TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 28 mars 2011

Collecting caps.

Landslagshelg för lagen på de brittiska öarna. Inget spel i PL, alltså. Men självklart en hel del spelare från ligan i farten. Så då kan vi konstatera att:
  • Scott Parker gjorde sin blott femte landskamp. Han dedikerade den till sin far som gick bort för bara någon vecka sedan. Parker är en mittfältare av klassiskt snitt och jag tror att han hade fått både fler landskamper under bältet och större klubbframgångar, om han bara hade fått vara lite mer skadefri.
  • Brasiliens nästa(?) storstjärna Neymar fick en banan kastad efter sig i 2-0-vinsten mot Skottland. En upprörd Neymar kände sig utsatt för rasism. Hur som helst så svarade han med att göra båda målen.
  • På tal om klassiskt snitt så kostaterar vi att Tottenhams Michael Dawson börjar spela sig till en ordinarie plats i det engelska landslagsförsvaret. Där snackar vi engelsk mittback av den gamla skolan. Som dessutom kan slå en djupledsboll med någotsånär rätt adress.
  • Robbie Keane måste väl vara Irlands mest framstående landslagsspelare? Han gjorde i alla fall mål när den gröna öns hjältar tog sig upp i toppen av sin EM-kvalgrupp, via seger mot Makedonien.
  • För oss med faiblesse för England i allmänhet, och fotbollen i synnerhet, så är den engelska landslagströjan ren pornografi. Så. Skall. Det. Se. Ut.

Utanför landslagsfotbollen så visar det sig att:
Gerard Houllier förbjuder sina spelare att ens prata under träningarna. Med tanke på Villas resultat den här säsongen, och att många spelare har uttalat kritik mot Houlliers hårda linje, så undrar man lite. Vore det inte bättre att kanske släppa lite på det? Få folk att koppla av lite, kanske.

Inga kommentarer: