TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 29 januari 2009

Tankar och funderingar om Premier League!

Liverpools chans att ta hem sin 19:e ligatitel håller sakta men säkert på att försvinna. För andra matchen i rad tappas två poäng i slutet, denna gång på grund av Lucas Leivas klantiga fällning av Jason Koumas och på straffen som följde gjorde Mido inget misstag.
Bakom poängtappen ligger Rafa Benitez feghet, när matcherna närmat sig slutet har han tagit ut de offensiva och kreativa spelarna och ersatt dem med mer kämpastarka och defensiva spelare. När man sedan drabbats av baklängesmål med mindre än 10 minuter kvar finns det helt enkelt inga spelare på plan som kan skapa något framåt. I gårdagens match valde han dessutom att ta ut Steven Gerrard efter Wigans kvittering och det tycker jag är mycket märkligt med tanke på att han är den ende i dagens Liverpool som kan avgöra en match helt på egen hand och är dessutom lagets kapten och störste pådrivare. Sju minuters extra speltid i går skulle inte gjort att han fick svårare att orka med söndagens toppmatch hemma mot Chelsea. Oerhört märkligt agerat av Benitez.

Tottenham presterade säsongens bästa fotboll under första halvlek i tisdagens match mot Stoke. Redan efter dryga 25 minuter stod det 3-0 efter mål av Lennon, Defoe och Dawson. Bäst på plan var Luca Modric som fullständigt dominerade med precisa passningar och vassa inlägg.
Tottenham avancerade upp till 13:e plats efter segern men har bara tre poäng ner till nedflyttningsplatserna i den enormt jämna tabellen. På lördag väntar en svår borta match mot Bolton och kanske är det dags för säsongens tredje bortaseger.

Jimmy Bullard har bytt klubb. Jag har spekulerat om det tidigare och det sades att Fulham inte kunde/ville matcha hans lönekrav. Jag måste säga att jag blev jävligt förvånad när jag läste att han skrivit på för Hull. Min tanke var att han var intresserad av att komma till en större klubb för att eventuellt vinna titlar eller få spela i Europa. Hull är i mitt tycke ett sämre lag än Fulham och på grund av det känns klubbvalet mycket underligt. Får jag gissa var det inte titlar som var intressant utan att få mer pund i plånboken.

Manchester U har inte släppt in mål på elva matcher och ser mer eller mindre oslagbara ut för tillfället. Vinner man hängmatchen mot Fulham på Old Trafford leder man ligan med 5 poäng och tar ett stort kliv mot ytterligare en ligatitel. Trots massor av skador på bl.a Rooney, Ferdinand, Evra och Anderson verkar det inte finns något som kan stoppa laget.

Hos grannen City är det inte lika muntert. När araberna tog över klubben utlovades den ena storstjärnan efter den andra när transferfönstret skulle öppna 1/1 2009. Nu stänger det snart och det enda man lyckats köpa är tre medelmåttor till otroliga överpriser. City har betalat 45 miljoner pund för Wayne Bridge, Craig Bellamy och Nigel de Jong. Knappast vad fansen väntade sig efter övertagandet……..

Jag läste också någonstans att West Bromwich Albion skall spela en offensiv och attraktiv fotboll för att försöka klara sig kvar denna säsongen. Tycker det låter väldigt märkligt då det är allmänt känt att de nykomlingar som klarat sig kvar de senaste åren har gjort det för att man prioriterat defensiven och varit rätt försiktiga överlag. Lycka till säger jag…..

Inga kommentarer: