TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 15 maj 2012

Liverpools nya dräkter upprör.

Liverpools dräkt för nästa säsong har skapat debatt i England. Klubben som inför 2012-2013 byter designer till amerikanska Warrior visade i fredags för första gången upp kommande säsongs tröjor. Istället för emblemet med Shankley Gates har klubben valt att gå tillbaka till den klassiska "Liverbirden" som blev synonym med klubbens framgångar på 70 och 80-talet. Tack vare detta har de två flammorna som används till hyllning av Hillsborough Justice Campaign fått byta plats och dessa har nu hamnat i nacken. Det är alltså detta som rört upp känslor, HJC menar att det är okänsligt att inte konsultera med familjerna till de drabbade om att man valt att flytta det som ses som en hyllning till de omkomna.

En talesman för Liverpool menar dock att man visst konsulterat med drabbade, däremot har man inte gjort det med alla berörda grupper som existerar. Andy Heaton som är skribent för Liverpool fanzinet "The Anfield Wrap" tycker att klubben gjort bort sig; "Är det verkligen så svårt att meddela alla om vad man har tänkt att göra, inte bara vissa?"
Hillsborough har alltid varit ett känsligt ämne för Liverpools supportrar och denna fejd hotar nu att svärta ner hela lanseringen, något klubben inte hade räknat med när man signerade dealen med Warrior Sports som är den största i engelsk-fotbolls historia.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så typiskt foolsen... Lättsötta som f-n! Ja, det var en tragedi, men kom igen... Koncentrera er på nuet istället..

För övrigt en riktigt snygg tröja!
/YSB

123 KGB sa...

Precis. Skitiga Looserpool. Always crying. Kom in i nutiden och se framtiden.

Anonym sa...

Tjuvpack. Knip. Liverpool är ett husvagnssällskap. Födda med fingrarna i andras fickor. Folk som länsar döda kamraters fickor och tar deras kläder skall visas avsky. Ständigt denna lättstötthet. Pack.

* Morell *