TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 23 oktober 2009

Jamie Stuart – Från buse till mentor

Jamie Stuart spåddes en lysande framtid då han tog sig upp från Charltons akademi under de tidiga åren på 1990-talet. Hans spel som stark och kraftfull försvarare gjorde att han blev uttagen till det engelska U21-landslaget och ordinarie spel i Charlton.
I november 1998 raserades allting för Stuart. Vid en dopingkontroll visade det sig att Stuart hade både kokain och marijuana i blodet. Charlton visade ingen nåd, gav honom sparken och som grädde på moset stängde FA av honom från allt spel under sex månaders tid.
Detta hade kunnat vara slutet på Stuarts karriär. Millwall ville annorlunda och värvade försvararen.

I Millwall skulle Stuart snart komma att bli känd som en ruffig spelartyp. Första säsongen samlade han på sig sju gula och två röda kort. Fyra säsonger skulle det komma att bli på The Den innan Bury 2001 värvade Stuart. Här skulle han komma att spela 61 matcher och höll stilen som en buse på plan. Mellan 2003-2004 blev Southend den sista klubben i Football League och sedan har Jamie Stuart tillbringar resten av karriären i olika Conferenceklubbar. Idag tillhör han Rushden & Diamonds och har vid 33-års ålder blivit en pappa i laget och en stabil ledargestalt. Ungdomens synder är glömda och istället ser folk upp till Stuart som en mentor och lagmoralshöjare. Då Rushden nu står inför FA-Cups debut borta mot Workington är Stuart avstängd men menar ändå på att hans lagkamrater är så pass professionella att motståndet för dagen inte är ett hinder.
Fråga bara Stuart själv, han har tagit sig förbi många hinder under karriären.

Inga kommentarer: