TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 20 juli 2010

Trevor Cherry - En Yorkshire saga

Trevor Cherry skrev in sig i de engelska fotbollslexikonen på ett märkligt sätt. Det var inget märkvärdigt med Leeds-försvararens 27 landskamper om det inte hade varit för Cherrys beteende i en träningsmatch mot Argentina 1977. Cherry kom då att bli den första engelska landslagmannen någonsin att bli utvisad i en träningslandskamp och samtidigt den tredje engelsmannen som blivit utvisad över huvudtaget. Ironiska tungor kan i efterhand mena på att Cherrys beteende i matchen mot Argentina var början på det krig, Falklandskriget, några år senare som de bägge länderna utkämpade. Så var det ju aldrig. Cherry bedrev endast krig mot motståndarna i den engelska fotbollen. Hela 399 matcher och 24 mål mellan 1972–1982 gör Cherry till en legend i Leeds. En lokal sådan. För Cherry var Yorkshire in i benmärgen. Född och uppvuxen i Huddersfield där han även inledde karriären för att se sina bästa 10 år i Leeds och sedan avsluta karriären i Bradford.
Cherry skrev ett stycke Yorkshire-historia mellan 1965-1985 då han sammanlagt under 20 års tid gjorde 679 matcher och 36 mål för nämnda Yorkshireklubbar. Även efter den spelande karriären skulle han ägna tiden i grevskapet genom att vara både spelande manager och manager för Bradford mellan åren 1982 till 1987.
Cherry, idag 62 år, fick respekt med åren i Yorkshire och Leeds supportrar utnämnde honom år 2000 till den 30 bäste spelaren någonsin i klubbens historia.

Inga kommentarer: