TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 24 september 2009

Styrelsen skänker pengar till Charlton

Charltons goda säsongsstart har gett avkastning med hjälp av en investering på sju miljoner pund, motsvarande 86 miljoner kronor, från sju av styrelsemedlemmarna. Man hoppas att pengarna kommer hjälpa klubben, som för nuvarande ligger tvåa i League One, till att komma tillbaka till The Championship på första försöket.
Styrelsen hade tidigare kommit överens om att använda en och en halv miljon av beloppet till att köpa klubbens träningsfaciliteter men har nu istället valt att inte fullfölja köpet.

Dessa tillgångarna kommer istället ges till Charlton Athletic Group som i sin tur kan använda pengarna till att stärka lagbygget.

De aktuella styrelsemedlemmarna säger genom ordförande Derek Chappell i ett pressutlåtande att de har arbetat väldigt hårt över de senaste månaderna med att attrahera nya investorer till klubben och nådde framgång hos flera intressenter bara för att sedan se intresset förtvina till omärkbara fördelar. Chappell säger vidare att deras viktigaste mål kommer även i fortsättningen att vara att attrahera nya investerare och hoppas vidare kunna behålla sina nyckelspelare och utöka truppen och att de åter igen har bevisat sin hängivenhet till klubben både som supportrar och investorer. Chappell avslutar med att påpeka att efter en så fantastisk start på säsongen var det centralt att bringa stabilitet till klubbens finanser för att slippa sälja av viktiga spelare och satsa på avancemang.

Detta val av uppoffring är första gången jag ser i fotbollen. Storsint på många håll. Stort krädd till styrelsen och ovanligt. Över lag brukar folk som sitta i styrelser vara fulltändigt ointressanta i kollektivet och bara göra saker för egen vinning. Uppenbarligen fungerar det inte så i Charlton. Lojaliteten kommer med stor sannolikhet ta Charlton tillbaka till The Championship.

Inga kommentarer: