TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 20 mars 2011

Kort och långt, allt i en person.

Andy Carrols hår är långt. Hans avstånd till första målet i Liverpool-tröjan var idag mycket kort. Det måste ha handlat om enstaka centimetrar när Sunderlands Cattermole rensade på mållinjen, på Stadium of Light. Man kan tänka att de rödvita supportrarna var ganska nöjda att den förre Newcastle-anfallaren fick lämna planen mållös.

Nu gick det ändå bra för Liverpool. Kuyt slog in en tveksamt dömd straff i första halvlek. Suarez ökade snyggt på till 2-0 i mitten av andra.

Segern gjorde att Liverpool befäste sin plats i topp-6 av ligan. Matchen var het, domaren hade det rätt svettigt och fick hålla lugnande samtal vid flera tillfällen. Mensah åkte ut efter andra gula kortet som han tilldelades då han rev ner Suarez som kom i friläge. Då, om inte förr, började Sunderlands fans att vandra hemåt.

En annorlunda detalj: vanligt är att man klipper gräset i linjer, så att säga. En effekt av det brukar ju vara att linjemännen har hjälp att bedöma svåra offside-lägen.
Men på Stadium of Light hade man istället valt en annan form: cirklar blandat med lite linjer. Hur tänkte de där? Och tvingas dagens linjemän till synundersökning i veckan?

Inga kommentarer: