TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 22 augusti 2008

Thank God It´s Friday!

Då var det fredag igen. Alltid lika skönt.
Man bellar klockan från det att man stämplar in på arbetet runt sju på morgonen och räknar sedan ner tiden. Snabbare än Bolt är man ut från arbetsplatsen efter fyra och att trängseln nästan är vidrigare än de som beslutat att Göteborg inte skall ha mer älvförbindelser,är påtagligt markant ,men föga bekymmersamt. Det är fredag. Veckans goaste dag.
Finns ingen öl som smakar så gott som den man öppnar upp vid hemkomst en fredag eftermiddag.
Sitter just nu med en iskall och funderar ut helgens stryktips. Championship-matcherna bekymrar mig. Har inte så bra koll på dem. Bruka luta mig mot de traditionellt tunga lagen som Coventry,Wolves,Wednesday,Nottingham och Southampton. Glömmer snabbt bort att de är ljusår ifrån den form de hade då de spelade högre upp i seriesystemet för några år sedan.
Sedan har vi de lagen som av någon anledning kommit nära en. Det kan tillexempel vara på grund av namnet,staden,supportrarna eller någon annan konstig anledning som att man minns dem från Tipsextra som grabb.
Där brukar jag försöka tippa på Cardiff, Preston och Bristol City.
Hursomhelst så kommer tipset här. Snålar så här innan löning och går endast in med tre halvgarderingar.

1. Norrköping-DSS X2
2. Blackburn-Hull X2
3. Liverpool-Middlesbrough 1
4. Newcastle-Bolton 1
5. Stoke-Aston Villa 2
6. Tottenham-Sunderland 1
7. WBA-Everton 2
8. Cardiff-Norwich 1
9. Coventry-Bristol City X
10. Derby-Southampton 2
11. Ipswich-Wolves X
12. Nottingham-Watford 2
13. Sheffield W-Preston 1

Brukar inte gilla att tippa på DSS då jag av naturliga skäl hellre ser dem förlora varje match. De är dock snäppen bättre än Peking och därför får denna veckans enda icke-brittiska match en halvgardering.
Jag tror Hulls flyt håller i sig.Blackburn imponerar inte på mig. Klarar max kryss hemma på Ewood Park. Middlesbrough får sig en körare så det heter duga på Anfield innan man ens har uppfattat att plånböckerna är stulna....
Det mest säkra matchen på tipset är match nummer 5 ,Stoke-Aston Villa. Stoke fick agera offer i premiären mot Bolton medan Villa skyfflade in baljor mot City.
På White Hart Lane blir det förmodligen tätare. Tottenham är alltid svårtippade. Liksom GAIS kan man ena matchen briljera och framstå som segervana för att matchen efter få stryk av ett sketgäng. Sunderland har för en gång skull på flera år värvat så att man förstår dem. På anfallssidan. Healy och Cisse. Även Tainio är ett nyförvärv ifrån just Tottenham. Dessa kan mycket väl sätta käppar i Spurs-hjulet. Tror dock på en hemmaseger ändå.
Ja ja, det kommer väl sluta som vanligt. Max 9 rätt.
Får ivarjefall alltid tro på att otren vänder.

På söndag tar våra grönsvarta hjältar emot det nya storlaget Kalmar FF. Traktorbönderna från byn på den svenska östkusten ett stenkast från Ölandsbron. Med ett invånarantal likt Biskopsgården (36 000) och en mycket märklig tränare i Nanne Bergstrand.
Dessutom har man byggt upp seger-organisation runt en hop brassar. Inget fel i det med tanke på att GAIS har gjort det samma på senare tid, men med tanke på att Kalmar är traditionsfattiga på alla plan, till och med mer än örgryte så smakar deras framgångssaga nästan lika äcklig som hummerskändarna från Ljungskile.
Deras matchande i Svenska Cupen, UEFA-Cupen och förlusten av Cesar Santin kommer göra dem till ett trött och svagare lag på söndag.
Det är bara att tacka och ta emot. Jag tror på vinst. 2-1 till GAIS.
Nanne får ta traktorn hem och bröderna Elm skördetröskan.
Välkomna till Göteborg bondjävlar!

Inga kommentarer: