TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 28 oktober 2009

Chester City slängs ut från The Conference?

Chester City har tre månader på sig för att återbetala skulder och undvika att bli utslängda från The Conference. Det fortsätter därmed att krisa för den redan tidgare så hårt ansatta klubben.
Klubbens ursprungliga tidsfrist för att återbetala pengar de är skyldiga Wrexham och Vauxhall Motors var i måndags kväll men de har fått uppskov till den 16 november.City kunde inte betala Wrexham för biljettförsäljningen vid bortamatcher och är skyldig Vauxhall Motors för lånet av f.d anfallaren Paul Taylor. Som om inte detta räckte har the Conference infört överförningsstopp för klubben eftersom de inte har betalat sina kreditorer. City påbörjade säsongen en vecka försenade då FA inledningsvis förbjöd dem att spela efter ett kontroversiellt övertagande i somras. Ägaren Stephen Vaughan försatte klubben i frivillig administration i maj efter deras utestängning från the Football League och blev sedan del av familjekonsortiet som köpte tillbaks klubben.

Chester har haft diskussioner med the Football Conference, The Football League och The Professional Footballers Association i en vecka. I ett uttalande säger The Conference att alla avgörelser om klubbens framtid utsätts för att låta the Football League titta på fallet. De menar vidare att klubben har blivit informerade om att de konkurrerande lagen kan överväga att utestänga klubben om den inte handlar så som de har kommit överens om i medlemsavtalet i the Football Conference.

Ligan säger att alla parter samarbetar för att säkra Chester City FC:s framtid. Chester ligger på botten i Blue Square Premier efter ett 25-poängs-avdrag i början på säsongen.
Ironiskt nog hänger Chesters existens på ärkerivalen Wrexham. Att walesarna går i fronten för att få pengar för utebliven biljettfösäljning är mer prestige med en smula rivalitet än girighet. Klubben Chester har blivit våldtagna av FA sedan ekonomin sjönk i klubben och sedan dess är inget sig längre likt. Om nu klubbarna i The Conference kan stå för vad de har sagt och lovat angående att rädda Chester så krävs det relativt lite från var och en för att få upp klubben på fötter igen. Känns dock som att konkurrent klubbarnas solidaritetssnack är rena och skära floskler.

Inga kommentarer: