TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 4 april 2010

Cardiff bäst i stökigt derby

The Championship
Det gick hårt till på alla fronter då Wales största klubbar igår drabbade samman i Cardiff. Polisen i sydvästra Wales hade fullt upp med supportrarna till de bägge lagen som ägnade större delen av dagen att få tag på varandra. Över 25,000 åskådare kunde se Cardiff vinna med 2-1 efter ett vinnande mål av Michael Chopra på övertid, segern betydde mycket Cardiff som nu stabiliserar sin play-off plats. Swansea, sex poäng efter men fortfarande på play-off, får nu fortsätta att kämpa om kval.
Michael Chopra var en nöjd Cardiffspelare igår. Tvåmålsskytten dagen till ära var inte blyg för att visa upp sina känslor efter övertidsmålet.
Detta fick Swansea-svansen till att explodera. En man sprang in på plan och fick tas omhand om polis. Ytterligare sju supportrar greps av polis efter misshandel, skadegörelse och burdust uppträdande.
Cardiff lär fira hela påskhelgen. Derbyvinsten var klubbens första på hemmaplan sedan 1993.

1 kommentar:

Erik Persson sa...

Jag har bevittnat flera derbyn i Storbritannien. Mötena mellan Cardiff och Swansea tar dock priset.Obehaglig stämning och mycket hat. Kusligt emellanåt.
Man bör inte ha på sig klubbfärger. Ett norskt par var klädda i Swansea tröja i Cardiff förra året och hann inte gå många steg från tåget innan de blev inlagda i en ambulans.
Som sagt,riktigt nasty.