TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 23 augusti 2012

Craig Brown är nöjd med Dons nya kämparglöd

Det krävdes spel på övertid för att Aberdeen skulle lyckas slå Greenock Morton, till vardags hemmahörande i SFL 1st division (skotska motsvarigheten till svenska Superettan) i gårdagens ligacupspel.
Ett resultat som gläder den kritiserade tränaren Craig Brown:
-Det fanns en kämparglöd inom oss, som vi saknade förra säsongen. I år finns den där. Vi är inte fantastiska, men vi förbättras.

Greenock Morton lyckades effektivt att hindra Aberdeen från att spela effektivt och skapade en del egna chanser under de ordinarie 90 minuterna på Cappielow. Men när spelet gick till övertid tog ork och rutin slut, och Aberdeen kunde sätta två strutar under de sista 11 minuterna och på så sätt undvek straffläggning.
Något som antagligen ytterligare gladde Brown, som förra året fick se sina mannar åka på en neslig förlust efter just straffar i cupspelet emot East Fife.

-Vi har spelare som kan pressa fram ett resultat även när dom egentligen spelar under sin förmåga. När vi spelar dåligt, och trots detta vinner, så visar det vilken beslutsamhet som finns inom truppen. Där har vi karaktärer, riktiga vinnarskallar." sade Brown till BBC Radio Scotland, och fortsatte:
-Jag är extremt nöjd med vinsten, även om det gick till övertid, för det är svårt att komma till Cappielow och få med sig en vinst. Vi har tidigare haft problem med klubbar som kommer från ligorna under oss, och vi har blivit bortgjorda.

Brown fortsatte därefter med att lovorda motståndarna:
-Jag tycker att Morton spelade exceptionellt bra. Dom gjorde det väldigt svårt för oss, och det tog väl länge för oss att få in det där avgörande målet.

Aberdeen är efter segern ett av 16 återstående lag som kommer slåss om årets cuppokal.

Inga kommentarer: