TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 31 december 2011

Tippa med TLC

8/13 på Stryktipset och 6/8 på Topptipset senast är inte mycket att hurra för men jag är nöjd att jag garderade Liverpool och Man City och att jag hade med tvåan på Blackpool.
Dags för årets sista stryktips och jag tror att det hårda matchandet kan ge en del oväntade resultat.
Först och främst tror jag mycket på både Hull och Mk Dons. Vidare tror jag att Swansea kan chocka Tottenham och att Ipswich mycket väl kan ta en trea i Reading.

1 Arsenal-Queens PR 1
Gunners hade oflyt sist, trots mängder av chanser och stort spelövertag fick man bara en poäng. Walcott tillbaka men ev vilas van Persie. QPR har svag form och får svårt på Emirates. Säker etta.
2 Bolton-Wolverhampton 1x2
Klurig match mellan två lag som kan bättre. Cahill spelar troligtvis inte för hemmalaget men ett par andra spelare är på väg tillbaks efter skador. Wolves tog poäng på Emirates senast men totalt sätt är bortaspelet svagt. Alla tecken.
3 Chelsea-Aston Villa 1
Tre raka kryss för hemmalaget gör att man måste vinna här för att inte komma för långt efter täten. Ivanovic & Mikel är skadade. Villa är lite av säsongens flopp och trots att Bent & Hutton återkommer kammar man noll. Etta.
4 Norwich-Fulham 1 2
Norwich har tappat formen på slutet men kan slå till här. Kroniskt bortasvaga Fulham (bara 13 segrar på 123 senaste bortamatcherna) agerar ojämnt och är lite av tipparnas mardröm. Trots bortastatistiken och skador på Zamora, Johnson & Duff så tror jag man vinna här. 1 2 känns helt rätt.
5 Stoke-Wigan 1
Tack vare europaspelet har vi sett ett mer ojämnt Stoke än vi är vana vid. Huth, Whelan och Crouch kan återkomma efter skador. Wigan har spelat bra på slutet även om åkte på en rejäl omgång sist av Man U. Jag tror dock att man får det svårt här, jag spikar ettan.
6 Swansea-Tottenham 1x2
Swansea är urstarka hemma, bara en förlust på nio matcher. Man kommer till spel med i stort sett ordinarie lag. Tottenham har gått bra en längre tid men har dragit på sig ett gäng skador och ett riktigt bottennapp är inte långt borta. Jag helgarderar men hoppas mest på ettan (streckad till 15%) och krysset (24%)
7 Birmingham-Blackpool 1 2
Även Brum har matchat hårt under hösten och det har märkts på resultaten som varit upp och ner. Här förstärks man av Davies och Ridgewell. Gästerna är ofta inblandade i målrika matcher och har en mycket giftig offensiv. Kanske kan man bli först med att få med sig alla poängen från St Andrews denna höst? Trots att båda lagen är kryssglada så nöjer jag mig med 1 2.
8 Burnley-Hull 2
Två lag med bra form. Hull är välorganiserade, svåra att möta och har svarat för fina insatser på bortaplan. Man hade lite oflyt sist mot Boro men i dag tror jag man har det extra flytet som behövs. Jag spikar tvåan.
9 Coventry-Brighton x2
Hemmalaget vann sist efter en lång tid utan seger. Gästerna har förlorat tre raka men de är i grunden ett bättre lag och jag tror på minst en pinne i dag. x2 räcker långt.
10 Middlesbrough-Peterborough 1x M
Fyra raka segrar för Boro nu och man har nu hittat tillbaka till den fina formen från början av säsongen. Gästerna är inte ofarliga och det blir ofta många mål när de spelar. Tror mycket på hemmalaget men de kryssar ofta och jag tycker de är allt för stora favoriter. 1x får det bli.
11 Nottingham-Cardiff x
Nattsvart hos Forest, sex raka utan seger och mål. Gästerna hänger på i toppen men formen är inte jättebra. Tätt och tillknäppt tror jag på och att kryssglada gäster lyckas med sitt uppdrag dvs få med sig en pinne hem till Wales. Liten chansning men jag kör krysset ogarderat.
12 Reading-Ipswich 1x2
Allt ser ut att gå Readings väg för tillfället, fem segrar på sex senaste och avancemang upp till plats sex i tabellen. Jag tycker dock att strecken 68-19-13% är lite skeva då Ipswich spelat upp sig på slutet och att man faktiskt kan mycket bättre. Jag chansar och tar med alla tecken.
13 Brentford-MK Dons 2
Toppmatch i L1. Jag har en känsla av att hemmalaget egentligen inte hör hemma i toppen och man kommer sluta säsongen i mitten någonstans. Gästerna imponerar först och främst borta, fyra raka segrar och hela 12 gjorda mål på dessa matcher. Jag tror på en passande matchbild för gästerna och spikar tvåan.

Topptipset: 1, 1 2, 1, 1 2, 1, 1x2, 1x och x2.

Gott nytt år alla tippare!

Gott nytt!

TLC önskar läsarna gott slut och gott nytt år! Vila upp er, kolla mycket fotboll och läs bloggen. Det är våra nyårs-tips.

fredag 30 december 2011

Såja...

Det såg länge ut som det skulle bli ytterligare en frustrerande match för Liverpools spelare och supportrar. Motståndarna skapade inte mycket men ett nytt självmål, denna gång av Daniel Agger gjorde att Liverpool återigen fick jaga poäng från underläge.
Denna gång hade man dock lite flyt på sina sida, tur med studsen i samband med kvitteringen och tack vare slarvigt försvarspel gick Craig Bellamys frispark in till 2-1.
Vid ställningen 2-1 räddade Martin Skrtel på mållinjen innan inbytte Steven Gerrard kunde punktera matchen fint framspelad av Jordan Henderson.

Turen på sin sida denna gång och jävligt viktigt att få göra tre mål......

Lite tankar och åsikter

Liverpool spelar i dag årets sista match och det är många med mig som väntar på den där riktiga islossningen dvs en solklar seger med 3 eller 4-0.
Spelet har allt som oftast varit riktigt bra, försvaret funkar utmärkt (minst insläppta i PL just nu) men det är framåt laget inte nått upp till förväntad nivå. Bara 21 mål på 18 matcher är på tok för lite och Liverpool är enligt Opta det minst effektiva laget i ligan med mål på 8,2% av avsluten mot ex Man U:s 20,9%. Man har även haft 19 ribb och stolpträffar hittills under säsongen och som alla förstår hade tabellen sätt annorlunda ut OM Liverpool nått upp i Man U:s effektivitet.

Luis Suarez saknas i dag, han är avstängd pga fingret mot Fulhams fans för ett par veckor sedan. Suarez är enligt mig en spelare av högsta klass men jag tror ändå det här kan vara bra för Liverpool. Han har vart lite ofokuserad på slutet och lagt på tok för mycket energi på annat än att göra mål och skapa chanser för Liverpool.
I dag startar nog Andy Carroll och Dirk Kuyt på topp, två spelare som fått förvånansvärt lite speltid under hösten. Jag är speciellt förvånad att Kuyt bänkats så ofta, särskilt som man haft svårt att avgöra matcher. Hans 100%:iga attityd, klokhet och förmåga att göra enkla mål kanske hade givit ytterligare ett par mål och en eller två placeringar högre i tabellen.
När det gäller Carroll är jag övertygad om att han kommer bli en otroligt viktig spelare för både Liverpool och England framöver. Hans tid kommer men tålamodet med honom är inte speciellt stort med tanke på de 35 miljonerna Liverpool betalade. En spelare i den prisklassen ska helt enkelt prestera direkt.

Matcherna mellan Liverpool och Newcastle brukar bli underhållande och det hoppas jag att dagens match också blir.
Avspark om en dryg timme och jag hoppas innerligt att de efterlängtade målen kommer i höstens sista match. Det skulle ge Liverpool den arbetsro de så väl behöver........

I Sunderland dansar råttorna på bordet

En barägare i Sunderland blev överrumplad då han häromdagen skulle öppna upp sin pub. Golvet var översvämmat med diverse olika drycker. Inbrottstjuvar? Ja, fast fyrbenta sådana med svans. "Det var råttor stora som katter som fullständigt löpt amok inne i puben. De hade vält ner flaskor, trampat ner kranarna, vält ut korvar och chips. De åt och festade." Julfirandet för de fyrbenta stoppades och puben är nu under sanering. Ironiskt nog hette stället The Black Cat. Ett sådant ställe borde vara avskräckande för råttor. Talesättet "då katten är borta..." är talande i detta fallet.

Transferrykten

Chelsea kan komma att slå brittiskt transferrekord. The Times skriver idag att Londonklubben lagt ett bud på 84 miljoner pund för Portos brasilianske anfallare Hulk.
***
Gareth Bale till Barcelona? Ja, Daily Mirror hävdar det. Tidningen skriver idag att spanjorerna lägger upp 25 miljoner pund för den walesiske mittfältaren.
***
Luka Modric har varit en ryktenas man under säsongen. Idag säger kroaten dock till tidningen Evening Standard att han stannar säsongen ut i Spurs.
***
Sunderland och Newcastle backade ur affären. Nu vill istället Tottenham ha 26-årige Papiss Cisse. Tyska Freiburgs senegalesiske anfallare kostar 14 miljoner pund. Det rapporterar idag Daily Mail.
***
Cliftonvilles anfallare Rory Donnelly växte upp som supporter till Liverpool och har haft Anfield som en våt dröm hela livet. Då klubben nu är intresserade av honom så ser det ut som att han ratar dem. Nordirländsk media hävdar idag att Donnelly är nära ett kontrakt med Swansea.
***West Brom manager Roy Hodgson har en prio-värvning i januri. Till tidningen Express & Star berättar Hodgson att han gärna ser Glasgow Rangers anfallaren Nikica Jelavic på The Hawthorne resten av säsongen. Det är dock fler som rycker i kroaten. Daily Mail uppger idag att QPR lagt ett bud på sju miljoner pund för den 26-årige kroaten.
***
Newcastle rycker i West Hams James Tomkins. Tomkins som imponerat under säsongen i Hammers backlinje lär inte gå billigt. West Hams manager Sam Allardyce säger idag till The Sun att Magpies "får punga upp en väsentligt kännbar summa ifall de vill ha Tomkins." 
***
Irländska Shamrocks Europaäventyr och match mot Spurs gav eko i truppen. Daily Express skriver idag att lagets försvarare Enda Stevens är nära ett treårskontrakt med Aston Villa. 
***
Manchester United ser ut att gå som förlorare i dragkampen om Fiorentinas mittfältare Riccardo Montolivo. AC Milan är närmare spelare uppger idag websajten talkSPORT.
***
Daily Mirror hävdar att Mauro Formicas tid i Blackburn är över. Mittfältaren sägs vantrivas i England och vill hem till Argentina.
***
Stokes manager Tony Pulis har sex namn som han kommer att värva under januari. Det skriver idag Daily Mail. 
***
Josh McEachran har svårt att slå sig in i Chelsea. Det finns dock andra klubbar i Premier League som vill ha mittfältaren i startelvan. Websajten Footybunker skriver idag att Swansea och Aston Villa rycker i spelaren.

League Two - Halvtidsrapport

Det är snart nytt år. Två dagar kvar. TLC har som både tradition och tvångstanke att alltid recensera saker. Vi gör det med det mesta. Idag gör vi det med fjärdedivisionen League Two.Det är halvtid i serien. Halva säsongen har nämligen gått. Bra, dåligt, hit, skräll, årets match osv. Nu börjar vi.
***
Årets lag: Nykomlingen Crawleys klättring upp till serieledning och ihärdiga fastnagling på den platsen, förtjänar diplom. Lilla Cheltenham som ingen heller trodde på innan säsongen har med små resurser och en bra manager i Mark Yates lyckats ta sig upp till tabelltvåa- Det är imponerande.
***
Besvikelsen: Det finns många. Nedflyttade lag brukar inte ha det lätt men Bristol Rovers har verkligen inte varit fräcka denna säsongen. I "halvtid" parkerar The Pirates på en 18:e plats. Det var ingen placering som varken media, supportrar eller styrelse förväntat sig då säsongen drog igång.
***
Fighting spirit: Plymouth. The Pilgrims har kämpat mot klockan under hela säsongen. Klubben har tvångsförvaltats, varit svårsåld och gått på knäna i serien. Man är jumbo i dagsläget men laget visar ändå upp en järnvilja som TLC inte sett förut. Sydkustklubben plockar poäng och segrar då man minst anar det och fortsätter det i den takten så lär man inte ligga i botten då säsongen är slut.
***
Supportrarna: Port Vale är en anrik klubb. Anrika klubbar har supportrar som brinner för laget. I Burslem var folket missnöjda med styrelsen i somras. Utanför Vale Park samlades hundratals supportrar som med sånger och trummor "berättade" för styrelsen vad man tyckte och tänkte. Det lönade sig. Klubben lyssnade och en förhandling inleddes. Slagkraftigt.
***
Managern: Många hatar honom för hans frispråkighet och hans förflutna. TLC kan inte göra annat än att imponeras av Swindons manager Paolo Di Canio. Italienaren säger vad han tycker och tänker och det sticker i allmänhetens ögon. Han presterar resultat i ett play-off placerande Sindon och därför är han som gjuten till att bli säsongens manager.
***
Bottennapp 1: Man sålde sin skyttekung i Adam Le Fondre och sedan rasade allt. Rotherham har varit de senaste säsongernas topplag i serien. Efter försäljningen av Le Fondre stannade det där. Rotherham sjönk som en sten i tabellen. En 11:e plats vid nyår hade ledningen definitivt inte räknat med.
***
Bottennapp 2: Northamptons hemmaförlust mot Shrewsbury. Gästerna vann med förkrossande 7-2 och då skall det tilläggas att ingen spelare i hemmalaget blev utvisad.
***
Spelaren: Det finns många som utmärkt sig på en nivå som skulle kunna få dem sålda till mycket större klubbar. Barnets anfallare Izale Mc Leod har gjort 14 mål på 22 matcher och briljerar. Anfallarens målskörd är anledningen till att Barnet inte ligger i botten av tabellendenna säsong.
TLC vill gärna också hylla Crawleys anfallare Matt Tubbs. Spelaren ratade flera större klubbar innan säsongen, var nöjd med sin nya stora lön i nyrika Crawley och betalade tillbaka. 12 mål så här långt och medhjälpare till serieledning. Bra facit. Sist men absolut inte minst är Gillinghams lån från Bristol Rovers. Jo Kuffour. En spelare som lånades in då det krisade som mest med alla skador. En gång i tiden slohg han igenom i Arsenals akademi. Idag frälser han fansen på Priestfield och har tagit Kent-klubben till en play-off placering.