TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 2 januari 2009

Transferfönstret på vid gavel!

Tedrickarna och pubfolket med en pint i sin hand får hålla i hatten.
Tranferfönstret har blåst upp och står nu på vid gavel med risk för korsdrag.
Men var börjar vinden blåsa åt först?
Manchester City är såklart inblandat i en blåst som närmare påminner om en smärre tyfon.
Silly-season har de senaste månaderna spekulerat i runt omkring 50 namn som alla kopplas ihop med den himmelsblåa klubben från Manchester.
Frågan är om araberna i klubben har koll på vad som händer och om Hughes har det?
Daily Mail rapporterar om att Chelsea och Manchester City är överens om en transfersumma för Wayne Bridge. För 243 miljoner kronor kan vänsterbacken snart vara i Citys ägo. Först väntar en läkarundersökning.

Queens Park Rangers meddelar att man gjort klart med Bolton om en permanent övergång för Islands landslagsanfallare Heidar Helguson.
Helguson har under 2008 varit utlånad till klubben från Loftus Road.
Klubben är också angelägna om att värva Aston Villas Wayne Routledge. Routledge har under 2008 varit utlånad till Cardiff och där gjort ett bra arbete.
Även Cardiff har gett sig in i jakten på Routledge och har erbjudit honom ett permanent kontrakt. Cardiff storsatsar för Premier League lika stort som Queens Park. Routledge stannar säkerligen i den walesiska huvudstaden där han gjort sig hemmastadd.

Tidningen Guardian uppger att ägaren Björngolfur Gudmundsson måste sälja West Ham innan mars, annars riskerar han att gå i konkurs.London-klubben vill sälja flera av sina stjärnor för att förbättra sin ekonomi.Detta har lett till ilska i spelartruppen. West Hams tränare Gianfranco Zola hade försäkrat att han i stället skulle kunna köpa spelare i januari. Nu uppger brittiska tidningar att spelare tappat förtroende för italienaren. Gudmundsson tvingas sälja klubben före den 6:e mars. Då ska skulder på runt 600 miljoner kronor betalas efter Landsbankis krasch på Island där han ägde 41 procent av aktierna. Det skriver The Guardian som tagit del av hemliga dokument.
Riskerar poängavdrag
Lyckas inte West Ham få nya ägare innan dess riskerar klubben poängavdrag i Premier League, för den kräver förvaltning utifrån för att klara sig.
Klubbar som går i konkurs får automatiskt 9 poängs avdrag.
Några som hade skrattat gott åt detta är säerligen Sheffield United och även Reading som drabbades av "Tevez-affären" förra året.

Det kommer gå fler turer i ovanstående ämnen.

Inga kommentarer: