TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 maj 2010

Dagens datum i landslagshistorien

Mindre än en månad kvar till världens största händelse. Fotbolls VM i Sydafrika. Tänkte därför publicera händelser som hänt dagens datum under historien och som är landslagsrelaterade.

24 maj 1931
Efter en katastrofal träningsturnering där man förlorat med 5-0 mot Österrike och 3-0 mot Italien så möter Skottland för första gången någonsin Schweiz i en landskamp. Platsen är Geneve och skottarna lyckas vinna matchen med 3-2.
***
24 maj 1994
Irlands målvakt Paddy Bonner är med på plan då hans landslag besegrar Bolivia i Dublin. Segern är Bonners 72:a i landslagskarriären och betyder delad rekordplats med landsmannen Liam Brady.
***
24 maj 2000
När Brasilien vinner över Wales med 3-0 på Millennium Stadium i Cardiff så är det första gången någonsin som en landskamp spelas under tak i Storbritannien.
***
24 maj 2002
England förbereder sig för VM i Sydkorea/Japan då det som inte får hända händer. Danny Murphy råkar ut för en fotskada under träning, så allvarligt, att hans deltagande uteblir. Murphy som själv var ersättare åt en redan skadad Steven Gerrard får istället följa världsmästerskapet via tv.
***

Inga kommentarer: