TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 17 december 2009

Gripens Park i västra London

League One-klubben Brentford FC spelar sedan 1904 sina hemmamatcher på arenan Griffin Park i västra London.
Arenans namn Griffin (svenska; Grip) härstammar från bryggeriet Fullers Brewery´s som en gång i tiden ägde marken där arenan idag ligger.
Bryggeriet hade just sagodjuret gripen som symbol i sitt emblem.
Arenan som idag har en publikkapacitet av 12,763 åskådare hade sitt publikrekord 1949 då 38,678 åskådare såg matchen mot Leicester. I modern tid så är publikrekordet på 10,642 och det var då man förra säsongen mötte Wycombe Wanderers.
Griffin Park har varit värd för tre vänskapslandskamper i modern tid där Nigeria mot Ghana är den mest kända.
Arenan används sedan 2007 även av Chelseas reservlag och var också en gång i tiden, mellan åren 2002-2006, hemvist för rugbylaget London Broncos. Arenan är också ett riktmärke för många flygplanspiloter eftersom den ligger strax intill flygplatsen Heathrow.
Arenan är även känd för att ha en pub i varje hörn. Ifall det har med platsens första ägare, Fullers Brewery, att göra låter jag vara osagt men det kan säkerligen vara en förklaring.
Aningen långsökt är även den historia om arenans namn relaterat till flygplatsen intill som tillsammans kan relateras till ett före detta svenska krigsflygplan. Men det är en annan historia.

Inga kommentarer: