TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 31 oktober 2011

Joey Barton som fredsmäklare?


Är Joey Barton missförstådd? Eller helt enkelt bara förändrad? 2008 dömdes han för misshandel utanför en McDonaldsrestaurang i Liverpool och satt 77 dagar på anstalt. Samma år dömdes han även för en annan incident då han gav sig på medspelaren Ousmane Dabo under en träning med Manchester City. En klubb Barton inte fick vara kvar i efter det...

Men nu verkar det som om Barton har funnit andra (bättre?) intressen och sätt att spendera sin fritid på. Det visar sig nämligen att mannen är en stor fan av the Smiths och nu kämpar för att återförena bandet. Barton som är en flitig användare av Twitter meddelade i somras att han fått ett telefonsamtal från Morrisseys folk som undrade om han ville komma och möta sångaren backstage på Glastonburyfestivalen. Sedan började bilden på de båda cirkulera på nätet och de verkar ha hållit kontakten sedan dess.

Nu rapporterar tidningen the Sun att Barton sedan en tid tillbaka även är vän med Johnny Marr och att de båda brukar träffas från och till. Inspirerad av the Stones Roses återförening, och de 225 000 sålda biljetterna till deras tre spelningar i Manchester nästa sommar, ska nu Barton tydligen försöka övertyga Morrissey och Marr om att de borde börja spela ihop igen. Det är nog i sig ingen omöjlighet, att de båda fortfarande håller kontakten är ingen hemlighet. Men hur troligt är det att Barton ska lyckas att få Morrissey och Marr att vilja spela ihop med de båda andra originalmedlemmarna, Andy Rourke och Mike Joyce? Att de i början av 90-talet stämde Morrissey och Marr är sådant som brukar försvåra återföreningar. Å andra sidan, vem hade trott att Joey Barton skulle vara ett fan av påskliljeviftande Morrissey?

Joey Barton som fredsmäklare alltså. Världen förändras. Oavsett hur det går med försöket att återförena the Smiths har vi i alla fall lärt oss en sak: han har inte den där frisyren utan anledning...

El-Hadji Diouf till Doncaster

El-Hadji Diouf
The Championship
Han har skapat intriger sedan han för nio år sedan för första gången satte fötterna på brittisk jord.
El-Hadji Diouf har gjort sig skyldig till allt från misshandel, rasism och grovt förtal för att inte prata om sitt hetsiga humör på planen. I England kallas han för "Lamadjuret" på grund av flera tillfällen då han har spottat på motståndare, supportrar och bollkallar.  Den 30-årige senegalesen med ett förflutet i Liverpool, Bolton, Blackburn och Sunderland skrev idag på ett tremånaders-kontrakt med Doncaster Rovers. Han kommer närmast från Glasgow Rangers där han var med att vinna ligan i våras.
Diouf var på provspel hos West Ham tidigare under hösten men fick nobben av Sam Allardyce på grund av att han ej ansågs vara i form. Uppenbarligen så ansåg Doncasters manager Dean Saunders inte det.

Wales: Viktiga bortapoäng

Corbett Sports Welsh Premier League
En utvisning på Chad Bond blev ödesdigert för Llanelli i gårdagens möte hemma på Stebonheath Park. Gästerna Airbus UK gjorde minuten efter, 50, mål genom försvararen Gavin Cadwallader och uppförsbacken blev total för Llanelli som gjorde allt för en vinst och en andraplats. Någon vinst blev det aldrig. Visserligen kvitterade Stuart Jones för hemmalaget som skapade mängder med chanser men det var också allt. AUK stabiliserade sig istället i mittenskiktet med sin poäng på en åttondeplats. Llanelli ligger därmed kvar som tabelltrea en poäng efter Bangor City och fem poäng efter serieledarna The New Saints.  
Craig Garside scores the last time these teams met at Farrar Road
Gårdagens andra match kryssades även den. Bottenklubben Afan Lido skrällde då man vann en poäng borta mot tabellfyran Neath. På The Gnoll i Port Talbot kvitterade gästerna Edwards 1-0 ledning i den 45 minuten då anfallaren Chris Jones kom igenom. Ett resultat som stod sig och innebar att Afan Lido tog sig ovanför strecket.
Inget av bortalagen igår har än så länge vunnit en bortamatch i serien. Tillsammans med jumbon Carmarthen så är man vinstlösa.

Let 'em play.

Harry Redknapp var full av beundran för Scott Parker, efter Tottenhams 3-1 i derbyt mot QPR. Redknapp sade att insatser som Parkers gör det möjligt att spela med den offensiv som Spurs har. "Inte en missad tackling, inte en bortslagen boll. Strålande.", sammanfattade Tottenhams manager sin mittfältares eftermiddag.

Matchen präglades av tre ansikten: ett Tottenham som kunde haft ledningen med kanske 4 bollar i halvtid. Ett QPR som kom igen starkt efter några taktiska förändringar i andra halvlek. Samt ett klappklapp-spel signerat Bale och Lennon, fram till 3-1.

Tottenham har verkligen sparkat igång stort, efter sin skrala start. The boys from White Hart Lane ser ut att kunna utmana om en topp 4-placering, helt klart.

Det var då...


Den 8 september 1888 var datumet som Football League hade kick-off.
Några månader tidigare, den 22 mars, hade representanter från 12 olika klubbar med f.d Aston Villa direktören William McGregor som ledare träffats på Anderton's Hotel, Fleet Street i Birmingham.
Den förste målskytten i den nybildade ligan kom att heta Jack Gordon. Målkungen Gordon tillhörde det duktiga sällskapet Preston North End  som spelade en förlustfri säsong och vann ligan. PNE vann även FA Cupen utan att släppa in ett mål.

Insändaren: York Citys finest day

Rasslet i mailboxen hördes även idag då undetecknad hittade denna reseberättelsen. En läsvärd sådan från 1995 om en match som blev York Citys största någonsin och en av de största skrällarna i Ligacupens historia.
Håll till godo!
***
Denna reseskildring går tillbaka 16 år i tiden. Den 19 september 1995 flög jag och brorsan till Manchester för ett par dagars vila och semester från familj och arbeten. Jag som gillat Luton sedan tidigt 1970-tal hade blivit övertalad av brorsan att se Manchester Uniteds Ligacupmatch hemma mot York City. Checkade in på ett skabbigt hostel i Salford efter att kommit fram och smakat av pubarna i området. Ägarna, ett pensionärspar som hette Jennings, snålade in på det mesta. Elementen var avstängda, vattnet på muggen likaså och frukostmaten var så minimal att det inte ens hade räckt för att föda ett barn. Dessutom var bägge ovanligt otrevliga. Skall kanske inte klaga änå. För 10 pund natten blir det ite bättre. Fick istället mat och värme på puben The Church Inn några kvarter från boendet. Där arbetade Sally. En mullig rödhårig tjej med spretiga framtänder och äppelvit hy. Såg ut som urtypen för brittiska tjejer. Det skulle visa sig att hon istället var norska och kom från Bergen. Hennes två bröder var på besök. Två storväxta och skalliga män där den ena hade en York-tatuering på underarmen. Vi förstod direkt att anledningen till männens vistelse i staden inte bara hade att göra med att deras syster knegade på krogen. Ole och Svein hette dom och var York City supportrar sedan tidigt 1970-tal. Åkte över på flera matcher om året. Ligacupfajten mot United på självaste Old Trafford var därför pricken över i:et för bröderna. Timmarna gick och plötsligt satt vi fyra i en taxi, bra runda under fötterna och på ett strålande humör. Minns att min bror lite kaxigt i framsätet vände sig bakåt och log samtidigt som han undrade hur många mål vi trodde att United skulle vinna med.
Han fick äta upp det. Matchen skulle nämligen bli den bästa i Citys historia. Gästerna från Yorkshire vann med 3-0 och folk på Old Trafford trodde inte sina ögon. Yorkspelarna Dean Kiely och Graeme Murty sprang fram till den lyriska bortaklacken medan spelare som Sharp, Pallister, Giggs och Beckham sorgset skådade rakt ned i Old Traffords gräsmatta. Mannen bredvid mig på läktaren grät av glädje; "This is the biggest triumph ever" sa han och lade sitt huvud på min axel. Flera på läktaren såg chockade ut men med en glädje som man ser i barns ögon på julafton. Firandet efter matchen blev hårt. Så hårt att Svein greps av polis för att han urinerat på en kostymklädd man i ett finare sällskap ine på en restaurang. Uniteds hårdare falang var även dem ute på gatorna. Flera York-supportrar som valt att övernatta i Manchester fick det hett om öronen, blåa ögon och en och annan fläskläpp. Vi var redigt slitna då vi tog farväl av Ole dagen efter. Hans bror Svein hade fortfarande inte kommit hem till hotellet. Det skulle visa sig att han fick övernatta hos polisen i två dygn och sedan böta en massa pund. Den bästa resan i mitt liv och då har det ändå blivit en hel del genom åren.
Tack för mig!
/Magnus

BWP har bestigit tronen

League One
Charltons Bradley Wright-Phillips är i form. Fem mål de tre senaste matcherna. Det är ett fint facit. En prestation som lett till en skytteligaledning. Anfallaren som tidigare legat och smugit bakom målsprutor som Gary Madine (Sheff.Wed) och Jordan Rhodes (Huddersfield) har visat upp sig lika bra som hans klubb i övrigt. Ett mål mer än duon som i tur och ordning ligger tvåa och trea i tabellen. Ingen överraskning direkt. Charlton kan tacka Plymouths usla ekonomi för Wright-Phillips då The Pilgrims i stort sett tvingades sälja sin stjärna som gjorde mål i varannan match. Så har det också sett ut sedan i januari på The Valley. 26-åringe Wright-Phillips nöjer sig inte förrän Charlton är tillbaka i Championship.

Burton Albions värvar argentinskt

League Two
Burton Albion har gjort klart med argentinaren Andres Gurrieri. Den 22-årige mittfältaren har skrivit på ett tre månader långt kontrakt och kommer senast från provspel i Bournemouth och Plymouth. Gurrieri som tidigare spelat ligafotboll i Uruguay och Italien har imponerat på manager Paul Peschisolido under träningsmatcher mot AFC Telford och Stoke City. Argentinaren gjorde bra reklam för sig med två mål och Burton Albions kunde inte tacka nej till spelaren. Manager Peschisolido säger till klubbens hemsida att Gurrieri imponerat både spelmässigt men också med sin ”attityd och förmåga”.

Jordan Rhodes väg pekar uppåt

League One
Han ligger på delad andraplats I League Ones skytteliga och är en del av Huddersfields framgångsrecept denna säsong. Jordan Rhodes 11 mål denna säsongen har gett eko. Ett eko som nått Skottland och dess förbundskapten Craig Levein. Levein har beslutat att ta ut Rhodes till träningslandskampen mot Cypern den 11 november. Rhodes gör därmed A-landslagsdebut för Skottland efter att fem U21-matcher. På dessa fem har det dessutom blivit fem mål!!! Rhodes har målsinne och är stjärnan nummer ett i Huddersfield. Han är supportrarnas favorit och mannen det talas om på högre nivå. Manchester United är en av klubbarna som studerat anfallaren. Huddersfields egen guldklimp är på väg mot stjärnorna. Det är en sak som är säker.

Stokeledare genom tiderna

Tony Pulis är den första managern i Stoke Citys 148-åriga historia som tagit klubben till en FA Cup-final. Walesaren Pulis är dock en av mängden, 36 stycken managers, genom åren i klubben.
Elva år efter grundandet, 1874, anställer klubben sin första manager. Thomas Slaney heter mannen som arbetar som lärare på Saltley Collage och är lagkapten i klubben. Slaney innehar tjänsten i nio år innan han ersätts av Walter Cox.
I juni 1914 anställer klubben för första gången en manager utanför England. Skotten Peter Hodge med ett förflutet i Raith Rovers skriver på och stannar i klubben i nio månader. Då har han hunnit att vinna Southern League Division Two med klubben under en säsong där Stoke City endast förlorade fem matcher. Senare i livet vinner Hodge uppflyttningar med både Manchester City och Leicester.
I juni 1960 anställs Tony Waddington. Under de kommande 17 åren kommer den Manchesterfödde managern att leda The Potters till många framgångar och titlar och är den ledare i Stokehistorien med bäst status. Semifinal i FA Cupen, Ligacupmästare och Second Division-mästare. 764 matcher som manager och en publikfriare då han handlade in två världsmålvakter. Värvningarna av Gordon Banks och Peter Shilton var båda Waddingtons förtjänst.
I november 1999 anställde klubben sin första icke-brittiska manager. Islänningen Gudjon Thordarson lämnade då tjänsten som förbundskapten för sitt hemland och tog sig an Stoke som då låg i Second Division. Anledningen till att Thordarson anställdes hade att göra med dåtidens isländska ägare i Stoke Holding. Fem månader efter anställningen vann Thordarson som första isländska manager i England någonsin, Auto Windscreen Trophy mot Bristol City på Wembley. Thordarson är en av de bästa managers Stoke har haft och mycket populär hos fansen för cupvinsten på Old Wembley och avancering i seriesystemet.

söndag 30 oktober 2011

Överraskningar i the Championship

I den andra övertidsminuten satte Nicky Maynard sitt första mål för dagen och strax därefter blåste domaren av matchen. På resultattavlan stod det 2-1 och Bristol City tog med sig tre poäng hem från Barnsley. Citys nya tränare Derek McInnes lyckades därmed i sin andra match vid rodret ta hem lagets andra seger för säsongen och det verkar som om den evige strykpojken Bristol City har rest sig. Nu återstår det bara att se hur länge det dröjer innan laget tar sin första trepoängare på hemmaplan...
Nottingham Forest, som även de har en ny tränare i form av Steve Cotterill, förlorade hemma mot Hull. Hull som har den ovanliga tendensen att förlora hemma och vinna borta kan tacka Aaron Mclean för poängen. Hull har nu för övrigt bara förlorat två av sina 25 senaste bortamatcher...
Vissa lag har nya tränare och vissa lag har ingen tränare alls. Leicester som i veckan oförklarligt sparkade Sven-Göran Eriksson reste till östra London för mötet med West Ham. Andy King gjorde visserligen två mål för the Foxes, men det räckte inte. West Hams sagolikt lyckosamma nyförvärv Sam Baldock satte även han två medan Julian Flaubert, mannen som spåddes en lysande framtid men som de senaste åren ruttnat på West Hams bänk, visade vad han går för och noterades även han för ett mål. Gladast av alla var nog ändå Robert Green i West Ham målet som avslutade dagen med att tokfira framför Leicesterfansen. Att bli hånad matchen igenom väckte tydligen känslor...
Värt att notera är även Millwalls imponerande 4-1 seger hemma mot ojämna Ipswich, Crystal Palaces oavgjorda resultat hemma mot Reading vilket innebär att de nu är trea i tabellen, Southamptons storseger (3-0) hemma mot toppkonkurrenten Middlesbrough och att Watford lyckades ta en sällsynt seger hemma mot Peterborough.
***
Alla resultaten från helgens omgång:
Barnsley - Bristol City 1-2
Birmingham - Brighton 0-0
Burnley - Blackpool 3-1
Crystal Palace - Reading 0-0
Derby - Portsmouth 3-1
Doncaster - Coventry 1-1
Leeds - Cardiff 1-1
Millwall - Ipswich 4-1
Nottingham Forest - Hull 0-1
Southampton - Middlesbrough 3-0
Watford - Peterborough 3-2
West Ham - Leicester 3-2

FA Cupens 1:a omgång lottad

FA CupFA Cupen lottade idag. Den största av cuper och den mest folkkära sedan den grundades 1871.
Idag lottades första omgången där League One-klubbarna träder in tillsammans med amatörklubbar som överlevt de olika kvalomgångarna.
41 matcher lottades idag som alla har avspark den 12 och 13 november.
Sheffield United ställs mot Oxford United där managern Chris Wilder får en känslomässig tillställning. Oxfords Wilder är nämligen Blades-supporter sedan barnsben.

Charlton, vinnare av cupen 1947 och serieledare i League One ställs mot BSN-klubben Halifax.
Trefaldiga cupvinnarna Sheffield Wednesday gästar Morecambe medan det lägst rankade laget, Redbridge, möter amatörklubben Oxford City.
****
Hela lottningen:
Hereford United v Yeovil Town
Bury v Crawley Town
Luton Town v Northampton Town
Cambridge United v Wrexham
Morecambe v Sheffield Wednesday
Swindon Town v Huddersfield Town
Redbridge v Oxford City
Bristol Rovers v Kidderminster Harriers eller Corby Town
Oldham Athletic v Burton Albion
Preston North End v Southend United
Dagenham & Redbridge v Bath City
Hartlepool United v Stevenage
Droylesden or Blyth Spartans v Gateshead
Alfreton Town or Lincoln City v Carlisle United
Chesterfield v Torquay United
Crewe Alexandra v Colchester United
Tranmere Rovers v Cheltenham Town
Chelmsford City eller Gloucester City v AFC Telford United
Darlington or Hinckley United v Tamworth
Exeter City v Walsall
Bradford City v Rochdale
Notts County v Accrington Stanley
Port Vale v Grimsby Town
Sheffield United v Oxford United
FC Halifax Town v Charlton Athletic
Sutton United or Leatherhead v Kettering Town
AFC Bournemouth v Gillingham
MK Dons v Nantwich Town
AFC Totton v Bradford Park Avenue
Newport County v Shrewsbury Town
Leyton Orient v Bromley
East Thurrock United v Macclesfield Town
AFC Wimbledon v Scunthorpe United
Salisbury City v Arlesey Town
Brentford v Basingstoke Town
Maidenhead United v Aldershot Town
Mansfield Town eller Fleetwood Town v Wycombe Wanderers
Barrow v Rotherham United
Southport v Barnet
Plymouth Argyle v Stourbridge

Det skall börjas i tid

League One
Sheffield Wednesday ledde med 1-0 på Adams Park. Då satte en 15-åringen ned foten. Wycombes Jordan Ibe kvitterade på ett klassmål och blev överlycklig. Långskottet som skickade upp Owls-målvakten Bywater på läktaren var av sällan skådat slag. Ett drömmål. Den unga anfallaren hade därmed gjort sitt första seniormål på sin sjunde match för klubben och sprang emot läktarplats där familjen satt. "Glädjescenerna påminde om ett VM-guld", sade managern Gary Waddock som gladdes åt sin unga talangs första mål. Domaren Sarginson var dock inte så förtjust i uppståndelsen direkt efter målet. Ibe varnades för sitt emotionella tillvägagångssätt och kontakt med publiken. Lagkamraten Gareth Ainsworth skrattade gott åt sin lagkamrats lycka. Ainsworth, 38 år, hade vid tiden för Ibes födelse gjort 116 matcher i sin karriär....

Walsall förstärker

Mark WilsonLeague One
Walsall är bara över nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad än Rochdale. En vinst på de senaste nio matcher talar om en smärre kris i truppen. En lösning på problemet kan heta Mark Wilson. En 32-årig mittfältare från Doncaster Rovers. Manager Dean Smith har själv spelat ihop med Wilson och vet vad klubben får. "Han är spelare som går in och gör ett bra arbete överallt. Han är bra med boll, bra passningsspel, löpvillig och teknisk. Han har det som vi saknar i dagsläget."
Wilson slog igenom i Manchester Uniteds akadei innan han lämnade för Middlesbrough. Han har över 100 spelade matcher för Doncaster i Championship och lånas in på ett kontrakt som sträcker sig den kommande månaden.

Turn back time.

Ja, för en gångs skull var det The Sun som uttryckte det snyggast. Man skrev igår att både klockan, Darren Bent och Wayne Rooney turned back. Klockan till vintertid, Bent till Sunderland och Rooney till Goodison Park.

Om vi börjar med Bent och hans Aston Villa så klarade de oavgjort mot Sunderland. Hemmafansen sjöng om "one greedy bastard" och hade banderoller med "B£nt" skrivet på. Den engelske landslagsanfallaren har ju fått ett rykte om sig att vara en evig flyttfågel. Han ryktas också få bra betalt vart han än vänder sig. Men det skall förstås sägas att det är en pålitlig målskytt som levererat i varje klubb.

Wayne Rooney spelade alltså med sitt Man U på gamla hemmaarenan mot Everton. Rooney i en mittfältsroll. Det mesta handlade väl egentligen om att slicka såren efter förra helgens fullständiga förnedring i derbyt mot City. Ferguson och hans mannar lyckades, tack vare Hernandez som sköt matchens enda mål.

Vad tror ni att Arsene Wenger önskar sig under granen, till jul? En Van Persie som konserverar formen, som håller sig hel och som stannar i Gunners. Det känns som bra gissningar. Kan det dessutom toppas med magiska segrar som gårdagens i derbyt mot Chelsea så kan vi förhoppningsvis få se en leende och mindre grå Wenger, framöver.
Chelseas manager Villas-Boas, å sin sida. Han önskar sig nog ett försvarsspel värt namnet. Mest komiskt blev det väl igår när Terry halkade och lämnade fri väg för Arsenal, fram till målet. Som om inte John Terry har nog med problem redan...

Idag ser jag fram emot ännu ett London-derby. Med middag hemmavid så lär jag få smita iväg lite då och då.

Det svänger i League One

Sheffield United och Oldhams managers kliar sig nog lite extra i sina huvuden idag. Efter gårdagens holmgångar så kan man lätt konstatera att det svängde friskt i den engelska tredje divisionen igår. Oldham tappade en 3-0 ledning borta mot Carlisle till 3-3 där kvitteringen kom till i den fjärde övertidsminuten. Den f.d finske landslagsmannen Shefki Kuqi hade kunnat bli matchhjälte med sina två Oldham-mål men istället satte hans sig tyst tillsammans med sina lagkamrater i bussen hem till Oldham.

Utan Daniel Nardiello så hade inte Exeter spelat i League One. Anfallaren gjorde första målet för sitt Exeter borta mot Sheffield United igår. Sedan brakade showen igång. Blades Matty Phillips gjorde två av målen i en match som skulle sluta 4-4. Blades hämtade upp underläge 0-2 till 3-2 i en match som, enligt Blades manager Danny Wilson, var "mer upp och ner än en berg-och-dalbana."

Charlton håller kvar i serieledningen. Bradley Wright-Phillips två mål borta mot Hartlepool skulle innebära en 4-0-seger och fortsatt tre poängs serieledning före Huddersfield som även dem gjorde vad som förväntades igår. Inhopparen Anton Robinsons sena mål borta mot Yeovil räckte till tre poäng och The Terriers är därmed fortfarande seriens bästa Yorkshireklubb.
***
Samtliga resultat:
Brentford 2-1 Chesterfield
Bury 1-2 Stevenage
Carlisle 3-3 Oldham
Colchester 4-2 Notts County
Hartlepool 0-4 Charlton
Preston 1-3 Bournemouth
Rochdale 0-2 Leyton Orient
Scunthorpe 4-2 Tranmere
Sheffield Utd 4-4 Exeter
Walsall 0-2 MK Dons
Wycombe 1-2 Sheffield Wed
Yeovil 0-1 Huddersfield

Lawrie Sanchez: "Vårt försvarsspel höll amatörklass"

League Two
Barnets manager Lawrie Sanchez anser att hans försvarare inte höll League Two-kvalité igår. TLC håller med. Att släppa in sex mål på hemmaplan där försvaret är som en hönsgård är oacceptabelt. Burton Albions tog sig stora friheter igår då man krossade Barnet på Underhill med 6-3. Matchhjälten och anfallaren Billy Kee stod för ett hattrick. Hans manager Paul Peschisolido hyllade offensiven som "totalt fenomenalt fantastiskt." Sanchez ansåg vidare att laget höll "amatörklass". Ja, det har TLC sagt de tre senaste säsongerna. Man är inte många placeringar därifrån....
Seger förde Barnet under strecket och Burton till en placering tätt intill play-off zonen.

Crawleys poängtapp (1-1) hemma mot Accrington öppnade upp för Southend. Seasiders lade in en hög växel då man gästade Macclesfield och segern med 2-0 tog Essexklubben upp i serieledning.

Jumbon Plymouths otur fortsätter. Man var igår sju minuter ifrån en bortaseger mot Cheltenham då hemmalagets Darryl Duffy visade upp sig. Mål i 83:e och sedan i 90:e minuten innebar till slut hemma seger för Cheltenham och en matchhjälte i Duffy.

Värt att notera från gårdagen var att inget av lagen från 17-24 plats vann sina matcher.
Serien fick även igår sin fjärde skyttekung då även Aldershots Danny Hylton utökade sin måskörd med två mål mot Crewe Alexandra. Hylton är nu tillsammans med Wimbledons Midson, Crawleys Tubbs och Burtons Richards uppe på nio mål i serien.
***
Samtliga resultat från igår:

Aldershot 3-1 Crewe
Barnet 3-6 Burton Albion
Bristol Rovers 2-0 Dag & Red
Cheltenham 2-1 Plymouth
Crawley Town 1-1 Accrington Stanley
Macclesfield 0-2 Southend
Morecambe 2-1 Gillingham
Northampton 1-1 Rotherham
Oxford Utd 2-1 Port Vale
Shrewsbury 0-0 AFC Wimbledon
Swindon 0-0 Bradford
Torquay 2-0 Hereford

Motherwell har all anledning till att jubla

Motherwell's Tom Hateley is mobbed after scoring the winnerSPL
Tretton omgångar och fortfarande topplacering. Motherwells säsong är lysande. Manager Stuart McCall gör mästerverk med små resurser och håller på att skriva historia. Motherwell är i skrivande stund före Celtic i tabellen och har därmed skapat förändring i en serie som de senaste 15 åren haft en Glasgowduo i toppen. Man har sex raka matcher utan förlust, färsk seger från igår då man bortaslog Inverness med
3-2 och spelare som mittfältarna Tom Hateley och Keith Lasley samt anfallaren Michael Higdon som gör succé.
McCall och grabbarnas bravader kan mycket väl räcka till en Europaplats till våren. Det unnar jag dem i en liga som så ofta är mer förutsägbar än någonting annat.
Fem av sex matcher slutade med bortaseger igår. Den sjätte matchen slutade kryss (Celtic-Hibs 0-0) och därmed fick hemmapubliken på gårdagens arenor se några segrar.
***
Gårdagens resultat:
Aberdeen 1-2 Rangers
Dunfermline 1-4 Dundee Utd
Hearts 0-1 Kilmarnock
Inverness C 2-3 Motherwell
St Johnston 0-1 St Mirren

Cliftonville hjälpte Linfield i toppen

Barry Johnston scoresNordirland: Carling Premiership
Portadown stötte på patrull igår och hindrades hänga på Linfields guldjakt. Det var inga andra än Linfields egna ärkerivaler i Cliftonville som med 10 man lyckades med bedriften att vinna med 2-1 borta mot Portadown och på så sätt hjälpa sina antagonister i toppen.
***
Linfield gjorde ändå sitt egna arbete då man hemma på Windsor besegrade Dungannon Swift med 1-0.
En annan Belfastklubb är Glentoran. The Glens vann igår borta mot Donegal Celtic med 4-0 och bibehåller därmed sin fina målform och sitt med väl godkända bortafacit. The Glens sex bortavinster är fyra bättre än dess hemmavinster. Borta bra blir därmed borta bäst för Glentoran som i och med gårdagens seger fortfarande är kvar på fjärdeplats.
***
Övriga resultat från igår:
Ballymena 1-0 Lisburn Distillery
Coleraine 1-1 Glenavon
Crusaders 5-1 Carrick
Donegal Celtic 0-4 Glentoran

lördag 29 oktober 2011

Yeovil - Det kan gå sämre men också bättre

"People can't keep getting booed off without their being certain reasons why.
We don't want to get adrift. We need to make sure we are fighting for our lives.
We've got to stick together and get to where we want to get to."

Yeovils manager Terry Skiverton berättar för BBC Radio Somerset om den senaste tidens turbulens i klubben. Lilla Yeovil ligger jumbo i League One och supportrarna buar ut spelarna vid varje byte, halvlek och match. Fel väg att få klubben på rätt köl, det anser manager Skiverton och han har helt rätt.
Alla klubbens krafter bör enas och gå samma väg. En klyscha må hända men ändå så logisk och sann. Det handlar dock inte bara om enighet. Klubbens ekonomi och storlek spelar givetvis också in. Yeovil har inte de resurser som de andra lagen i samma serie. Förmodligen kommer man inte klara av att vända på denna negativa trend. Ner i League Two, damma av det mesta, storstädning och så får man se vad framtiden har att erbjuda därefter. Förmodligen det nyttigaste för laget.

Oddsa med TLC

Jag är helt hundra på att vi kommer se ett supertaggat United efter förra veckans förnedring i derbyt mot City.
Oddset är bra och jag tippar Man U utan att tveka.

Spel 18
Everton-Manchester U
Mitt tips: 2
Odds: 1,85
Insats: 3 u
Bolag: Betsafe

Tippa med TLC

Raden var klar förra veckan men strul med datorn gjorde tyvärr att jag inte kunde publicera den. Lite surt och jag ber om ursäkt för det.
Dagens rad kommer ge finfin utdelning tror jag. Få riktiga favoriter och massor av lag som kan vinna eller ta poäng till låg streckprocent.
Först och främst tror jag på Nottingham, vidare tror jag att både Fulham & Reading tar poäng och Doncaster tar en mycket välbehövlig trea.
***
1 Manchester C-Wolves 1
City går fram som en ångvält och fullständigt kör över ALLT motstånd. Wolves form är inte bra och defensiven har varit katastrofal (mer än 2 insläppta i sex raka matcher). Säker etta.
***
2 Norwich-Blackburn 1
Norwich imponerar på mig. Man bjuder upp ordentligt även mot de stora lagen. Viktig match i dag mot en förväntad bottenkonkurrent. Blackburns form är usel och managern ryker nog när som helst. Jag tror att hemmalaget fixar det här. Etta.
***
3 Sunderland-Aston Villa 1
Jag har en känsla av att Sunderland är på g och att spelet stämmer allt bättre. Svårspelade Villa har förlorat två raka och spelar ofta väl fegt på bortaplan. Jag tror att Sunderland tar alla poäng i en tät och jämn match. Etta.
***
4 Swansea-Bolton 1
Swansea slarvade bort två poäng sist och kommer vara riktigt taggade i dagens match. Dessutom är man riktigt starka hemma. Bolton förlorade på nytt sist och självförtroendet är kört i botten. Jag tror på hemmalaget och kör ettan ogarderad.
***
5 Wigan-Fulham x2
Wigan såg förbättrat ut sist men det blev ändå förlust. Nu jagar man säsongens andra trea men jag tror man riskerar att gå bort sig mot stabila och kontringsskickliga Fulham. Jag chansar lite och nöjer mig med x2.
**'
6 Millwall-Ipswich 1x2
Viktig seger för Millwall sist. Kanske är man på väg uppåt efter en tung period. Ipswich agerar mycket ojämnt men kan slå alla lag då spelet stämmer. Jag helgarderar.
***
7 Southampton-Middlesbrough 1x M
Toppmatch i championship. Hemmalaget imponerar och har fortfarande inte tappat poäng hemma. Boro har en del problem i offensiven men är superstabila bakåt och jag skulle inte bli minsta förvånad om de tar poäng nere på S:t Mary´s. 1x känns bra.
***
8 West Ham-Leicester 1x2
West Ham har ligans bästa trupp men nu är man hårt drabbat av skador. Dessutom tappar man en hel del onödiga poäng. Leicester har underpresterat och efter 0-3 senast fick Svennis sparken. Här kan man spela helt utan press och det passar nog laget bra. Jag tror man kan chocka ett övermodigt hemmalag, alla tecken får det bli.
***
9 Birmingham-Brighton 1x2
Fin form hos hemmalaget, fyra raka i ligan och dessutom två raka i Europa. Det hårda matchandet kan dock slita på truppen och en motgång är inte långt borta. Gästerna har haft en tung period (7 raka utan seger) men kan vara på g igen. Man har förstärkt laget med Harper, Jara och senast Billy Paynter från Leeds och detta bör ge fler poäng framöver. Jag chansar och tar med alla tecken.
***
10 Crystal P-Reading x2
Palace är säsongens stora positiva överraskning hittills men nu saknas ev viktige Ambrose. Jag ser dock Reading som ett minst lika bra lag och att poängchansen är mycket god. Dessutom har man bra statistik borta mot Palace, poäng i sex raka matcher. Jag kör på x2 men hoppas på tvåan streckad till enbart 21%.
***
11 Doncaster-Coventry 1
Viktig match i botten mellan två lag med svag form. Doncaster har tidigare säsonger vart starka hemma och tagit de flesta poängen där. Coventry har vart usla borta hittills och har det allmänt jobbigt. Jag tror att Doncaster visar lite av den tidigare hemmastyrkan och kör ettan ogarderad.
***
12 Nottingham-Hull 1
Forest är klart förbättrat sedan tränarbytet och precis som jag trodde innan kan man bättre än man visade tidigare. Hull har fin form men jag tror man kammar noll mot ett pånytt fött Forest. Etta.
***
13 Watford-Peterborough 1 2
Fyra raka förluster för Watford nu. Kightly spelar eventuellt och man har dessutom lånat in Nosworthy från Sunderland och Beattie från Swansea. Gästernas matcher är ofta målrika och man kryssar ytterst sällan. Jag kör på 1 2.
***
Topptipset: 1, 1, 1, 1x, x2, 1x2, 1x och 1x.
***
Trevlig helg och stort lycka till!

Gloria på sned

Gareth Bale rör upp känslorna hos både sina landsmän och i viss mån hos Wales FA. Detta efter att ha blivit fotograferad i den brittiska tröjan inför nästa års OS. Bale har uttryckt en vilja att delta i det laget, men Wales tillsammans med Nordirland och Skottland är inte lika pigga på idén om ett gemensamt brittiskt lag. Framförallt skottar och walesare känner vi ju som väldigt stolta över sina bakgrunder och flaggor.

Hur som helst blir det intressant att följa. Dessutom har ju Stuart Pearce möjlighet att få ihop ett riktigt starkt lag. Speciellt ifall han har tillgång till spelare som Bale...

Visste du att...

Arsenals 3-1-seger hemma mot Chelsea i december 2010 var The Gunners första vinst på sex derbymatcher. Chelsea har bara förlorat tre av sina 19 senaste derbymatcher mot Arsenal
Robins van Persie har gjort 25 mål på 26 matcher under hela året 2011, vilket gör Arsenals holländare till den bästa spelaren i Premier League.
***
Everton har ingen bra statistik mot Manchester United. Endast tre av 19 Premier League-matcher lagen emellan på Goodison Park har slutat med seger till de blå.
***
Sex av Evertons 10 mål denna säsongen har kommit de sista 10 minutrarna i matcherna.
***
Wolverhampton har aldrig slagit Manchester City i Premier League. Senaste Wolves-vinsten kom i augusti 1999 i andradivisionen. Över lag rent historiskt sett är dock Wolves bättre än City.
Wolves har 46 mot Citys 24. 43 matcher mellan lagen har slutat oavgjort.
***
Första gången Norwich mötte Blackburn i Premier League var 1992. Då åkte man på storstryk på Ewood Park, förlust med hela 7-1.
***
Norwich har bra bortastatistik denna säsongen. Endast en förlust på fem bortamatcher. Den förlusten kom på Old Trafford där United vann med 2-0.
***
Varken Blackburn eller Norwich har klarat av att hålla nollan denna säsong.
***
Förlorar Sunderland idag hemma mot Aston Villa så är det den tredje raka förlusten vilket innebär den sämsta sviten sedan december 2010.
***
WBA har endast lyckats med att vinna två av de 33 mötena mot Liverpool under de senaste 40 åren.
***
Vinner WBA mot Liverpool idag så slår man rekordet som sattes 2002 med tre raka vinstmatcher.
***
WBA är klubben som sprungit offside flest gånger denna säsonger. Hela 39 gånger.
***
Får Craig Bellamy spela för Liverpool idag så gör walesaren sin 250:e match i karriären.
Lagkamraterna Daniel Agger och Martin Skrtel gör även dem en historisk match idag. Får duon spela idag så gör man match 100 i karriären.

Värt att tänka på idag

Championship
Millwall har mött Ipswich på hemmaplan 20 gånger genom historien. 10 av dem, hälften med andra ord, har slutat med hemmaseger. 
***
Barnsley och Bristol City har mött varandra 82 gånger sedan 1901. Dagens gäster och tillika jumbo har favör med 38 segrar mot Barnsleys 27.
***
Senast Birmingham och Brighton möttes var i april 1995. Vi får dock gå tillbaka till april 1989 för att hitta en Brighton-seger. Seagulls bortaslog då Brums med 2-1. 
***
Om Burnley idag besegrar Blackpool så är det The Claret & Blues 50 seger genom tiderna. Gör man dessutom två mål i dagens match så är Turf Moor-klubben uppe i sammanlagt 100 gjorda mål mot samma motstånd.
***
West Ham och Leicester har inte mötts på sju år i ligasammanhang. Det var 11 år sedan sist som Leicester vann på Upton Park.
***
Crystal Palace tar idag emot Reading hemma på Selhurst och kan sträcka på sig. The Eagles har nämligen gjort sin bästa säsongsinledning på 10 år.
***
Spelar Derby Countys Kevin Kilbane dagens match mot Portsmouth så gör mittfältaren sin 600:e match i karriären.
***
Southampton är det målgladaste laget i Championship denna säsongen. The Saints har gjort mål i varje match denna säsong och gjort 28 mål på 13 matcher.
Dagens motståndare Middlesbrough har dock aldrig förlorat på St Marys.
***
Gör West Ham fyra mål i dagens hemmamatch mot Leicester så är klubben uppe i 200 gjorda mål i liga och super mot The Foxes.

Ryska körsbär

AFC Bournemouth.svgLeague One
Bournemouth gör en Chelsea. Låter sig köpas upp av en ryss. The Cherries ordförande Eddie Mitchell bekräftar idag att klubben fått en ny delägare. Den ryska affärsmannen Maxim Demin har köpt 50% av klubbens aktier av direktören Steve Sly och f.d ordföranden Jeff Mostyn. Mitchells relationer med ryssar sedan tidigare är sådär bra. I juni 2009 strandade en försäljning efter långa diskussioner med Vladimir Antonov och Roman Dubov. Vad TLC förstått så är Demin, som gjort sig rik på petrokemikaliskaaffärer, god för en större förmögenhet, intresserad av fotboll och är villiga att investera stora pengar i klubben. Körsbären på Dean Court har under sensommar och höst varit både omogna och dåliga. Ryska influerser kan därför få en ny smak i fotbollsfrukten.

fredag 28 oktober 2011

Aftonsskvaller

Leicester fick i veckan nobben av Martin O´Neill. Detta hindrar inte The Foxes för att leta ny manager. Daily Mirror skriver ikväll att Huddersfields Lee Clark och f.d Forest-managern Billy Davies kontaktats.
***
Brendan Rodgers har ett förflutet inom Chelseas organisation. Det tar han tillvara på idag. Daily Mail skriver att Swansea-managern hört sig för hos Chelsea om att låna mittfältstalangen Josh McEachran.
***
Sunderland ger sig inte i jakten på senegalesen Papiss Demba Cisse. The Black Cats vill ha anfallaren trots att tyska Freiburg höjt prislappen till 18 miljoner pund. Det rapporterar idag Daily Mail. 
***
Queens Park Rangers har ögonen på sig från Italien. Napoli har studerat Adel Taarabt och Alejandro Faurlin och vill, enligt Daily Mirror, göra en affär i januari.
***
Brightons manager Gus Poyet lyckades först värva Steve Harper till sydkusten. Nu vill han värva in Harpers Newcastlekompis Alan Smith. Daily Star skriver idag att Smith, som är uppsatt på transferlistan i Newcastle, är högst upp på Brightons önskelista. 
***
I somras fick man nobben. Nu har Ipswich lagt ett nytt och högre bud på Doncaster Rovers Billy Sharp. Daily Mirror uppger ikväll att Ipswich nya bud på anfallaren är på 1,5 miljoner pund.
***
Till sist så kan TLC berätta om Oldham maskoten Chaddy the Owl och den misshandel han råkade ut för i veckan. Chaddy knockades av supportrar till det egna laget då Oldham mötte Preston. Anledning? Chaddy stod i vägen för den hetlevrade supportern.

1-2-3 TLC

1. Han inledde sin spelande karriär i Aston Villa och var som bäst i Arsenal. En av de fyra klubbarna han var manager i var Millwall.
2. En walesare, som var hundrafaldig målvakt i Colchester under 1970-1980-talet. Som manager blev han mest känd för sina år i en Merseysideklubb.
3.Hans fotbollskarriär höll till mestadels i London innan han avslutade karriären på Irland. Förbundskapten i Australien och i Barcelona.

Bonusfrågan: En av de tre har inte varit manager i Leeds. Vem?

Trevlig fotbollshelg

Ok, då var vi där igen. Fredag. Lönehelg. Kan det bli bättre än så? Ja, det är även ett Londonderby mellan Chelsea och Arsenal. Arsenal på uppvaknande reser till västra London och utmanar den bästa utav Londonklubbarna. Intressant match. I Championship tar West Ham emot ett Leicester på dekis. Ett Foxes utan manager och där Svennis lämnat ett stort tomrum efter sig. The Championship erbjuder även toppmötet Southampton-Middlesbrough och ett Millwall som, jag tror, kommer att revanschera sig för sin dåliga inledning hemma mot Ipswich.
Det stoppar inte här. Det kommer mer. I League One ställs Yorkshirelagen mot såkallat lätt motstånd. De båda Sheffieldklubbarna och Huddersfield möter bottenklubbar. Blir det lätta vinster och fortsatt toppkänn eller blir det skrällar?

På söndag är det Londonderby igen. Spurs tar emot QPR och det luktar hett. Dessutom möter Cardiff Leeds i Championship. Dynamiskt tungviktsmöte modell grövre.

Ja, ja. Så är det. En massa mer matcher spelas. Resultaten får ni som vanligt av oss. Håll er kvar. Det gör ni rätt i.

Trevlig helg!

Insändaren: Slagen gul och blå i England

Det har rasslat till ännu en gång i mailboxen på redaktonen. Även denna gång är det en insändare. En intressant och läsvärd sådan. Håll till godo!
****
Jag har aldrig varit den kaxiga typen. Tvärtom. Jag är den lugna, välartikulerande och språkbegåvade istället. Han som snackade sig bort från slagsmål på skolgården som barn och alltid fick medla i konflikter. Som vuxen har det varit en last. I synnerhet då jag inte kan hålla käften då jag egentligen borde göra det. Jag har tagit en hel del stryk genom åren på grund av mitt civilkurage. Har det varit värt det? Tja, ibland kan man undra. Jag är stor vän av engelsk fotboll så det är därför jag skriver denna insändare. Är en tvåbarnsfar på 50 år, bägge kottarna är utflugna och deras mamma fick nog av mig, eller rättare sagt, mitt intresse för allt annat än henne, för fem år sedan. Sedan dess har jag gått all-in för det jag brinner för. Som halvmedioker journalist för en landsortstidning så fick jag äran att ta hand om sporten. Jag tackade givetvis inte nej. Är gnagare sedan barnsben, uppfostrad på norra och har slussats in i den engelska fotbollen via tipsextra.

En kulen höstdag 1980 blev det så som många andra svenskar Aston Villa. Vet inte varför men så blev det. Har sett dem minst fem gånger per säsong sedan 1990 och det har alltid varit en störande faktor hos flickvänner. Själv har jag sett det som en fristad. Älskar det rätt igenom. Hade det inte varit för barnens mamma så hade jag skaffat mig det jobbet och den lägenheten 1986 i Birmingham som jag hade kunnat få. Jag ångrar mig idag. Allt var hennes fel. Mitt fel då? Min stora käft. Minns en gång då vi, ja, jag kallar Villa vi på grund av min närhet till klubben, skulle möta Birmingham i ett derby tidigt 90-tal. Satt fastklistrad som en sill i en burk på den lokala puben och var tvungen att ta luft. Kom utanför, tände en cigg och andades in och ut då jag såg turbulens på andra sidan vägen. Fyra killar slog och sparkade på en annan man. Jag kunde inte hålla mig. Full som jag var skrek jag först på svenska. Det skulle jag nog inte ha gjort. Från min vänstersida fick jag emotta en rak höger och sedan frasen: ”Så går det när man lägger näsan i blöt”.

Misshandlad både fysiskt och verbalt på svenska i Birmingham. Hur stor är chansen? Killen var gårdare. Jag har sett honom innan och efter. Några år efter står jag på en pub i Liverpool. Bortamatch mot Everton och jag har inte en pinal på mig. Telefonen ringer och jag svarar. Pratar svenska med personen i andra änden ett par minuter och lägger sedan på luren. Går därefter in på toaletten för att vattna guldfisken då jag får en stenhård smäll i bakhuvudet. ”-Jasså du är Villa din jävla 08:a” Mannen som slår mig är några år yngre än mig. Uppenbarligen Evertonsupporter och talar kraftig göteborgsaccent. Hur stor är chansen? Misshandlad två gånger då man går på fotboll i England och bägge gångerna av svenska våldsverkare. Om SvFF sa att fotbollsvåldet i England har lugnat ned sig så är deras källor inte pålitliga. I Sverige finns däremot männen som vet hur andra människor får ont. På bortaplan.

Tack för en bra blogg. Ett ständigt avkopplande på varje rast.

Trevlig helg!

/Dennis

Hur tänkte du nu Tisdale?

League One
Du slåss i bottenstriden, har inlett säsongen bedrövligt, har endast fyra segrar på 13 matcher och har få marginaler på din sida. Hur mår du då? Bra, jättebra om du frågar Exeter. The Grecians manager Paul Tisdale hävdar ivarjefall detta. Till BBC Radio Devon säger han idag; ”Lagandan och atmosfären i vår arbetsmiljö är god och avslappnad”.
Jaha, det lugnar nog supportrarna?
Just den avslappnade jargongen är förmodligen anledningen till tabellplaceringen.  Får man verkligen säga så som manager då laget krisar?

Johnson glömmer ingen oförrätt

Gary Johnson Northampton Town manager Gary Johnson looks on during the Johnstone's Paint Trophy 1st round match between Northampton Town and Huddersfield Town at Sixfields Stadium on August 30, 2011 in Northampton, England.
League Two
Det tisslas och tasslas på Sixfields. Snacket bakom ryggen på manager Gary Johnson är inte av snällare sort. Han vet det också. Han är bollplanket som får ta emot kritiken när laget viker ned sig. Fyra raka förluster och en 19:e plats i serien. Läget är kritiskt och Johnson har den berömda kniven mot strupen. Samtidigt är han lugn. Till BBC Look East säger han att ”Då man har vinden i ryggen är det alltid folk som följer med dig. Då du har den i ansiktet så väljer folk att försvinna. Så är det nu. Jag vet vilka jag har med mig och får reda på vilka som är emot mig. Det tar jag med mig. Det har jag i åtanke.”
Sådant prat kan lätt tas som paranoia. Så behöver det dock inte vara å andra sidan heller. Vissa saker är helt uppenbara. Det blåser på toppen och motgångar kan få hela stegen att gunga rejält. Johnson har rätt. Kappvrängare finns överallt. Även på Sixfields. Ryggdunkare som håller med dig ena stunden och som snackar bakom ryggen på dig nästa. Sådana människor vill man inte ha nära sig. Johnson kommer sortera ut dessa ur sitt liv då tillfälle ges. I Northampton eller i nästa klubb, det är vilket som.

torsdag 27 oktober 2011

Rykten, skvaller och annan nonsens

Paris Saint-Germain lägger sig i jakten på Lilles Eden Hazard. Det meddelar idag websajten talkSPORT. Detta oroar tidigare spekulanter i Manchester United och Arsenal då fransmänen lär "spela på strängarna om att Hazard endast är franskspråkig."
***
Serie A giganten Roma är intresserade av att värva från Manchester. Dubbelt upp dessutom och från bägge klubbarna. Både Rio Ferdinand och Carlos Tevez är spelarna som italienarna vill låna in. Det uppger idag Metro.
***
På tal om Tevez så placeras argentinaren idag i Corinthians. Daily Mirror skriver att den sydamerikanska klubben erbjudit City 40 miljoner pund.
***
Newcastle och Alan Smith fungerar inte ihop vilket nu resulterar i att klubben lagt ut spelren för lån. Det meddelar idag Daily Mirror.
***
Sochaux Marvin Martin kan komma att få England som ny arbetsplats. Websajten talkSPORT skriver idag att den franske mittfältaren har ögonen på sig av Arsenal. The Gunners har dock konkurrens av spanska Valencia om spelarens namnteckning.
***
West Bromwich plockade nyligen upp sin 18-årige anfallstalang George Thorne från akademin. Än har han inte spelat en match. Daily Mirror skriver dock idag att WBA vill att spelaren skall få ordinarie matchtid och vill därför låna ut honom till en Championshipklubb under hösten. 
***
Jordan Rhodes vräker in mål för Huddersfield i League One. Detta har gett eko till självaste Old Trafford. Manchester United är intresserade av den 21-årige anfallaren och idag skriver Metro om att den nyutbildade scouten Paul Scholes i dagarna kommer att åka till Galpharm för att ta sig en närmare titt.
***
Manuel Almunia var kanske ite den sista burväktaren på Emirates. Websajten Caught Offside skriver idag att Arsenal kopplats ihop med Sevillas Javi Varas. En övergång sker isåfall nästa sommar.
***
Roberto Mancini och hans italienare i staben har studerat in ett kommande nyförvärv. Från hemlandet dessutom. Cagliaris mittfältare Radja Nainggolan förväntas värvas in till Eastlands då januarifönstret öppnar. Detta raportertar idag italienska sporttidningar.
***
Martin O'Neill dementerar uppgifterna som placerar honom i sin gamla klubb Leicester. Till The Guardian säger idag den f.d Villa-managern att "Det är en alldeles för känslig övergång och för riskfylld att ta sig an."
***
En spelskandal börjar nystas upp i England där kända fotbollsspelare är en del av huvudpersonerna. Ipswich Michael Chopra lär ha spelat bort en förmögenhet. Hans kompis Dominic Matteo, även han en f.d fotbollsspelare i bland annat Liverpool och Leeds lär, enligt Daily Mirror, ha spelat bort uppemot en miljon pund.
***
Liverpools lagkapten Steve Gerrard säger idag till The Sun att han tror att Spurs-manager Harry Redknapp kommer bli näste engelska förbundskapten och den som ersätter Fabio Capello.
***
Wolves har problem och managern Mick McCarthy har fått ta på sig allmänhetens vrede. Någon som står bakom McCarthy är hans egen chef. Klubbens VD Jez Moxey  säger idag till Daily Mail att "McCarthy har mitt fulla förtroende och stöd".

En portion ljusblå tårta kanske?

Manchester United och dess supportrar är sällan vana vid motgångar. Mer luttrade City-anhängare hanterar saken bra och tillsammans med en gnutta ironi, sarkasm och en stor sked derbykross så blir det en tårta av det hela. Personalen i en mataffär i Manchester tillverkade i veckan tårtor som de sålde till kunderna. En ljusblå sådan med ingraverade siffrorna "1-6". Tidningen Metro skriver idag att flera Manchester United supportrar som besökte affären skall ha tagit illa vid sig och klagat till ledningen. Någon tårta lär ingen utav dem ha köpt och flera av dem skall ha sagt att det var sista gången de besökte affären. Det är inte lätt med motgångar då man inte är van vid dem. Get use to it United. Förluster kan vara hårda. Derbyförluster är hårdast.

Vad händer med Chelsea och Stamford Bridge?

Jag och många med mig har svårt att förstå alla turer kring Chelsea och en eventuell flytt till nya arena. Hittade ett inlägg som förklarar en del hur engagerade Chelseasupportrar kan se på saken:

"Jag har läst igenom en hel del inlägg på The Shed och diverse andra Chelseaforum och man blir mörkrädd. Precis som många fans i England och övriga delar av världen så verkar många här även tro att det vi skall rösta om är om vi ska byta arena eller inte. Det kunde inte bli mer fel.

Vi röstar inte för om vi skall flytta, vi röstar för om vi vill ha något att säga till om när den dagen kommer. Att rösta ja nu är som att acceptera ett giftermål med en kvinna du aldrig mött eller sett. Varför skall Chelsea Pitch Owners (CPO) rösta ja utan att veta vad det kommer att innebära (utöver det självklara - att de inte kommer att ha något att säga till om i framtiden)? För mig är det en självklarhet att ALLA skall rösta nej. Om man röstar ja den 27 oktober så har man inte riktigt förstått vad man röstar på.

Vi Chelseafans har en unik position i England. Vi kan förhindra en flytt som inte ger någon mening från ett historiskt, andligt eller ekonomiskt perspektiv. Vi behöver bara se på hur desperata Tottenhams fans var tidigare i år när deras klubb försökte få till en flytt till östra London och den nya OS-arenan med löparbanor. Vill vi verkligen riskera att sitta i den sitsen om åtta år?

"Löftena" från Buck och klubben kan vid första anblick se respektabla ut. I realiteten är de innehållslösa fraser som inte betyder ett skit i verkligheten. Klubben är beredd att lova att vi inte flyttar längre än 4,8 kilometer från Stamford Bridge innan 2020. Jaha, vad ska vi göra med det löftet? Det är åtta år tills 2020. En ny arena, där vi inte ens köpt en tomt, kan väl knappast beräknas vara klar innan 2020 i vilket fall som helst? Arsenal annonserade i november 1999 att man köpt Ashburton Grove och bygget stod klart sommaren 2006. Hur länge förhandlingarna om tomten pågick är svårt att säga men affärer av den storleken är knappast något man förhandlar klart om på en vecka eller två.

Om man ska tro på vad Buck säger så har vi inte ens börjat diskutera en tänkbar tomt vilket för mig betyder att en ny arena inte kommer att kunna stå klar innan 2020. Det finns extremt många orsaker till att vara skeptisk till klubbens löfte om 2020. Det mumlas en del om att klubben valt 2020 för att deras egentliga första val (rykten så ta det inte på blodigt allvar) är (wait for it...) Old Oak Common i NW10 bara dryga 1.5 km norr (ja norr!) om Loftus Road (som i sin tur ligger 4,2 km norr om Stamford Bridge).

Idag är det ett sådant slitet område att det är svårt att tänka sig att någon skulle vilja flytta dit. Vill vi verkligen flytta in på den stökiga lillebrorns bakgård? Dock planerar Hammersmith & Fulham Council att satsa på området och göra det till ett transportnav i framtiden med tå förbindelser till Heathrow och stora delar av England. Det kommer att poppa upp gallerior och hela området ska sig få ett rejält ansiktslyft. Detta kommer att ta tid och kan mycket väl vara en orsak till att klubben har valt 2020 som cut-off. Jag utesluter inte att klubbens ledning är själlös nog för att flytta oss dit och om det sker så kan jag ärligt säga att något inom mig skulle dö och intresset för att gå på hemmamatcherna och förnya min säsongsplåt är helt ute ur bilden. En flytt till Old Oak Common är likställt med döden för dagens Chelsea och dess lokala supportrar.

Klubben lovar dessutom att en ny arena kommer att ha en kapacitet på minst 55 000. Än en gång ett betydelselöst löfte för ingen tror väl att klubben skulle vilja bygga en ny arena på en ny tomt i London om arenan skulle bli mindre än 55 000? Att dom även lovar att tio procent av biljetterna kommer att gå till "under 21s" och familjer så är det väl inget konstigt med det? 5 500 biljetter är endast marginellt större än dagens 3 000 som familjesektionen i dag rymmer på Stamford Bridge.

Om klubben inte har en tomt på gång, inte ens har beslutat sig för om en flytt är vad vi verkligen behöver (om inte Buck ljuger oss rakt upp i ansiktet, vilket givetvis inte kan uteslutas), inte kan vara säker på hur publiksiffrorna kommer att se ut om 10-15 år, inte vet hur det ekonomiska läget kommer att se ut om 5-10 år (hög arbetslöshet, inflation, hot om att stater i Europa kommer att gå i konkurs och den värsta recessionen vi sett sedan 1930-talet) så är det svårt att se hur det är rätt timing att bygga eller ens planera för en ny arena. Skulle det inte vara bättre att försöka sälja namnrättigheterna till Stamford Bridge för en 10-årsperiod för att se hur världen och fotbollen utvecklar sig över de nästkommande tio åren och sedan ta ett beslut?

Jag har sett siffror som säger att vi skulle tjäna dryga £20-40m/år på en ny arena. Är det verkligen något som kommer att garantera fortsatt framgång? Kan det inte vara en idé att försöka behålla en manager i mer än två säsonger så man inte behöver lägga ut £25m+ för att lösa ut en gammal manager och hans personal vartannat år? Kanske vi kan se över lönerna och inte betala spelare som Torres £175k/vecka? Vi behöver kanske inte betala £50m för "world class talents" utan istället fokusera mer på akademin, köpa unga, billigare och hungrigare spelare som ännu inte nått sin peak? Ska vi inte fokusera på att bli en välskött klubb innan vi ger oss på att försöka växa? Dessutom, med tanke på hur ansvarslöst nuvarande ledning spenderat pengar, är de verkligen rätt sällskap att förlita sig på när det gäller ett sådant viktigt beslut som en tänkbar arenaflytt i rådande klimat?

Jag har också extremt svårt att se hur klubben skall kunna fylla 25 000 säten till (om vi bygger en arena som rymmer 65 000) med nuvarande priser och ekonomiska läge. Jag tror att vi skulle kunna fylla en 50 000 arena någorlunda, men ytterligare 15 000? Week in and week out? Inte en chans om klubben inte sänker priserna på vissa platser i den nya arenan. Inte speciellt troligt då det givetvis inte är gratis att bygga nytt. Fråga Arsenals fans, dom vet bättre än någon annan vad som händer med priserna vid en eventuell flytt. De går inte ner, de går upp. Markant upp dessutom. Arsenals säsongsbiljetter kostar mellan £951 till £1 944. Chelsea siffror visar £795 till £1 250 och då har vi ändå sett markanta prishöjningar på Stamford Bridge två säsonger i rad nu. Att Emirates sedan är ett själlöst UFO men plastig design måste göra saken än värre för våra rivaler i norra London.

Det kan tyckas att jag är 100 procent mot en flytt oavsett vad. Det är inte korrekt. Jag bor själv endast en promenad på fem minuter från Battersea Power Station och jag tror att den tomten skulle kunna producera en ikonisk arena som vi (och London generellt) mycket väl skulle kunna förknippas med de nästkommande 100 åren. Tomten är belägen på stranden av Themsen, just vid Chelsea Bridge. Vi skulle bara vara en kort simtur från ”proper Chelsea” och Battersea är historiskt sett (tillsammans med Hammersmith) ett naturligt upptagningsområde för arbetarklassens Chelseafans. Dessutom så skulle skorstenarna på Battersea Power Station kunna ingå på något sätt av designen. Jag skulle vara för ett sådant förslag personligen om planering, design och tillvägagångssätt är optimala.

Jag skulle även kunna acceptera Earls Court men det känns som att det lätt skulle kunna bli en något själlös arena á la Emirates så Battersea är definitivt mitt första val. White City/Old Oak Common/Woodworm Scrubs är alternativ vi inte ens ska bemöda oss att kommentera. Ett nej till dem borde vara självklart hos alla Chelsea fans.

Sist men inte minst så har nuvarande ledning på ett klart och tydligt sätt visat vad de tycker och tänker om fansen och om CPO. De har behandlat oss som naiva småbarn, med tomma löften och mutor om en "Walk of Honour (shame?)" och förtur till säsongsplåtar. Kommunikationen från klubben är också väldigt aggressiv med antydningar om att nej-röstare inte är "proper Chels". Klubben är ute på extremt djupt vatten men fortsätter således på den inslagna vägen att pissa på de supportrar som är mest lojala.

Vad händer - och vi kan vara närmare än vad vi tror - när Chelseas lojala hardcorefölje säger "enough is enough"? Vem ska resa med klubben land och rike runt och betala svinaktiga priser för biljetter och transport? Kommer TV-bolagen att vara lika intresserade av att betala klubbarna hutlösa TV-pengar för en produkt som tappat sin glans med grym läktarkultur och passionerade fans? Vem vill se en match med halvfyllda läktare med "prawns" och "daytrippers" som lätt vänligt applåderar en smula vid mål? Fotbollen är på väg att strypa sig själv och självdö.
Är det inte höjden av förnedring att Buck så sent som i April 2011 köpt 100 aktier i CPO för en nätt summa av £10 000 för att försöka få till en ja-röst? Går det inte helt stick i stäv mot vad CPO är till för? Om man ser till nuvärdet av hans £10 000 1993 så betyder det att han fått sina aktier nästan 50 procent billigare än vad de riktiga fansen betalade när klubben var som mest illa ute. Hur många andra av Chelseas "välmenande" direktörer och anställda har köpt aktier i CPO? Vet klubben hur illa skött CPO varit från en administrativ synpunkt och hur illa uppdaterat aktieregistret är? Tror någon verkligen på att de inte vet hur många som kan tänkas rösta den 27 oktober? Tror någon verkligen att Buck köpt sina aktier i CPO i något annat syfte än att göra allt han kan för att se till att rensa bort klubbens verkliga eldsjälar och hjältar? Var var du Bruce, påstådd Chelseasupporter sedan sent 1980-tal, när klubben verkligen behövde din hjälp för 15-20 år sedan?"

av SLEEPING DAVE