarna blivit i Storbritannien. I en och en halv månad har man spelat nu och resultaten är givetvis inte som man hade siat om i somras.

Idag skulle Duncan Edwards fyllt 74 år. En av spelarna i den berömda Busby Babes-ligan, Manchester Uniteds gyllena årgång under 1950-talet. Edwards gick dock bort i en ung ålder av 22 år då han tillsammans med resten av Manchester Uniteds trupp flygkraschade i München 1958. Edwards var trots sin unga ålder en komplett spelare. Duktig på allt. Han hann att spela 151 matcher för United och göra 20 mål. I landslaget blev det 18 matcher och 5 mål.
Vila i frid Edwards.

Dagens datum är även födelsedag för den liberianske föredetta fotbollsspelaren George Weah. Den idag 44-årige politikern har ett förflutet som världsspelare i en rad europeeiska toppklubbar men även Chelsea och Manchester City. På elva matcher i Chelsea år 2000 gjorde han fyra mål. Samma säsong blev det sju matcher och ett mål i City.

Idag för 50 år sedan gjorde Charlton-mittfältaren Johnny Summers något som fortfarande är ett oslagbart rekord. I 7-4-segern över Portsmouth så stod Summers för fem av målen. Han hade tre år tidigare i en match gjort samma sak och är därmed historisk om att ha gjort detta i Football League.
***
Trevlig helg på er läsare!