TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 21 april 2011

Delad pott, delad huvudstad.

Oj, oj, oj. Jag kan nog inte sammanfatta dramatiken, farten, spänningen, matchen på White Hart Lane igår kväll, bättre än så. Man kan knappast kalla Tottenham och Arsenal för bröder, men man delade i alla fall broderligt på poängen.
Mest jubel över det? Sannolikt i Manchester, där United var glada att Arsenal inte hakade på ordentligt, och där City log brett eftersom att Spurs inte förmådde hämta in trepoängs-försprånget upp till fjärdeplatsen. City fortsatt i förarsätet i jakten på Champions League-plats alltså, och man har två poäng till godo.

Derbyn i norra London är numer nästan alltid en garanti för mål och rolig fotboll. Matcherna vänder, mål rullar in åt alla håll och det går med en väldig fart. Lite annat än tiden då man pratade om Booooooring Arsenal. Eller som när Mourinho anklagade Spurs och managern Martin Jol för att ha "parkerat en buss framför målet", i en drabbning mellan Tottenham och Chelsea, för några år sedan.

Tittar vi på laguppställningarna så är det i och för sig lätt att förstå varför det blir som det blir. Van Persie, Wilshere, Walcott i rödvitt. Modric, Bale, Lennon i liljevitt. Klart att det blir mål och går undan.
Arsene Wenger vägrar att ge upp titeldrömmen. Trots att Arsenal sladdar 6 poäng efter United och man bara har 15 kvar att spela om, så säger fransmannen att det är helt öppet. Nja, säger TLC. Du får nog ladda om krutet i kanonerna till nästa år, Arsene.

Harry Redknapp, å sin sida. Han har, om inte problem, så i alla fall saker att tänka på när det gäller Tottenhams anfallsbesättning. Rafael van der Vaart är den målfarligaste han har nu, och holländaren är ju mittfältare, om än en extremt offensiv sådan.
Tittar man på anfallarna och deras målskörd så är den minst sagt skral: Roman Pavlyuchenko har gjort 7 i Premier League, Peter Crouch 4, Jermain Defoe 2(!), och Robbie Keane hann med 0 (noll), innan han lämnade för West Ham. Det kommer hända grejer på transfermarknaden i sommar, var så säkra.

I en annan del av London spelade Chelsea igår. Man slog tillbaka Birmingham med 3-1. Svenskintresse i den matchen: Sebastian Larsson gjorde mål på straff. Flourent Malouda gjorde två mål för Chelsea, och såg till att de blå befinner sig på samma position som Arsenal; sec pinnar efter United. Chelsea håller dock andraplatsen i kraft av bättre målskillnad (2 plusmål mer).

Jag vill slutligen be om ursäkt för den skrala uppdateringen, senaste dagarna. Resa och jobb har satt stopp för det hela. Vi tar igen det nu i påskhelgen istället!

Inga kommentarer: