TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 30 juli 2012

Viktiga veckor.

Ungefär så kan vi bäst beskriva den närmaste tiden och kommande öde för Portsmouth FC. Klubben har fram till 10 augusti på sig att antingen sälja sina 7 seniorspelare eller också få dem att gå med på sänkta löner. Det sistnämnda är nog lättare sagt än gjort. Visst, en och annan kan nog tänka sig att gå med på det med lite god vilja eller dåligt med alternativa lösningar. Men allihop känns tveksamt.


Klubben förvaltas för närvarande av bland andra Trevor Birch. Han säger att "Vi gör framsteg med tre eller fyra spelare. Men alla inser inte allvaret i situationen, och det gäller både spelare och agenter. Båda de intressenter som finns för att ta över klubben (dels Supporters Trust, dels Portpin, reds. anmärkning) kräver att vi får till dessa åtgärder, för att deras bud skall gälla.".
Birch och klubben har hårt arbete framför sig, och man säger att dessa åtgärder är nödvändiga, och det är också första gången som man har sagt en deadline. Om inte saker och ting är i ordning och åtgärdsprogrammet är spikat då så säger Birch att "Det finns i det läget inte mycket att göra annat än att acceptera konkursen och stänga klubben".


TLC har rapporterat om Pompey tidigare, och kan bara återigen konstatera att det är tragiskt, det som har skett. Gamarna har länsat och sedan övergivit skeppet. Det formligen rann ut pengar ur Portsmouth. Giriga agenter, spelare, ägare med flera har alltså satt den klassiska klubben i den här sitsen.


Det är inte så lite tröttsamt att rapportera om ekonomiska svårigheter för (brittiska) fotbollsklubbar. Likväl är det en verklighet och vi måste förhålla oss till den. Vi kan bara hoppas att också spelare, agenter och ägare börjar förhålla sig till verkligheten. Att man inser att ekonomisk stabilitet och rimlighet måste få råda framför det spel med pengar och klubbar, som har varit grejen den senaste tioårsperioden. Pompey riskerar annars att bara bli den första i raden av rätt stora klubbar som dukar under och tvingas börja om.


Fotbollen är en leksak för dessa personer, för många andra är det en livssil, en identitet och ett sätt att vara. Och det är de sistnämnda som betalar det slutgiltiga priset.

söndag 29 juli 2012

Resultatbörsen 28 juli

31 träningsmatcher under gårdagen med en hel del skrällar. Cheltenham slog Birmingham, Coventry föll mot Nuneaton och Stevenage klarade kryss mot Arsenal. Newcastle vann i Portugal, Millwall föll mot Crawley och i grevskapet Kent är Gillingham bäst....
***
Yeovil-Bristol Rovers 1-1
Hibernians-Huddersfield 2-2
Celtic-Inter 1-1
Rotherham-Hearts 0-1
Alfreton Town-Burnley 0-3
Barnsley-West Bromwich 0-0

Burton-Derby 0-1
Cheltenham-Birmingham 1-0
Chester-Aston Villa 2-1
Crawley-Millwall 2-0
Crewe-Bolton 1-1
Dartford Leyton Orient 1-0

Doncaster-Sheffield Wed. 0-0
Ebbsfleet-Gillingham 2-3
Kettering-MK Dons 0-0
Luton Town-Ipswich 2-0
Marine-Tranmere 2-2
Morecambe-Bury 0-2

Nuneaton-Coventry 1-0
Peterborough-Norwich 0-2
Southampton-Ajax 0-1
Southport-Wigan 1-1
St Johnstone-Bristol City 2-1
Stevenage-Arsenal 0-0

Walsall-Wolves 0-3
Wycombe-Fulham 0-3
St Pauli-Aberdeen
Hoffenheim-Wigan 1-1
Tottenham-Liverpool 0-0
Braga-Newcastle 1-2
Chelsea-Milan 0-1

Märkt för livet

Att tatuera sig kan för många innebära ett val för livet. Det du sätter på kroppen kommer du få leva med resten av livet. En del människor gör förhastade val utan eftertanke. Oftast på fyllan. Fråga bara den trebarnspappan från Birmingham som var med familjen på Cypern för en tid sedan. Aston Villa-supporter och helylle sedan barnsben. Skötsam med välavlönat arbete boendes i en villaförort. Där är allting lugnt. Enda fram tills ett strandparty i Fig Tree Bay. Där någonstans försvann både minne och omdöme. Mannen vaknade upp på en solstol i gryningen med värk i armen. En snabb titt på underarmen gjorde mannen chockad. "Villa Hardcore", Aston Villas firma, var skrivet med feta bokstäver från handleden och uppåt. Varigt och blodigt. Vad som föregick det hela är okänt men mannens framtid på arbete och i familjen lär ha blivit mer infekterat än själva tatueringen.

Tipstack till Walter

Övergångar 27-29 juli

Nottingham Forest satsar på Premier League och fortsätter värva, Leeds säljer skyttekung till Norwich medan Evertons Tim Cahill flyttar till New York. TLC har helgens samtliga 21 övergångar här.
***
Dan Harding [Southampton - Nottingham Forest] Okänd summa 
Erik Huselklepp [Portsmouth - Brann] Okänd summa 
Kieran Agard [Yeovil - Rotherham] Free 
Ross Atkins [Derby - Burton] Lån 

Cliff Byrne [Scunthorpe - Oldham] Free 
Greg Halford [Portsmouth - Nottingham Forest] Okänd summa 
Tom Heaton [Cardiff - Bristol City] Free 
Junior Hoilett [Blackburn - QPR] Okänd summa 

Jake Hyde [Dundee - Barnet] Free 
Dean Lyness [Kidderminster - Burton] Free 
Youl Mawene [Aberdeen - Fleetwood] Free 
David Norris [Portsmouth - Leeds] Free 

Scott Robertson [Dundee United - Blackpool] Free 
Michael Turner [Sunderland - Norwich] Okänd summa 
Paul Anderson [Nottingham Forest - Bristol City] Free 
Tim Cahill [Everton - New York Red Bulls] Okänd summa

Aidan Chippendale [Huddersfield - Accrington] Free 
Jason Mooney [Wycombe - Tranmere] Free 
Eunan O'Kane [Torquay - Bournemouth] Okänd summa 
Robert Snodgrass [Leeds - Norwich] Okänd summa 
Keith Southern [Blackpool - Huddersfield] Okänd summa

fredag 27 juli 2012

Glasgow Cup

Vilken klubb är egentligen historiskt bäst i Glasgow? Av ligatitlarna att döma så leder Glasgow Rangers. Celtic kommer på andra plats. Sedan är det slut. Eller? Nja, inte riktigt. I Glasgow spelas sedan 1887 en lokal turnering med lag ifrån staden. Glasgow Cup. Fem lag har deltagit genom åren; Rangers, Celtic, Partick Thistle, Clyde och Queens Park. Ytterligare två lag var med i början av starten; Third Lanark AC och Cambuslang. TLAC lades ned 1967 och Cambuslag spelar i amatörserien idag. De sistnämnda vann den första upplagan av turneringen. Efter andra världskriget tappade tävlingen i status, huvudsakligen på grund av europeiska tävlingar som Europacupen och UEFA-cupen. De sista 20 åren spelades eller slutfördes inte tävlingen vid åtta tillfällen bland annat det sista året 1988. Det bristande intresset ledde till att turneringen lades ned och återuppstod som en ungdomsturnering för lag under 18 år. Så har det fortsatt. Idag är turneringen en reservlagscup. Mellan två lag, Rangers och Celtic. Vilka annars? Tiden är förbi då Thistle (6 titlar), Clyde (5) och Queens Park (4) kan hävda sig. Old Firm dominerar som sagt i Glasgow. Hur ser troféskörden i staden ut klubbarna emellan? 47 till Rangers mot Celtics 31 där Rangers är regerande mästare. Hur det blir framöver med tanke på Rangers öde är ovisst. Nu kanske småklubbarna i staden kan dra ifrån och ge Celtic en match i toppen? Kampen om makten i en stad handlar mer om ära och prestige än storhet.

County Ground - En fängslande arena

Efter krigsutbrottet 1939 mobiliserade England för fullt. Man tog vara på alla resurser. Skolor blev sjukhussalar, tunnelbanan blev skyddsrum. Fotbollsarenor kunde med sina stora utrymmen användas till mycket. Swindons arena County Ground utnyttjades av krigsministeriet. Platsen säkrades upp och skulle komma att bli POW Camp, ett fångläger. Ute på planen i små baracker hölls tyska krigsfångar placerade. Vid krigsslutet 1945 så kompenserades klubben med 4,570 pund av staten.

Övergångar 25-26 juli

Chelsea öppnar upp stora plånboken för 25-årige brasse, Forest fortsätter spendera oljemiljoner, Leeds värvar duo och Blackpool fyndar i Spanien. TLC kan här presentera onsdagens och gårdagens samtliga 15 övergångar.
*** 
Paul Anderson [Nottingham Forest - Bristol City] Free
Febian Brandy [Klubblös - Walsall] Free 
Aidan Chippendale [Huddersfield - Accrington] Free 
Jonathan Fortune [Exeter - Barnet] Free 

Matthew Lund [Stoke - Bristol Rovers] Lån 
Jason Mooney [Wycombe - Tranmere] Free 
David Norris [Porsmouth - Leeds] Free 
Keith Southern [Blackpool - Huddersfield] Okänd summa 

Sone Aluko [Klubblös - Hull] 
Danny Collins [Stoke - Nottingham Forest] Okänd summa
Shaun Cooper [Klubblös - Crawley] 
Anthony Edgar [Yeovil - Barnet] Free 

Tiago Gomes [Hercules - Blackpool] Free 
Oscar [Internacional - Chelsea] 25 m
Luke Varney [Portsmouth - Leeds] Free

Resultatbörsen 25-26 juli

Amerikaner slog engelsmän på fingrarna, WBA knockade Köpenhamn på Parken och Rochdale tog Rovers-skalp. TLC har onsdagens och gårdagens 13 träningsresultat här.
***
MLS All Stars- Chelsea 3-2
Shanghai Shenhua-Manchester Utd 0-1
FC Köpenhamn-West Bromwich 0-3
Werden Bremen-Aberdeen 1-0

Alfreton Town-Notts County 0-0
Luton Town-Wycombe W 0-0
Rochdale-Blackburn 1-0
Whitby Town-Hartlepool 1-1
Roma-Liverpool 2-1

Colorado Rapids-Swansea 2-1
Columbus-Stoke 2-1
LA Galaxy-Tottenham 1-1
Portland-Aston Villa 2-2 (Villa vinst 5-4 på straffar)

Fish & Chips på äkta vis

Av barn och fyllon får man höra sanningen, säger talesättet. I Storbritannien verkar detta inkludera Fish ´n Chips-försäljare.75-årige Ian Smith från Bolton har hållit på med sitt yrke sedan han slutade skolan. Han kan sin sak och han vet vad kunderna vill ha. Han vet också vilken publik som lönar sig bäst. Fotbollspublik. Inte vilka som helst. Till Football Online säger han: "Jag jobbade i flera år utanför Old Trafford men trots all den publik som fanns där så säljer jag mer i hålor som Wrexham, Shrewsbury och Macclesfield. Folket där är mer för hederlig klassisk brittisk mat. Supportrarna är helt och hållet mer äkta"
Klockren kommentar och analys som TLC bara nickar medgivande åt. I världens största och populäraste sport speglar sig också matkulturen. Nuff said.

torsdag 26 juli 2012

Reading-supporter portade sig själv på livstid

En del är portade från att komma in på sina klubbars arenor. Andra väljer att bojkotta. Stuart Ripley från Berkshire är en sådan. 48-årige Ripley har inte sett en match Live sedan 21 augusti 2004. Anledning? Arenalagarna. Den moderna fotbollens pekpinnar smattrade över Ripleys händer den 21 augusti 2004. I hemmamatchen mot Rotherham gjorde han misstaget att ställa sig upp på sittplatsläktaren och skandera könsord efter en hetsig närkamp på plan. Två ödesdigra misstag. De gulklädda vakterna var direkt på honom och hotade med att kasta ut honom och till och med stänga av honom för att "Using bad language". Inte nog med det; han stod upp och var märkbart berusad. Ripley argumenterade emot och blev därför bortforslad av polis och vakter. Hotet om avstängning försvann efter att Ripley pratat med en talesman för klubben. Då är allt frid och fröjd? Nä, nä, nä. Ripley är konsekvent. Lagt kort ligger. Han sade precis vad han tyckte och tänkte. Om hur det var då han som 6-åring 1970 följde med sin pappa och farfar till Elm Park. Fish & Chips i flottigt tidningspapper, ihopträngd med stadens arbetare på ståplatsläktaren. "-Jag har gett denna klubben allt. En mansålder och tusentals pund. Jag har köpt årskort varenda säsong och handlat i klubbens affärer. Jag har varit med att fylla på otaliga spelarlöner. Jag har rest runt i hela England. Tagit ledigt ifrån jobbet och till och med missat min hustrus födelsedag för att vara med Reading. Då skall inte en finnig tonåring i gul matchvärdsjacka som inte vet ett skit om vare sig fotboll eller kulturen runt omkring yttra sig. Hon var en marionettdocka åt ett mördande industri. Den industrin vill inte jag vara med att föda." Här hade konversationen kunnat få ett slut och parterna gå ifrån varandra för alltid. Inte så lätt. Ripley hade med sig en diktafon som han senare lämnade in till den lokala tidningen. Dagen efter var han med på framsidan. Nu kom klubben krypandes och erbjöd honom valfri plats på Madejski Stadium. Ripley vek sig inte. Lagt kort ligger och sedan den dagen har han bojkottat all fotboll. Tjurskallig eller inte? En handlingarnas man som reagerar på ett sjukt system. Det finns för få av dem i världen. Hade det funnits fler som Stuart Ripley så hade den moderna fotbollen varit hotad.

Tipstack till Howard Blue

Arsenal historiskt bäst i norra London

1887 spelades det första derbyt mellan Arsenal och Tottenham. Spurs ledde med 2-1 tills domaren blåste av matchen. Anledning? Mörkret föll och spelare, publik och domare kunde inte se något.
Den första ligamatchen spelades 1909 och där kunde Arsenal bli historiska vinnare med 1-0 i bagaget. 1913 blev det rivalitet på riktigt då Arsenal flyttade från Plumstead till Highbury. Sedan dess har lagen mött varandra 172 gånger varav 163 stycken i ligaspel. Arsenal är ledande med sina 72 segrar mot Spurs 53. 2004 spelades den målrikaste matchen då Arsenal vann med 5-4 på WHL. Arsenal står även för största segern då man vann med 6-0 den 6 mars 1935.

Spelaren som gjort flest derbyn är Arsenals David O´Leary som spelat 35 matcher i karriären.

Terry Dyson är den enda Spurs-spelaren i historien som gjort hattrick, 1961 i segermatchen med 4-3.

Åtta spelare har genom historien spelat för bägge klubbarna.
19 gånger bättre är alltså Arsenal. ENIC International och Daniel Levy får pumpa in mer cash för att utmana på riktigt. Tills dess är Spurs fortfarande lillebror i norra London.

Insändaren: "Livsfarligt Leeds-besök"

Så här i semestertider är det stiltje. Sverige ligger nere och har stämplat ut. Så även bland oss på bloggen. Insändarna tar inte semester. Efter en titt i mailboxen kunde vi hitta denna där insändaren vid namn Malcolm berättar om en dagsom förändrade hans liv.
***
Jag har rest och sett Newcastle sedan 1989. Med båtresor från Göteborg, flyg från Oslo och flyg från Göteborg till Glasgow och vidare med tåg så har det sedan dess blivit exakt 100 besök i nordöstra England. Jag brukar säga att "jag kan det där med England nu". Lite så känns det. Har aldrig köpt myten om otrygghet på arenorna och avfärdat allt snack om huliganism. Jag har sett de hetaste matcherna i modern tid och inte missat ett Tyne & Wear-derby sedan 1994. En resa glömmer jag dock inte. En match som skulle komma att få mig att vakna upp ur min naiva verklighet. Det var förra året, nästan exakt ett år sedan, den 31 juli 2011. Försäsongsmatch mot Leeds på Elland Road. Bodde hos polaren Kenny i Durham och åkte bil med honom till Leeds. Jag har alltid matchtröja på mig under matchdag och snackar med de flesta. Den 31 juli 2011 skulle förändra allt. Kom in på en pub innan matchen för att äta och ta en öl. Det började inte alls bra. Med en gång vi kom in genom dörren så blev vi uttittade. Personalen ville inte servera oss först och vi fick vänta en bra stund och övervägde att gå därifrån innan folket bakom baren reagerade. Jag beställde en club sandwich. Minns det som igår. När denna efter en stund kommer in så ligger det en post-it lapp på tallriken där det står; "Get your Geordie ass away from here". Jag ville/vågade inte inte ens diskutera den bristande gästfriheten. Hungrig som jag var så tog jag en tugga på smörgåsen men fick spotta ut den. En bit av en disktrasa låg på smörgåsen. Reste mig, lade 10 pund på disken och vände mig om. Pang, sa det. En blixtrande örfil. Jag reagerade snabbt med att backa undan och springa mot utgången. En äldre man lägger då fällben för mig så att jag stupar rakt in med huvudet före in i dörren. Jag tuppade av. Någon match för mig den dagen blev det inte. Kenny fick istället köra mig till närmsta sjukhus där man sade att jag hade fått hjärnskakning. Dessutom fick jag plåstrat om både näsa och panna.Såg ut som en mumie.
Newcastle loosade med 3-2. Dubbla plågor för mig. Jag håller en låg profil fr.o.m den dagen. De som säger att huliganismen i England dött ut vet inte vad de snackar om.

Med Vänliga Hälsningar
Malcolm

onsdag 25 juli 2012

Levande läktare - ett minne blott

Charlton-Bristol City, 1994, The Valley
Arsenal-supportrar på Highburys North Bank i en match mot Luton i slutet av 1980-talet.
***
Bilder från en svunnen tid där engagemanget var äkta och åskådarna på läktarplats var likaså.
Bilderna får en att minnas. Nostalgi.

Resultatbörsen

Grimsby vann hett Lincolshire-derby, Brentford kryssade borta mot turkar, Huddersfield föll tungt mot amatörer, Carlisle och Crewe fortsätter sin fina försäsong och Celtic föll på Carrow Road. TLC har gårdagens samtliga träningsresultat här.
***
Malaysia XI-Arsenal 1-2
AFC Emley-Huddersfield 3-1
Durham City-Carlisle 0-3

Hamilton-Motherwell 0-3
Heswell-Tranmere 0-4
Scunthorpe-Gimsby 0-2

Braintree Town-Ipswich 0-1
Gateshead-York City 0-2
Bashley-Crewe Alexandra 0-2

Bury-Burnley 0-1
Celtic-Norwich 0-1
Dartford-West Ham XI 3-0

Dorchester-Yeovil 0-4
Erzgebirge-Brentford 1-1
Forest Green-Swindon 0-4

Hitchin Town-Stevenage 3-2
Rotherham-Doncaster 1-1
Shrewsbury-Birmingham 1-2

Tamworth-West Bromwich 1-0
Telford-Walsall 0-0
Witham Town-Colchester 4-1

Woking-AFC Wimbledon 2-1
Cammell Laird-Tranmere 0-3
Barrow-Morecambe 0-1

Övergångar 22-25 juli

I Leeds är gratis gott då man värvar duo, i Barnsley värvar man från Liverpool, Forest använder sig av sina nya arabmiljoner och WBA knyter till sig argentinare.13 övergångar sedan helgen. TLC har samtliga här.
***
Jamie Ashdown [Klubblös - Leeds] 
Aaron Downes [Chesterfield - Torquay] Free 
Andy Gray [Klubblös - Leeds] 
Michael Hector [Reading - Shrewsbury] Lån 
Massimo Luongo [Tottenham Hotspur - Ipswich Town] Lån 
Claudio Yacob [Free agent - WBA] 
Zak Whitbread [Klubblös - Leicester] 
David Ball [Peterborough - Fleetwood] Okänd summa
Jonson Clarke-Harris [Coventry - Peterborough] Free 
Adlene Guedioura [Wolves - Nottingham Forest] Okänd summa
Craig Reid [Stevenage - Aldershot] Okänd summa
Toni Silva [Liverpool - Barnsley] Free 
Omar Elabdellaoui [Manchester City - Feyenoord] Lån

måndag 23 juli 2012

Dagens datum - Hänt i historien

Andrew David Townsend föddes dagens datum 1963. Andy växte upp i London och inledde karriären i Non League-klubben Weymouth. Mittfältaren gick en lysande framtid tillmötes och hann med spel i både Southampton och Norwich innan Chelsea 1990 lade upp 1,2 miljoner pund för honom. Townsend blev snabbt en stöttespelare och lagkapten i klubben och spelade fram till 1993 131 matcher för Stamford Bridge-klubben. 
***
Glasgow Rangers Ally McCoist blir 1997 skotsk fotbolls bästa målgörare ute i Europa då han i matchen mot Gotu gör två mål i en 5-0-seger. Målen innebär 20 stycken ute i Europa, något ingen annan skotte tidigare lyckats uppnå.
***
David Rocastle lämnar 1992 Arsenal efter åtta säsonger, 228 matcher och 23 mål för att skriva på för de regerande mästarna Leeds. Övergångssumman landar på två miljoner pund.
***
Viv Anderson lämnar 1984 Nottingham och skriver på för Arsenal. Englands första svarta landslagsspelare spelade 10 säsonger på City Ground och skulle komma att kosta Arsenal 200,000 pund.

söndag 22 juli 2012

Bushwhackers vid sidan, elittrupper på plan?

Millwall FC during their training with Mystic AdventuresLejonen från south bermondsey har, som förberedelse inför den kommande säsongen, lämnat betongdjungeln i sydöstra London och intagit djunglerna runt Exmouth, Devon, i sydvästra England.

Millwall har anlitat ett företag vid namn Mystical Adventures, bestående av mestadels gamla elitsoldater, för att hjälpa laget med teambuilding och liknande - vilket har inkluderat ett flertal övningar tagna direkt från engelska arméns utbildningar.Detta rapporterar tidningen The Exmouth Journal.
En talesman för Mystical Adventures låter hälsa att laget har klarat av utmaningen med excellens, och att man visar upp både god sammanhållning och motivation. 
Likheterna är slående mellan laget och supportrarna. Lejonen från södra London är allt annat än tama.

Lapp på Millwall-luckan

1988/89 var senaste säsongen som Millwall spelade i högsta serien. Samma år tog man sig till den fjärde omgången av FA Cupen. Motståndet då hette Liverpool och det var här man satte sitt publikrekord som står sig än idag. 22,103 åskådare på gamla The Den. Ståplats och tidernas bästa Millwall-elva. Nostalgi.

Nyrika Forest har hittat sin man

Det blev inget arbete i Nottingham Forest för Sven Göran Eriksson. Klubbens nya ägare, familjen Al-Hasawi, bekräftade idag att man knutit till sig klubbens förre first-team coach Sean O´Driscoll. 55-årige O´Driscoll lämnar därmed Crawley, efter en så kort tid som tre månader och har skrivit på för de kommande tre åren. Att lösa ut honom från det kontraktet var "smulpengar" för de nya ägarna. Familjen Al-Hasawi tror på O´Driscoll och att han skall leda den anrika klubben till Premier League. En talesman för familjen säger till BBC; "- Han har all potential till att bli en ikon i klubben. Vi hade flera högprofilerade managers på intervju men föll för O´Driscoll."
Höga mål uppsatta för O´Driscoll. Han har dock varit med förr. Som manager under 12 års tid i Bournemouth, Doncaster och senast Crawley. I Bournemouth och Doncaster arbetade han med små resurser och gjorde klubbarna bra.
Kraven i Nottingham är annorlunda. Lite tvärtom. Nu får han stora, riktigt stora, resurser. Och tidskrav. Kontinuiteten finns inte på denna nivån. Prestation och pengar avgör. TLC ställer sig frågande; när kommer O´Driscoll få sparken?

Kriminell förlust för Linfield

Då Linfield i förra veckan ställdes mot cypriotiska AEL fick man det inte lätt. De regerande nordirländska mästarna förlorade med 3-0 på Tsirion Stadium i Limassol.
Samma bottennapp råkade två bröder tillika Linfield-supportrar ut för. Då de landade på flygplatsen och skulle hämta ut sitt bagage upptäckte de att bagaget var försvunnet. Då man tillkallade personal om hjälp för att hitta bagaget så skulle man snart bli rejält snopna, förvånade och ställda inför en mycket allvarlig situation. Så som bröderna beskrivit bagaget, sådana väskor hade personalen hittat. Väskor som fastnat i en rutinkontroll. Innehållet i dessa var ett större belopp falska eurosedlar. Polis tillkallades och männen fördes till häkte. Bröderna förklarade sig direkt oskyldiga. Det skulle visa sig att de var detta också. Två dagar senare hittades brödernas bagage. Identisk lik. Misstankarna var nu borta. Vem väskan med sedlarna tillhörde lär aldrig komma fram. Någon efterlysning från ägaren lär det inte bli. En av bröderna sade till The Telegraph; "- Med tanke på spelet så var det lika bra att missa matchen. Pengarna i väskan skulle behövas till att köpa ett lag som kan hävda sig i Europa."
Humor och seriositet. Det är lätt att dra på smilbanden. I synnerhet efter en sådan händelse.

Tipstack till Crawford

Kejsarens nya kläder, 2012/13-edition.

Som varje år så släpper klubbarna i Premier League sina nya tröjor till försäljning (för det är ju trots allt vad det handlar om), några veckor innan seriestart. The Sun har en utmärkt artikel i ämnet, som visar samtliga lags nya tröjor.


TLC är ju mode-connaiseurer av högsta snitt, och önskar därför kommentera följande:

  • Ingen kommer att göra mål på Arsenal. Med den färgen på målvaktströjan så kommer burväktaren fungera som en bullseye i dart, eller ett rött skynke för en tjur. Alltså något som alla siktar på.
  • Det turkosa på Chelseas bortatröja ser ut som något som har blekts efter 234 tvättar.
  • Svarta bortatröjor är alltid rätt. Bra där, Wigan och Everton.
  • På Liverpools tredjetröja sitter något tribalmönster, på ärmarna. All respekt, men det var modernt för kanske 11 år sedan. Och har inte blivit kult riktigt ännu. 
  • Vinrött är också alltid stiligt. Men skall Kompany verkligen spela i chinos, i år?
  • Reklamblaffor förstör alltid tröjorna. Men det finns grader i helvetet. Eller vad säger ni, Newcastle, Norwich och QPR?
Precis som vanligt kommer det att säljas mängder med tröjor. Och det är faktiskt en höjdpunkt varje år, med de här släppen, tycker jag. Snyggast? Ja, bland hemmatröjorna gillar jag Nog Man Citys bäst, med de svarta detaljerna. Bland bortatröjorna tycker jag att Evertons och Southamptons är stiligast. Spurs mörkt mörkt blå är inte dum, den heller.

Resultatbörsen

Någon träningsmatch på Den Dreef Stadium blev det inte igår mellan belgiska hemmalaget OH Leuven och skotska Hibs. Varför? Bra fråga. TLC har inget svar på saken. Däremot vet vi att Newcastle fick 1-1 i Istanbul mot Fenerbache efter mål av Mehdi Abeid. Toons var närmast segern men turkarna kvitterade strax innan slutsignalen.

Samma resultat spelade Liverpool på sin Nordamerika-turné. Kanadensiska Toronto. På BMO Field gjorde Brendan Rodgers matchdebut som manager och han fick se bra motstånd för sitt Liverpool. Lucas var tillbaka efter långtidsskada och Morgan ordnade kryss efter sitt mål i den 69 minuten.

lördag 21 juli 2012

Lördagens resultatbörs

Aberdeen vann med tvåssiffrigt i Tyskland, Celtic föll i Glasgow-derby, Guiseley tog Huddersfield-skalp, Bolton föll mot Hamilton i Skottland medan Norwich föll på Olympiastadion i Berlin. TLC kan presentera 40 träningsresultat idag.
***
Fleetwood Town-Blackburn 0-2
Accrington-Blackburn 1-0
Motherwell-Everton 1-1
Ajax Cape Town-Manchester Utd 1-1
Braintree Town-Southend Utd 0-2

Alfreton Town-Leeds 0-2
Altrincham-Burnley 1-4
Barrow-Carlisle 0-4
Blyth Spartans-Gateshead 1-1
Bradford PA-Doncaster 3-3

Chester-Kilmarnock 0-1
Colchester Utd-West Ham 1-2
Cove-Dundee 0-5
Crawley-Peterborugh 1-0
Dartford-Gillingham 0-1

Dumbarton-Clydebank 4-1
Dunfermline-Hearts 0-2
Ebbsfleet-Leyton Orient 1-0
Elgin City-Ross County 1-4
FC Halifax-Stockport 2-0
Guiseley-Huddersfield 1-0
Hamilton-Bolton 2-0
Huntly-Forfar 0-4

Inverness-Coventry 3-1
Meuselwitz-Brentford 1-1
Morecambe-Preston 1-1
Morton-St Mirren 0-1
Nantwich Town-Crewe 0-3
Partick Thistle-Celtic 2-0

Port Talbot-Swansea 0-5
Raith-Dundee Utd 0-2
Rotherham-Barnsley 2-1
Staines-Wycombe 1-2
VfB Alstatte-Aberdeen 0-12

Workington-Queen Of South 0-2
Yeovil-Plymouth 5-0
York City-Oldham 0-2
Ayr Utd-Glentoran 1-1
Ajax-Celtic 4-0
Hertha Berlin-Norwich 3-2 
***
Då detta inlägg skrivs så är ännu inte matcherna mellan;Fenerbahce-Newcastle, OH Leuven-Hibernians och Toronto-Liverpool, färdigspelade. Dessa resultat kommer att publiceras framöver.

Övergångar - 20-21 juli

Gillingham och Southampton gör byteshandel, Swindon säljer av trio medan Coventry värvar från Manchester United. TLC har gårdagens och dagens övergångar här.
***
Jonathan Smith [Swindon Town - York] Okänd summa
Charlie Allen [Notts County - Gillingham] Free
Reece Brown [Man Utd - Coventry] Lån
Alan Connell [Swindon - Bradford] Free
Lee Cox [Swindon - Oxford] Lån
Abdoulaye Faye [West Ham - Hull] Free
Tommy Forecast [Southampton - Gillingham] Lån
Paulo Gazzaniga [Gillingham - Southampton] Okänd summa
Conor McLaughlin [Preston - Fleetwood] Free
Stuart Nelson [Notts County - Gillingham] Free
Isaiah Osbourne [Hibernian - Blackpool] Free
Ben Strevens [Wycombe - Gillingham] Free
Lee Trundle [Klubblös - Preston]
Darryl Westlake [Walsall - Sheffield United] Okänd summa

Konsten att skaffa sig legendstatus

Under sina sju år i klubben har han varit med om namnbyte, omförvandling till supporterägd förening, FA Trophy-seger, nedflyttning och uppflyttning. Ebbsfleets manager Liam Daish har under alla år gett allt för Kent-klubben då han arbetat med små resurser som han gjort stora. Idag hedrar klubben honom. Ståplatsläktaren på Stonebridge Road byter namn till The Liam Daish Stand. Den 43-årige förre irländska landslagsbacken med förflutet i Birmingham och Coventry, föräras på grund av "Sina stora insatser för klubbens bästa" Det säger klubbens ordförande Jessica McQueen och hon får medhåll av supportrarna. Med detta faktum i ryggen så är Daish inte bara rekorderlig med flest antal år i klubben, han har fått mer än kultstatus. En levande legend.

fredag 20 juli 2012

Försäsongen 2012/13 - Resultatbörsen

Mästarna City spelade mållöst i Dresden, Reading slaktade Wimbledon, Coventry gjorde åtta mål på bortaplan medan det spelades derby i Dundee. Brentford spelar bra och målrika matcher, WBA föll mot amatörlaget Worcester och Malmö FF medan Burnley storföll mot amatörlag. TLC har den senaste tidens träningsresultat här.
***
Amazulu-Manchester Utd 0-1
FC Omniworld-Hartlepool 3-0
Forest Green-Wycombe 0-0
Congleton Town-Crewe Alexandra 0-2
Morecambe-Everton 1-4
Ross County-Coventry 1-0
Weston-Super-Mare-Swindon 1-6
Hayes & Yeading-Brentford 1-4
Stevenage-Tottenham 0-2
Sutton Utd-Leyton Orient 3-5

AFC Wimbledon-Reading 0-7
Arbroath-Aberdeen 1-5
Ayr United-Motherwell 4-0
Boreham Wood-Stevenage 1-1
Brighouse Town-FC Halifax 1-4
Bromley-Crawley 2-3
Burton Albion-Aston Villa 1-2
Clachnacuddin-Ross County 0-3
Cleethorpes Town-Doncaster 2-4

Dundee-Dundee United 0-3
Hereford-Yeovil 1-1
Heybridge-Colchester 0-6
Hinckley-Coventry 0-8
Radcliffe-Bury 1-6
Southport-Preston 0-2
Stormvogels/Tel-Hartlepool 2-0
Chasetown-Crewe Alexandra 1-7
Quorn-Crewe Alexandra 0-2
Dynamo Dresden-Manchester City 0-0

Elgin City-Aberdeen 1-0
Grimsby-Doncaster 2-4
Workington-Carlisle 0-5
Alfreton Town-Barnsley 1-2
Bray Wanderers-Scunthorpe 0-1
Chorley-Preston 1-1
Ebbsfleet-Reading 2-3
Poole Town-Yeovil 0-2
Raith-Motherwell 1-1
Woking-Crawley 1-0
Worcester City-West Bromwich 1-0

Seattle-Chelsea 2-4
Seongman Chunma-Sunderland 1-0
Malmö FF-West Bromwich 1-0
Barrow-Burnley 3-0
Dundee Utd-Everton 0-1
Wayside Celtic-Scunthorpe 0-1
Kendal Town-Carlisle 0-3
Mossley-Oldham 0-3
Hampton & Richmond-Brentford 0-5
Raith-Ross County 1-1

Horden - Från gruvan till arenan

Uppe i nordöstra England, i County Durham, ligger samhället Horden. I det forna kolgruvesamhället sysselsatte sig arbetarna på fritiden med att spela fotboll. Horden Colliery Welfare A.F.C, grundade 1908, var det enda alternativet och på Welfare Park träffades man på helgerna. 
Kolgruvan var allt och trots att man i modern tid inte utnyttjar den så finns det folk som än idag gör pengar på den. Klubbens ägare Martin Wilson är en av dem. Vad är det då som är så speciellt med honom? Jo, den idag 26 årige Wilson var 24 år gammal då han köpte klubben och kom då att bli den yngste klubbägaren i hela den engelska fotbollspyramiden. Wilson hade som mål att göra Northern League-klubben attraktiv för unga människor och anställde unga managers som tog fram lika unga spelare. Ingen spelare i klubben skulle få vara äldre än 23 år. Ungdomligheten på planen smittade av sig på läktarna. Klubben ökade sin publik med majoriteten ungdomar. För Wilson var målet givet "Håll kidsen borta från gatans, bråk och stök. Aktivera dem." Så blev det också. Traktens ungdomar flockas idag runt Welfare Park likadant som deras förfäder vistades i kolgruvorna.

Tipstack till J.Appleby

Tjuvstopp i Milton Keynes

Inbrottstjuvar som jobbar natt är ett vedertaget begrepp. Mer sällan sker det på dagtid. Det gjorde dock det på The Recreation Ground, Milton Keynes-klubben New Bradwell St. Peter FC:s arena för ett par år sedan. Då spelare och ledare var ute och tränade en eftermiddag så passade en tjuv på att ta sig in i klubbens lokaler. Han kom över pokaler, medaljer, en kaffekassa och ett antal plånböcker innan han stötte på patrull. En av spelarna i laget, mittfältaren Marc William, hade lämnat träningen för att gå på toaletten. Tjuven började sparka och slå. Williams backade inte en millimeter. Istället gick han till attack. Att brotta ner tjuven var inga problem. Marc Williams var nämligen polis vid sidan av fotbollen, höll ett tag runt tjuven och sträckte sig efter sin mobiltelefon. Minuterna senare kom Williams kollegor till platsen. En plattmatch för tjuven som förmodligen inte förväntat sig att en fotbollsspelare skulle ha andra färdigheter än bara spring i benen. Amatörspelare visade upp en professionell attityd.

torsdag 19 juli 2012

One club man

The King of N17 has retired - long live the King!


Det var inget oväntat besked, när Ledley King idag tillkännagav att han drar sig tillbaka från fotbollen. Spekulationerna har varit igång i veckor, och med tanke på Kings skadehistorik från jag minns inte hur långt tillbaka, så kom det som sagt inte som någon överraskning.
Så sliten har han varit i framförallt knän, att King under stora delar av de senaste säsongerna enbart rehab-tränade och spelade match. Med tanke på det är det en imponerande karriär som idag tar slut. En karriär som innebar 323 matcher för Tottenham Hotspur FC, till det lägger vi 21 landskamper för engelska landslaget.


Det här med one club men är som vi alla vet väldigt ovanligt i dagens fotboll. Ryan Giggs kommer förstås att vara urtypen för dem, när/om han framöver avslutar sin extremt långa karriär där han började, i Man United. Men det är för oss nördar ett bevis på lojalitet och något som vi som supportrar förstås uppskattar mycket.
Ledley King är för mig, som varande Tottenham-supporter, en hjälte av stora mått. Stilig, urtypen av mittback, trogen sin klubb. Att han dessutom lyckades med det jag skriver om ovan, träna rehab och spela matcher i Premier League och landslaget, det säger väldigt mycket om hans kapacitet. Tänk den kroppen i bättre skick, vad hade det inte blivit av den karriären då?


31 år gammal, eller ung, skall Ledley King framöver fungera som en slags ambassadör för Tottenham. Jag kan inte tänka mig en bättre man för jobbet.

Övergångar - 18-19 juli

Hull öppnar stora plånboken och köper tysk anfallare, Leyton Orient värvar rutin från Millwall och Huddersfield samtidigt som West Ham lägger upp 4,7 miljoner pund för 24-årig Sochaux-anfallare. TLC har gårdagens och dagens 14 övergångar här.
***
Callum Ball [Derby - Coventry] Loan 
Richard Brodie [Crawley Town - Morecambe] Loan 
Richard Keogh [Coventry - Derby] Undisclosed
Scott Loach [Watford - Ipswich] Undisclosed
Jon Nurse [Dagenham & Redbridge - Barnet] Free
Nick Proschwitz [SC Paderbon 07 - Hull City] £2.6m

Modibo Maiga [Sochaux - West Ham] About £4.7m
Ryan Allsop [Millwall - Leyton Orient] Free
Nathan Clarke [Huddersfield - Leyton Orient] Free
Marko Futacs [Portsmouth - Leicester] Free
Lee Hills [Crystal Palace - Stevenage] Free
Lloyd James [Colchester - Leyton Orient] Free
Michael Liddle [Sunderland - Accrington Stanley] Undisclosed
Joseph Mills [Reading - Burnley] Loan

Dario Gradi i siffror

Gradi, Dario.jpg
1,374 matcher. 
500 segrar
508 oavgjorda
366 förluster
123,660 matchminuter
24 år i tjänst.

71-årige Crewe Alexandra-legendaren och f.d managern Dario Gradis liv i siffror som manager.
Helt klart imponerande!

On this day in history


Sir Stanley Matthews blir 1965 utsedd till general-manager för Port Vale. Sitt första manageryrke efter den avslutande karriären som spelare. Matthews lockas till Burslem av Vales manager Jackie Mudie, en gammal vän och lagkamrat från åren i Blackpool. De bägge hade grundtanken att finslipa unga talanger och sedan sälja dem för att stärka upp klubbkassan. Planerna slog aldrig ut på det sätt som Matthews och Mudie helst av allt hade sett. Mudie fick sparken 1967 och Matthews flyttades ner tll manager. Han vann aldrig några framgångar som ledare och fick lämna klubben 1968. Sir Stanley Matthews karriär som ledare var inte ens en skugga av hans tid som fotbollsspelare. En av Englands bästa genom tiderna floppade som manager och något mer arbete i England än det i Port Vale skulle det aldrig komma att bli.

onsdag 18 juli 2012

Lite mer konstgräs framöver.

Vi har varit inne på det tidigare, här på TLC. Och nu har FA beslutat att godkänna spel på konstgräs, i viss begränsad utsträckning. Beslutet innebär att kvalificeringsomgångarna till FA cupen samt Womens FA cup och FA Trophy, får spelas på konstgräs. När det gäller FA cupens huvudomgångar är det dock enbart naturgräs som gäller, också framöver.
För den klubb som har konstgräsplan, och som eventuellt når den första omgången i FA cupen efter lyckat kval. För den klubben kommer det att bli spel på annan ort och annan arena, med riktigt gräs.


Man har också undersökt intresset och röstat om eventuell användning av konstgräs också i League One, League Two och Championship. Men förutom positiva tongångar bland klubbarna i League Two, så är en klar majoritet fortsatt emot att konstgräs skall tillåtas. 
Vad det handlar om? Ja, det skrivs aldrig ut. Men en inte alltför vågad gissning stavas pengar. Det är såklart dyrt att hålla sig med naturgräs, speciellt om man vill ha en bra standard på det. Något som då avspeglar sig i att mindre klubbar i lägre divisioner är mer positivt inställda till konstgräs och vad det innebär i minskade underhållskostnader.


Som åskådare kommer jag alltid att föredra naturgräs. Och dessutom nästan se sporten som en helt annan, när den spelas på konstgräs. Men så har jag kallats bakåtsträvande mer än en gång, också.

One more for Dixie

När Arsenal legenden och försvararen Lee Dixon 2002 lade skorna på hyllan så kunde han se tillbaka på 14 års tjänst i Arsenal, 458 matcher för klubben och 22 landskamper för England. Då Dixon som 24-årig 1988 värvades från Stoke så skulle spel i högsta divisionen komma att bli den första efter tidigare säsonger i Burnley, Chester och Bury. Dixon spelade därmed i varenda division. Hela 91 stycken av Football League 92 arenor satte han fötterna på. Arenan han missade; Fulham FC:s Craven Cottage.
Därför finns det supportrar idag som vädjar till klubben att bara för en match den kommande säsongen sätta in 48-årige f.d högerbacken Dixon i bortabataljen mot Fulham. Ett sätt att skapa historia. Både klubbmässig och individuell men mest av allt kultmässig historia. Vad Wenger säger om saken har dock inte kommit TLC till kännedom.

Chesham - I Guds namn

Fotboll och politik har varit något som gått hand i hand genom historien. 
Vare sig man vill det eller inte
Så även religion.
I Buckinghamshire finns Southern League-klubben Chesham United FC. En klubb där storspelare som Bruce Grobbelaar och DJ Campbell spelat. The Generals, som klubben kallas, grundades av medlemmar av General Baptist Church har sedan starten 1917 värnat om sitt religiösa arv.  Vid klubbens årsmöten brukade det bara för ett par årtionden sedan sjungas psalmer och gudstjänster hölls. Predikanter predikade och bibelläsning var lika vanligt som att läsa en dagstidning.
Idag tonar man ner på det hela men stommen är ändå som förr. Vid en match i mitten av 1960-talet fick lagkaptenen för United rött kort efter en hetlevrad närkamp. Han vägrade gå av planen och sa till domaren; "Only God can judge me". Klubbens supportrar har hakat på traditionen och kallar sig för "The Crusaders". En supporter till klubben säger skämtsamt; "Chesham har världens mest kända supportrar; Gud, Jesus och jungfru Maria". Korsfararna från Buckinghamshire får dock be till mer än högre makter för att kunna nå toppen. Klubbens meriter är få, Man nådde tredje omgången av FA Cupen 1979/80 och vann Isthmian League Premier Division 1992–93. Längre än så har inte bönerna nått.

Cech tror på upprepad bragd

Chelsea goalkeeper Petr Cech
Chelsea gjorde sin sämsta ligasäsong på 10 år då man förra säsongen kom på en femteplats. Man räddade äran genom att bärga Champions League-pokalen för första gången i klubbens historia. En bedrift som lagets veteran Petr Cech tror kan komma att upprepa sig den kommande säsongen. Till BBC Sport säger den 30-årige tjecken; "-Vi har revanschlusta efter förra säsongen, nya duktiga spelare och står inför en utmaning; att vinna trofén som regerande mästare. Det har aldrig hänt tidigare. Jag tror vi fixar det."
Sådana uttalanden väcker hopp hos supportrarna och ingjuter ökat självförtroende och mod i truppen. Det är på sådana axlar som Cech sådant skall vila. Rutinerade axlar. Cech som blev utnämnd till Årets Spelare förra säsongen är en veteran i gänget och är den utlänning i truppen som gjort flest matcher, över 300, för Chelsea. Sådana ord och uttalanden lyssnar man på och tar åt sig av.

Walesiskt fotbollsupplopp på engelsk hästkapplöpningsarena

Fotbollssäsongen har inte ens börjat. Det hindrar inte supportrar till Cardiff och Swansea från att ligga i luven på varandra. Fysiskt dessutom och på en sådan udda plats som en hästkapplöpningsbana. Vart? Ja, inte i Wales ivarjefall. I Berkshire. Uppemot 60 personer drabbade i förra helgen samman inne på Newbury Racecourse. Inför ögonen på chockade hästentusiaster så slogs walesarna med varandra i ett böljande inferno i 15 minuter innan polisen kom till platsen. Då hade oroligheterna eskalerat ifrån ståplatsläktaren ända in på kapplöpningsbanan. De anländande första polispatrullerna lyckades inte lugna ner den hetlevrade stämningen. Ett ögonvittne säger till BBC News; "-De var som hungriga hundar som rev och slet i sina byten. Det var blod överallt."
Två Swansea-supportrar, 26 och 33 år gamla, greps. Thames Valley-polisen säger idag att man inte har en aning om varför bråket började; "-Det kan vara uppstyrt och det kan vara en tillfällighet. Spontana bråk brukar dock inte ske på hästkapplöpning." TLC har nåtts av ryktena som säger att två svensexor ägt rum samma dag och samma plats. Det ena sällskapet från Cardiff och det andra från Swansea. Svensexor som uppenbarligen spårade ur. En tillfällighet? Ifall de stundande bröllopen fortfarande kommer att äga rum förtäljer dock inte historien.

tisdag 17 juli 2012

Senaste tidens övergångar

TLC:s redaktion ligger i semesterdvala. Detta påverkar inte transfer-fönstret. Tvärtom. Sedan den 6 juli har närmare 80 övergångar gjorts. Wayne Bridge till Brighton, Chelseas Kalou flyttar till Frankrike, Birmingham värvar danskt och Crystal Palace säljer sin skyttekung. Sunderlands Gyan flyttar till Mellanöstern, Leeds säljer och köper målvakter medan Manchester Uniteds Park Ji Sung krängs av för två miljoner pund till QPR. 
Detta och en massa mer... 
*** 
Pim Balkestein [Unattached - AFC Wimbledon] 
Ryan Brunt [Stoke City - Leyton Orient] Loan 
William Edjenguele [Panetolikos - Coventry City] Free
Andy Lonergan [Leeds - Bolton] Undisclosed
Adrian Mariappa [Watford - Reading] Undisclosed
Liam Palmer [Sheffield Wednesday - Tranmere Rovers] Loan
Florent Cuvelier [Stoke - Walsall] Loan
Dean Holden [Rochdale - Walsall] Free
Marcus Holness [Rochdale - Burton] Free
Clinton Morrison [Sheffield Wednesday - Colchester] Free
Nejc Pecnik [CD Nacional - Sheffield Wednesday] Free
Darren Ambrose [Crystal Palace - Birmingham] Undisclosed
John Cofie [Manchester United - Sheffield United] Loan
Paul Coutts [Preston - Derby] Undisclosed
Rohan Ince [Chelsea - Yeovil] Loan
Kevin Malaga [Nice - Coventry] Free
Barry Nicholson [Preston - Fleetwood] Free
David Noble [Exeter - Rotherham] Free
Karleigh Osborne [Brentford - Millwall] Free

Miles Addison [Derby - Bournemouth] Undisclosed
Freddy Eastwood [Coventry - Southend] Free
Hayden Mullins [Portsmouth - Birmingham] Free
Hugo Rodallega [Wigan - Fulham] Free
Etien Velikonja [NK Maribor - Cardiff] Undisclosed
Jan Vertonghen [Ajax - Tottenham] Undisclosed

Yoann Arquin [Hereford - Notts County] Free
Yassine El Ghanassy [Gent - West Brom] Loan
Steve Howard [unattached - Hartlepool]
Billy Jones [Exeter - Cheltenham] Free
Paddy Kenny [QPR - Leeds] Undisclosed
Jamie Lowry [unattached - Plymouth]
Joel Lynch [Nottingham Forest - Huddersfield] Free
Michael Raynes [unattached - Oxford]
Michael West [Ebbsfleet - Crewe] Undisclosed

Diogo Amado [Uniao Leiria - Sheffield Wednesday] Free
Jose Manuel Flores [Genoa - Swansea] £2m
Jonathan de Guzman [Villarreal - Swansea] Loan
Asamoah Gyan [Sunderland - Al-Ain] Undisclosed
Gavin Hoyte [Arsenal - Dagenham & Redbridge] Free
Emmanuel Ledesma [unattached - Middlesbrough]
David Lucas [unattached - Birmingham]
Nicky Shorey [West Brom - Reading] Free
Alan Smith [Newcastle - MK Dons] Free

Michael Bostwick [Stevenage - Peterborough] Undisclosed
Jake Caprice [Crystal Palace - Blackpool] Free
Luke Chambers [Nottingham Forest - Ipswich] Free
Mark Connolly [Bolton - Crawley] Free
Jordan Cook [Sunderland - Charlton] Free
Mike Grella [Bury - Scunthorpe] Free
Eldin Jakupovic [Aris Salonika - Hull] Free
Park Ji-sung [Manchester United - QPR] £2m
Joss Labadie [Tranmere - Notts County] Free
Peter Lovenkrands [Unattached - Birmingham] Free
Paul Parry [Preston - Shrewsbury] Free
Christian Ribeiro [Bristol City - Scunthorpe] Free
Manny Smith [Walsall - Notts County] Free
Lawrie Wilson [Stevenage - Charlton] Undisclosed
Craig Woodman [Brentford - Exeter] Free

Mathias Pogba [Wrexham - Crewe] Nominal fee
Joe Anyon [Lincoln - Shrewsbury] Free
David Artell [Crewe - Port Vale] Free
Gael Bigirimana [Coventry - Newcastle] Undisclosed
Wayne Bridge [Manchester City - Brighton] Loan
Adam Clayton [Leeds - Huddersfield] Undisclosed
Steven Davis [Rangers - Southampton] Free
Denilson [Arsenal - Sao Paulo] Loan
Richard Duffy [Exeter - Port Vale] Free
Jake Forster-Caskey [Brighton - Oxford] Loan

Marcus Haber [St Johnstone - Stevenage] Undisclosed
Salomon Kalou [Chelsea - Lille] Free
Matthew Lowton [Sheffield United - Aston Villa] Undisclosed
Nathaniel Mendez-Laing [Wolverhampton - Peterborough] Undisclosed
Chris Neal [Shrewsbury - Port Vale] Free
Charlie Oatway [unattached - Brighton]
Sascha Riether [Cologne - Fulham] Loan
Simon Walton [Plymouth - Hartlepool] Free
Chris Weale [Leicester - Shrewsbury] Free
Jonathan Woodgate [Stoke - Middlesbrough] Free

söndag 15 juli 2012

Back to the Gillingham roots

New Brompton FC grundades 1893. 20 år senare, 1913, skulle man komma att byta namn till Gillingham FC. 
I år firar man 100-års jubileum.
Rött och blått var klubbens första färg, något man i den till vardags blåvita Kent-klubben vill ta fasta på och hedra. Den kommande säsongens hemma och bortaställ är en klassisk 
"back to the roots"-tröja. En talesman för klubben säger att "det är en fråga om traditioner och stolthet". Man gör det dessutom med känsla och tidstypisk klassisk stil. Snörning på en fotbollströja är något av det läckraste som finns. Gillingham har fattat det.

torsdag 12 juli 2012

Clay Cross Town FC - Englands hårdaste arena.


I Clay Cross utanför Chesterfield försöker man öka intresset kring sin non-league klubb, Clay Cross Town FC harvar runt i Central Midlands Football League och intresset är minst sagt svalt. Klubben valde som en del i det hela att ge den lilla stadens företag chansen att bestämma namn på arenan kommande säsong. Konceptet var enkelt, valde man att sponsra klubben kunde man även köpa en lott för £10 som innebar att man deltog i tävlingen om att få sitt företagsnamn som arenanamn.

Snopna blev nog de flesta när klubbens ordförande drog den lokala tatueringsstudion som vinnare, detta innebär alltså att Clay Cross Town FC spelar på The Devil Made Me Do It Ground kommande säsong.
Dock tar Clay Cross det hela lättsamt och ordföranden Martin Roberts menar att det enbart gett klubben uppmärksamheten den behöver. Nu återstår det bara att se ifall klubben lyckas skrämma sina motståndare med namnet, och vem vet, det kanske behåller det om det blir en lyckad säsong.

onsdag 11 juli 2012

Leaving too soon?

Är det inte lite väl tidigt för Andy Carroll att lämna Liverpool redan nu? Det ryktas ju om antingen utlåning till Milan(!) och nu senast om att West Ham är intresserade av att värva/låna den långe med hästsvansen. 
Visst, Carroll blev ingen succé i Liverpool, efter storvärvningen från Newcastle. Men kan ni säga mig någon som varit succé i Liverpool senaste åren? Och nej, vi räknar inte Daniel Aggers andraplats i VM för flest tatueringar på kortast möjliga tid.


Jag tror; Liverpool har misslyckats rejält de senaste åren. Men den klubben, de förutsättningarna och den historiken. Självklart finns alla ingredienser rent klubbmässigt, för att man skall kunna slå sig in i topp 4/5 igen. 
Men paniken sprider sig förstås, och man siktar kanske på att tjäna tillbaka en del av de 35(?) miljoner pund som man betalade för Andy Carroll? Is i magen, är väl mitt bästa tips. Att det är en bra anfallare behöver vi inte diskutera. Istället borde övriga delar av laget ses över och diskuteras, framförallt nu med tanke på ny tränare.


Å andra sidan; kanske är det just nye tränaren Brendan Rogers som vill göra sig av med Carroll. Sista ordet är inte sagt. Men det luktar märkligt.