TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 15 mars 2009

Nytt från League Two!

Bradford City satsar stort. Nordirländaren Keith Gillespie är värvad på free-transfer.
Efter provtäningar med “The Bantams” så har nu 34-åriga Gillespie, som fick lämna Sheffield United i januari, lyckats charma manager Stuart McCall så mycket att han erbjudits kontrakt.
McCall är lyrisk på klubbens hemsida där han strör superlativ över Gillespie samtidigt som han även säger att Gillespie kommer att tillföra mycket på alla fronter i klubben.
Gillespie, med 81 landskamper för Nordirland, inledde proffskarriären i Manchester United. Även Newcastle,Blackburn och Leicester har varit arbetsgivare. Han har även varit utlånad till Wigan och Charlton.
Gillespie provspelade för League One laget Leeds under februari månad. Ett mindre lyckat äventyr som slutade med att parterna gick ifrån varandra utan en namnunderskrift.
En mycket bra värvning av Bradford. Visserligen är Gillespie 34 år gammal och är på väg neråt. Detta till trots så väger han ändå upp allting med en fruktansvärt massa rutin och kunskap. Dessa ingredienser kan vara receptet på Bradfords väg tillbaka upp i seriesystemet.
Bra jobbat Bantams!

Nya vindar blåser på den engelska sydkusten. Bournemouth kämpar för att hålla sig ovanför neflyttningsstrecket. En del klubbar hade hetsvärvat på kort sikt. League Two-klubben Bournemouth gör helt annorlunda. Man städar ur sin garderob från gammalt och tar in nytt.
Klubbdirektören Alastair Saverimutto fick i veckan som var lämna klubben med omedelbar verkan. Saverimutto var en av huvudpersonerna som sanerade ekonomin förra året. Detta får han inget cred för nu. Klubben är i farozonen och för att undvika amatörligan nästa år så krävs radikala lösningar.
Den lokala affärsmannen Adam Murry är en av de som tar över klubben. Som hängiven supporter sedan barnsben så brinner han för klubben tillskillnad från många inhyrda överbetalda legoknektar som har huserat i klubben genom åren.
Från egen ficka betalade han därför gladeligen in de sista 33.000 punden som klubben hade i skulder. Var det någon som sa eldsjäl?
”The Cherries” gör vågade chansningar nu. Den nya managern heter Eddie Howe och är endast 31 år gammal. Under sina år som försvarsspelare gjorde han bra ifrån sig i Portsmouth men framförallt i Bournemouth.
274 matcher för klubben på 11 år är hans meritlista och att säga att han därför inte går in helhjärtat för klubben är att ljuga.
Klubbkänsla och eldsjäl som sagt.
Det är något som publiken på Dean Court behöver nu.

Det var toppmatch i League Two igår. På Griffin Park tog serieledarna Brentford emot Wycombe. Wycombe som under större delen av hösten ledde ligan har på senare tid hamnat i en svacka. Igår var det kraftmätning. Inför 10,642 åskådare i västra London så spelades en Hawaii-fotboll det lär snackas om länge.
Brentford tog ledningen i andra minuten efter mål av Rhodes. Kort därefter kvitterar Wycombe genom Akinde. Akinde gestikulerar mot hemmaläktaren, publiken blir vansinnig. Domaren ser ingenting. Stämningen lugnar ner sig då Hunt gör 2-1 till Brentford men kommer snart att bli helvetisk då Mousinho kvitterar. Lycklig springer han mot hemmasupportrarnas läktare ochsmädar dem. Domare Paul Taylor har nu ögonen på händelsen och ger honom därför ett gult kort. I andra halvlek svänger matchen ännu mer. Det som var till hemmalaget fördel i första halvlek är nu till Wycombes favör. Man tar ledningen med 3-2 och ser ut att vinna matchen tills Sam Williams bli inbytt i slutet av matchen. Direkt frälser han publiken och kvitterar med dryga 10 minuter kvar.
3-3, fullsatta läktare och fem gula kort samt en utvisning blev summan för dagen på Griffin Park. De bägge lagen visade dock att de hade ambitioner för spel i League One.

Inga kommentarer: