TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 14 september 2013

Tippa med TLC

Efter två veckors uppehåll är Tippa med TLC tillbaka. Nu siktar vi mot tvåsiffrigt och vi gör det genom att gardera PL:s storklubbar. Vidare hoppas jag på säsongens första vinst för Bolton, nya bortapoäng för Middlesbrough samt att Gefle kämpar ner BP.

1 Sunderland-Arsenal    x2
Jobbig start på säsongen för hemmalaget. Borini kan debutera och Fletcher kan starta för första gången på mycket länge. Gästerna har vunnit två raka efter den snöpliga premiärförlusten och lyckades äntligen få in en stor värvning, Mesut Özil. Borde vinna men jag chansar och plockar med krysset också. x2.
2 Aston Villa-Newcastle    1x2
Villa har startat med tre stentuffa matcher och därför får tre poäng ses som helt godkänt. Kozak kan debutera. Gästerna är svårbedömda, har tagit fyra poäng hittills men spelet stämmer inte riktigt. Nu återfår man troligtvis Cabaye, Tiote och Taylor samt att Remy kan starta för första gången. Lite konstig streckfördelning (58-26-16%) tycker jag. 1x2 får det bli.
3 Fulham-West Brom    1
Fulham har förlorat två raka efter segern i Sunderland. Återfår ev förste målvakten Stekelenburg. Gått om offensiv talang i laget. Alltid svårslagna hemma. WBA har fortfarande inte gjort mål i årets PL och man har en del skador. Sena nyförvärv debuterar ev. Jag ser dock Fulham som det klart hetare laget för stunden och spikar ettan.
4 Hull-Cardiff    2
Nykomlingsmöte. Hygglig start för båda lagen. Hull har förste målvakten McGregor skadad och Sagbo avstängd. Även kan Cardiff kan sakna sin ordinarie målvakt. Odemwingie kan debutera. Jag ser gästerna som ett bättre lag och här tror jag man kan få en matchbild som passar lagets offensiva snabba spelare. Liten chansning men jag kör tvåan ogarderad.
5 Stoke-Manchester C    1x2
Klurig match. Stoke har vunnit två av sina tre matcher och är ligans mest svårspelade lag. Whelan & Adam saknas ev. City har mycket kvalité i sin trupp men del skador plus att många spelare vart iväg med landslaget i veckan kan störa. Dessutom har man inte vunnit i något av sina sex senaste besök på Britannia Stadium. Jag helgarderar.
6 Tottenham-Norwich    1x    M
Många nya spelare i Spurs och jag tror det kommer ta ett tag innan allt funkar som det ska. Nu kan Lamela och Eriksen debutera. Tycker de har sett väldigt uddlösa ut framåt och man har fortfarande inte gjort något spelmål. Norwich har startat som förväntat men här har man en riktigt svår match. Kanske kan man skrälla och ta poäng mot ett ineffektivt hemmalag. Jag kör på 1x.
7 Bolton-Leeds    1
Favorittippade Bolton har fått en tung start på säsongen och jagar fortfarande säsongens första seger. Några spelare tveksamma pga skador. Leeds har startat rätt bra och managern har en skadefri trupp. Jag tycker dock att Bolton är ett i grunden vassare lag och att landslagsuppehållet gjort dem gott. Jag spikar ettan.
8 Leicester-Wigan    1x
Match mellan två förväntade topplag. Hemmalaget saknar avstängde James och skadade St Ledger. Wigan har skador på Ramis & Caldwell i backlinjen och på viktige centertanken Holt. Tror man får det tufft, max en poäng. 1x.
9 Ipswich-Middlesbrough    x2
Klurig match. Ipswich är ojämna men kan i sina bästa stunder prestera riktigt bra fotboll. Boro är svårslagna, bara en förlust så här långt. Sista minuten värvningarna Butterfield och Kamara kan debutera. Har en känsla för gästerna här och nöjer mig med x2.
10 Queens PR-Birmingham    1
QPR har startat strålande, fyra vinster och en oavgjord. Redknapp har rensat ut och även lånat in ett par gamla favoriter från Tottenham. Birmingham har bara en seger så här långt och ska inte räcka till. Jag spikar ettan.
11 Watford-Charlton    1
Hygglig start för Watford. Lite mer upp och ner för gästerna som imponerade sist mot Leicester. Tror dock att uppehållet kom lägligt för hemmalaget och att man kunna spela ihop sig ytterligare. Ser Zolas grabbar som det bättre laget och spikar ettan.
12 Gefle-Brommapojkarna    1
Viktig match i botten av allsvenskan. Gefle är svårspelade och alltid starka hemma på Strandvallen. BP ligger under strecket och bortaspelet är riktigt dåligt. Etta.
13 Åtvidaberg-Öster    1x2
Lurig match. Åtvid har tappat formen helt, sju raka utan vinst. Samtidigt har Öster fått ordning på grejerna och har nu tagit poäng i sex raka matcher. Jag helgarderar.

Topptipset: 2, 1x, 1x, x2, 2, 1, 1x2 och 1x.

Lycka till!

Inga kommentarer: