TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 26 december 2008

Turbulens,hyenor och League One!

Mark Hughes ger ifrån sig ett par sista självande dödsryck då han statuerar exempel och avskedar brassen Elano från City. Tillsammans med landsmannen Jo och israelen Ben Haim får han lämna klubben. Givetvis är detta ett tecken från Hughes att han inte har den rätta kontrollen över en trupp det kokar i. En klubb som blir dåligt coachad, ligger under strecket och inte kommer upp till sin rätta nivå trots ett antal stjärnspelare.

Men Hughes skall inte lastas för allt. Det är inte hans fel. Felet ligger i den ointresserade Thaksin Shinawatra som förra säsongen använde City som en leksak utan minsta kännedom om sporten fotboll. Jag är fortfarande övertygad om att Svennis hade kunnat få City att kämpa i toppen detta år och att en spelare som Elano både hade trivts och passat in samt varit tongivande.
Men bara ifall Svennis fått vara kvar i klubben. Förövrigt så skulle jag kunna tro att Alan Curbishley hade passat som manager i City. Men någon gång måste väl inaveln bland tränarna i ligan ta slut, eller?

Samma frustration fast i andra proportioner ligger det även i luften och i sinnelaget hos den ytterst spektakuläre José Mourinho. Jag har alltid gillat hans stil. Antingen hatar man honom eller så gillar man Chelsea. Jag gör det sistnämnda och kan lugnt konstatera att han var mannen som var bäst för Chelsea. Avram Grant och Scolari är bleka kopior av den portugisiska gentlemannen. Mourinho är hatad av många för att han säger vad han tycker.
Då han i dagarna uttryckte sitt missnöje och avsky mot press och media och om alla konferenser han tvingas vara med om så förstår jag honom.
Det är samma sorts hyenor som skrämde iväg Svennis från England och som varit som som en böld i röven på alla inom toppidrotten de senaste åren. Media är gränslöst. Likt råttor löper de över kontinenten och sprider sina sjukdomar i detta fallet förtal och osanningar.

Jag noterade att den eminenta Huckerby radat upp dagens intressanta matcher.
Såg också att han missat en utav yttersta intresse. Leeds tar emot serieledande Leicester på Elland Road. Här får man gripa sista halmstrået och ge sig in i hetluften ifall man vill med det tåg som kan ta dem upp i ligasystemet. Kan dock bli svårt med tanke på att Leicester är en gigant i League One.
Den som lever får se.

Inga kommentarer: