TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 13 juli 2009

Lycksökarna flyr Boro

Afonso Alves och Midos framtid i nyblivna Championshiplaget Middlesbrough kan vara hotad.
Efter att duon inte dykt upp på lagets första försäsongsträning har nu manager Gareth Southgate utfärdat böter till de båda.

Alves värvades till Boro för en rekordsumman 165 miljoner kronor från holländska Heerenveen. Boro såg en topstriker och en frälsare i Alves som under sin tid i Holland nätat 45 gånger under 39 matcher.

I Middlesbrouugh skulle det endast komma att bli 10 mål.
Att spelare, i synnerhet utländska stjärnor, inte trivs i Middlesbrough är ingen nyhet.
Staden med sin petrokemikaliska industri är lika rogivande som vilket stort svenskt industriområde som helst. Överdrivna löner kan få spelare att stanna kvar, men inte hur länge som helst.

Alves vill av sportsliga skäl vidare. Med åtta landskamper för Brasilien vill inte han fortsätta en säsong i andra ligan.

Mido är även han en lycksökare. Ständigt missförstådd och lite av ett problembarn har egyptiern, som en gång i tiden spelade med Zlatan i Ajax, från 2005 hunnit med både spel i Tottenham och Wigan. Sunderland sägs vara intresserade av hans signatur.
Isåfall kan Mido få en fjärde arbetsgivare i England under loppet av fyra år.
Boro och Southgate gör rätt i att sälja spelarna innan säsongens början.

Två spelare utan moral och rätt attityd skapar endast bekymmer. Boro behöver gemenskap och klubbkänsla nu då de har åkt ut. Då gör man bäst i att klara sig utan denna duo.
Vissa säljer sig för ingenting endast för att kunna klättra på karriärsstegen.
Begrepp som lojalitet, klubbkänsla och heder känns väldigt avlägsna i dessa sammanhang.

Inga kommentarer: