TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 maj 2012

Blades tvingas kapa i utgifterna

Sheffield United får skära i lönekostnaderna, detta sedan klubben bekräftat att de senaste säsongerna kostat klubben 15 miljoner pund.
Klubbens ordförande Kevin McCabe bekräftar att klubbens ekonomi nu är ansträngd efter två säsonger med misslyckade försök till uppflyttning, i kombination med höga lönekostnader och sänkta inkomster.

"-Med de nya regler för financial fair play som kommer till nästa säsong får vi helt enkelt börja jobba med en lägre budget. Om vi inte ser till att kapa i våra utgifter kommer det att få följder i form av ekonomisk bestraffning."
McCabe manar dock till lugn, och hävdar att detta inte kommer leda till att man måste sälja av klubbens största stjärnor för att klara målen.
Tre spelare har dock redan länkats med andra klubbar i högre divisioner; Harry Maguire, Matthew Lowton och Stephen Quinn. Hur konkreta dessa flyttar är än vet man dock inte.
"-Självfallet tycker jag det är tråkigt om dom försvinner, och jag hade mer än gärna sett dom stanna, men om dom får erbjudanden från andra som vi helt enkelt inte kan matcha så har vi ett problem", säger McCabe. 
Ordföranden uppmanar klubbens supportrar att inte se för mörkt på framtiden, även om det självfallet känns tungt nu, när ärkerivalerna i Owls knep andraplatsen, och därmed direktuppflyttning, och därefter förlorade kvalet efter ett osannolikt straffdrama.
"-Våra fans får inte vara nedslagna, och lägga det som varit bakom sig. Vi har haft en mycket lyckad säsong som misslyckades på mållinjen, och måste se framåt. Vi har en första klassens tränare vid rodret, och nästa säsong finns bara ett mål - att bli direkt uppflyttade!" 

Inga kommentarer: