TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 22 maj 2010

Norwich satsar på framtiden

The Championship
Norwich stärker sin trupp inför klubbens comeback i The Championship. Ifrån Brighton har man hämtat den walesiska landslagsmannen Andrew Croft. Den 26-åriga mittfältaren var under säsongen en tongivande nyckelspelare i Gus Poyets Seagulls. En spelare som nu får känna på hetluften i The Championship. Walesaren Croft signerade ett treårskontrakt med The Canaries och blir förövrigt manager Paul Lamberts första värvning inför kommande säsong. Intresset i staden är stort nu. Klubbens säsong i League One har fått folket att sluta upp. Publiksnittet har under säsongen legat på imponerande 24,755. Mycket bra med tanke på att arenan som mest tar in 25,900. Nästa säsong blir trycket ännu större och det är något som ordförande Alan Bowkett beslutat ta tag i nu. Carrow Road kommer under sommaren att byggas ut. Till premiären kommer man ha 1,100 fler platser, alltså en arena som inhyser 27,000 åskådare.
Målet är att i framtiden ha en arena som tar in 35,000 åskådare. En sådan arena håller stabil Premier League klass och har de förutsättningar som krävs för att spela i den högsta serien, menar Bowkett som håller Paul Lambert som favorit till att föra klubben till målet.
Det stora intresset ställer höga krav. Orkar Norwich leva upp till det efter den senaste stora svackan som upplevdes för drygt ett år sedan?

Inga kommentarer: