söndag 10 augusti 2014

Snabba inkast - League One

När Bristol City igår bortaslog Sheffield United så var det första gången på 57 år som man vunnit på Bramall Lane. Segern med 2-1 var även samma resultat som senaste vinsten 1957.
***
Crawley har värvat under sommaren. Ett helt nytt lag. 17 (!!!) nyförvärv. Igår vann man premiären borta mot Barnsley med 1-0 och managern John Gregory var nöjd efter matchen. Till BBC Surrey förklarade han att "Jag är imponerad av att alla spelare lärt känna varandra så snabbt under en så kort tid. Mycket starkt lagbygge och sammanspelta. Det märktes knappt att majoriteten av spelarna var nya."
***
Coventry trodde att man tagit en poäng då Reda Johnson kvitterade till 2-2 i den 89 minuten borta mot Bradford. Anfallarens andra mål för dagen. Men hemmalaget ville mer och James

Hanson gjorde minuten senare segermålet 3-2 och sitt andra mål i matchen. Samma Hanson ratades förra säsongen av Coventrys manager Steven Pressley i en värvningskampanj....
***
Fleetwood Town är nykomlingar i League One. För första gången någonsin. Igår vann man premiären ned 2-1 hemma mot Crewe Alexandra. Allt bra och allt stort. Det stora minuset är publiksiffran. Highbury Stadium tar in 5327 åskådare. Igår löste 3774 åskådare entré. Det gjorde ordföranden Andy Pilley besviken; "-Jag hade verkligen hoppats på slutsålt idag. Är det någon dag under säsongen man tror på det är det i premiären. I synnerhet eftersom vi är nykomlingar."
***
Det som länge ut som att Notts County skulle skrällvinna på Deepdale i Preston. The Magpies spelade bra hela matchen och gjorde 1-0 strax efter halvlek. Trots tillbakapress och närmare 13,000 högtsjungande hemmasupportrar så stod man emot med en bra backlinje och målvakt. Tills sista minuten. Då, 15 meter ifrån målet avlossade Prestons anfallare Joe Garner ett skott. Stenhårt och absolut otagbar för målvakten Carroll. 1-1 och jubel likt seger. Stenhård poäng. Garner sköt förövrigt så hårt att hans sko sprack ! Det är styrka.
***
Nykomlingen Scunthorpe hade inte mycket att hämta i premiären. Förlusten med 3-1 borta mot Swindon fick tålamodet att tryta på många av spelarna i Scunthorpe. Lite extra hos Marcus Williams. Mittbacken slog till Swindons lagkapten Nathan Thompson i bakhuvudet och fick rött kort. Han lär få mer straff av klubben och FA framöver.
***
"-Jag kände inte igen mina grabbar. De hängde inte med alls. Vi var inte i närheten av motståndarna", säger idag Yeovils manager Gary Johnson efter gårdagens hemmaförlust mot Doncaster. Manager Johnson uppges ha varit så sur och upprörd att han inte tilltalade någon av spelarna efter matchen. Han lär nog ha mer att säga dem i veckan då allt har lagt sig.