TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 26 augusti 2008

Det är lätt att glömma...

Har bänkat mig i fåtöljen och begrundar den engelska ligacupen.
På mycket snygga Ricoh Arena i Coventry tar hemmalaget emot Newcastle inför glesa läktare.
Coventry City huserade många år i högsta ligan och det som skulle komma att bli
Premier League. Med tre svenskar i klubben Magnus Hedman,Tomas Antonelius och vår egna gamla manager Roland Nilsson tog man klubben lite till sitt hjärta då dess matcher titt som tätt visades på Tipsextra.
Idag är klubben en skugga av sitt forna jag. Efter ett par år i andraligan och uteblivna resultat så har man än dock ett bra lag. Både på pappret och det som jag ser utav det under kvällens match.
Irländske mittfältaren Michael Doyle briljerar och spelar stabilt. Såpass stabilt och skickligt att hans kvalitér hade räckt i Premier League. Doyle har Celtic som moderklubb och har även spelat med danska Århus. Ilänningen Aron Gunnarsson är ett rivjärn på mittfältet och bryr sig föga om motståndaren han hyvlar heter Collocini eller Jonas Gutierrez. Imponerande att ett land som Island med en befolkning på drygt 300.000 invånare kan producera så många fotbollsspelare.
Underbart att se den kämpavilliga och slitstarka attityden.
Stora och tunga anfallaren Clinton Morrison, med ett förflutet i Crystal Palace och Birmingham skapar oreda i Newcastle försvaret. Morrison reducerade även för Coventry i läge 0-2 .
I skrivande stund har Newcastle ledningen med 2-1.
Så visst blir man nostalgisk samtidigt som man blir lyrisk.
Bortglömda klubbar som en gång i tiden var i rampljuset visar upp sig från sin bästa sida i cuperna och knäpper självsäkra toppklubbar på näsan.

Inga kommentarer: