TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 30 september 2013

Oddsa med TLC

Everton må vara PL:s enda obesegrade lag men jag är inte jätteimponerad av det jag sett hittills. Man har med undantag för Chelsea mött lag som tillhör nedre halvan och man har haft svårt med målskyttet.
Som jag ser det ligger värdet på denna match hos bortalaget Newcastle. Man ligger bara två poäng efter Everton och med undantag för bottennappet mot Hull har det sett klart bättre ut på senare tid.

Uppdaterad statistik finns HÄR och vill ni se matchen visas den på Viasat Fotboll med start 20:55.

Spel 31
Everton-Newcastle
Mitt tips: x2
Odds: 2,30
Insats: 1 u

Steve McClaren till Derby?

Efter lördagens förlust mot ärkerivalerna Nottingham Forest fick Derbys ledning nog, managern Nigel Clough sparkas med omedelbar verkan. Lite överraskande kan tyckas då klubben gjort ungefär det som förväntats resultatmässigt.

Nu kommer det uppgifter om att Derby kontaktat Queens PR för att få tillstånd att prata med Steve McClaren. McClaren jobbar sedan i somras som coach i Harry Redknapps ledarstab.

McClaren har tidigare varit assisterande manager i Derby under Jim Smith mellan 1995-1999 och han har även spelat i klubben mellan 1985-1988.
För de allra flesta är dock han dock känd som Alex Fergusons högra hand och för en kort och misslyckad tid som engelsk förbundskapten.

Hans främsta meriter som manager är ligacupvinst med Middlesbrough 2004 och seger i holländska ligan med Twente 2009/2010.

Som jag ser det är chansen/risken väldigt stor att Steve McClaren presenteras som Derbys nye manager och kanske kan han leda laget redan till helgen då Leeds kommer till Pride Park.

tisdag 17 september 2013

Oddsa med TLC

3 av 5 satt i lördags och det gav ett plus på 2,2 u.
Idag blir det två spel, mina favoriter i L1 hoppas jag löser nya mål och underpresterande Ebbsfleet i Conference South får nytt förtroende.

Uppdaterad statistik finns här

Spel 29
Wolverhampton-Walsall
Mitt tips: Wolves över 1,5 mål
Odds: 1,67
Insats: 2 u

Spel 30
Ebbsfleet-Chelmsford
Mitt tips: 1
Odds: 1,85
Insats: 2 u

lördag 14 september 2013

Oddsa med TLC

Coventry gjorde ingen besviken senast, spelet var fixat redan efter 59 minuter. I dag blir det lite blandade spel från Championship, League One och Leauge Two.

Uppdaterad statistik finns HÄR

Spel 24
Wolverhampton-Swindon
Mitt tips: 1
Odds: 1,85
Insats: 2 u

Spel 25
Millwall-Derby
Mitt tips: 1 (insats åter vid x)
Odds: 2,10
Insats: 1 u

Spel 26
Fleetwood-Bury
Mitt tips: 1
Odds: 2,00
Insats: 1 u

Spel 27
Dag & Red-Bristol R
Mitt tips: 2 (insats åter vid x)
Odds: 2,04
Insats: 1 u

Spel 28
Burton-Portsmouth
Mitt tips: Portsmouth över 1,5 mål
Odds: 2,50
Insats: 1 u

Missa inte....

Det heta East Lancashirederbyt mellan Burnley och Blackburn Rovers. Avspark 13:15 och glädjande nog visas matchen på TV10.

Är ni sugna på mer fotboll från Championship visas även Leicester-Wigan på TV10 med start 16:00.

Tippa med TLC

Efter två veckors uppehåll är Tippa med TLC tillbaka. Nu siktar vi mot tvåsiffrigt och vi gör det genom att gardera PL:s storklubbar. Vidare hoppas jag på säsongens första vinst för Bolton, nya bortapoäng för Middlesbrough samt att Gefle kämpar ner BP.

1 Sunderland-Arsenal    x2
Jobbig start på säsongen för hemmalaget. Borini kan debutera och Fletcher kan starta för första gången på mycket länge. Gästerna har vunnit två raka efter den snöpliga premiärförlusten och lyckades äntligen få in en stor värvning, Mesut Özil. Borde vinna men jag chansar och plockar med krysset också. x2.
2 Aston Villa-Newcastle    1x2
Villa har startat med tre stentuffa matcher och därför får tre poäng ses som helt godkänt. Kozak kan debutera. Gästerna är svårbedömda, har tagit fyra poäng hittills men spelet stämmer inte riktigt. Nu återfår man troligtvis Cabaye, Tiote och Taylor samt att Remy kan starta för första gången. Lite konstig streckfördelning (58-26-16%) tycker jag. 1x2 får det bli.
3 Fulham-West Brom    1
Fulham har förlorat två raka efter segern i Sunderland. Återfår ev förste målvakten Stekelenburg. Gått om offensiv talang i laget. Alltid svårslagna hemma. WBA har fortfarande inte gjort mål i årets PL och man har en del skador. Sena nyförvärv debuterar ev. Jag ser dock Fulham som det klart hetare laget för stunden och spikar ettan.
4 Hull-Cardiff    2
Nykomlingsmöte. Hygglig start för båda lagen. Hull har förste målvakten McGregor skadad och Sagbo avstängd. Även kan Cardiff kan sakna sin ordinarie målvakt. Odemwingie kan debutera. Jag ser gästerna som ett bättre lag och här tror jag man kan få en matchbild som passar lagets offensiva snabba spelare. Liten chansning men jag kör tvåan ogarderad.
5 Stoke-Manchester C    1x2
Klurig match. Stoke har vunnit två av sina tre matcher och är ligans mest svårspelade lag. Whelan & Adam saknas ev. City har mycket kvalité i sin trupp men del skador plus att många spelare vart iväg med landslaget i veckan kan störa. Dessutom har man inte vunnit i något av sina sex senaste besök på Britannia Stadium. Jag helgarderar.
6 Tottenham-Norwich    1x    M
Många nya spelare i Spurs och jag tror det kommer ta ett tag innan allt funkar som det ska. Nu kan Lamela och Eriksen debutera. Tycker de har sett väldigt uddlösa ut framåt och man har fortfarande inte gjort något spelmål. Norwich har startat som förväntat men här har man en riktigt svår match. Kanske kan man skrälla och ta poäng mot ett ineffektivt hemmalag. Jag kör på 1x.
7 Bolton-Leeds    1
Favorittippade Bolton har fått en tung start på säsongen och jagar fortfarande säsongens första seger. Några spelare tveksamma pga skador. Leeds har startat rätt bra och managern har en skadefri trupp. Jag tycker dock att Bolton är ett i grunden vassare lag och att landslagsuppehållet gjort dem gott. Jag spikar ettan.
8 Leicester-Wigan    1x
Match mellan två förväntade topplag. Hemmalaget saknar avstängde James och skadade St Ledger. Wigan har skador på Ramis & Caldwell i backlinjen och på viktige centertanken Holt. Tror man får det tufft, max en poäng. 1x.
9 Ipswich-Middlesbrough    x2
Klurig match. Ipswich är ojämna men kan i sina bästa stunder prestera riktigt bra fotboll. Boro är svårslagna, bara en förlust så här långt. Sista minuten värvningarna Butterfield och Kamara kan debutera. Har en känsla för gästerna här och nöjer mig med x2.
10 Queens PR-Birmingham    1
QPR har startat strålande, fyra vinster och en oavgjord. Redknapp har rensat ut och även lånat in ett par gamla favoriter från Tottenham. Birmingham har bara en seger så här långt och ska inte räcka till. Jag spikar ettan.
11 Watford-Charlton    1
Hygglig start för Watford. Lite mer upp och ner för gästerna som imponerade sist mot Leicester. Tror dock att uppehållet kom lägligt för hemmalaget och att man kunna spela ihop sig ytterligare. Ser Zolas grabbar som det bättre laget och spikar ettan.
12 Gefle-Brommapojkarna    1
Viktig match i botten av allsvenskan. Gefle är svårspelade och alltid starka hemma på Strandvallen. BP ligger under strecket och bortaspelet är riktigt dåligt. Etta.
13 Åtvidaberg-Öster    1x2
Lurig match. Åtvid har tappat formen helt, sju raka utan vinst. Samtidigt har Öster fått ordning på grejerna och har nu tagit poäng i sex raka matcher. Jag helgarderar.

Topptipset: 2, 1x, 1x, x2, 2, 1, 1x2 och 1x.

Lycka till!

söndag 8 september 2013

Oddsa med TLC

Det är mycket som inte funkar för Coventry, dålig ekonomi, minuspoäng och flytt till Northampton. Det finns dock en sak som funkar bra, offensiven!
På de fem första matcherna har man gjort hela 16 mål. Jag tycker därmed att man borde klara att lösa två mot ett skadedrabbat Colchester.

Uppdaterad statistik finns på länken: http://www.spreadsheet.se/oddsamedtlc

Spel 23
Coventry-Colchester
Mitt tips: Coventry över 1,5 mål
Odds: 1,75
Insats: 3 u

Rädda Kettering Town

Samtidigt som Real Madrid betalar £85 300 000 för Gareth Bale och enligt uppgift ger honom en lön på £300 000/per vecka är en gammal anrik klubb på väg att gå under på grund av en skuld på ynka £58 000.
Kettering Town FC grundade 1872 har haft problem med ekonomin de senaste åren och det har gjort att spelarna flytt klubben, laget har flyttats ner från Conference premier (nivå 5 i det engelska ligasystemet) till Southern League Division One Central (nivå 8) och man har även tvingats lämna sin hemmaarena sedan många år Rockingham Road.

Nu är läget akut, man måste ha in 58.000 pund (en dryg dagslön för Gareth Bale) annars är risken stor att man tvingas stänga igen butiken en gång för alla.

En insamling för att rädda klubben har startats och man har på kort tid fått in 11.690 pund. Supportrar till klubben, boende i staden och supportrar till många andra klubbar har bidragit och alla donationer stora som små är välkomna.

Vill ni veta mer och kanske ge ett pund eller två klicka HÄR

lördag 7 september 2013

Oddsa med TLC

Idag kör jag på två spel, Crawley får förtroendet efter den fina matchen mot Peterborough och sen tror jag att Chesterfield fortsätter göra mål. Spelen kommer från Unibet.

Spel 21
Crawley-Gillingham
Mitt tips: 1
Odds: 1,85
Insats: 3 u

Spel 22
Chesterfield-Accrington
Mitt tips: Chesterfield över 1,5 mål
Odds: 1,68
Insats: 2 u