TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 23 september 2012

Lirare vi minns - Gordon McQueen

Leeds Gordon McQueen, ett huvud längre än sina motståndare i Liverpool, diskuterar med domaren i Charity Shield-finalen 1974. Den skotska mittbacken, som inledde fotbollskarriären som målvakt (!!!), hade Elland Road som arbetsplats under sex år, 1972-1978. För Leeds blev det 140 insatser. Han var hyllad i Yorkshire. Just därför blev klubbytet känsligt. Skotten skrev på för Manchester United och skulle spela lika många år på Old Trafford där han blev lagkamrat med Paul McGrath. Duon hade lika stort intresse för drycken och söp hårt tillsammans. McQueen rökte också som en borstbindare. 
Gordon blev 1979 pappa åt Hayley, flickan som skulle bli den snygga blondinen och programledaren för Sky Sport, samma kanal som pappa Gordon idag arbetar för.
Gordon lever idag, efter att ha överlevt cancer, ett "tvärtemot-liv" än det han levde under karriären. Han skall ha sagt; "-Jag var nära att supa ihjäl mig efter matcherna. Det kvittade om vi vann, kryssade eller förlorade; vi söp som om det inte fanns någon morgondag. Det livet önskar jag inte dagens generation" 
Pionjären McQueen bröt marken och sopade igen spåren.

Tipstack till Yorkie

Inga kommentarer: