TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 9 april 2010

Skador i Cardiff ger hopp för ungdomen

The Championship
Cardiff har varit skadeförföljda under säsongen. Vissa kortvariga och andra långtidsskador. Typiskt då att det inträffar nyckelspelare och speciellt i ett viktigt skede som i slutet av säsongen. Det har den skotske mittfältaren Gavin Rae fått erfara. Olycksfågeln Rae skadade ankeln häromsistens så illa att han blir borta resten av säsongen. Viktiga Rae är svår att ersätta och är en viktig kugge på The Bluebirds mittfält.
På försvarsidan har det sett skralt ut ett tag då backjättarna Mark Hudson och Kevin McNaughton bägge varit på sjuklistan.
Även mittfältaren Chris Burke och skyttekungen Peter Whittingham har gått och blivit småskadade framåt slutomgångarna. Vill ödet att Cardiff skall misslyckas att nå den efterlängtade Premier League-biljetten som man kan få via kval? Någon som skall hindra ett ras är den egna produkten och walesiska U21-landslagmannen Darcy Blake. Uppfostrad i klubben och med Cardiff i hjärtat så har unge Blake, 21 år, täckt upp. Han har gjort det bra som både försvarare och mittfältare. Så pass bra att målvakten David Marshall här ser en framtida brittisk världsspelare. Enligt Marshall så har Blake varit en av de bästa i klubben på senare tid. Rätt som det är så kanske inte Rae är lika efterlängtad då han är frisk och kry? Talesättet "Den enes bröd är den andres död" passar in här.
Ett skadefritt Cardiff under en hel säsong hade tagit en direktuppflyttningsplats. Det är både walesisk media och supportrar ense om. Truppen är starkare än många andra i serien och håller redan idag PL-standard så en vacker dag händer det. Cardiff är i högsta divisionen och nyckelspelarna är då ynglingar?!

Inga kommentarer: