TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 19 augusti 2014

Feltolkad harmoni

Bollen är i rullning i England. Nu överallt. I Premier League drog den igång nu i helgen. Swansea stod för historisk skräll och både Newcastle, Crystal Palace och West Ham fick se sig besegrade på stopptid eller nästintill. Surt. En rejäl tugga av det sura äpplet. Ungefär lika uppstötande som för Huddersfield som släppt in sex mål på två matcher, ligger sist i Championship och ändå säger klubbens ordförande att det är "harmoni som aldrig förr i laget". Vart då? På spelarnas lönekonton möjligen.

Undertecknad var i England i helgen. Det blev varken PL eller Championship. Jag såg League Two och Southend Uniteds andra match för säsongen, hemmapremiär och andra raka segern. 2-0 mot Stevenage inför 5,400 åskådare i en match som inte var bra men som ändå höll Allsvensk standard. Det säger nog mer om hur dålig svensk fotboll är än hur bra engelska League Two är. Men Southend har något på gång denna säsong. Manager Phil Brown sade till klubbens hemsida efter matchen att "jag och laget har inte något emot att stanna i toppen säsongen ut. Vårat mål är att gå upp i år"
Det låter det. Finns det arbetsredskap i verkstaden till det snacket också? Jo, Essex-klubben har rutinen, spelarna och det som Huddersfield tror sig ha, harmoni. Med en motiverad och glad besättning så går en skuta fort. För Southend kan denna båtresa flyta på bra på vågorna.

Inga kommentarer: