TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 6 april 2010

AFC Telford - In the middle of Midlands

I West Midlands, Shropshire, ligger staden Telford. Staden har ca 138 000 invånare, men är en av de städer i Storbritannien som växer snabbast, folkmängden beräknas ha vuxit till 200 000 inom 20 år.
Staden, som är uppkallad efter arkitekten och ingenjören Thomas Telford är en av de nyaste i Storbritannien. Den byggdes på 1960- och 1970-talet som en knutpunkt för intilliggande småorter. Genom motorvägen M54 har man sedan 1983 också direktkontakt med de största städerna i Västra Midlands, bland annat Birmingham.
Likt andra engelska städer har man givetvis ett fotbollslag.
AFC Telford bedriver tiden i sjätte divisionen, Conference North. The Bucks eller The Lillywhites, som klubben kallas spelar sina hemmamatcher på New Bucks Head, en arena som inhyser 6,300 åskådare och som även fungerar som hemmaplan för Wolverhamptons reserver.
Klubben grundades den 28 maj 2004 av supportrar till Telford United FC när det stod klart att klubben efter 132 års verksamhet skulle upphöra.Den nya klubben placerades i Northern Premier League Division One av FA. Två av de tre följande åren efter grundadet har man via slutspel avancerat uppåt i ligasystemet. Trots att man är en liten klubb så har man en hel del supportrar. Utan dessa supportrar skulle aldrig klubben ha funnits idag.

Inga kommentarer: