TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 7 september 2009

St Mirren tvingas sälja sig

Ifrån staden Paisley, 13 kilometer väster om Glasgow, kommer St Mirren FC. Klubben med 132 år på nacken och med framgångar ute i Europa under 1980-talet. Nuförtiden är framgångarna tunnsådda. Föra säsongen klarade man sig med nöd och näppe att stanna kvar i högstaligan.
Idag gick ordförande Stewart Gilmour ut med nyheten om att klubben är till försäljning.
Tillsammans med vice-ordförande George Campbell förklarade han att klubben måste få in mer pengar och nytt blod för att kunna överleva som fotbollsklubb på elitnivå.
Återigen är det ekonomin som tryter för alla de klubbar utan större medaljer de senaste åren.

St Mirren sålde I början av januari 2009 sin gamla arena St Mirren Park, i folkmun även kallad Love Street. Det var med sorg klubben och dess supportrar tvingades ta farväl av en arena som fått agera hem sedan 1894.
Livsmedelskedjan Tesco köpte upp marken och byggde där istället upp ett stort varuhus.

Skall man se det från den ljusa sedan så kanske det var på tiden att klubben fattade detta beslut. Hade man dragit ut på tiden hade det lätt kunnat bli en ny Livingston-historia. Där skuldsättning förde klubben ner i tredjedivisionen.
Förmodligen, eller rättare sagt, förhoppningsvis, så har Stewart Gilmour och George Campbell dess öde som ett varningsmärke.

Inga kommentarer: