TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 april 2009

Chris Morgan - Hårdare än stål!



Stenansiktet, psykopaten och killer-machine.
Sheffield Uniteds mittback Chris Morgan har många smeknamn. En sak är säker, Morgan är ett råskinn och det av grov kaliber.
Född i Barnsley 1977, där han även debuterade för klubben från staden. 212 matcher för The Reds, där den främsta meriten var att ta upp klubben i Premier League för första gången i dess historia. Morgan blev snabbt ett omtalat namn. En skoningslös försvarare av gammal god brittisk standard. Sex säsonger blev det i barndomsklubben då han 2003 gick till Sheffield United på en free-transfer.
Morgan har genom åren samlat på gula och röda kort. Så många att han nästintill har en kortlek. Bland annat har han fått pris och blivit utnämnd till den spelare i Sheffield United som i historien mest har dragit på sig kort. Morgan blev utvisad i de sex första matcherna han spelade för klubben.
Och för att få kort måste man även ha uträttat elakheter. Det har Morgan gjort och det med råge. Tre matchers avstängning blev det efter att ha slagit till Arsenals Robin Van Persie i bröstkorgen senast då lagen möttes i Premier League.
Barnsleys Iain Hume har också fått erfara hur det är att möta Morgan. Han fick en skallfraktur då de bägge möttes på plan efter att Morgan medvetet (?) dragit en armbåge i huvudet på Hume. Skadorna var livshotande och Hume låg på sjukhus i 48 timmar, skrevs ut men var tvungen att återvända till sjukhusbädden.
En som däremot tröttnade på Morgans beteende är Wigan veteranen och tillika råskinnet Lee McCullock. McCullock tröttnade på Morgans fysiska spel och gav honom en rak höger. Slaget murade igen ögat på Morgan. Efter matchen då Morgan skulle förklara för pressen om incidenten så sade han:"We're all sportsmen. We're going to get knocks and black eyes. It is part and parcel of the game."

Morgans spelstil är älskad av de egna supportrarna och hans kämpaglöd är guld värt för United.
Det är inte för inte som han utnämndes som "Årets spelare 2004".
Snacka om att som spelare i Sheffield United leva upp till deras smeknamn “The Blades”

Inga kommentarer: