TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 13 september 2009

The Championship - Omgång 6

De förra Premier League-klubbarna märker ut sina revir. Middlesbrough, West Bromwich och Sheffield United vann återigen sina matcher igår och naglar sig fast i toppen.
Samtidigt visar klubbar som Preston och Bristol City att de vill vara med och utmana de stora. Preston är fortfarande obesegrade på fjärde plats i tabellen medan Bristol kommer underifrån med en stark målgörare i Nicky Maynard. Maynard har gjort fem mål eftersex omgångar och ligger på andraplats i skytteligan, två mål mindre gjorda än Newcastles Chopra.

Nykomlingen Leicester fortsätter att imponera. Gårdagens 2-1-seger hemma på Walkers Stadium mot Blackpool tog Nigel Pearsons rävar till en sjätte plats i tabellen. Den pålitlige anfallaren Matt Fryatt levererade två gånger om och han visar att det även går att måla i The Championship.

Barnsley, Swansea och Ipswich fortsätter att underprestera och förlorade sina matcher igår. Förlusterna för trion kom alla på bortaplan. För Barnsley ser det inte ut att bli någon snabb Mark Robins–effekt och för Paulo Sousa och Roy Keane i Swansea respektive Ipswich ser vardagen, rent ut sagt, bedrövlig ut.
Gårdagens skräll i The Championship får ändå bli Scunthorpes 4-0-seger på Selhurst Park då man spelade sönder hemmalaget Crystal Palace. En fin fjäder i hatten för nykomlingen.

Inga kommentarer: