TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 16 mars 2009

David Hirst - King Of Owls!

Anfallaren David Hirst är en av engelska ligans mest berömda spelare. Trots att han endast gjorde tre landskamper för sitt England så har han ändå blivit en spelare man snackar om.
Hirst föddes 1967 i staden Barnsley och debuterade för dess lag 1985.
En säsong blev det i klubben innan Sheffield Wednesday 1986 öppnade plånboken och köpte in Hirst till Hillsborough.
Det skulle komma att bli elva säsonger i Wednesday där supportrarna aldrig kommer att glömma de 106 mål på 294 matcher som Hirst gjorde.
Det definitiva genombrottet kom direkt efter landslagsdebuten mot Australien då han spelat felfritt tillsammans med Shearer på topp.
1993 kvitterade Hirst i FA-Cup-finalen mot Arsenal I en match som senare Arsenal vann. Kommentatorerna var lyrisk, journalisterna likaså och de spioner som satt på läktarna menade att Hirst definitivt var för bra för att spela i en klubb som Wednesday.
Trevor Francis som på denna tiden var manager för Wednesday nekade alla anbud han fick på Hirst. Manchester United och Sir Alex var rasande och menade att man gjorde Hirst en otjänst då man nekade spelaren att ta ett kliv uppåt i karriären.
Med Hirst i laget vann Wedneday Ligacupen 1991 och kom till final i både FA och Ligacup 1993. Hirst starka personlighet och ledarskap var en av orsakerna till framgångarna.
Hirst gjorde tvivlarna ännu mer konfuderade då han öppet gick ut och sade att Wednesday var klubben i hans hjärta. En kärlek som inte kunde säljas för pengar.
Frågar man en Wednesday-supporter om Hirst så säger de att han hade allt som en fotbollsspelare kan ha. Det hade han också. Hirst var världsklass-spelaren som ratade eliten för att få spela för klubben i sitt hjärta. Bara en sådan sak är världsklass.
Är Hirst hyllad likt en Gud av Wednesdays-supportrar så är han mer än hatad av rivalerna Sheffield Uniteds anhang. Han har öppet gått ut och förklarat sitt förakt för Sheffield United.
Snedsteg som bestraffats med kulhål i dörrposten och demolerad bil.
I filmen här under förstår ni varför;

http://www.youtube.com/watch?v=hS0vR5KCsUE&feature=related

Skador satte stopp för fortsatt spel i Wednesday och Hirst blev kontraktslös. Under tiden som kontraktslös genomgick han rehab och tränade upp sig så pass att han var fit-for-figt för spel igen.
Mellan åren 1997-1999 gjorde Hirst 30 matcher och 9 mål för Southampton.
Dessa två åren var knappt en notis i hans personliga CV eftersom hans liv är tillägnat Wednesday, En klubb som alltid kommer att älska honom.

Inga kommentarer: