TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 4 april 2010

Bland kiltar och säckpipor

Scottish Premier
* Samma färger,samma religion och rötter. Tydliga keltiska inslag direkt sprungna ur den irländska myllan och som kom till Skottland under sent 1800-tal. Hibernians och Celtic delar på mycket i Skottland. Idag gjorde man dock inte det. Då de bägge lagen idag möttes på Easter Road så var det Robbie Keane som kunde göra matchens enda mål och sitt elfte sedan han kom till Celtic i januari. I den 62:a minuten satte han den straff som skulle bärga segern till Glasgowklubben. Tio poäng upp till Rangers och med en match mer spelad. Men en seger är en seger och Celtic kunde åka hem till Glasgow med tre poäng i bagaget.
*****
* Med ett självmål av Aberdeens Davide Grassi och ett vackert nickmål signerat Allan Russell så kunde Kilmarnock skrällvinna dagens match hemma mot Aberdeen. Segern som skrevs till 2-0 var välförtjänt och nyttig för ett Kilmarnock som med de tre poängen spelade sig bort ifrån bottenstriden. Samtidigt så viker Aberdeen ned sig. Svängiga Aberdeen lever inte upp till de förväntningarna man har på sig. År efter år.
*****
* Jumbon Falkirk hade inte vunnit sedan den 20 februari. Igår kom äntligen en efterlängtad seger. Med 1-0 borta mot Motherwell så kunde målskytten Ryan Flynn och hans lagkamrater i Falkirk fira. Segern betydde nytt hopp om en framtid i den högsta ligan. Endast en poäng till säker sida nedflyttningsstreck.

Inga kommentarer: