TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 24 januari 2012

The sky is the limit. Eller i alla fall kvalplats.

Crewe Alexandra gjorde ett tränarbyte i november, ifjol. Dario Gradi ut, Steve Davis in. Det gav bra effekt, vilket bevisas av de 20 poäng som laget spelat ihop på de 10 matcher som Davis har haft befälet.
Man ligger för tillfället på elfte plats, bara 3 poäng upp till kvalplats. Och Davis går nu ut och sätter upp ett mål: Crewe skall samla ihop till 76 poäng under säsongen. Han tror att det kommer att räcka, för att nå just kvalplatser, och därmed fajt om uppflyttning till League One.

"Jag tror att det är bra för spelarna att få lite press på sig, att ha mål att sikta mot. Jag har inget att klaga på sedan jag tillträdde, tvärtom. Speciellt de senaste tre matcherna har varit riktigt bra.", sade Davis.
Crewe slog Dagenham med 4-1 i helgen, och 17-årige Nick Powell sköt in sitt sjunde mål för säsongen.
"Ironiskt nog så presenterades Man of the match (som Powell vann) i samma sekund som bollen hamnade hos Powell. Och han slog in den bakom målvakten. Han spelar med stort självförtroende nu, och har alla möjligheter på planen. Något utöver det vanliga.", avslutade manager Steve Davis.

League two är en jämn historia. Och vi hittar de 14 första lagen inom sexton poäng. Vi får se ifall Davis och hans Crewe når upp till sitt mål. Och ifall hans tonårs-talang fortsätter sitt fina spel. Jag gissar att klubbar högre upp i seriesystemen kollar på med stor nyfikenhet...

Inga kommentarer: