TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 20 augusti 2010

Europafotboll - Brittkollen

Europa League
Liverpool och Manchester City gjorde sitt då Trabzonspor och Timisoara igår besegrades på hemma respektive bortaplan med 1-0 i vardera match. Även Celtic har ett bra utgångsläge efter en 2-0 vinst hemma mot Utrecht. Aningen mörkare är det då i Aston Villa som reste till Österrike och Wien för att möta Rapid. Oavgjort, 1-1, och upplagt för kamp i returen.
Samtliga nämnda brittiska lag har ändå det gott förspänt. City lär ha lekstuga hemma mot rumänerna och Liverpool kommer att spela på resultatet i Turkiet. Villa är även dem favoriter på Villa Park och Celtic lär inte tappa detta i Holland.
Aningen sämre ser det ut för Motherwell som förlorade i Danmark igår. Borta mot Odense med 2-1. Viktigt mål dock i slutminuterna då Tom Hateley slog in en reducering. Det målet kan komma att bli viktigt i returen på Fir Park.
På Tannadice Park i Dundee blev det inte heller segerjubel. Åtminstone inte för United. Istället kunde grekiska AEK Athen vinna med 1-0 och därmed ge skottarna en svårspelad returmatch.

Inga kommentarer: