TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 11 januari 2009

King Bore rules Britannia!

De 26.138 åskådarna på Molineux trodde inte sina ögon. Under gårdagens svinkalla väderförhållanden så bevittnade dem en match där Wolverhampton spelade ut Preston och var bättre i allt med undantaget att gör fler mål.
Det var det Preston kunde och de lyckades göra då de efter att domare Colin Webster blåst av matchen. Hemmapubliken var smått i chock. Målkungen Sylvan Ebanks-Blake gav hemmalaget ledningen efter 20 minuter men fyra minuter senare kvitterade Stephen Elliott för Preston.
Sean St Ledger utökade för bortalaget strax innan halvlek. Matchbilden hade under 45 minuter präglats av ett starkt Wolves övertag och därför var resultatet mycket orättvist.
Spelarna måste ha varit lika snopna som publiken för en bit in i andra halvlek hade Prestons sparka-och-spring lönat sig på riktigt då Stephen Elliott blev tvåmålsskytt. Det ironiska i det hela är att Elliotts förra klubb var.... ja just det, Wolverhampton!
Ridå på Molineux.

Och det blev inte bättre stämning i leden efter att Reading pulveriserat Watford med 4-0 i Storlondon derbyt.
Resultatet innebar att Reading knaprade in på Wolves i kampen om förstaplatsen.
Innan matchen var det en tyst minut för Roy Tranter, som var en av de viktigaste styrelseledamöterna för klubben när man kämpade emot att bli ihopslagna med Oxford i början av åttiotalet. En av målskyttarna för dagen var Leroy Lita. Tillsammans med Kevin Doyle skapar han mycket målchanser,ytor och gör många mål.
Det är bara en tidsfråga innan den lilla Duracellkaninen blir uppköpt av ett etablerat Premier League-lag.

Hela 23 matcher tvingades bli inställda igår. Varken lagen i Premier League med sina hypermoderna arenor eller lagen i de andra ligorna under, klarade av att spela på grund av vädret och den kyla som har England i sitt grepp. I Birkenhead, Tranmere så bröts vaktmästarens kratta då han tog i för att kratta bort skräp från den djupfrysta planen. Engelsk fotboll lär vara störst i världen, men mot Kung Bore har den ingen chans.

West Hams snabba och skickliga vänstermiffältare Matthew Etherington är klar för Stoke.
Matthew Etherington är den av spelarana som spelat längst i dagens West Ham. Han kom till West Ham från Tottenham sommaren 2003 som en del i affären med Frederic Kanouté som gick motsatt väg.Etherington spelade sammanlagt 182 matcher för West Ham (inhopp inkluderat). På dessa matcher gjorde han 18 mål i liga och cup för Hammers.
Värvningen är en stor affär för Stoke som behöver mer rutin i truppen och ett bättre mittfält.
Mellan 3,5-4 miljoner pund lär Stoke få betala West Ham.

Birminghamderbyt igår hade Aston Villa i förarsätet under 90 minuter. West Bromwich hade aldrig en riktig chans att kunna utmana storebror Villa. Inte ens då Morrison reducerade för WBA en bit in i andra halvlek.
Villa vann välförtjänt matchen som var av rejäl och trevlig derbykaraktär. Mycket spring, stora ytor och hårda närkamper. WBA lär åka ur Premier League denna säsongen. Laget är helt enkelt för dåligt. Några som dock lär stanna kvar i högsta ligan borde vara svensken Jonas Olsson och slovaken Roman Bednar. Framtidsmän med stor potential.

Leeds har det inte lätt. Det är antingen eller i klubben där den ena dagen ej är den andra lik. Fansen har ett himmel och helvete inför varje match som kan sluta precis hur som helst. Här kan man inte förlita sig på den form som man exempelvis visade upp då man vann stort på bortaplan veckan innan. Kallduschen kommer direkt på Elland Road med storförlust.
För att skapa ordning och reda i truppen visade man då tranferfönstret öppnade intresse för veteranen Dean Windass. Windass har under säsongen tillhört Hull och har där varit en del av alla skrällsegrar. Det var tack vare hans mål i Playoff-finalen mot Bristol City som Hull gick upp i Premier League denna säsongen.
39 åringen hade inneburit mycket rutin och styrka för Leeds men han lånas istället ut till Oldham. Windass är en stor del av Hull och hans personlighet tillhör den gamla skolan av engelsk fotboll.
Flera av Leeds yngre förmågor har ögonen på sig av storklubbarna samtidigt som klubben har äldre namn på sin lista över tänkbara nyförvärv. Kallades Chelsea för The Pensioneers förr så borde det vara Leeds som är det nu.

Det är rykande åtgång på apelsinjuice framför datorn idag. Med lättare huvudvärk och muntorrhet efter ett besök hos Tuvemannen igår så kureras kroppen med vätska och C-vitaminer. En energisamling till i eftermiddag då nämnad Tuveman tillsammans med Huckerby gästar mina soffor inför kvällens holmgång i Manchester mellan United och Chelsea. En match som lär sluta… skall vi säga 1-1?

Ha en bra söndag!

Inga kommentarer: