TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 21 mars 2011

WYSIWYG

Förkortningen i rubriken står för "What you see is what you get". Så var det nog många klubbar som tänkte i januari, när transfer-fönstret stod på vid gavel. Men fick man verkligen vad man såg? Vi går igenom några av de stora övergångarna i PL och försöker utvärdera lite, så här ett par månader senare.
  • Darren Bent. Från Sunderland till Aston Villa. Landslagsmannen har krutat in 3 mål så här långt. Klubben har 3 vunna, 2 oavgjorda och 3 förluster under perioden. Låter som om man har betalt rätt mycket stålar för inte så mycket verkstad. Hittills.
  • Birmingham har lånat sig igenom januari. Bentley från Spurs, Martins från Rubin Kazan och Hleb från Barcelona. Rätt stora namn från stora klubbar. Likväl har man det tufft i striden för nytt kontrakt. Dock känns klubben väl rustad för en slutspurt från helvetet. Mycket bättre rustad än många andra lag i samma läge.
  • Roque Santa Cruz är utlånad från Man City till Blackburn. Han har spelat i 6 matcher men har ännu inte gjort mål. Något som Rovers säkert hade önskat sig omgående.
  • Daniel Sturridge har gått på lån till Bolton, från Chelsea. Här är kanske den bästa värvade/inlånade spelaren, hittills. 4 mål på 6 matcher. Owen Coyle har hittat den målgörare som han hade i Elmander, under hösten.
  • Chelsea gjorde sig, sin vana trogen, av med stora pengar när tillfälle gavs. Man ville köpa mål av Liverpool och rekvirerade Fernando Torres. Den värvningen som man pratade mest och högst om har än så länge inte gjort ett enda mål. Men tänk samtidigt på att Chelsea och Liverpool spelar fotboll på rätt olika sätt. Drogba och Anelka lär dock inte vara jättenöjda med andrafiolen och bänken, länge till. Kan bli otroligt bra på sikt, det här. David Luiz från Benfica här dock visat sig väl värd investeringen.
  • Liverpool satte Torrespengarna i rullning redan innan de kommit in på kontot. Två stora värvningar i Carrol från Newcastle, och Luis Suarez från Ajax. Suarez har gjort mål ett par gånger redan, medan Carrol har det lite tyngre. Men som targetplayer och centertank har han redan visat sig från den ljusa sidan.
  • De ljusblå från Manchester, City, satsade sina pengar på Edin Dzeko från Wolfsburg. Det har inte inneburit mål ännu, men man kan nog tänka sig lite tålamod med den här spelaren. Han har i alla fall fått lira ganska mycket och Mancini har visat honom förtroende.
  • Sydafrikanske Steven Pienaar lämnade Everton, med kort tid kvar på kontraktet. Nye tränaren Harry Redknapp har spelat Pienaar en hel del än så länge. Ingen succé, inget fiasko. Utvärderingen får vänta ett tag till.
  • West Ham, med sitt prekära läge, utnyttjade transfer-fönstret till fullo. Man lånade Robbie Keane från Tottenham samt Wayne Bridge från Man City. Dessutom köpte man Demba Ba från tyska Hoffenheim. Ba och Keane har redan noterats för en del mål, medan Bridge har haft ett par tuffa matcher på sin backplats. Det är sällan en klubb kan panikvärva sig kvar i en liga, men jag känner att Hammers mycket väl kan bli undantaget som bekräftar regeln.

Värd att nämna i samband med denna genomgång är Kyle Walker, som gick på lån till Aston Villa från Tottenham. Han har gjort det så bra att han nu belönas med en landslagströja från Fabio Capello. Där kan vi snacka lyckat byte.

Inga kommentarer: