TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 27 maj 2009

Kvasten går på The New Den

Under sommaren 2008 värvade Millwall Tony Craig, David Forde, Nadjim Abdou och Ashley Grimes. Den nya ägaren, amerikanen John Berylson, ville göra klubben till en maktfaktor i ligan. Mer lovande såg det ut då han gav manager Kenny Jackett klartecken att förlänga kontrakten med legendaren Neil Harris och Chris Hackett. Dessutom lånade man målsprutan Tresor Kandol från rivalen Leeds United. Supportrarna började nu tro på allvar att klubben skulle kunna utmana om seriesegern.

Och duktiga var man under större delen av säsongen. En och annan plattmatch blev det dock men resultaten ledde ändock till kval där man slog ut rivalen Leeds. Hela England trodde därför på lejonen från Bermondsey då de ställdes mot Scunthorpe i finalen. För mig personligen så var Millwall redan ett lag i The Championship efter att ha slagit Leeds.
Jag kan tänka mig att övriga fotbollsentusiaster även kände så. Frågan är om inte spelarna och Kenny Jackett även resonerade så? Scunthorpe vann matchen och gick upp i andra ligan. Millwall och alla dess tusentals supportrar på Wembley sörjde och insåg att man åter en säsong var tvungna att möta Huddersfield, Bristol Rovers och Yeovil.
Så här dagarna efter finalsortin börjar klubben sin städning. Manager Jackett har greppat tag om skurborsten och han svabbar rent på många håll och kanter.

Tio stycken spelare får lämna truppen.
Ahmet Brkovic, Richard Duffy, Adrian Forbes, Lenny Pidgeley, Danny Senda och Danny Spiller har alla blivit tillsagda att de ej har någon framtid i klubben. Tillsammans med Gary Bowes, Darren Ebsworth, Lyle Taylor och Laurie Walker får de nu lämna södra London och The New Den. Men trots att det gamla åker ut så har klubben beslutat att förlänga kontrakten med Neil Harris och Alan Dunne. Två publikfriare.
Även målvakten Preston Edwards, försvararna Scott Barron och Andrew Frampton samt Gary Alexander har skrivit på nytt kontrakt. Berylson vill ha en storsatsning inför kommande säsong och det skall börjas i tid. Skulder är betalda och en kassakista finns för nyförvärv. Anfallaren Steve Morison från Stevenage Borough blev den första att skriva på för klubben nu på våren.
Millwall ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Kan man bygga på det lag och den stomme som tog sig till final så kan man nästa säsong komma långt.

Inga kommentarer: