TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 juli 2010

Billy & Alessandro - Grattis på födelsedagen!

William James McCullough fyller idag 75 år. Billy McCullough som han kom att kallas föddes den 27 juli 1935 i den nordirländska staden Carrickfergus och inledde karriären i Portadown. Som vänsterback skulle McCullough snart komma att göra fin reklam för sig och de engelska klubbarna stod snart på kö efter en signatur. En övergång blev av och den lyckliga parten var Arsenal i december 1958. I norra London blev han snabbt en omtyckt spelare. Åtta säsonger skulle det komma att bli på Highbury med 268 matcher i den röda tröjan. McCullough är en av de bästa spelarna i Arsenals historia som burit tröja nummer tre. Hans konsekventa mönster på planen gick hem bland supportrarna.
Det var under denna tid han skulle komma att få dra på sig den nordirländska landslagströjan. Mellan 1961-1966 blev det 10 landskamper. År 1966 var McCullough 31 år gammal. Yngre förmågor i Arsenal började sticka upp och hans ordinarie plats var inte längre given. Landslaget var även det avslutat. JusMcCullough behövde miljöombyte och nappade direkt då Millwall erbjud honom ett kontrakt. En säsong och 19 matcher skulle det komma att bli i Millwall. McCullough tackade för sin medverkan på högsta nivå och drog sig tillbaka. Amatörlaget Bedford blev sista engelska klubben innan vänsterbacken McCullough flyttade tillbaka till födelselandet.
TLC lyfter sedvanligt på kepsen och gratulerar Billy McCullogh på hans 75-års dag.
***********
En annan fotbollsspelare med anknytning till engelsk fotboll som fyller år idag är italienaren Alessandro Pistone.
Försvararen Pistone, med ett förflutet i Newcastle mellan åren 1997-2000 samt i Everton 2000-2007, föddes dagens datum 1975 och fyller därmed 35 år. Han värvades till Newcastle ifrån Inter av dess dåvarande manager Kenny Dalglish för 4,3 miljoner pund. Det började bra i Newcastle men förvandlades till en mardröm då Dalglish fick sparken. Den nya managern Ruud Gullit gillade aldrig Pistone, frös ut honom och lånade ut honom 1999 till Venezia. Pistones lyckligaste dag i engelsk fotboll var då Gullit fick sparken. Den nya managern Bobby Robson skulle komma att ha ett gott öga till Pistone men fick bara behålla honom i ett år innan Everton lade beslag på honom. Nu började en sju års lång tid i Liverpool. Hade det inte varit för en massa skador så hade de spelade matcherna blivit betydligt fler än 103 stycken som spelades. David Moyes tröttnade på den skadebenägna spelaren mer och mer och gav honom endast en ettårig förlängning på kontraktet. Då detta gick ut 2007 var Pistone klubblös, provspelade för Middlesbrough och Watford utan vidare resultat och lämnade därefter England för den belgiska klubben RAEC Mons. Där blev det en säsong innan han 2008 lade skorna på hyllan för alltid. Trots sina framgångsrika säsonger i England så blev det aldrig någon A-landskamp för Pistone. Däremot 11 U21-landskamper.
Även Pistone önskas en trevlig födelsedag med ett fyrfaldigt grattis.

Inga kommentarer: