TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 8 september 2009

Ruffelmentaliteten fortsätter

Dario Gradi höjde rösten åt de stora klubbarna efter att en okänd Premier League klubb försökt locka till sig en ungdomsspelare från Crewes akademi.
Nu har kollegan Ken Bates i Leeds också slagit näven i bordet.

"-Det får vara nog med att vi fostrar upp unga talanger som sedan skall säljas för struntsummor" säger han i tidningarna Yorkshire Post och Liverpool Echo och hänvisar till Evertons skambud på Leeds talangen Luke Garbutt,16 år. Ett bud som fick Bates att rasa och direkt ta kontakt med FA.

Idag kan man även läsa i ett flertal engelska tidningar att Manchester City gjort en fuling då man värvat Rennes 17-åriga försvarare Jeremy Helan. Rennes har anmält händelsen till FIFA. Även franska Le Havre ligger i en tvist med Manchester United vad gällande övergången för Paul Pogba. Le Havre menar på att saker och ting inte gått rätt till.

Vi kan tacka den franska ynglingen Gael Kakuta för den senaste tidens uppmärksamheter.
Storklubbarnas smutsiga byk måste tvättas samtidigt som deras ruffelmentalitet på transfermarknaden, där de trampar över allt och alla, måste få ett stopp.

Granskningen av dem är därför mer än välkomnande.
Det är inget nytt att storklubbarna inte följer gällande regler och lagar. Cash is king i denna branschen men samtidigt så undrar man var moralen och etiken har tagit vägen?

Inga kommentarer: