TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 31 december 2010

Och på den 365:e dagen...

Sista dagen på året. Ett händelserikt år på både gott och ont. Ni som känner mig och har varit uppdaterade vet vad som har hänt. Det är jobbigt men det måste gå. Det funkar och jag tar mig framåt. Ett steg tillbaka och två framåt. Ungefär så. Denna bloggen, skrivandet och intresset kring det som ni är vana vid att läsa här, är starka skäl till att jag håller mig stark. Detta är min passion.
Jag vill tacka er alla som läst bloggen under året. Tack för mail,kommentarer och all möjlig kritik. Sådant gör bara TLC till en bättre blogg och det är ju så som vi alla vill ha det. 880 läsare denna veckan och sammanlagt 4,000 under december månad. Ökningen av antalet läsare månad för månad tar jag som en stor komplimang. Ett kvitto på att jag och Huckerby har lyckats. TLC växer sig större och större.
2011 blir det tredje året för denna blogg. Då hoppas jag att ni är med. TLC kommer vara det ivarjefall!

Tack så mycket!

Nordirland sist ut

Var matchen mellan Bromley-Maidenhead den sista i England för året så kan TLC meddela er om att det spelas två matcher till idag. Den nordirländska toppdivisionen håller igång ända in i slutet.
På självaste nyårsafton är det avspark klockan 15:00 svensk tid i matcherna Donegal Celtic-Linfield och Newry-Lisburn Distillery.
Hur det gick i dessa matcher får ni läsa om här imorgon.

Maidenhead gav Bromley tidig nyårssmäll

BSS
Den sista seriematchen för i år i engelsk fotboll spelades igår i Blue Square South. Tabelltvåan Bromley tog emot tolfte placerade Berkshireklubben Maidenhead United på Hayes Lane och fick känna på årets sista förlust.
Inom loppet av fem minuter i den andra halvleken gjorde gästerna två mål genom Brown och Nicholls. De 535 betalande åskådarna fick besvikna vända hemåt i dimman.

torsdag 30 december 2010

Våta mardrömmar

Montagebilden talar sitt eget språk. Liverpool är ute på djupt vatten i Scouserland och duon på bilden har varit med att påverka till klubbens kräftgång. Roy Hodgson, småklubbarnas praktmanager har floppat på Anfield. Hans drömnyförvärv som skulle ta upp The Reds i toppen igen, Joe Cole, har även han floppat. År 2010 är en kalldusch för Liverpool. Fotboll ses bäst på tv, kan man tro att Cole tänker. Jag förstår honom.

Oavgjort toppmöte

League One
Brightons säsong har varit succé så här långt. Serieledarna från sydkusten kan tacka Inigo Calderon för det. Den spanske försvararen är en klasspelare i League One. Igår blev han tidigt utvisad då Brighton hemmaspelade mot Charlton. På straff kunde serietrean Charltons Johnnie Jackson göra sitt tionde mål för säsongen. Brighton skulle dock komma igen. Tio minuter innan halvtid slog Glenn Murray igenom för The Seagulls. 1-1 slutade matchen och Brighton är ett lag för framtiden. Den 8,374 stora publken skrek ut sin glädje i decemberkylan och gör det med vetskapen att man leder League One med fyra poäng över nyåret.

Celtic nya serieledare

SPL
Celtic är serieledare över nyåret. Detta efter att Glasgowklubben igår besegrade Motherwell hemma på Celtic Park med 1-0. Lagkaptenen Scott Brown blev utvisad efter att fått två gula kort och missar därmed det viktiga och prestigeladdade Old Firm-mötet den 2 januari på Ibrox.
***
I övriga matcher under gårdagen så tog stack Aberdeen ut. De rödvita tog en triumferande bortavinst då man slog Hamilton med 1-0. Scott Vernons mål på övertid betydde tre poäng och Craig Brown-effekten håller i sig.
***
Bryson, Kelly och Hamill heter herrarna för dagen i Kilmarnock. Trion sköt på bortaplan sönder nykomlingen Inverness CT. Killies vann matchen med 3-1 och bytte plats, fjärde plats, med Inverness i tabellen. Andra raka hemmaförlusten för nykomlingen som visat framfötterna fint denna säsongen.
***
Det kvittade att David Goodwillie gjorde två mål och lade upp en 2-0-ledning för Dundee United borta mot Hibernians. Då matchen på Easter Road var över hade hemmalaget reducerat och kvitterat genom Sol Bamba och Paul Hanlon.
***
Serietrean Hearts kom till St Mirren igår och gjorde det man önskade. Vann. Med 2-0 befäste man tredjeplatsen i serien och återigen så var stjärnskottet David Templeton tongivande. Med ett mål och ständigt på hugget så visade han engelska scouter och spioner att han kan komma att duga i engelsk fotboll.

Forest krossade Derby

The Championship
Midlands-derby igår. En vinnare. En stor sådan också. Nottingham Forest slaktade Derby County med hela 5-2 i en match där Robert Earnshaw och Marcus Tudgay gjorde två mål var.
För Earnshaw var det extra speciellt med tanke på att han en gång i tiden spelat för just Derby.
Rivalklubbarna har en infekterad relation till varandra på både plan och läktare efter en rad känsliga händelser genom åren. De 29,490 åskådarna på City Ground var noga med att markera just detta. Vad passar då inte bättre än en sportslig storvinst för hemmalaget. I och med vinsten tog sig Forest ett stadigt kliv upp i tabellen och ligger då det nya året börjar på en åttonde plats i serien.

Chelsea lyckades med en vinst

Premier League
Jag hade X på Chelsea-Bolton. Det hade inte Florent Malouda. Chelseas fransos ordnade matchens enda mål hemma på Stamford Bridge mot succélaget Bolton och putsade till den kommande årskrönikan som inte är så värst imponerande. Chelseas säsong har varit den sämsta sedan 1999. Så illa är det för de regerande mästarna som är en skugga av det som i våras vann guld. Segern var dock guld värd för Carlos Ancelotti som kan pusta ut efter att vunnit första matchen i ligan sedan derbysegern mot Fulham den 10 november. Så illa ställt är det med mästarna.

En Wigan-historia Gunners helst vill glömma

Premier League
Arsenal åkte till DW Stadium igår. Det blir en resa man sent kommer att glömma. Då matchen var slut hade gästerna inte bara tappat två poäng. Man hade kryssat mot en på pappret mycket sämre motståndare som var en man mindre, släppt in en straff och gjort ett självmål. Wenger ville sticka huvudet i Lancashirejorden och försvinna. Det Arsenal man såg på Boxing Day mot Chelsea var något helt annat igår. Minst sagt.

Ward sänkte Hodgson

Premier League
Det har inte hänt på 27 år. Att Wolverhampton besegrat Liverpool på Anfield. Då, säsongen 1983/84, var det Steve Mardenborough som blev matchhjälte. Igår skrev Wolves historia och en annan matchhjälte klev in. Stephen Ward är namnet på alla vargläppar idag. En spelare som får Liverpools manager Roy Hodgson att rysa. För då bottenlaget Wolves igår tog första bortavinsten för säsongen så knuffades Hodgson längre ut i Anfieldkylan. Det blåser kallt om den mannen nu. Hjälten från Fulham är en pajas i Liverpool. Det är bara en tidsfråga innan han lämnar Merseyside.

onsdag 29 december 2010

Dagens bild

Dagens bild kommer från skotska Dundee. Staden är den fjärde största i Skottland, har cirka 150, 000 invånare, två fotbollslag och två arenor bredvid varandra.
Överst ser vi Tannadice Park, hemmaplan för storebror Dundee United. Arenan tar in cirka 14,200 och har enbart sittplatser. United spelar i SPL och brukar ha runt 8000 på de vanliga matcherna och mer när giganterna från Glasgow kommer på besök.
Just nu ligger man sjua i ligan men tar man poäng i sina hängmatcher har man bra chans att nå fjärde platsen. Man har även hunnit med ett kort äventyr i Europa, totalt 1-2 mot AEK Athen gjorde att man inte avancerade till UEL:s gruppspel.
Underst ser vi Dens Park, hem åt krisdrabbade Dundee FC sedan 1899. Dens Park tar i dag in 11,500 men vanligtvis kommer det inte mer än 5000 på matcherna.
Sedan nedflyttningen från SPL 2004/2005 har man spelat i andra divisionen och med åren har ekonomin blivit allt sämre. I september 2010 försattes man i administration för andra gången och straffet från förbundet var stenhårt, 25 minuspoäng. Utan poängavdraget hade man legat tvåa i serien men nu krävs det i stället ett mirakel för att undvika nedflyttning, man har just nu 11 poäng upp till Ross County på åttonde platsen.
Detta är helt klart ett ställe man vill besöka i framtiden. Två klubbar, två arenor. Sida vid sida. Det kan inte finnas på många ställen i världen som har något liknande?!.

Sjätte divisionerna anropar...

Blue Square North
AFC Telford övertog serieledningen från Alfreton Town då man igår vann hemma mot Reditch med 3-1. Serieledningen varar nog inte så länge i den haltande tabellen med tanke på att Alfreton Town har tre matcher mindre spelade och endast en poäng under. Jumbon Redditch tog sig inte någonstans utan ligger cementerad fast i botten med sina ynkliga nio poäng.
Matchen var den enda i BSN igår.

Blue Square South
Annat var det i BSS. Där var det både målkalas och derby. På Stonebridge Road vann Ebbsfleet med 2-1 över Dartford i Essex-derbyt medan Dover storslog Lewes i Kent med 4-0.
I och med segrarna så tog sig både Dover och Ebbsfleet upp på kvalplats.
En sådan plats hade redan Farnborough. Man hade vid vinst hemma mot Basingstoke kunnat a över serieledningen av Braintree men man fick bara 1-1.
I mittenstridsmatchen mellan Weston-S-Mare och Eastleigh skulle gästerna komma att bli vinnare.The Spitfires vann matchen med 2-0.

Tvåmålsskyttarnas omgång

League Two
Barnet är fast i botten. Man ser inte ut att ta sig därifrån. Åtminstone inte efter gårdagens förlust hemma på Underhill mot Stockport. För trots att fjolårets League One-klubb denna säsong är på dekis och varit farligt nära botten så visade man ändå Barnet hur en slipsten skulle dras. Seger med 3-1, Greg Tansey blev tvåmålsskytt inför 2,045 åskådare och Barnets nya år man har framför sig ser inte så där jättegott ut.
***
Även Cheltenham hade en tvåmålsskytt igår. Jeff Goulding hette spelaren som frälste Cheltenham två gånger om då man storslog Bradford med 4-0. Segern innebar att Cheltenham tog ett kliv upp på playoff-plats samtidigt som Bradford fortsätter att vika ned sig. Detta året skulle ha blivit ett satsningens år för Yorkshireklubben. Så blev det inte. Ivarjefall inte om man kollar på tabellen efter att halva serien spelats.
***
Dem fanns i Stockport och Cheltenham. Tvåmålsskyttar. Gillingham ville inte vara sämre och skickade fram sin Cody McDonald. Anfallaren gjorde två av målen då hans formstarka Gills slog Port Vale hemma med 3-0. Norwich-lånet McDonald började målshowen redan efter en minut!
Port Vale som annars under säsongen har varit mycket starka, är ett topplag denna säsong med ambitioner. Igår hamnade man i en svacka. Vales manager Micky Adams medger för BBC Radio Stoke att hans lags insats var den sämsta på länge och att man aldrig under matchen kom någonstans. Adams däremot ser ut att röra sig. Det ryktas idag att Sheffield United har erbjudit honom arbetet som manager på Bramall Lane.
***
Säsongens bästa publiksiffra, 6,004 på Kassam Stadium, fick se en hemmaseger då Oxford slog Macclesfield med 2-1. Man fick dessutom se klubbens målspruta James Constable göra sitt tionde mål för säsongen. Constable blev dessvärre ingen tvåmålsskytt men han har ändå med sig två mål i protokollet efter de två senaste omgångarna. Sena och värdefulla mål. Nykomlingen Oxfords seger innebär att man höjde sig sex placeringar i serien.

Premier League - I korthet

Stoke brukar vara ett bra hemmalag. Det är ju på så sätt som The Potters ordnat kontraktet till denna säsongen. Igår ställde man till det för sig lika mycket som man gjorde för dem som gillar statistik. Att förlora hemma mot Fulham finns ju faktiskt inte någonstans på en karta. Med 2-0 dessutom, insläppta under matchens första 10 minuter. Samtidigt är man det mittenlag i tabellen som man var förra året också. Man skall då kanske inte dra för stora växlar trots allt?
***
DJ Campbell slog till två gånger. Det räckte. Sunderland fick smaka på nykomlingars skalpseger då Blackpool med bravur vann med 2-0 på Stadium Of Light. Bra gjort av Seasiders. Jag har underskattat dem sedan dem tog sig upp i våras. Först idag börjar jag fatta att detta laget inte lär åka ur denna säsongen. För om Blackpool hade fått spela och vinna de matcher som blivit inställda för dem så hade man lagt sig på en Champions League-plats i tabellen. Bara en sådan sak. Starkt jobbat Blackpool.
***
Två utvisningar och fyra gula kort. Det gick hårt till på The Hawthorne igår. Hårdast var Blackburn som lyckades ta med sig tre poäng och en saftig 3-1-seger. Då var vi där igen, jag blir inte klok på lag som inte uppvisar en jämn balans. Ena stunden storstryk på hemmaplan och nästa gång storvinst på bortaplan. Det är därför Blackburn alltid stannar kvar i högsta ligan.
***
Det är synd om West Ham. Verkligen. För då The Hammers inte ens kan få turen med sig att behålla en 1-0-ledning som man fått efter ett självmål av Everton så lär man inte heller stanna kvar i Premier League till nästa säsong. Försvaret igår på Upton Park var virrigt. Seamus Coleman tog till vara på det då han kvitterade strax innan halvtid. West Ham kommer ingen vart. Den konstgjorda andning som Avram Grant fick efter vinsten mot Fulham häromsistens var förmodligen bara för stunden.

Manchester är staden

Premier League
Det var inte igår man hade två lag i toppen av tabellen strax innan nyår. Tidigare har United skördat framgångarna i toppen medan City harvat i mitten eller i botten. Kanske till och med i en lägre division. Sällan har bägge klubbarna från staden stridit i toppen.Det har man säsongen 2010/11. Staden Manchester har idag två klubbar som hävdar sig högt upp i serien. Efter gårdagens omgång delar man på ledningen, 38 poäng. Igår närmade sig dessutom City efter att man krossat Aston Villa med 4-0, Mario Balotelli gjorde hattrick och pep sedan ut att han hade hemlängtan. Det var något som Manchester Uniteds spelare hade efter matchen mot Birmingham igår. Då Lee Bowyer kvitterade till 1-1 i en offside-situation så ville arga United-spelare bara försvinna. Man kan inte alltid ha domaren med sig. Istället har man lillebror City med sig. Åtminstonde strax bakom sig i tabellen. Två Mancs i toppen. Som sagt, det var inte igår.

Spurs kan inte förlora

Premier League
Tottenham tog igår emot Newcastle på White Hart Lane och med ett självförtroende som heter duga så fick Magpies agera skyltdockor. Man blev vingklippta. Det skulle dock dröja till den andra halvleken innan Lennon och Bale kunde trycka in de där bollarna bakom Tim Krul. Spurs-seger med 2-0 gjorde Redknapp glad. Managern skrattade gott efter matchen och menade på att anfallsfotbollen som klubben spelar är lika härlig att se som den karaktär som hela truppen uppvisar. Då vinner Spurs. Då blir man giftiga. Igår spelade Londonklubben tionde raka matchen utan förlust. Hur länge kan man hålla den formen innan man går på en mina? Spurs och kontinuerlig styrka är ingenting som sedan tidigare är synonymt med varandra.

tisdag 28 december 2010

Nytt från Non League

BSP
* Det var målkalas i dagens omgång av BSP. En stukad omgång där flera matcher ställts in på grund av vädret blev ändå en händelserik omgång. Hela 22 mål på fem matcher där Mansfield stod för en praktsmäll borta mot hemmastarka Cambridge. The Stags vann med hela 5-1 och fick Cambridges manager Martin Ling att framstå som en byfåne. Hemmapubliken vände ilskan till att hånskratta åt sin manager. Ling försvann snabbt in i omklädningsrummet. Undra vad som var värst, att förlora med 5-1 på hemmaplan eller att bli utskrattad av sin egna publik?
***
* Inför 1,222 åskådare på Twerton Park tog hemmalaget Bath City emot Forest Green Rovers. Gästerna tog snabbt ledningen i den tredje minuten men Bath kom igen och kvitterade i mitten av den första halvleken. Sedan rasslade det till. Då matchen var slut hade krisklubben Rovers gjort det osannolika. Vunnit. Med 4-2 lämnade man Bath och kunde resa hemåt med tre frisk poäng i bagaget. Poäng som kommer bli livsviktiga 2011.
***
* Fleetwood och Southport. Två uppflyttade nykomlingar denna säsongen. Två klubbar som tagit helt olika vägar under säsongen. För då Fleetwood gjort som Newport och krigat sig respektlöst upp i toppen så har Southport varit med blygsamma och inte vågat ta för sig. Det har straffat sig och det gjorde det även idag då de bägge möttes. Southports försvarare Robert Marsh-Evans gav hemmalaget Fleetwood ledningen i den första halvleken efter att ha snubblat in ett billigt självmål. Då rasade allt vad självförtroende heter ihop för gästerna. Som yra hönor sprang man i sicksack över gräsmattan på Highbury Stadium och det tog Fleetwood till vara på. Lugnt och sansattog man kontrollen och manövrerade ut Southport. Spiken i kistan satte Shaun Beeley då han gjorde 2-0 i slutet av den andra halvleken.
***
* Newport fortsätter att plocka poäng. Idag på bortaplan. Kidderminster fick se sig besegrade med 3-2 utav den walesiska nykomlingen som dansat upp som Wales tredje bästa lag då man lade sig på en andraplats i tabellen. Craig Reid utökade sitt målgörande och kom idag upp på delad skytteligaledning. En ledning han delar med Crawleys Matt Tubbs på 15 gjorda mål.
***
* AFC Wimbledon visar att man är ett lag som vill spela i Football League till nästa säsong. Dagens 3-0-vinst hemma mot Eastbourne Boro betydde att Kingsmeadow-klubben nu leder serien med tre poäng. Detta kan dock ändras snabbt framåt vårkanten. En gravt haltande tabell där en del klubbar spelat 19 matcher, några 21 och andra 23. Vinner exempelvis Crawley sina två mindre spelade matcher så leder den nyrika succéklubben serien. Det svänger fort i BSP.

York-duo förlänger

BSP
York Citys manager Gary Mills avslöjade idag för York Press att kantspelaren David McDermott och mittfältaren Danny Racchi kommer att underteckna nya kontrakt när transferfönstret öppnar i januari. Till tidningen York Press berättar Mills även att spelarna det handlar om är spelare han vill bygga laget kring. Att då få slå två flugor i en smäll så här dagarna efter julafton är som en försenad julklapp.

Maskinen Saints har börjat rulla

League One
Kvallagen drabbade samman idag. Toppmatch på St Marys i Southampton mellan femman Saints och trean Huddersfield. Med fördel av hemmaplan och med ett stukat självförtroende i Huddersfield så kunde Southampton vinna med eleganta 4-1. Det var dock Huddersfield som inledde målskyttet då Lee Novak kom igenom efter en kvart. Sedan tog helgonen över och det gick av bara farten. Klasspelare för sin division sett briljerade, notoriske målsprutan Rickie Lambert, stjärnskottet och supertalangen Alex Oxlade-Chamberlain nätade. Jaidi och Chaplow likaså. Då matchen var över hade den 24,483 stora publiken fått se på propaganda. En maskin ser ut att ha vaknat. En Saints-maskin som sakta men säkert börjar leva upp till förväntningar och krav börjar rulla uppåt i tabellen.

MK Dons plockade ner körsbären

League One
Jag satt i startgroparna i morse om att skriva en hyllningskrönika om Bournemouth. Nykomlingen från sydkusten som seglat upp på en hedersam playoff-plats denna säsongen har gäckat många motståndare sedan i somras. Jag var nära att ge dem ett antal hyllningsrader. Jag hann dessvärre inte. Lika bra det. Idag gjorde man ingen glad. Eller jo, MK Dons var nöjda över The Cherries ineffektivitet. Milton Keynes-klubben knockade Eddie Howes körsbär både tidigt och sent i matchen och kunde vinna med 2-0. En Bournemouth-seger hade inneburit en uppflyttningsplats. Istället blev det MK Dons som klev ett par pinnhål högre upp i sin mittentabellsvärld. Eddie Howe erkände dock sin klubbs misstag då han intervjuades av BBC Radio Solent. Han brukar tillskillnad från många andra klubblags kollegor göra det. Hedersamme Howe menade på att hans manskap för första gången under säsongen spelat riktigt dåligt. För första gången dessutom. Howe kan detta med ödmjukhet och självinsikt. Ironiskt nog är det ändå ödmjukhet,självinsikt och en stor portion jävlaranamma och kollektivt ansvar som tagit Howes gäng till tabelltoppen. Det skall han ha krädd för.

Tidiga nyårssmällar

The Championship
Det small och brakade rejält i dagens omgång av The Championship. Skrällarna och triumferna avlöste varandra.
Skrällen det small högst om borde ändå vara Watfords 4-1-seger över Cardiff. Samtidigt slår Scunthorpes 2-0-seger borta över Burnley högt. Ivarjefall med tanke på att Scunthorpe är nedflyttningshotade och Burnley går för topplats strid.
***
Vidare får det fortfarande anses vara förvånansvärt bra och framgångsrikt av samtliga nykomlingar. Åtminstone dem som förra säsongen lirade i League One. Millwall fortsätter sitt starka hemmaspel. Idag fick Svennis rävar i Leicester känna på en 2-o-förlust trots att man var en man mer på plan. Bermondseyklubben har därmed sex raka matcher utan förlust. Bra facit. Leeds likaså trots att man idag hade oflyt. Bjöd idag publiken på Elland Road på målkalas då man kryssade 3-3 hemma mot Portsmouth.
En som gärna hade viljat glömma föreställningen är Andy O´Brien. Vid ställningen 3-1 gjorde O´Brien självmål.
Det skulle komma att bli ett till av den varan innan matchen var slut.
***
Sedan har vi Norwich. Ej att förglömma. Kanariefåglarna
spelar respektlöst bra. 4-2 mot Sheffield United idag på Carrow Road och en hattrick-görare i Hoolahan. En femteplats i serien då halva säsongen gått är bra. Riktigt bra för en nykomling.
***
Bottenbataljerna får vi inte glömma. Exempelvis mellan Bristol City och Crystal Palace idag. Inget lag vågade vinna. Bägge är vana att förlora. Då slutar det oavgjort. Mest typiskt är det för gästerna som trots sitt tidiga ledningsmål ändå fick ett mål insläppt på övertid. Typiskt, sa Bill. Givetvis, sa Bull.
***
Jag höll på att glömma några. Nästa säsongs Premier League-klubb. Från västra London och Loftus Road kommer man. Idag var man åter vinnare. Idag på bortaplan. Vinst borta över Coventry med 2-0 betyder sju poäng före Cardiff och ohotat i toppen. Då speakerna på Riccoh Arena meddelade resultatet mellan Watford-Cardiff så jublade bortafansen. QPR-spelare och ledare likaså. Fullt förståligt. De tidiga nyårssmällarna brakade högt dagarna före det nya året.

Nordirlands Nytt

Två matcher spelades igår i Carling Premiership. Den det talats om mest dagarna innan och såväl idag är den som utspelade sig i de norra delarna av Belfast. Derbyt mellan Cliftonville och Crusaders. En tillställning som länge var ett ställningskrig men som utlöstes till en målexplosion bara sex minuter från slutet. I den 84 minuten lossade Cliftonvilles Seydak en frispark och skjöt in ledningsmålet. Det stod sig i fyra minuter innan Morrow kvitterade för Crusaders. Minuten senare, i den 89:e minuten, tyckte försvararen Holland att derbyt skulle få en vinnare. Holland gjorde 2-1 och det dramatiska derbyt fick till slut en vinnare. Cliftonville är derbyvinnarna i decembermånad efter att även tagit en skalp från Linfield tidigare under månaden. I och med segern tog sig The Reds upp på en tredje plats i serien, fem poäng efter tvåan Glentoran och sju poäng efter serieledarna Linfield.
***
Mittenstriden i serien utkämpades igår på Shamrock Park i Portadown då hemmalaget Portadown FC mötte Glenavon. De bägge kombattanterna fick nöja sig med oavgjort, 2-2, i en svängig men välspelad tillställning inför 1400 åskådare.
***
Nykomlingen Donegal Celtic tar sig ingenstans ifrån sin jumboplats. DC är fyra poäng bakom Newry och är det enda laget som ligger på nedflyttningsplats. Man ligger hela 29 poäng efter Linfield efter 20 spelade omgångar. Ändå är man ett publikfriande lag vad gällande målskytte. Klubben har producerat 31 mål, lika många som en del av topplagen. Dessvärre släpper man in destomer. Hela 56 insläppta mål är 40 mer än vad Linfield mäktat med.

Mer värme på Bloomfield Road

Premier League
Blackpool har tröttnat på frost i mattan och kyla runt planen. Till nästa säsong planerar man på att slå på stort och göra som de stora elefanterna i ligan. Lägga värmeslingor under Bloomfield Road. Detta meddelar idag The Telegraph. En sådan byggnation kostar pengar och det lär man få ihop då man konstigt nog ser ut att säkra kontraktet i år. TLC tippade Blackpool i botten från match nummer ett men Lancashireklubben har gjort "en Hull" och tagit skrällpoäng efter skrällpoäng. För med sämre klubbar såsom Wolves, Wigan, Fulham, Birmingham och West Ham bakom sig så är Premier League-kontraktet säkrat till säsongen 2011/12. Först nästa vinter kan Seasiders isåfall skörda värme-frukterna från denna säsongen.

Gunners steget före i Londonderby

Premier League
De fyra senaste derbyna klubbarna emellan har Arsenal alltid fått stryka på foten. Igår fick man upprättelse. På Emirates tvålade man dit Chelsea efter noter och vann med 3-1. Chelseas form är under isen. En is som är mer svårgenomtränglig än den förbannade kylan som råder i norra Europa. Lampard syntes sällan. Där klämmer Chelsea-skon allra mest, för då en sådan ikon inte märks så försvinner hela laget. Arsenal vann välförtjänt och tog över andraplatsen av Manchester City.

måndag 27 december 2010

Kaos i Plymouth

League One
Plymouth Argyles ordförande Sir Roy Gardner har avgått i protest efter senaste styrelsemötet. Detta efter att klubbens finansiella svårigheter varit honom och resten av styrelsen övermäktig.
Sir Gardner som en gång i tiden hade samma tjänst i Manchester United tillkännagav nyheten på självaste julafton och då tillsammans med klubbens VD Keith Todd som även han sagt upp sig. Todd lämnar Plymouth den 1 januari.
Stämningen på Home Park är kaotisk. Personal flyr, samtidigt som ledare och spelare börjar se sig om efter nya arbetsplatser.
Argyle hotas av likvidation nästa år, om de inte betalar 760.000 pund i obetald skatt till HM Revenue & Customs. Som om inte detta hade varit nog så ryktas det även om ett regimbyte som ingen kan komma att må bra över.
Gardners avgång ökar nämligen spekulationerna om att förre Leeds United och Cardiff City ordföranden Peter Ridsdale kan komma att ta över klubben. Blir det så, så befarar TLC att Argyle-soppan bara kan bli mer svårtillagad.

Sullivans värsta mardröm

Premier League
West Hams ägare, porrbransch entreprenören, David Sullivan medger idag för Daily Mirror att hans tid som högsta ansvariga på Upton Park varit den värsta tiden i hans liv. Sömnproblem från dag ett. TLC vill inte verka negativa på något sätt, men skulle bara vilja säga ett par ord till Mr Sullivan: Förbered dig på att tugga sömnpiller framåt vårkanten. I The Championship nästa säsong får du istället börja knapra lugnande. Då väntar derbyn mot Millwall...

Det ryktas - Silly Season

Manchester United är redo att lägga upp 13 miljoner pund för Aston Villas mittfältare Ashley Young. Det uppger idag websajten caughtoffside.com.
***
Samma websajt avslöjar idag att Arsenal sägs vilja omorganisera defensivt. Då tittar Arsene Wenger åt tyskt håll. I Werden Bremen finns Per Mertesacker. Wengers intresse för tysken har funnits länge och kanske kan hans drömvärvning bli möjlig nu i januari?
***
Manchester United rycker i Ashley Young. Spurs vill inte vara sämre. The Sun skriver idag att Londonklubben idag erbjuder fyra spelare plus 15 miljoner pund för att få ta del av Youngs tjänster. Spelarna det rör sig om är Robbie Keane, David Bentley, Nico Kranjcar och Jamie O´Hara.
***
Manchester City och Chelsea har sedan en längre tid tillbaka studerat Benficas David Luiz. Idag kom portugisernas prislapp på försvararen. Enligt Daily Mirror vill Lissabon-klubben ha 35 miljoner pund för sin stjärnback.
***
Samma tidning skriver mer om de regerande mästarna och klubbens planer på att se till det defensiva. Carlo Ancelotti är beredd att betala 15 miljoner pund för att få Boltonförsvararen Gary Cahill.
***
Daily Mail skriver idag att både West Bromwich och Wigan visat intresse av att köpa Leeds mitffältare Max Gradel.
***
Flertalet brittiska medier rapporterar idag om att Celtic för förhandlingar med Fredrik Ljungberg. Den förre Arsenal och Hammers-mittfältaren uppges vilja lämna den amerikanska ligan för att kunna få spela landslagsfotboll igen.
***
Sist ut av Silly-snacket är den om Joe Cole. Värvad som frälsare till Liverpool från Chelsea under sommaren för att sedan komma ur form. Websajten caughtoffside.com uppger idag att Cole kan komma att bli West Hams räddande ängel i kampen om förnyat kontrakt. Hammers-produkten Cole sägs fortfarande hysa starka känslor till Hammers.

The Championship - Boxing Day

Likaså i andraligan var ett flertal matcher inställda. Sju matcher genomfördes och bäst gick det för topplagen.
***
* Queens Park Rangers och Cardiff har bestämt sig. Man skall gå upp i Premier League. På allvar dessutom. Inga fler plattmatcher utlovades av bägge läger innan gårdagens bataljer och man levde direkt upp till sina lovord. QPR krossade Swansea med 4-0 på Loftus Road medan Cardiff tillrättavisade Coventry hemma med 2-0. Bägge lag har spelare som gott och väl och lite till kan hävda sig i den högsta ligan. Kolla bara på Bellamy i Cardiff. Klasspelare. Kolla på Rangers nya trio i Helguson, Taarabt och Mackie. Det är spelarna som tar upp Londonklubben denna säsongen.
***
* Leeds tappade 2-0-ledningen borta mot Leicester igår till 2-2 i en rätt stökig tillställning. Sex varningar där bland annat Kasper Schmeichel fick se det gula kortet. Även veteranen Darius Vassell fick se sig varnad. Den 30-årige anfallaren, som lämnade turkisk ligafotboll då Sven-Göran Eriksson kallade på sin gamla landslagsadept, bringar mycket rutin i det Leicester som sakta men säkert reser sig upp från bottenstriden och nu hamnat på fast och säker mark.
***
* Sex varningar blev det också på Fratton Park igår då Millwall gästade Portsmouth. Liam Trotter gav Bermondsey-klubben ledningen men mer än så blev det inte för hans lejonkamrater. Pompey kvitterade i mitten av den andra halvleken genom David Nugent och efter matchen försökte de bägge klubbarnas managers övertyga varandra om att just deras lag var mest förtjänt av en seger. Att man istället vunnit just en poäng var hade man inte i åtanke. För jag har mycket svårt att se Millwall innan säsongen började ens hade kunnat drömma om att ta poäng borta mot fjolårets Premier League-klubb från sydkusten.
***
* Bristol City tog ledningen på Madejski Stadium. Sedan tog hemmalaget Reading över showen. Eller rättare sagt så gjorde Shane Long det. Anfallaren Long gjorde åtlöje av Citys försvar och kunde tillsammans med resten av sina lagkamrater vinna med 4-1. Reading nosar playoff-lagen i baken medan City fortsätter att övertyga omvärlden om att denna säsongen är en flopp-säsong.
***
* Yorkshirederby på Bramall Lane. Då är Hull City bäst. Tigrarna från staden på östkusten rev och slet mot knivarna från Sheffield. Mycket mål, två tvåmålsskyttar och en bortglömd Jimmy Bullard i huvudrollen. Ched Evans nätade dubbelt för sitt Blades medan Jay Simpson tryckte dit lika många för sitt Hull. Störst hjälte blev ändå Fulhams förre rekordvärvning Bullard. Det blonda yrvädret gjorde Hulls vinnande mål på övertid. Ridå i ett kämpande Blades-läger som vände 0-2 till 2-2 men ändå förlorade på övertid. Blades ligger i och med förlusten fortfarande farligt nära nedflyttning.

Hartlepool skrällvann på Galpharm

League One
Vid seger hade Huddersfield tagit sig upp på en andraplats i tabellen och knuffat ned Sheffield Wednesday till en kvalplats. Gårdagens motståndare Hartlepool hade bestämt sig för att sätta käppar i hjulen för The Terriers planer. Gästande Hartlepool åkte till Huddersfield och Galpharm Stadium och vann överraskat med 1-0 efter mål i den första halvleken av Leon McSweeney. Vinsten var Hartlepools tredje raka 1-0-vinst på bortaplan och man passade även på att bryta Huddersfields fyra matchers långa segersvit. Viktiga matcher är ingenting för Huddersfield-nerver. Det är en sak som är säker.

Wycombe befäste kvalplats

League Two
Wycombe säkrade femte platsen i serien efter att man igår hemmaslog jumbon Hereford. Football Leagues sämsta klubblag gav sig dock inte hur enkelt som helst. På Adams Park i Wycombe gav veteranen Gareth Ainsworth The Chairboys ledningen strax innan halvtid. Hereford kom igen i andra halvlek och kunde kvittera genom Mathieu Manset 11 minuter från fulltid. Wycombe gav järnet för en trepoängare och den fick man då anfallaren Ben Strevens, i den 87 minuten, skickade in bollen bakom Bartlett i Hereford-målet. Wycombe kunde med nöd och näppe klara tre poäng men manager Gary Waddock var ändå inte glad.
Till BBC Three Counties Radio beklagade han sig efter matchen. Långbollarna som Wycombe spelade under hela matchen hade inte behövts mot ett så dåöigt lag som Hereford. På något vis låste det sig och hade kunnat ställa till det för hemmalaget. Nu gjorde det inte det och Wycombe kunde dagarna innan det nya året lägga sig på en trygg kvalplats.

Nytt från Non League

BSS/BSN
Gårdagens enda Boxing Day-match i Non League spelades på Kingfield i Woking mellan hemmalaget Woking FC och Havant & Waterlooville. De bägge mittenlagen i sjätte divisionen, Blue Square South, tionde och tolfte plats, samarbetade flitigt tillsammans med planskötare och arenapersonal med att röja under snömassor från planen. Detta taggade hemmalaget mest som efter mål av Ricky Anane, Joe Keehan och Moses Ademola kunde vinna med 3-1. Braintree leder serien med samma poäng som tvåan Bromley men med en match mindre spelad och med bättre målskillnad. Med hela 23 poäng mindre ligger St Albans City på jumboplats i tabellen.St.AC har endast en vinst på 16 matcher och 15 gjorda mål.
***
I Blue Square North skiljer det 28 poäng mellan serieledare och jumbo. Ettan Alfreton Town delar serieledningen på 37 poäng tillsammans med Guisley och i botten ligger Stafford Rangers och Redditch United, bägge med nio poäng.
Eastwood Town på femtonde plats i tabellen är det enda lag som inte spelat oavgjort i serien denna säsong. Alfreton Town har tre matcher mindre spelade än tvåan Guisley. Nio poäng att spela om där. Town lär klara av att ta det klivet i tabellen. Klubben har bara en oavgjord och en förlust på 14 omgångar.

söndag 26 december 2010

Bland kiltar och säckpipor

Trots en massa inställda Boxing Day-matcher så spelades det ändå Clydesdale Bank Premier League-fotboll i Skottland. Fyra matcher där alla utom en slutade med bortasegrar.
***
Celtic var det enda hemmalaget som vann men man gjorde det med nöd och näppe på Celtic Park mot gästande St Johnstone. På övertid gjorde Celtic de bägge målen och det var asiatiskt tema. Kinesen Cha Du-Ri och sydkoreanen Ki Sung-Yeung punkterade matchen på övertid och behåller därmed sin andraplats två poäng bakom serieledarna Rangers som pulveriserade Motherwell på Fir Park. Mästarlaget vann med 4-1 efter två mål signerat Kenny Miller.
Steven Saunders och Vladimir Weiss gjorde de två andra målen i segern som betydde den första på tre år för Rangers på Fir Park.
***
Managerbytet i Aberdeen ser ut att ha gett effekt.
En Craig Brown-effekt.
Idag bortaslog man Hibernians på Eastern Road med 2-1 efter mål av
Yoann Folley och Scott Vernon. Segern innebar att man nu ligger tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket och jumbon Hamilton.
***
Succénykomlingen Inverness Caledonian har marscherat fram respektlöst denna säsongen. Idag tog det stopp hemma på Tulloch Caledonian Stadium för Terry Butchers Thistles. St Mirren blev övermäktiga och Steven Thomson kunde inför 3,819 åskådare göra bägge målen. Inverness ligger trots förlusten kvar på fjärde plats i serien, fem poäng bakom Hearts och tre före Kilmarnock.
***
I First Division slutade mötet mellan Partick Thistle och Raith Rovers idag mållöst. Serien
leds av Dunfermline en poäng före Dundee FC. Fast i botten på 12 poäng återfinns Stirling Albions.
***
Och slutligen så kan vi meddela att en match spelades i andra divisionen idag.
Seriefyran Alloa kryssade 2-2 hemma mot serieledarna Livingston.

Premier League - Boxing Day

En stukad omgång på Annandagen i det som i England kallas Boxing Day-football. Sju matcher trotsade Kung Bore. TLC har sammanfattat det så gott det går.
***
West Hams sensationella bortaseger över Fulham i dagens derby kan innebära att manager Avram Grant kan komma att få förnyat förtroende 2011. I det superviktiga Londonderbyt vann gästerna Hammers med imponerande 3-1.
***
Tio man i Spurs lyckades hålla Aston Villa borta från seger hemma på Villa Park. Gästerna Tottenham vann, det som förr ansågs vara ett toppmöte, med 2-1. Detta trots att Jermaine Defoe blivit utvisad. Hjälten på plan och i Spurs för dagen heter Rafael van der Vaart. Holländaren gjorde bägge Spurs-målen.
***
Blackburn är bäst hemma. Stoke är dåliga borta. Idag var det tvärtom. Stoke tog tre poäng man inte hade tänkt sig ta. Vinst med 2-0 på Ewood Park är bra. Imponerande bra för ett lag som Stoke. Det är sådana segrar som gör att man klarar kontraktet.
***
W-mötet är lika med bottenmötet. Då är Wigan bäst. Hemmastarka Wolves fick ge sig för ett för dagen starkare Wigan som vann med 2-1 på Molineux. Wigan tog sig upp på säkrare mark och Wolves cementeras i botten för resten av säsongen?.
***
City har inte förlorat de senaste nio matcherna mot Newcastle. Det gjorde man inte heller idag. Seger med 3-1 på St James Park och en 2-0-ledning efter fem minuter. Traditionens kraft är stark. Tevez visade att han var starkare. Två mål av argentinaren. Hur kommer det att gå för nuvarande ligatvåan City då Tevez sticker under januari?
***
Johan Elmander satte sitt nionde mål för säsongen då hans Bolton idag vann med 2-0. Då hade Matt Taylor gett laget ledningen emot ett mycket dåligt WBA. Bolton nu på en sjätteplats i Premier League nosar efter en Europa-biljett.
***
Manchester United är fortsatta serieledare. Detta efter att man inför 75,269 åskådare på Old Trafford vunnit med 2-0 över Sunderland. Matchhjälten heter Berbatov. Bulgaren gjorde bägge målen och måste väl nu ändå ha övertygat Sir Alex om att han är en man för The Red Devils?

Guidetti premiärmålade för Burnley

The Championship
Burnley bortaslog Barnsley med 2-1. Det kan man tacka sin svenske anfallare, 18-årige John Guidetti. Manchester City-lånet gjorde första målet i sin nya klubb i sin första match från start.
Den tidigare BP-spelaren kvitterade till 1–1 med en nick och inledde Burnleys vändning i bortamatchen mot Barnsley. Några minuter senare gjorde André Bikey 2–1. Ett resultat som skulle komma att innebära vinst med samma siffror och ett kliv upp till åttonde plats i tabellen.
Bortasegern var Burnleys första på tio matcher och innebar en lättnadens suck för manager Brian Laws.
John Guidetti, som inför söndagens match hade gjort två inhopp, byttes ut i den 72:a minuten.
Guidetti är utlånad från Manchester City till den 3 januari då Burnley kan förlänga lånet.

Tippa med TLC utgår

Även denna vecka kommer ett antal matcher att lottas och därför hoppar jag över dagens omgång. Det känns bättre att hoppa över än att det blir som förra veckan, en parodi på stryktips.
Jag hoppas på mildare väder framöver och att Tippa med TLC kan publiceras igen på 2011 års första dag.

Trevlig helg alla tippare!

TLC anser att...

Det är förbannat tråkigt att en tradition inte går att genomföra fullt ut i England och Skottland. Boxing Day-fotbollen har drabbats av Kung Bores tråkigheter och en massa matcher är idag inställda. Bara att beklaga. När alla dessa inställda matcher skall spelas vet ingen idag. Det finns dem som propsar på att man bör förlänga säsongen och ta en form av vinter-uppehåll. Vad de konservativa krafterna i det så ultra-konservativa Storbritannien säger om saken är dock inte känt i dagsläget.

Det ryktas - Silly Season

Didier Deschamps är den som antas ersätta Roy Hodgson i Liverpool. Det skriver idag New Of The World. Fransosen och förre Chelsea-spelaren Deschamps tränar idag Marseille och står högst upp på Liverpools önskelista. Hodgsons floppmässiga agerande under hösten med en jumboplats i inledningen blev för mycket för de amerikanska ägarna. Så mycket för kontinutet där...
***
Liverpool är även på tapeten hos Talksport.co.uk och hos IM Scouting. De bägge nyhetsbyråerna skriver idag att Liverpool lagt ett 8,5 miljoner punds bud på holländska Utrechts anfallare Ricky van Wolfswinkel. Anfallaren har varit produktiv denna säsongen med 11 mål på 17 matcher. Samtidigt vill Hodgson byta spelare med Inter. IM Scouting har fått nys om att Liverpool bjuder Ryan Babel och Dirk Kuyt för att få Inters italienska landslagsman, högerbacken Davide Santon.
***
Och som om inte detta hade varit nog om The Reds så uppger Sunday Telegraph idag att Liverpool rycker i Wolfsburgs bosniske anfallare och skyttekung Edin Dzeko och vill byta honom mot Ryan Babel och Daniel Agger. En klausul i bosnierns kontrakt säger att han kan lämna tyskklubben för 34 miljoner pund. Även Manchester City är intresserade av spelaren.
***
Tottenhams manager Harry Redknapp avslöjar idag på Annandagen en sak som väldigt få människor kan tro; Spurs har bestämt sig för att inte värva spelare under januarifönstret. Redknapp säger dock till Sky Sports att han är villig att ändra sig ifall något alldeles extra dyker upp på marknaden.
***
Tidningen The People skriver idag att Newcastle uttryck stora önskemål om att få låna Manchester Citys engelska landslagsmittfältare Shaun Wright-Phillips och då helst inom en snar framtid.
***
Blackburn Rovers boss Steve Kean säger idag till Talksport.co.uk att han har som största önskan att få till sig Los Angeles Galaxys David Beckham under januarifönstret.
***
Det bubblar även om Manchester United. Caughtoffside.com skriver idag om att Real Madrids franske landslagsman, mittfältaren Lassana Diarra är nära ett avtal med Old Trafford-klubben Tidningen Star Sunday skriver att klubben också är i bräschen om att få värva till sig den belgiske landslagsmittfältaren Eden Hazard. Lille-spelaren uppges kosta 20 miljoner pund.
***
Sist ut på TLC:s Boxing Day-silly är den om Stephen Ireland. Den förre Manchester City-spelaren trivs inte på Villa Park och vill bort ifrån Aston Villa. Nu kan han hamna i Stoke.Tidningen Star Sunday skriver att The Potters erbjuder Birmingham-klubben fem miljoner pund för spelaren.

Luke Rodgers valde att bli klubblös

League One
Notts County och Luke Rodgers har kommit överens om ett ömsesidigt uppsägning av spelarens kontrakt på Meadow Lane.
Den 28-årige anfallaren värvades till Magpies sommaren 2009 från Yeovil och gjorde 14 mål på 53 matcher.
Ett uttalande på klubbens hemsida säger: "Luke lämnar Notts County med styrelse,manager och supportrars bästa önskningar och klubben vill tacka honom för hans insatser."
Rodgers gjorde endast fem matcher i League One denna säsongen men var tongivande i det Notts County som tog klivet upp till League One i våras. Rodgers var ytterst nära ett avtal med Hasse Backes New York Red Bulls tidigare i år men flytten till Nordamerika brast i slutförhandlingarna. Den nu klubblöse 28-årige anfallaren som betecknats som en fotbollens "bad boy" efter att ha varit i klammeri med rättvisan ett antal gånger och jar ett antal misshandelsfall på sig inledde karriären i Shrewsbury för att därefter gå till Crewe Alexandra och Port Vale.

lördag 25 december 2010

Hillsborough köldskadat

League One
Sheffield Wednesday meddelade idag att man tvingas ställa in mötet mot Yeovil den 28 december och Nyårsdags-mötet med Peterborough. Detta för att man funnit stora skador på Hillsborough. Kölden har osrakat rörskador på toaletter, i kiosker och värmeledningarna under Hillsboroughs gräsmatta är så svårt skadade att man inte kan spela fotboll på den klassiska arenan. Floden Don har även svämmat över och frusit till till den grad att området omkring arenan är rena isbanan. Mardrömsscenariot har blivit verklighet och stadions verksamhetschef John Rutherford säger till BBC Radio Sheffield; "Dessa omständigheter är utan motstycke. Flera i organisationen har arbetat här upp emot 40 år och alla är eniga om att de aldrig varit med om något liknande".
Situationen är med andra ord ohållbar och klubben har efter påtryckningar från polis och stadsledning fått ställa in matcherna som kan komma att beräknas som hälsorisker.
Som om detta inte vore nog så har även bortamatchen mot Tranmere idag, på Boxing Day, skjutits upp på grund av vädret. Sheffield Wednesday har spelat på Hillsborough sedan 1899 och varit med om det mesta på arenan. Denna motståndare är dock oslagbar. Kung Bore vinner på walk over.

TLC håller fanan högt

Fjärde flaggfotot från Barmy Flags är även det på ett Londonlag. Queens Park Rangers. Av flaggnamnet att dömma kan man lätt tro på felskrivning men faktum är att flertalet QPR-fantaster bor i den tjeckiska huvudstaden och hyser känslor till Londonklubben så mycket att man gjort denna supporterklubbsflagga. Stilfull engelsk humor från Tjeckien.

Mannen som levde upp till klubbmottot

Blackburns lojalaste spelare någonsin stannade 18 år i rad i klubben. Ingen annan i Rovers historia har gjort lika många matcher som Derek Fazackerley.
Med ett rekord på 596 matcher för Blackburn mellan 1969 till 1987 så skulle den Preston-födda mittbacken 1986 gå förbi legenden Ronnie Claytons rekord som den spelare i klubben som gjort mest matcher. Inklusive ligacupmatcher så skulle registret bli ännu längre; 674 matcher och 23 mål. Derek Fazackerley är förevigt en Rover och minst lika populär som dagens David Dunn och storhetstidens Alan Shearer och Chris Sutton. Fazackerley levde upp till klubbens latinska motto; "Arte Et Labore" som på svenska betyder "Genom skicklighet och hårt arbete". Fazackerley levde upp till klubbens motto. Hårt arbete och lojalitet lönar sig till slut.

Steve Gibson Of Boro

Steve Gibson heter Middlesbroughs ägare. En son av trakten. En riktig Teessider. Gibson föddes 1958 i den ruffiga stadsdelen Park End. Han lärde sig under tidiga år att kämpa för allt han ville ha i livet och tillskillnad från många av hans släktingar och barndomsvänner så valde han en laglig väg i livet. En väg som skulle komma att ta honom ända upp i barndomskärlekens Boros styrelserum. Det var dit han kom som 26-åring och det var även där han kom att bli Middlesbroughs genom tidernas yngsta styrelsemedlem. Gibsons fingefärdigheter för affärer och ekonomi samt ett starkt intelekt gjorde att han med åren i klubben lyckades få mer och mer makt. Entreprenören Gibson köpte bryggeriet Scottish & Newcastles och kunde därmed ta över 90 % av aktierna i Middlesbrough. Gibson är, enligt Sunday Times, god för 112 miljoner pund och var 2008 den 216:de rikaste mannen i Storbritannien. Ordförande,ägare och affärsman. Gibson har många järn i elden men han brinner mest av allt för en sak. Middlesbrough FC. Han glädjs med dess framgångar och sörjer med motgångarna. Dessvärre har han inte haft anledning till att göra något annat än att sörja de senaste säsongerna. Men med ett hjärta i klubben så visar Gibson att han är en av få ägare och ordföranden i den engelska fotbollen som vet vad det handlar om. Passion,lidelse och hängivenhet. Det är äkta. Det är också därför han valt att låta pengarna, utan att snåla genom åren, flöda på spelare. Gibson vill ge supportrarna det som han själv vill ha. Ett framgångsrikt Middlesbrough. Förhoppningsvis kommer det att ge utdelning på lång sikt.

Crown Ground-Accrington Stanley

Tretton pund i inträde och 1,50 för en kopp tea. En varm kokhet kopp tea är välbehövlig i decembers kylslagna Lancashireväder. Välkommen förresten till Fraser Eagle Stadium, eller Crown Ground som den heter i folkmun. Accrington Stanleys arena, belägen på Livingstone Street. Stanley har spelat på arenan sedan den byggdes 1968 och är den minsta i Football Leage med sina 5,057 platser.
Klubbens kändaste supportrar är den engelska cricketexperten David Lloyd, Blackburns David Dunn och Brett Ormerod. Ormerod som idag spelar anfallare i Premier League-klubben Blackpool spelade mellan 1995 och 1997 i Non-League för Accrington och var tongivande i match efter match. Det blev 32 mål på 54 matcher innan han gick vidare i karriären. Ormerod skall ha svarat på frågan om varför man väljer att bo i Accrington; "-Man kan då bli populär på Crown Ground" Ormerod är fortfarande en flitig besökare på Stanleys matcher tillsammans med Blackburns David Dunn. Två profiler i en klubb som mer och mer glöms bort. Den unga, blott 42 åriga klubben, har sedan säsongen 2006/07 spelat i Football League och då under alla år på den undre halvan i League Two. Ekonomin tryter och vill det sig illa så kan klubben rasa ur Football League. Då blir Crown Ground inte längre minsta arenan i den serie som Stanley spelar i.

Craig Reid lyfter Newport

BSP
Förra säsongen gjorde han 24 mål och vann skytteligan i ett Newport som överglänste allt motstånd och vann Conference South på 103 poäng. I somras utsågs Craig Reid till "Årets Spelare" i Conference South och det var bara en tidsfråga innan större klubbar skulle lägga beslag på den 24-årige Coventry-födda anfallaren. Så blev det aldrig. Newport var kyliga, höjde spelarens lön och gjorde honom ovärderlig för klubben. Det har skördat frukt denna säsongen. Den walesiska BSP-nykomlingen har kryddat till årets upplaga av femte divisionen Blue Square Premier. Craig Reid ligger bakom mycket av det. Respektlöst och utan pardon har anfallaren skjutit sig upp i skytteligatoppen. Efter Crawleys Matt Tubbs så delar Reid på andraplatsen med Grimsbys Alan Connell på 14 gjorda mål. Craig Reid, en gång i tiden ratad i Coventrys Akademi, har blommat ut på riktigt sedan han 2008 kom till den walesiska kuststaden. Reids målskörd denna säsongen har bidragit starkt till att lilla Newport slagit sig upp i toppen på BSP och i dagsläget ligger på en fjärdeplats.

fredag 24 december 2010

Från oss alla, till er alla...

TLC vill önska alla våra läsare en God Jul. Ät, drick, umgås och lev väl. Skål på er!

torsdag 23 december 2010

Dan före dan...

Har ni julvaka? Uppesittarkväll? Miljoner människor jorden runt lär ha det nu. Folk väntar med spänning in den största högtiden av dem alla. Julen. En tid på året då man samlas, släkt och vänner för att umgås,äta och dricka.

Idag är en speciell dag även för Michael Chopra, Kenny Miller och Agustín Delgado. Trion som alla spelar eller har spelat engelsk ligafotboll fyller nämligen år idag. Äldst av dem är Delgado. Ecuadorianen Agustín Javier Delgado Chalá fyller idag 36 år och är mest känd för sina år i Southampton mellan åren 2001-2004. Som anfallare gjorde han endast 11 matcher och ett mål under sina år i sydkustklubben. Tiden i The Saints var ingen höjdare för anfallaren. Han drogs med skador och bråk med managern Gordon Strachan. Delgado skall ha varit så bångstyrig att han vägrade att lära sig engelska. Till slut fick Southampton nog och Delgado fick gå. Ecuadors bästa spelare genom tiderna fyller hur som helst 36 år idag och han lär fira det i hemmet i Ecuador.

Kontroversiella Kenny Miller fyller 31 år idag. Edinburghsonen som chockade Skottland genom att spelat för Rangers först, sedan Celtic och Rangers ännu en gång har även varit en profil i Wolverhampton, Derby och i moderklubben Hibernians. Miller har även 51 landskamper och 11 mål för det skotska landslaget och spelar idag i Glasgow Rangers.

Yngst av trion är Michael Chopra. Född i Newcastle den 23 december 1979 av en engelsk mamma och en indisk pappa så skrev Chopra historia då han som den förste av indiskt ursprung gjorde mål i en Premier League-match för Newcastle. Tiden i Newcastle var tuff och Chopra lånades ut till Watford, Nottingham och Barnsley. Det var först hos de sistnämnda som han blommade ut på riktigt och såldes till Cardiff. I Cardiff visade Chopra målsinne då han mellan 2006-2007 gjorde 26 mål på 42 matcher. Då Sunderland visade intresse för honom vände sig hela hans barndomsstad emot honom i ren protest och avsky. Hans morfar sägs fortfarande inte tala med honom. Sunderland lånade ut Chopra efter att han endast lyckats göra åtta mål på 39 matcher. Tacksam låntagare var återigen Cardiff som fick ta del av anfallarens tjänster. I Cardiff trivdes Chopra så bra att han 2009 värvades tillbaka. Sedan dess har han öst in mål för The Bluebirds. Ikväll öser han förmodligen ner något helt annat och det är han förtjänt av på sin 31:e födelsedag.
Grattis säger TLC till samtliga och passar även på att önska dem en God Jul!

Scarborough - Mer än bara en marknad

Tottenhams gamla succémanager Bill Nicholson och Fulhams Jonathan Greening är båda födda i staden. Fotboll är dock inget man i Scarborough rosar marknaden med. Däremot så är begreppet marknad ett vidare större begrepp. Det är just Scarborough Fair. En 45-dagars lång marknad med anor från Medeltiden. North Yorkshire-staden med sina 50,000 invånare grundades av vikingarna och har varit en kurort sedan 1600-talet. Ett England i miniatyr skulle många ha sagt men där ställer sig TLC frågande; varför isåfall inget fotbollsintresse? Fotbollsintresserade ifrån staden håller i regel mest på Leeds och Hull City. Annat var det för tre år sedan. Då hade staden ett fotbollslag som huserade i sjätte divisionen Conference North.
Scarborough FC grundades 1879 och gick i konkurs 2007. Hemmamatcherna spelade man på McCain Stadium som tar 6 400 åskådare.

En av Scarboroughs största bedrifter var mot Chelsea i ligacupen 1989. Den första matchen på Stamford Bridge slutade 1-1. I returen på McCain Stadium ledde storfavoriten Chelsea med 2-0 när en kvart återstod. Då lyckades Scarborough vända på matchen och vann med 3-2. Annars har det ändå sett relativt mörkt ut för klubben genom historien. Ekonomiska bekymmer blev klubben övermäktig och 2007 gick man i graven. Spillrorna av klubben räddades kvar i en ny klubb som grundades samma år, Scarborough Athletic. I den nionde divisionen, Northern Counties East Football League Premier Division, har Paul Olssons Seadogs ett lag för framtiden. Med tre utländska spelare, en walesare,en holländare och en fransos, så hoppas klubben att ett ny era inleds för fotbollen i Scarborough.
På Queensgate Stadium har man ett snitt på 501 åskådare per match och nu hoppas man höja den siffran efter att man värvat Hull Citys dynamiske kraftpaket Dean Windass. Windass svåger Darren France är assisterande manager i klubben och säger till den lokala tidningen att Windass ankomst i klubben lär sprida ringar på vattnet. Snart kanske till och med fotbollen i staden kan bli lika populär som marknaden. Bara nästan.

Turner är bäst i Coventry

The Championship
Alla klubbar och dess managers har sina favoritspelare. Coventrys bästa spelare heter Ben Turner. Åtminstone om manager Aidy Boothroyd själv får välja. Boothroyd säger idag till klubbens hemsida att Turner har allt som en manager vill ha i stt lag. Han har vilja, talang och ambitioner. Den 22-årige försvararen Turner slog igenom i klubbens akademi och togs upp till seniorerna 2007. Sedan dess har det blivit 84 matcher för The Skyblues. Denna säsongen är den bästa hittils och Turner har , trots en knäskada, blommat ut till en riktig klasspelare som är redo att ta det stora klivet. Just därför ville Coventry vara på den säkra sidan. Man tecknade ett nytt kontrakt med Turner. Turner tackade ja till erbjudandet och kommer nu att stanna på Riccoh Arena kommande tre och ett halvt år.

TLC håller fanan högt

Tredje delen i serien om de flaggor som företaget Barmy Flags tillverkar. Chelsea och Arsenal tidigare. Idag en tredje Londonklubb. League One-klubben Brentford från västra London har denna mycket stilfulla och pompösa flagga på sin arena Griffin Park. En clean produkt där man förutom klubben och landet England, även hyllar grevskapet Essex, det engelska landslaget och Storbritannien. Allt samlat på en gång. Mer lojalt än så kan det inte bli.

Southend behåller supertalang

League Two
Southend United har lyckats med en sak som flera toppklubbar i Premier League inte klarat av. Att binda upp en lovande mittfältare. Den talangfulla 15-åringen Lyle Della-Verde har signerat ett ungdomskontrakt med Essexklubben. När Della-Verde fyller 17 år i januari 2012 kommer han att erbjudas ett proffskontrakt.
Kontraktsskrivningen är stor och en glad nyhet för den klubb som under sommar och höst kantats av problem efter problem. Della-Verde kom till Southend 2007 som 12-åring från Tottenham och har sedan dess spelat i klubbens ungdomslag, Kompetenscentrum.
Chefen för ungdomslaget Ricky Duncan säger till klubbens hemsida att man är oerhört glada över att Della-Verde valt att förlänga sitt kontrakt med klubben trots anbud från högre klubbar. Spelaren trivs i staden och hans familj ser helst att han får utvecklas där bland sina kamrater och ledare han tycker om. Kan spelaren rätta till sitt bångstyriga humör så kan han bli hur bra som helst, menar Duncan på. För en krisklubb med ekonomiska bekymmer så är Della-Verde ett framtidskapital utöver det vanliga.

Gillespie upfyller inte Darlingtons krav

BSP
Keith Gillespie har många framgångsrika år bakom sig som mittfältare för bland annat Blackburn, Newcastle och Sheffield United. Med 86 landskamper för Nordirland är Gillespie är aktat namn inom brittisk fotboll. Vid sidan av planen har det inte gått lika bra. I höstas begärdes 35-åringen i personlig konkurs. Idag fick han meddelat sig att han inte längre var önskvärd i sitt nya klubblag Darlington. "Gillespies kondition och hälsa överensstämmer inte med vårt sätt att se på idrottsutövande" heter det från Darlington håll. BSP-klubben tröttnade på nordirländaren redan efter tre matcher med klubben. Spelaren var långt ifrån vältränad och hade ingen som helst lust att delta i träning för att komma i rätt matchträning och bli fit. Klubben tröttnade. Managern Mark Cooper ser hellre att de pengar som läggs på Gillespies stora lön istället går till nyförvärv som kan göra nytta i truppen och inte bara leva på sitt namn. Gillespie blir därmed arbetslös igen. Kanske sista fotbollsklubben för den spelare som en gång i tiden var en talang i Manchester United?